» »

Formula 1 2026

Formula 1 2026

««
7 / 11
»»

Scaramouche3 ::

Zanimivo, da jih kar nekaj nima proizvajalcev motorja na avtu...

ripmork ::

Zaenkrat samo renderji, a lep izgleda. Moder in s tisto turkizno barvo na boku me za hip spomni na dobre stare "Petronas" Sauberje 8-)
Od vseh so najbolj zgodaj preskočili na razvoj za 2026. Upam, da jim rata napredovat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Alexius Heristalski ::

Mene pa na mešanico Benettona in Ligierja.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

codeMonkey ::

Bodo res spremenili postopek merjenja kompresije?

https://x.com/MotorsportiveHQ/status/20...

billy ::

Bi bilo prav, da bi. Ker potem bo to spet taka zgodba, kot s flexy wings, kjer ni bila FIA zmožna zmeriti upogibanja, vsi smo pa videli kako so se upogibala med vožnjo.

BT52 ::

Umm zadeve se ti bodo vedno upogibale. Je pa nerodno, kot pri Ferrariju.

Če si pristaš nemškega inženiringa praviš, da je tole genijalna ideja izkoriščenja sive cone pravilnika.

Če pa si lah in napitkar pa so tole podle finte pfuj pfej goljufi in barabe.

Skyman ::

Kolikor berem je glih honda bila prva od vseh mostev najprej sprožila vprašanje kompromisnega nadzora,(še predno naj bi to prislo v javnost)potem Audi ter nakoncu se Ferrari

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Tilen88 ::

Gambino bi rekel goljufi od Mercedesa :D

Meni je precej na meji tole. Razumem oba pogleda, ampak ni ravno v duhu ki so ga zeleli s pravili doseci. Tudi Ferrari se je igral s pretokom goriva med intervali kontrolnih merjenj, kar je meni nekako podobno, pa vemo kako se je koncalo.

Je pa zanimiva zgodba, ce je verjeti govoricam na X-u. RB naj bi zvedel dovolj zgodaj in so tiho poskusali reproducirati zadevo, nato sele ko so ugotovili, da niso tako uspesni, so obrnili plosco ter se pridruzili ostalim v borbi za prepoved.

Zgodovina sprememb…

Jaz celo mislim, da RB namerno lansiral leake ven že veeeliko prej in so izvirni vir te novice

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Ganon ::

Bearman in Ocon imata različne poglede na nove pogonske enote.

https://www.motorsport.com/f1/news/f1-2...

Še kar mi ni čisto jasno, kako bo zadeva izgledala v praksi, ker je taktičnih možnosti pri izkoriščanju energije veliko. Spominja me na Mario Kart.

pirlo ::

BT52 je izjavil:

Umm zadeve se ti bodo vedno upogibale. Je pa nerodno, kot pri Ferrariju.

Če si pristaš nemškega inženiringa praviš, da je tole genijalna ideja izkoriščenja sive cone pravilnika.

Če pa si lah in napitkar pa so tole podle finte pfuj pfej goljufi in barabe.

Nemški inženiring je bil najbolj glasen proti Ferarriju.

xD nein nein

endelin ::

Komaj čakam da se zacne sezona:D

Prva dirka bo divja.

Drgač zgleda F1 TV spet ni suported na FF-ju

Ganon je izjavil:

Prva dirka bo divja.

jaz pa mislim, da bomo razočarani, ker bodo prevelike razlike.

Cadilac ma zanimiv livery :D pola/pola

ZveeZ ::

billy je izjavil:

Ganon je izjavil:

Prva dirka bo divja.

jaz pa mislim, da bomo razočarani, ker bodo prevelike razlike.

Jaz upam, da bo RB razvil malenkost pocasnejsi dirkalnik in da bomo tako lahko imeli izenacen peteroboj AM vs McL vs Max.
Ferrari ne upostevam, ker znajo s taktiko zajebat ne glede na performance avta/dirkaca ;)

Govori o taktiki :)) pol vrži MCL ven iz enačbe lol

free_rider ::

Tilen88 je izjavil:

Ja, ne vem kera polovica je grša.
Imagine there's no religion :)

free_rider je izjavil:

Tilen88 je izjavil:

Ja, ne vem kera polovica je grša.

Jaz sem prvo mislil, da je kromiran,..pa sploh envem kaj je to,..bela ? srebrna ? frosted ?

Malce dolgočasna. Gledano, da bodo backmarker... Ne vem.

free_rider ::

Lewis je rekel, da letos se pa 100% dirkanju posveti, jeap.
Imagine there's no religion :)

A ni nekaj spet zaljubljen? Ce se zveza prekine vmes, bo stala :D

Vidim da res rabimo zacetek sezone ze.

Zgodovina sprememb…

jap vceraj je biv na super bowl finalu na VIP lozi :)

codeMonkey je izjavil:

A ni nekaj spet zaljubljen? Ce se zveza prekine vmes, bo stala :D

Vidim da res rabimo zacetek sezone ze.

not if, but when.

A upamo ze postavit blind bet, kdo bo zmagal qualy in kdo dirko v Melbournu?
Da vidimo koliko oz cigave predikcije bodo drzale?

To bodo potem smo zelje navijacev :D

Testiranje v Bahrainu nas caka zdaj, pa bomo tudi po tem se vedno precej "slepi".

Zgodovina sprememb…

ZveeZ je izjavil:

Največ šans ima pač max, zato ker je vsestranski in najboljši. Vse ostalo je "na pamet".

Tu se tudi jaz strinjam. Ampak ce bo nek Russel picil na ravninah gladko mimo, mu ne bo pomagalo.

billy je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Največ šans ima pač max, zato ker je vsestranski in najboljši. Vse ostalo je "na pamet".

Na dirki verjetno res. Na qualy pa znajo padat presenecenja.

Jaz tudi Alonsa nebi izkljucil za moznost zmage. Po eni strani zato, ker verjamem, da je Newey naredil vsaj dober dirkalnik in po drugi, ker je Alonso zelo iznajdljiv in prilagodljiv dirkac.

codeMonkey je izjavil:

Tu se tudi jaz strinjam. Ampak ce bo nek Russel picil na ravninah gladko mimo, mu ne bo pomagalo.

to vse samo na predpostavki, da je merc naredil spet raketo, pa še to samo pogonski sklop, še vedno pa rabiš tudi nekaj ki gre skozi ovinke.

Pac primer. Tudi ti predpostavljas da bo Max imel paket za boj pri vrhu. Ne rabi nujno najboljsega, se strinjam, ampak tako slabi pa ostali niso, da bi on zmagoval z 2s pocasnejsim dirkalnikom.

Ne ne, jaz samo pravim da glede na voznikove sposobnosti...paketi so pač gamble. no..vemo da williams ne bo zmagal, vse ostalo pa je še možno.

Gledano, da je novi layout stop and go in ni več HIGH downforce... Bi rekel paket z njavišjo učinkovitostjo x-moda, ter dobre rekuperacije preko zadnje obese in motornih map. Torej pakewt , k iima najbošo dno in motor, srednji sektor bo ubijal slabe motoje oz pakete, ki bodo imeli z vzdržjivotnih razlogov slabšo motorno mapo.

Vsi pravijo Merc motor + bilokateri paket, po tej logiki jaz mislim ,da Norris. Ne vem prednje krilce od Mcla se mi zdi postavljalec trendov. Pa stranski zaboji tudi.

Samo neki na vodi mi pravi, da LEC bo postavil pole, ker Ferrari se igra z nastavitvami balansa za rotacijo v vhod v ovinek, katerega na stop and go LEC obvlada in bo zmagal. XD

scythe ::

billy je izjavil:

Ne ne, jaz samo pravim da glede na voznikove sposobnosti...paketi so pač gamble. no..vemo da williams ne bo zmagal, vse ostalo pa je še možno.

Lahko si velik talent, pa če ne boš imel TOP dirkalnika, ti tudi talent ne bo nič pomagal. Vsako leto je bil dirkalnik bolj odločilen faktor v F1. ;) Mogoče bo letos kaj drugače...
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

ChirkKarlie ::

STROLL WDC 26? :O

scythe je izjavil:

billy je izjavil:

Lahko si velik talent, pa če ne boš imel TOP dirkalnika, ti tudi talent ne bo nič pomagal. Vsako leto je bil dirkalnik bolj odločilen faktor v F1. ;) Mogoče bo letos kaj drugače...

:D insert meme "i got some new for you"

haha malo smeha

haha malo smeha

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Od vseh žensk na planetu, si on najde Kim. Škoda besed.

endelin ::

Upam da Aston in Alonso presenetijo. Čeprav vem da so majhne šanse

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

All abroad Lewdashian

Gledam AM predstavitev, na odru povsem drug dirkalnik ... Škoda časa in denarja za to sranje. Iz leta v leto je slabše.

First pictures: Aston Martin officially presents its new car for 2026

scythe je izjavil:

billy je izjavil:

Res je, ampak glede dirkalnikov so do zdaj samo ugibanja. Merc ima prednost, a ne vemo če jih bo fia prizemljila ali ne.

Zato sem pač rekel, da ima največ šans najboljši dirkač, lahko pa se ponovi sezona 2009 in recimo WC pobere kak alonso :)

Kimi mal prislonu tanovo mecko...

The FW48 rolls out in its new livery for the very first time
https://streamain.com/en/ev5QHTIdn6HWfZ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

scythe ::

billy je izjavil:

scythe je izjavil:

billy je izjavil:

Res je, ampak glede dirkalnikov so do zdaj samo ugibanja. Merc ima prednost, a ne vemo če jih bo fia prizemljila ali ne.

Zato sem pač rekel, da ima največ šans najboljši dirkač, lahko pa se ponovi sezona 2009 in recimo WC pobere kak alonso :)

Dokler ekipe ne obremenijo motorja na polno, ne bomo vedeli kdo ima prednost. To bomo videli čez par dirk, prej bo pa samo ugibanje.

Čez največ različnih pravil sta šla Alonso in Hamilton, tako da jaz dam njima prednost, če bosta imela pravi material. Max je bil mojster talnega efekta na račun Neweya.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

DamijanD ::

Za ta "čudna" pravila sedaj (kombinacija EV + ICE) pa pravijo, da bo najbolj sedla "simracerjem"...

Anyway, če ste vi Toto (ali pa kdorkoli) koliko % dejanske hitrosti/moči bi pokazali na testih

Meni se tole zdi hudičevo impresivno.

««
7 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Formula 1 2025 (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Na cesti
2986167591 (18185) Samael
»

Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1680135616 (41896) skyform
»

Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507157643 (58981) Skyman
»

Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 496 97 98 99 )

4925400395 (183568) ripmork

Več podobnih tem