Forum » Na cesti » Formula 1 2026
Formula 1 2026
codeMonkey ::
Jaz pa mislim da bosta zgoraj omenjeni Hamilton in Alonso imela tezave. Posebej Hamilton. Nekako dvomim da bodo nova pravila naklonjena ljubiteljem podkrmarjenih dirkalnikov ze zaradi manj oprijema in tudi regeneracije, pa tudi s poznim zaviranjem po dolgih ravninah vprasanje, ce kaj pridobis, ko bo itak treba sparat z energijo (oz. se bo elektricni del iztrosil) in bo vejretno bolje zavirati dlje za regen ter imeti ciste izhode. Ne vem no...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
Za ta "čudna" pravila sedaj (kombinacija EV + ICE) pa pravijo, da bo najbolj sedla "simracerjem"...
To bi nekako potrdilo kar sem mislil, ker simracerji naceloma zavirajo dlje/prej in bolje izkoriscajo rotacije preko zavornega ucinka.
Zgodovina sprememb…
billy ::
kaj pomeni prilagaja? da prej stisne stopalko, a ne tako intenzivno in potem še v ovinek zavira, glede na razmere? hamle pa pedal to the metal in potem spusti v ovinku?
Hamiltona je foter ucil zavirati pozno, ker je pac mislil da je to cel point. Zato je namenoma pri kartingu stal kot referenca se kaksen korak globje od tocke kjer so zavirali najboljsi. Lewis je pac to sprejel in razvil potrebo natacnost, ampak na koncu vseeno rabis za tak stil precej stabilen dirkalnik, da lahko skozi trail braking drzis obremenitev na sprednji osi. Zato se je tudi pritozeval zadnje case, da nima zaupanja v dirklanik, ko tega ni imel. Kakor vem, Max zavira prej, ko imas naceloma vecinoma longitudinalne obremenitve (oz vecji del), ter tudi povzroci rotacijo prej, ampak potem ima bolj nevtralno obremenjen dirkalnik, ker ima v kasnejsi fazi relativno gledano vec bocnih sil, ko nadaljuje s trail braking fazo. S tem so obremenitve bolj uravnane na obe osi. Tako razlagajo razni "coach-i", ko gledas malo tehnike za iRacing in podobno.
Zgodovina sprememb…
ripmork ::
Jp, kolikor sem sam gledal te analize načina vožnje, Max zavira malce prej in ima fokus na čim hitrejši rotaciji dirkalnika (slow-in / fast-out). Naj bi tudi zaradi tega imel tako hitro prilagajanje spremenljivim razmeram (po zgodnji rotaciji ob pospeševanju ugotovi, kje je nova meja), ob tem pa vse to počne z minimalnimi popravki. Naj "slow-in" ne zavede, pri Maxu nič ni počasnega :)
Zaradi tega imam obcutek, da bo tudi Piastri se bolj konkurencen letos napram Norrisu. Nisem gledal njihovih analiz, ampak izhajam iz lanske sezone, ko je pri zaviranju Norris imel tezave z obcutkom na volanu, Piastri pa ga je vmes premagoval. To mi nekako nakazuje da je Piastri nekoliko bolj podoben Verstappnu.
asda ::
Ganon ::
Posnetke dirk bi gledal, ker že vnaprej veš, da ti ne bo všeč komentator? Posebneži svetovnega formata.
ZveeZ ::
Posnetke dirk bi gledal, ker že vnaprej veš, da ti ne bo všeč komentator? Posebneži svetovnega formata.![]()
aja nisem vedel da reklam ne bo, pa da bomo mel onboard kamere , pa team radio...
Na Voyu zagotovo ne bo reklam. Poljubna menjava kamer na dirkalnikih, je samo mini bonbonček. Radijske zveze so seveda prisotne v prenosu.
Skratka, na televiziji se bo odvijal prenos tebi ljubega športa, kar je bistveno, ti pa boš ves zagrenjen raje čakal, da bo nekdo kasneje naložil posnetek. Če ni to naravnost genialno.
Posnetke dirk bi gledal, ker že vnaprej veš, da ti ne bo všeč komentator? Posebneži svetovnega formata.![]()
aja nisem vedel da reklam ne bo, pa da bomo mel onboard kamere , pa team radio...
Na Voyu zagotovo ne bo reklam. Poljubna menjava kamer na dirkalnikih, je samo mini bonbonček. Radijske zveze so seveda prisotne v prenosu.
Skratka, na televiziji se bo odvijal prenos tebi ljubega športa, kar je bistveno, ti pa boš ves zagrenjen raje čakal, da bo nekdo kasneje naložil posnetek. Če ni to naravnost genialno.
Ne bom voyota plačeval,da bom lahko brez reklam gledal
bom pač po tekmi počakal kakšno urco pa potegnil dol od f1tv...mi ni teško.
Evo ga,sem našel tole za vse tiste ki želijo brez reklam...
reddit.com/r/MotorsportsReplays/
Lewisov komentar na nove dirkalnike
Tudi pomoje bojo v tej novi eri najbolje prosperirali "sim racing" dirkači (a-la Max).
Tudi pomoje bojo v tej novi eri najbolje prosperirali "sim racing" dirkači (a-la Max).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
springfield ::
Jaz sem pa razočaran ker ne prenašajo na f1tv testiranj,..sam zadno uro al neki...
Še kolcal se ti bo po f1tv , ko bo blokiran..tole pr nas zih ne bo gledljivo...
A kdo pozna kakšno stran,da bi se torente dol potegnal po tekmah?
Od kod ti ideja, da bo F1TV pri nas blokiran?

globoko grlo ::
Model dej še invajte zravn!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
springfield je izjavil:
Jaz sem pa razočaran ker ne prenašajo na f1tv testiranj,..sam zadno uro al neki...
Še kolcal se ti bo po f1tv , ko bo blokiran..tole pr nas zih ne bo gledljivo...
A kdo pozna kakšno stran,da bi se torente dol potegnal po tekmah?
Nekje sem prebral,da države ki imajo tt broadcasting rights dobijo v paketu brez dodatnih stroškov,blokiran f1tv..vsekakor upam da se motim,ker na njihovi strani še vedno piše da slovenija ni..ampak nebi bilo prvič da to spremenijo zadnjo minuto.
springfield je izjavil:
Preberi temo. Servis je blokiran v številnih državah po Evropi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
springfield ::
springfield je izjavil:
Je ja, ker imajo Sky, ki ima ekskluzivne pravice za streaming. ProPlus si je zagotovil "ekskluzivne" pravice za TV prenos, kot je imel prej SportKlub.
Vi res mislite, da ima ProPlus enake finance zmoznosti kot Apple ali Sky? Ce bi res imeli ekskluzivne pravice, ne bi vec mogel sklenit ali podaljsat narocnine za F1TV, kot se je zgodilo v US.
Vse bo enako kot prejsnja leta, le da bo prenos na drugem programu.
nejc_nejc ::
Samo eno vprasanje:
ali imajo nazaj šaltkebel, da se vidi kdo zna voziti.
Ker tole gre po moje, ko si prvi v koloni brez voznika...
ali imajo nazaj šaltkebel, da se vidi kdo zna voziti.
Ker tole gre po moje, ko si prvi v koloni brez voznika...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Cr00k ::
nejc_nejc ::
Dobr. Resnica je ta, da bi se dirkaci kar drugace presortirali....
To pa res.
Ali mislite, da so ze probali samostojno voznjo na dirki, pred ciljem se pa vse resetira?
To pa res.
Ali mislite, da so ze probali samostojno voznjo na dirki, pred ciljem se pa vse resetira?

endelin ::
Zna kar peči Hamiltona da bi bil letos Mercedes superioren. Ferrari v pripravah na sezono 2028 že po par dirkah :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
springfield je izjavil:
springfield je izjavil:
Je ja, ker imajo Sky, ki ima ekskluzivne pravice za streaming. ProPlus si je zagotovil "ekskluzivne" pravice za TV prenos, kot je imel prej SportKlub.
Vi res mislite, da ima ProPlus enake finance zmoznosti kot Apple ali Sky? Ce bi res imeli ekskluzivne pravice, ne bi vec mogel sklenit ali podaljsat narocnine za F1TV, kot se je zgodilo v US.
Vse bo enako kot prejsnja leta, le da bo prenos na drugem programu.
iz tvojih tipk v božja ušesa :) upam da drži..
Nekaj okoli tega merc sistema je "zanimivo"...zakaj enostavno drugi ne kopirajo?
Če je tisti prebegli inženir iz merca h RBR uspel poleg prenesti tudi idejo, potem sigurno ni to neki rocket science, ker dvomim da je ta inženir bil glavni pri mercu in je ravno on razvil to.
ergo zakaj audi ne skopira pač? oz zakaj niso,ker o tem se je čivkalo že pred meseci...
Če je tisti prebegli inženir iz merca h RBR uspel poleg prenesti tudi idejo, potem sigurno ni to neki rocket science, ker dvomim da je ta inženir bil glavni pri mercu in je ravno on razvil to.
ergo zakaj audi ne skopira pač? oz zakaj niso,ker o tem se je čivkalo že pred meseci...
PrimozR ::
Ker ti to omogoča koncept motorja, ne en vijak. Koncept motorja pa ni tako enostavno spremeniti, sploh če je v igri homologacija.
A ni "teorija", da se gre le o 15KM in da se itak vsak material spremeni in se vsem spreminja kompresija...merc je le "pogruntal" tak material, da se jim s spremembo v bistvu izboljša kompresija in ne poslabša, kot ostalim? Torej bi lahko tisti prebežnik iz merca v RBR samo "povedal" kateri material bi naj to bil?
Skyman ::
Wolfo ze joka ali preusmerja pozornost da je RBR najbolsi avto kar se tice motornega dela,da najhitreje napolnijo oz najvec energije porabijo skozi krog.
Logicno,kadar je wolf zravn 
je pa tudi sainz isto rekel oz podobno,da naj to kar je RBR vceraj pokazal en korak naprej od ostalih.Imajo pa danes tezave,tako kot so jih vceraj pri Racing Bull,tudi Mercedes jih ima.
je pa tudi sainz isto rekel oz podobno,da naj to kar je RBR vceraj pokazal en korak naprej od ostalih.Imajo pa danes tezave,tako kot so jih vceraj pri Racing Bull,tudi Mercedes jih ima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
Mene zanima, če bo Aston pokazal kakšen hitr(ejši) krog al bodo skoz 5s zadaj...
Kolikol sem zasledil tezava z motorjem(menjava ze) ter s hladilnim sistemom.Tudi zato niso prekoracili 300km/h na glavni ravnini ker je motor na "non-party mode" tudi mislim da so nekaj povecali same odprtine zadaj.
RBR namerno pustil hadjara not, da ne razbije dirkalnika :D
merc pa sangbagga
RBR namerno pustil hadjara not, da ne razbije dirkalnika :D
merc pa sangbagga
Pa ostali?
Williams je potrdil da je tam med 20-30kg pretezek in da je cilj do tretje dirke 2026 shujsati :)
Tako kot sem zgoraj omenil :)
Stroll speaks and sounds concerned. "We have engine problems, and not just engine problems. We're not in a position to fight for victories. Right now, we're four seconds off the pace."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
Res je še mal zgodaj, sam zaenkrat kaže na ponovitev 2015-e sezone
... močno upam, da se motim. Ne vidim razloga, zakaj bi kdo "sand-baggal".
Honda in njihove odločitve so mi že dolgo nenavadne (če se milo izrazim):
- Mugen-Honda z Jordanom celo uspeva kdaj zmagat. Namesto da bi pojačali ekipo, Mugen odide
- se vrnejo z BAR-om, po letih truda končno zgradijo superioren dirkalnik in pred začetkom sezone 2009 zaradi krize pobegnejo iz f1 (ekipa potem z Mercedesovimi motorji kot BrawnGP zadominira kot še nobena in osvoji prvenstvo)
- se vrnejo v f1 in z "zero-size" Mclaren konceptom zaostajajo daleč zadaj, po več težkih letih (in s pomočjo Mercedesovih inženirjev) šele sčasoma uspejo zgradit dober motor
- končno pridejo na zeleno vejo in začnejo z RB-jem osvajat naslove, pa se en dan odločijo, da grejo ven (?)
- nenadoma se odločijo, da se vrnejo (?) in to relativno pozno po objavi novih pravil za motorje (z drugim oddelkom ljudi, what can go wrong).
Honda in njihove odločitve so mi že dolgo nenavadne (če se milo izrazim):
- Mugen-Honda z Jordanom celo uspeva kdaj zmagat. Namesto da bi pojačali ekipo, Mugen odide
- se vrnejo z BAR-om, po letih truda končno zgradijo superioren dirkalnik in pred začetkom sezone 2009 zaradi krize pobegnejo iz f1 (ekipa potem z Mercedesovimi motorji kot BrawnGP zadominira kot še nobena in osvoji prvenstvo)
- se vrnejo v f1 in z "zero-size" Mclaren konceptom zaostajajo daleč zadaj, po več težkih letih (in s pomočjo Mercedesovih inženirjev) šele sčasoma uspejo zgradit dober motor
- končno pridejo na zeleno vejo in začnejo z RB-jem osvajat naslove, pa se en dan odločijo, da grejo ven (?)
- nenadoma se odločijo, da se vrnejo (?) in to relativno pozno po objavi novih pravil za motorje (z drugim oddelkom ljudi, what can go wrong).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Ja, res jih je smesno spremljati skozi leta. Po tej logiki ne bodo nic posebnega zdaj, ampak se ze bojimo trenutka, ko bodo spet objavili odhod iz F1.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Formula 1 2025 (strani: 1 2 3 4 … 57 58 59 60 )Oddelek: Na cesti | 167536 (18130) | Samael |
| » | Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Na cesti | 135586 (41866) | skyform |
| » | Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Na cesti | 157628 (58966) | Skyman |
| » | Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 4 … 96 97 98 99 )Oddelek: Na cesti | 400346 (183519) | ripmork |