» »

A je že kdo dobil kazen, če je na kameri naredil prekršek

A je že kdo dobil kazen, če je na kameri naredil prekršek

alese ::

Po mestu ljubljana, je veliko kamer, tudi prometnih. K sreči se tja ne vozim z avtom ali pa grem enkrat pa par let, pa me informativno zanima, a je kdo že dobil kazen, če ga je kamera ujela,ko je naredil prekršek. Ko se vozim z avtobusi, s evečkrat zgpodi, da kak šofer naredi tudi kar močne prekrške, pa me zanima, a to pol dobi kazen, ali so te kamere tam samo za primer , če pride do nesreče in pol pogledajo. Saj teh kamer je dosti vsepovsod, tudi okolica lj, večja mesta kranj maribor, pa domažale, tudi v smeri lavrica.Kako je s tem.

starfotr ::

Kamere npr. na semaforjih niso namenjene za video nadzor ali meritve hitrosti.

jan_g ::

Mestni avtobusi redno kršijo hitrostne omejitve. Sploh cona 30km/h ... Se tudi sam včasih vprašam, kako je s tem. Verjetno redarska služba/občina pošlje vse take posnetke koš.

Legon ::

alese je izjavil:

Po mestu ljubljana, je veliko kamer, tudi prometnih. K sreči se tja ne vozim z avtom ali pa grem enkrat pa par let, pa me informativno zanima, a je kdo že dobil kazen, če ga je kamera ujela,ko je naredil prekršek. Ko se vozim z avtobusi, s evečkrat zgpodi, da kak šofer naredi tudi kar močne prekrške, pa me zanima, a to pol dobi kazen, ali so te kamere tam samo za primer , če pride do nesreče in pol pogledajo. Saj teh kamer je dosti vsepovsod, tudi okolica lj, večja mesta kranj maribor, pa domažale, tudi v smeri lavrica.Kako je s tem.

Odvisno od prekrška in okoliščin. Posnetki oziroma njihova vsebina so seveda lahko uporabljeni v prekrškovnih postopkih, mora pa bit prekrškovni postopek za začet skladno z Zakonom o prekrških. Da bi policija random pregledovala posnetke in sankcionirala prometne prekrške je no go, to je mogoče samo pri specializirani opremi (recimo stacionarnih merilnikih hitrosti). Če pa policija preizkuje prometni prekšek na podlagi na primer prijave oškodovanca (recimo pobeg z mesta nesreče), pa se se seveda lahko pri dokazovanju krivde opre tudi na vsebino videoposnetkov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

alese ::

Legon je izjavil:

alese je izjavil:

Odvisno od prekrška in okoliščin. Posnetki oziroma njihova vsebina so seveda lahko uporabljeni v prekrškovnih postopkih, mora pa bit prekrškovni postopek za začet skladno z Zakonom o prekrških. Da bi policija random pregledovala posnetke in sankcionirala prometne prekrške je no go, to je mogoče samo pri specializirani opremi (recimo stacionarnih merilnikih hitrosti). Če pa policija preizkuje prometni prekšek na podlagi na primer prijave oškodovanca (recimo pobeg z mesta nesreče), pa se se seveda lahko pri dokazovanju krivde opre tudi na vsebino videoposnetkov.

Mislim, da tole drži. Tudi na spletni strani mestne občine oz o teh kamerah v Ljubljani piše, da nimajo algoritmov za obdelavo podatkov in da se to uporablja točno tako kot si napisal.In da posnetje hranijo en mesec.

delavec44 ::

Še čakamo kamere v križiščih za zaznavanje vožnje v rdečo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
799159752 (4866) solatko
»

Kazen iz Italije (strani: 1 2 )

776424 (2564) Meizu
»

Obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6112964 (9497) louser
»

Prometni prekršek in denarna kazen...? (strani: 1 2 3 )

10321076 (18483) BlueRunner

Več podobnih tem