Forum » Na cesti » Kazen za porehitro vožno z vozilom pokojnika
Kazen za porehitro vožno z vozilom pokojnika

Legon ::
Prekrski kot taki se ne dedujejo. V dedno maso gre lahko zgolj terjatev v primeru da je bil postopek pravnomocno zakljucen. Sama prekrskovna odgovornot kot taka se konca s smrtjo.
Se strinjam... ampak prekrška (evidentno) ni storil pokojni ampak nekdo, ki je ta avto dejansko vozil. Torej prekršek je bil storjen po smrti lastnika vozila. Pred zapuščinsko se po oddani smrtovnici ve, kdo je potencialni lastnik vozila in po pravnomočnemu sklepu o dedovanju tudi kdo je dejanski. In ker pregon zastara 2 leti po storjenem prekršku se po mojem mnenju sme preganjati dediča(e)
Dedice oziroma bolje receno dedica se lahko v takem primeru preganja samo ce je dejansko vozili avto(za sam prekrsek, drugo je morebitni dolg zaradi neplacane kazni)). Predvsem pa ni avtomatizma kot pri lastniku in treba pac dokazat kdo je dejansko vozil.

donvito ::
Sicer gre za usranih 30 evrov, ampak tako pač je.
Ti se pa ja ne boš blamiral za usranih 30€.

Raje naj poskušajo ugotoviti, kdo se fijaka z avtom, čeprav se ne bi smel.
Zakaj tocno se ne bi smel? Kaj od napisanega kaze na to, da se vozilo uporablja ceprav obstaja neka fiktivna prepoved?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

c23po ::
Meni so hotli policaji zadnjič obesiti prehitro vožnjo z enim od avtov pod mojo komando.
...
V realnem svetu, bi z dnevom smrti, tudi registracija avtomatsko potekla. Ampak naš sektor itak ne funkcionira realno.
Hvalabogu, da ne. Če bi ti, bognedaj umrl, ostane cela tvoja družina brez registriranega avtomobila. Čeprav so bili registrirani na isto osebo iz nekega praktičnega razloga.
Računalniki nimajo spominov.

fikus_ ::
Naš forimski odvetniček je spet počakal, da se ljudje razpišejo, in potem začne pljuvati po forumu, uredi lastno življenje in beri počasi, da boš prebral vse, kar je napisano.
Revcek se kar uzaljeno joka, argumentov in vsebine pa ni. Bogi...
Tipično pisanje in odgovori copy-paste kot že večkrat doslej.
Enkrat sem ti že dokazal, da nisi dobro prebral, kaj sem napisal in si potem ti posredno priznal ,da imam jaz prav.
V glavnem uporabnik, ki menja uporabniška imena, ker mi stara zaradi neprimernega pisanja moderatorji brišejo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

zobnik ::
Boljš da plačaš in si rešen.
Tud pri nas so dobival kazni po 200 in več....šlo je v občinski proračun, pa ker je bil takrat doma en ravno na sociali smo vložil za 1x občinsko pomoč in dobil nazaj skoraj 500 evrov.....pa ker so nam še travme povzročli zarad tega dobil še 1x občinsko pomoč 500 evrov, ker se je vložil ravno konec let ain pol še začetek leta.
ahahahhahahah
Pa smo rešen.
Tud pri nas so dobival kazni po 200 in več....šlo je v občinski proračun, pa ker je bil takrat doma en ravno na sociali smo vložil za 1x občinsko pomoč in dobil nazaj skoraj 500 evrov.....pa ker so nam še travme povzročli zarad tega dobil še 1x občinsko pomoč 500 evrov, ker se je vložil ravno konec let ain pol še začetek leta.
ahahahhahahah
Pa smo rešen.

Naš forimski odvetniček je spet počakal, da se ljudje razpišejo, in potem začne pljuvati po forumu, uredi lastno življenje in beri počasi, da boš prebral vse, kar je napisano.
Revcek se kar uzaljeno joka, argumentov in vsebine pa ni. Bogi...
Tipično pisanje in odgovori copy-paste kot že večkrat doslej.
Enkrat sem ti že dokazal, da nisi dobro prebral, kaj sem napisal in si potem ti posredno priznal ,da imam jaz prav.
V glavnem uporabnik, ki menja uporabniška imena, ker mi stara zaradi neprimernega pisanja moderatorji brišejo.
Rofl in se kar ni argumentov za blodnje in pravljice, ki jih prodajas. A ni zalotno da se zatekas v slaboumne rante namesto da bi bil tiho, ce ze nisi sposoben priznat da si zinil neumnost?
Zgodovina sprememb…

feryz ::
In kaj potem? Bi pač tekli na upravno in prosili za začasno dovoljenje.Meni so hotli policaji zadnjič obesiti prehitro vožnjo z enim od avtov pod mojo komando.
...
V realnem svetu, bi z dnevom smrti, tudi registracija avtomatsko potekla. Ampak naš sektor itak ne funkcionira realno.
Hvalabogu, da ne. Če bi ti, bognedaj umrl, ostane cela tvoja družina brez registriranega avtomobila. Čeprav so bili registrirani na isto osebo iz nekega praktičnega razloga.
Lahko probate registrirati avto na mrtvo osebo, veliko sreče. In ne vem, zakaj bi bilo drugače, v primeru, da umre kasneje.
Tako pa imamo, kar imamo. Mrtveca, ki je naredil prometni prekršek.
Op naj naguzi čim več radarjev. Zdaj lahko.
Najboljše da enega stakne v coni 30 in se vsaj 50x mimo pelje kolikor se da hitro. Mogoče ga lahko do 100 km/h stisne.
Bodo birokrati veseli ogromno prihodkov, na koncu pa ostali z dolgimi nosovi.

Osnoven problem tega je v tem, da bi potem morali ze v osnovi imet sistem registracije na vec oseb in podobno, da se prepreci robne primere, ko recimo zena ostane brez vozila, ker sin, ki ze 30 let zivi v Avstraliji noce dat soglasja in podobno.
Govorimo o robnih primerih kjer z resevanjem ene situacije omejimo in otezimo 30 drugih. Pac ni racunice.
Govorimo o robnih primerih kjer z resevanjem ene situacije omejimo in otezimo 30 drugih. Pac ni racunice.
Zgodovina sprememb…

GregiB ::
Sem malo pogledal za avstrijce in nemce... Pri njih se mora avto pred uporabo prepisati na enega od dedičev (zavarovanje in registracija ostane pokojniku oz. dedni masi do dedne razprave). Brez tega se avto ne sme uporabljati. Če se dediči ne morejo med seboj uskladiti, na koga se naj vrši prepis (za uporabo, ne v last), se avto ne sme uporabljati oz. se ga mora do sklepa o dedovanju izpisati iz prometa.
S tem "izbrani" dedič prevzame tudi odgovornost za prekrške, ki jih stori "neznan" storilec (subsidiarna odgovornost)
S tem "izbrani" dedič prevzame tudi odgovornost za prekrške, ki jih stori "neznan" storilec (subsidiarna odgovornost)
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

SLO zakonodaja očitno še ni prišla tako daleč.

Sem malo pogledal za avstrijce in nemce... Pri njih se mora avto pred uporabo prepisati na enega od dedičev (zavarovanje in registracija ostane pokojniku oz. dedni masi do dedne razprave). Brez tega se avto ne sme uporabljati. Če se dediči ne morejo med seboj uskladiti, na koga se naj vrši prepis (za uporabo, ne v last), se avto ne sme uporabljati oz. se ga mora do sklepa o dedovanju izpisati iz prometa.
Vsaj za Avstrijo to ne bo držalo. Avstrija za časa dedovanja pozna dve rešitvi. Ena je podobna kot pri nas in vključuje soglasje dedičev, za uporabo vozila do zaključka dednega postopka. Druga pa je imenovanje skrbnika za premoženje (Verwalterbestellung), ki ima pravico do razpolaganja s premoženjem, za potrebe dednega postopka. Nikakor pa se pred zaključkom dedovanja ne more prepisat avto na enega od dedičev. PRedvsem pa sama uporaba vozila brez tega ne pomeni nikakšrnega prometnega prekrška ali kaznivega dejanja, kot blodi fikus, ampak gre za oškodninsko odogovornost, ki jo do uporabnika lahko uveljavljajo ostali dediči, tako kot če bi uporabljal drugo premoženje iz dediščine. Policaj, ki na cesti nekoga ustavi se ne bo s tem popolnoma nič ukvarjal, ne glede na gostilniške pravljice, ki jih prodaja Fikus.
Zadnji stavek pa je sploh brca v meglo, saj avstrija pozna identično situacijo kot je pri nas, kar se tiče kaznovanja lastnika/uporabnika. In sicer lastnik ali pa takem primeru uporabnik odgovarja zgolj in le v kolikor ne more vzpostavit dvoma v to, da je uporabljal vozilo, kar je identično kot pri nas. Pa še to velja samo za točno določene prometne prekrške.
Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

MadMicka ::
Seveda se lahko voziš s pokojnikovim avtomobilom. A pokojnikove hiše tudi ne smeš uporabljati? Govora je seveda o dedičih... Če te zanima pravno gledano, je tako, da
v trenutku zapustnikove smrti se šteje, da je dedovanje nastopilo. Tudi, če potem en dedič podeduje avto, namesto drugega, zadeve nič ne spremeni...
v trenutku zapustnikove smrti se šteje, da je dedovanje nastopilo. Tudi, če potem en dedič podeduje avto, namesto drugega, zadeve nič ne spremeni...

Gregor P ::
Ste vse že povedal; sam bi dodal le informacijo, če bo komu v pomoč, da moraš na zapuščinski razpravi jasno povedati oz. podati točno številko šasije vozila (VIN oz. identifikacijska številka), ker sicer imaš kasneje pri prepisu težave, ker če je v sklepu o dedovanju zgolj na splošno opisan avto pokojnega npr. Mercedes, 300 E, 4 Matic, na upravni enoti (tudi AMZS) ne bodo opravili prepisa (dokler sodišče ne izda popravni sklep z ustrezno identifikacijsko številko vozila).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Kako to misliš? Saj si še pol dneva nazaj nakladal, da je to pri nas prekršek, če ne že kar kaznivo dejanje.
Spet te daje bralno razumevanje, ne razumem, kako si soloh lahko odvetnik!
Poglej na kaj sem odgovajal!

Kako to misliš? Saj si še pol dneva nazaj nakladal, da je to pri nas prekršek, če ne že kar kaznivo dejanje.
Spet te daje bralno razumevanje, ne razumem, kako si soloh lahko odvetnik!
Poglej na kaj sem odgovajal!
To bo to ja, zato pa že dva dni jokaš namesto, da bi dal konkretne vire za neumnosti, ki si jih bleknil.
Al boš končno pojasnil od kje izvirajo nebuloze, da je uporaba vozila pokojnika najmanj prekršek, če ne kar kaznivo dejanje?
Ste vse že povedal; sam bi dodal le informacijo, če bo komu v pomoč, da moraš na zapuščinski razpravi jasno povedati oz. podati točno številko šasije vozila (VIN oz. identifikacijska številka), ker sicer imaš kasneje pri prepisu težave, ker če je v sklepu o dedovanju zgolj na splošno opisan avto pokojnega npr. Mercedes, 300 E, 4 Matic, na upravni enoti (tudi AMZS) ne bodo opravili prepisa (dokler sodišče ne izda popravni sklep z ustrezno identifikacijsko številko vozila).
Dodatna stvar, ki je dobro, da je v sklepu je tudi to, da se deduje bonus. Če ni izrecno napisano znajo zavarovalnice komplicirat.
Seveda se lahko voziš s pokojnikovim avtomobilom. A pokojnikove hiše tudi ne smeš uporabljati? Govora je seveda o dedičih... Če te zanima pravno gledano, je tako, da
Normalno, saj si slišal fikusa, če policija zve se v trenutku znajdeš v arestu. /s
Zgodovina sprememb…

Še vedno ne moreš preboleti, da si spet "slabo" prebral in pisal kar nekaj.

Še vedno ne moreš preboleti, da si spet "slabo" prebral in pisal kar nekaj.
A zato se že dva dni slaboumno sprenevedaš? Al boš končno podal pojasnilo kako točno je uporaba vozila pokojnika najmanj prekršek, če ne kar kaznivo dejanje? Da vidimo, če bo tokrat šlo al boš nadaljeval z gaslightingom, ker veš kak idiotizem si bleknil.
Zgodovina sprememb…

Spet se vidi, da slabo bereš in podtikaš svojo namišljeno verzijo! Pojdi nazaj še enkrat tisto brati, mogoče ti bo kapnilo.

Zakaj se vsaka tema v STju prej ali slej prelevi v Ad Hominem podjebavanje med dvema tremi... dejte to nest v DMe.... tle od vajinega kreganja ni nobenih koristi...

Miki N ::

starfotr ::
Saj sodišče ni priplavalo po juhi. Seveda navedejo unikatno identifikacijsko številko, celo več njih (registska št. itd.). Pri nepremičninah navedejo št. stavbe, št. parcele itd. ne samo naslov. A pri avtu pa kao samo MB class E? Daj no, ne se hecat.

Saj sodišče ni priplavalo po juhi. Seveda navedejo unikatno identifikacijsko številko, celo več njih (registska št. itd.). Pri nepremičninah navedejo št. stavbe, št. parcele itd. ne samo naslov. A pri avtu pa kao samo MB class E? Daj no, ne se hecat.
Načeloma navedejo točno tiste podatke, ki jih dediči oddajo v smrtovnici. V mojem primeru dedovanja po enem od staršev je so v sklepu za vsako stvar v dedni masi bili navedeni podatki do pike tako, kot sem jih navedel v smretovnici. Res sem bil precej pedanten, a nihče mi ni rekel, naj kaj še dopišem, dodam...

Zakaj se vsaka tema v STju prej ali slej prelevi v Ad Hominem podjebavanje med dvema tremi... dejte to nest v DMe.... tle od vajinega kreganja ni nobenih koristi...
Zato, ker revčka najbolj boli, da si lahko vsak prebere kako neumnost je zinil in obupano poskuša preusmerit pozornost.

Kaže da ti tvoj ego ne dopusti, da bi sebi priznal, da si zabluzil.

Ne znata nehat, jelče ne? Pejta na DM!

Glej, človek skoz nekaj provocira, žali, .... in podobno, vedno ko se oglasi. Njegova taktika je, da počaka, da se tema razvije in potem izbere odgovore, ki jim neka očita s pridatkom žaljenja.
Ko sem mu pokazal (že nekajkrat), da ni dobro prebral zapisano, pa se še vedno usaja in kar ne zna nehati, četudi ga pustim pri miru, ne odgovarjam na njegovo žaljenje. In v zadnjih letih je menjal že nekaj up. imen, ker mu jih moderatorji verjetno blokirajo.
Ko sem mu pokazal (že nekajkrat), da ni dobro prebral zapisano, pa se še vedno usaja in kar ne zna nehati, četudi ga pustim pri miru, ne odgovarjam na njegovo žaljenje. In v zadnjih letih je menjal že nekaj up. imen, ker mu jih moderatorji verjetno blokirajo.

Gregor P ::
Ne bi tega napisal, če ne bi tega sam doživel. Sodnik/-ca ni dediče opozorila na to, da ne morejo podati samo opis vozila pokojnega in čez nekaj mesecev so prišli po popravni sklep (v konkretnem primeru je bilo vozilo že odjavljeno dlje časa in tudi ni imelo več registrskih tablic).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Glej, človek skoz nekaj provocira, žali, .... in podobno, vedno ko se oglasi. Njegova taktika je, da počaka, da se tema razvije in potem izbere odgovore, ki jim neka očita s pridatkom žaljenja.
ROFL, koliko gaslihgtinga in pravljic bomo še morali porebrat, preden se boš sprijaznil s tem, da je bila tvoja izjava o tem da je prekršek, če ne kar kaznivo dejanje, če uporabljaš vozilo pokojnika, idiotizem brez primere?
In seveda pridno odgovarjaš na moje poste, ampak problem je da so vsi odgovori slaboumne puhlice, ker neuspešno poskušaš preusmerit pozornost iz neumnosti, ki si jo poskusil prodati.
BTW, če nisi opazil sem se v temo vključil pred tabo, tako da lahko nehaš lagat, ker si res pomilovanja vreden.
Zgodovina sprememb…

Tipično Legonovo, Lakotnikovo,... pisanje.
Pojdi brati nazaj, kaj sem pisal in preberi tudi tisto "če....".
Lep dan.
Pojdi brati nazaj, kaj sem pisal in preberi tudi tisto "če....".
Lep dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Tu je že v osnovi OP naredil prekršek/kaznivo dejanje (ne vem, kaj je prav), ker je vozil vozilo, katerega lastnik mu ni dal v uporabo. Če bi ga policija ustavila, in to vedela, bi verjetno dobil kakšno kazen ali prijavo sodniku (odvisno ali je to prekršek ali kaznivo dejanje).
Da bo jasno o kakem idiotizmu govorimo in nobeno podtikanje in laganje tega ne bo spremilo.
Daj razsvetli nas za kak prekršek ali celo kaznivo dejanje je OP že v osnovi naredil zato, ker je uporabljal avto pokojnika? Bo šlo? Ali bomo spet imeli kup slaboumnega podtikanja in gaslightinga?
In noben če tega ne bo spremenil. Policija, ga lahko 100x ustavi to ne bo spremenilo dejstva, da se policija niti v enem od teh 100 primerov ne bo ukvarjala s tem ali je pokojni OPju dal eksplicitno soglasje za uporabo vozila. Kot drugo to ali ga policija ustavi ali ne, popolnoma nič ne spremeni tega ali je nekaj prekršek ali pa celo kaznivo dejanje. Torej, če si postavil trditev, da je bil OP s tem ko je uporabljal vozilo pokojnika v prekršku ali je s tem celo storil KD, potem da daj na plano kak verodostojen vir, ker drugače izpadeš samo in le pomilovanja vredno in lahko take nebuloze prodajaš v lokalni gostilni.
Seveda pa oba veva da drugega kot še več brezveznih podtikanj in slaboumnih izpadov ne bo.
Zgodovina sprememb…

Miki N ::
Imam salomonsko rešitev za take primere: pokojnika se pokoplje v avtu. Pa še na krsti prišparaš. EDIT: ali pa zažgeš, če je taka njegova poslednja želja.

Legon, pokojni lastnik mu vozila ni dal v uporabo, ker ni mogel in sedaj razmišljaj naprej.
Po tvoje lahko uporabljam vozilo nekega mrtvega človeka kakor mi ustreza in mi nič ne morejo, še prehitro lahko vozim, samo da me policija ne ustavi, ali pa pobegnem, da me ne dobijo,...
Smo imeli pred nekaj leti podobno zadevo, sodnica ni dovolila premik vozila z javnega parkirišča, dokler se zapuščinski postopek ne konča z obrazložitvijo, da bi bila to nepooblaščena (mislim, da je uporabila to besedo) uporaba vozila.
Po tvoje lahko uporabljam vozilo nekega mrtvega človeka kakor mi ustreza in mi nič ne morejo, še prehitro lahko vozim, samo da me policija ne ustavi, ali pa pobegnem, da me ne dobijo,...
Smo imeli pred nekaj leti podobno zadevo, sodnica ni dovolila premik vozila z javnega parkirišča, dokler se zapuščinski postopek ne konča z obrazložitvijo, da bi bila to nepooblaščena (mislim, da je uporabila to besedo) uporaba vozila.

mirator ::
Bom pa se še enkrat oglasil. Mislim, da forumaši nismo inštitut, ki bi ugotavljal, kdo izmed uporabnikov ima prav. In sedaj nas tako @legon kot @fikus s tem obremenjujeta. Prav žaljivo je za ostale forumaše, kot da smo sami brezvezniki in si ne znamo ustvariti svojega mnenja.
Pa še, ko OP sprašuje, da je vozil avto pokojnika in naredil prekršek. Po moje (da ne bom spet moral linkati kaj je po moje) naj bo miren, ker ga ne bo doletelo nič (če ni žrtev, če pa so, te bodo dobili). Mislim tudi (kot neuki se seveda lahko motim), da bo zavarovalnica upoštevala dosežen bonus (kar pa je v aktih zavarovalnice)
Pa še, ko OP sprašuje, da je vozil avto pokojnika in naredil prekršek. Po moje (da ne bom spet moral linkati kaj je po moje) naj bo miren, ker ga ne bo doletelo nič (če ni žrtev, če pa so, te bodo dobili). Mislim tudi (kot neuki se seveda lahko motim), da bo zavarovalnica upoštevala dosežen bonus (kar pa je v aktih zavarovalnice)

Dva dni jokanja, da spravis skupaj enkaj kohezivnega. Sicer poplnoma mimo, ampak se imamo vsaj moznost pogovarjat.
Zacnimo z, napacno, tezo, da premozenja pokojnika ni dovoljeno uporabljati do zakljucka dedovanja. Glede na to da so ti anekdote blizu, koliko primerov poznas da so se morali ljudje izselit iz hise po smrti lastnika? Hisa pisana na oceta, in po tvoji logiki morajo zena in otroci v hotel, ko umre?
Madmicka je zgoraj lepo razlozil. Prvo kot prvo dedovanje nastipi v trenutku smrti, sklep o dedovanju je samo formalizacija postopka. V vmesnem casu sicer veljajo dolocene omejite (primarno vezano na odtijitev) niti pod razno pa ne gre lastnina pod kljuc in ne sme nihce nic uporabljat. Ravno obratno dolznost posestnikov je da z lastnino ravnajo kot dobro gospodarji.
In cetudi bi se izkazalo, da je dolocen dedic prekomerno koristil premozenje, se s tem ne ukvarja policija med prometno kontrolo in nima nic s prekrski in kaznivimi dejanji, ampak je stvar pravde in odskodnin za uporabnini/najemnino.
Zacnimo z, napacno, tezo, da premozenja pokojnika ni dovoljeno uporabljati do zakljucka dedovanja. Glede na to da so ti anekdote blizu, koliko primerov poznas da so se morali ljudje izselit iz hise po smrti lastnika? Hisa pisana na oceta, in po tvoji logiki morajo zena in otroci v hotel, ko umre?
Madmicka je zgoraj lepo razlozil. Prvo kot prvo dedovanje nastipi v trenutku smrti, sklep o dedovanju je samo formalizacija postopka. V vmesnem casu sicer veljajo dolocene omejite (primarno vezano na odtijitev) niti pod razno pa ne gre lastnina pod kljuc in ne sme nihce nic uporabljat. Ravno obratno dolznost posestnikov je da z lastnino ravnajo kot dobro gospodarji.
In cetudi bi se izkazalo, da je dolocen dedic prekomerno koristil premozenje, se s tem ne ukvarja policija med prometno kontrolo in nima nic s prekrski in kaznivimi dejanji, ampak je stvar pravde in odskodnin za uporabnini/najemnino.
Po tvoje lahko uporabljam vozilo nekega mrtvega človeka kakor mi ustreza in mi nič ne morejo, še prehitro lahko vozim, samo da me policija ne ustavi, ali pa pobegnem, da me ne dobijo,...nic bolj ali manj kot ce bi uporabljal katerokoli drugo vozilo, ki ni pisano nate, tako da ne vem tocno kaj tukaj bluzis. Zako je jasen za katere prekrske je dovoljeno privzet krivdo lastnika vozila. Za veliko vecino ni, in te mora policija, ne glede na lastnistvo obravnavat na licu mesta. To vkljucuje tudi morebiten pobeg pri kontroli. Nima pa policija nikarsnega pooblastila da ti napise kazen zato ker ime ime prometni ni tvoje.
Smo imeli pred nekaj leti podobno zadevo, sodnica ni dovolila premik vozila z javnega parkirišča, dokler se zapuščinski postopek ne konča z obrazložitvijo, da bi bila to nepooblaščena (mislim, da je uporabila to besedo) uporaba vozila.brezvezna anekdota, kjer pol informacij manjka, ce si je nisi preprosto izmislil. Predlozi kaj bolj konkretnega kot neko goatilnisko govorico. Hkrati pa ta anekdotica cisto nic ne pove o tem, na kasni podlagi si domisljas, da bi policija lahko kaznovala OP zgolj zato ker uporablja avto pokojnika?

Bom pa se še enkrat oglasil. Mislim, da forumaši nismo inštitut, ki bi ugotavljal, kdo izmed uporabnikov ima prav. In sedaj nas tako @legon kot @fikus s tem obremenjujeta. Prav žaljivo je za ostale forumaše, kot da smo sami brezvezniki in si ne znamo ustvariti svojega mnenja.
Kar se bonusa in zavarovanja tiče. To je pravica, ki se deduje in jo je zavarovalnica dolžna upoštevat. Problem pa nastane kadar to ni izrecno zapisano v sklepu o dedovanju. Namreč možnjo je tudi da avto dobi en dedič, bonus pa drug. Ker bonus je vezan na osebo in ne na vozilo. Zdaj koliko zavarovalnice komplicirajo je odvisno od primera do primera. Imajo pa nedvomno osnovo, da zavrnejo prenos bonusa, če iz sklepa ni razvidno da pripada dotični osebi. Zdaj a to delajo zaradi birokratske nečimrnosti ali zato, ker upajo, da se dediču ne bo dalo plačevat sodne takse za nov sklep je pa drugo vprašanje.

mirator ::
Mogoče se motim, vendar kolikor vem je bonus vezan na osebo. Ko kupiš nov avto se tvoj bonus lahko prenese na novo vozilo. Pri dedovanju pa je drugače. V vsakem primeru je lastnik nov. Lahko sicer prodaš (ali odjaviš) svoj avto in svoj bonus preneseš na podedovanega, ne moreš pa prevzeti bonusa pokojnika. Torej mislim, da tudi avta ne more dobiti en dedič, bonus pa drugi, ali pač? Imaš link?

Mogoče se motim, vendar kolikor vem je bonus vezan na osebo. Ko kupiš nov avto se tvoj bonus lahko prenese na novo vozilo. Pri dedovanju pa je drugače. V vsakem primeru je lastnik nov. Lahko sicer prodaš (ali odjaviš) svoj avto in svoj bonus preneseš na podedovanega, ne moreš pa prevzeti bonusa pokojnika. Torej mislim, da tudi avta ne more dobiti en dedič, bonus pa drugi, ali pač? Imaš link?
Imas prav, kot gledam gre po pogojih zavarovalnice z avtomobilom. Konkretnega verodostojnega primera za to da bi se lahko uvljavljalo bonus na drugo vozilo ne najdem. Mi je pa cudno, ker prenosi bonusov iz starsa na otroka so prviloma mozni ne glede na vozilo. Tako da najdes prinere (anekdoticne) kjer se je tudi pri dediscini to upostevalo, ampak pogoji zavarovalnic so tako kot pravis.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Loža | 159912 (5026) | solatko |
» | Vožnja avta od umrle osebeOddelek: Na cesti | 7486 (5770) | Tidule |
» | Dedovanje po bratrancuOddelek: Loža | 5112 (3060) | Yossarian |
» | Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 99877 (64873) | Darko! |