Forum » Na cesti » Kazen za porehitro vožno z vozilom pokojnika
Kazen za porehitro vožno z vozilom pokojnika

staar ::
Pred kratkim me je "ujel" stacionarni radar mestnega redarstva. In to z vozilom pokojnega svojca, avtomobil še ni prepisan oziroma je še vedno registriran na pokojnika.
Kaj sledi oziroma komu bo poslana / izterjana kazen (če sploh) in dodeljene kazenske točke (če sploh)?
Vnaprej hvala za (konstruktivne) odgovore.
Kaj sledi oziroma komu bo poslana / izterjana kazen (če sploh) in dodeljene kazenske točke (če sploh)?
Vnaprej hvala za (konstruktivne) odgovore.

PacificBlue ::
Vse dolgove prevzame dedič njegovega premoženja, tudi iz naslova prometnih prekrskov.
I’m out.
:3

solatko ::
Dopis na redarstvo ali policijo, da lastnik ni mogel voziti in postopek bo ustavljen.
Delo krepa človeka

joez7 ::
Lah probaš, sam verjetno bo zavrnjeno. Bo pokasiral dedič ali skrbnik vozila. V skrajnem primeru se gre na rubež vozila. Sigurno se ve gdo je vozil, sedaj pa naj ma jajca.
Lahko ti dajo plomb na vozilo, ko boš hotel registrirat - podaljšat, ti bodo dali pogoj, plačilo naloga.
Probaj z polovičko.
Lahko ti dajo plomb na vozilo, ko boš hotel registrirat - podaljšat, ti bodo dali pogoj, plačilo naloga.
Probaj z polovičko.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()

misek ::
Če svojci ne razkrijejo, kdo je vozil, je za plačilo kazni odgovoren lastnik vozila (zapuščina), kar lahko zapade dedičem.
Nič se ne bo odpisalo :D
Nič se ne bo odpisalo :D

IL_DIAVOLO ::
Kolko jaz vem, ce ne morejo lastniku vozila dokazati, da je vozil avta, se tukaj stvar zakljuci.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Kdo bo pa ugovarjal kazen? Pokojni?
I’m out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()

buttcrack ::
Če lastnik vozila dokaže, da je bil v času prekrška drugod (alibi), se postopek zaključi.

mirator ::
Zanimiva situacija. Globa se vedno pošlje lastniku vozila. On je potem tisti, ki mora dokazati, da ni vozil on (ker je pač vozilo posodil nekomu ali mu ga je nekdo celo ukradel). V tem primeru bo lastnik nedosegljiv, ker bo evidentno da v tistem času ni mogel voziti. Torej???

Dzuro10 ::
odvisno kako dobro se obraz vidi na sliki ki jo je posnel radar. Potem lahko policija prepozna osebo, ko ugotovijo kdo bi lahko imel dostop do imetja pokojnega. Lahko pa prijazno popvrašajo družinske člane kdo običajno uporablja avto. Če s slike ne bo vidno nič, in nihče od domačih ne bo pisnil, potem je postopek zaključen.

Če s slike ne bo vidno nič, in nihče od domačih ne bo pisnil, potem je postopek zaključen.
Kazen dobi lastnik vozila.
I’m out.

solatjek ::
Imel enak primer. Namesto kazni sem dobil pošto, naj vrnem vozniško dovoljenje pokojnika na UE. Kazen ni bila nikoli izdana.

joez7 ::
Pol pa nisi mogel več registrirat. Primer zaključen.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

sbawe64 ::
Če je voznik v sorodu z lastnikom (mož, sin, brat, vnuk m/ž), potem se lastnik ni dolžan izjasniti, kdo je vozil in gre kazen v dev/null.
Drugače dobi (vozil en tretji) dobi kazen lastnik/uporabnik.
povezana tema
Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi
Drugače dobi (vozil en tretji) dobi kazen lastnik/uporabnik.
povezana tema
Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

CiClon ::
PacificBlue je izjavil:
Če s slike ne bo vidno nič, in nihče od domačih ne bo pisnil, potem je postopek zaključen.
Kazen dobi lastnik vozila.
To ti v tem primeru nič ne pomaga, ker je lastnik vozila pač mrtev. A bo kdaj nekoč nekdaj prepisan oz. registriran na drugega pa nihče ne ve. Pa tudi če bo, ne moreš dobiti kazni za nazaj, ko sploh nisi bil lastnik, kot ne moreš dobit kazni za obdobje preden si kupil vozilo. Dokazovanje kdo je pa dejansko vozil vozilo.... good luck with that.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CiClon ()

Legon ::
jao bluzenja...
Če je določen skrbnik vozila, potem bo dobil on kazen.
Če skrbnika ni bo kazen pisana na lastnika. Če se vzpostavi dvom v to, da je vozil (kar ne bo težko ker je mrtev) potem je na policiji, da ali ustavi postopek ali pa pelje postopek proti dejanskemu vozniku. V tem primeru mora policija dokazat kdo je vozil. Pokojnik bo tukaj težko karkoli pričal.
Če se ne naredi nič pa bo kazen šla na pokojnika in posledično se lahko terjatev, teoretično, prijavi v dediščino.
Če je določen skrbnik vozila, potem bo dobil on kazen.
Če skrbnika ni bo kazen pisana na lastnika. Če se vzpostavi dvom v to, da je vozil (kar ne bo težko ker je mrtev) potem je na policiji, da ali ustavi postopek ali pa pelje postopek proti dejanskemu vozniku. V tem primeru mora policija dokazat kdo je vozil. Pokojnik bo tukaj težko karkoli pričal.
Če se ne naredi nič pa bo kazen šla na pokojnika in posledično se lahko terjatev, teoretično, prijavi v dediščino.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Loža | 159625 (4739) | solatko |
» | Vožnja avta od umrle osebeOddelek: Na cesti | 7440 (5724) | Tidule |
» | Obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12941 (9474) | louser |
» | Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom)Oddelek: Na cesti | 6802 (5472) | solatko |
» | Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 99654 (64650) | Darko! |