Forum » Pomoč in nasveti » wireless router
wireless router

polozweii ::
Po okvari starega wireless router sem dobil drugega prav tako starega. Pri drugem se je wifi takoj vzpostavil, ne pa tudi internet. Do nekaj minut je trajalo da so spletne strani začele odpirat. Poskusil sem s tretjim (enak kot drugi) in pojavile so se iste težave.
Nabavil sem četrti (isti kot prvi) in spet iste težave.
Težave so se pojavile tudi na PC ki je s kablom povezan na Telekomov router.
V spodnem desnem vogalu kaže kvadratek da je internet vzpostavljen vendar se strani ne odpirajo. Ko kliknem odpravo težav se odpre okence za omrežno kartico z rumenim klicajem: "Računalnik je verjetno skonfiguriran pravilno, vendar se naprava ali sredstvo (strežnik DNS) ne odziva več"
Ko računalnik resetiram dela normalno. Ne vem če je težava povezana z wireless routerjem.
Je možno da je težava v nastavitvah starega routerja? Kako se pride v nastavitve?
https://www.asus.com/supportonly/wl520g...
Nabavil sem četrti (isti kot prvi) in spet iste težave.
Težave so se pojavile tudi na PC ki je s kablom povezan na Telekomov router.
V spodnem desnem vogalu kaže kvadratek da je internet vzpostavljen vendar se strani ne odpirajo. Ko kliknem odpravo težav se odpre okence za omrežno kartico z rumenim klicajem: "Računalnik je verjetno skonfiguriran pravilno, vendar se naprava ali sredstvo (strežnik DNS) ne odziva več"
Ko računalnik resetiram dela normalno. Ne vem če je težava povezana z wireless routerjem.
Je možno da je težava v nastavitvah starega routerja? Kako se pride v nastavitve?
https://www.asus.com/supportonly/wl520g...

d4vid ::
Katere routerje imaš? Tale na linku je star skor 20 let, mislim da je čas, da si umisliš kaj novega.
Kako imaš povezano? Glede na to, da ti crkne tudi povezava na PCju, vezanem na modem, sumim, da si priklopil kabel iz modema v router na LAN port in ti ga serje DHCP (2 DHCP se kregata na mreži). Lahko je tudi kak konflikt IPjev.
Kolikor razberem iz tvojega pisanja, se nisi niti trudil s konfiguracijo ampak pričakoval plug&play. Routerje moraš pred uporabo pravilno nastavit.
Kako imaš povezano? Glede na to, da ti crkne tudi povezava na PCju, vezanem na modem, sumim, da si priklopil kabel iz modema v router na LAN port in ti ga serje DHCP (2 DHCP se kregata na mreži). Lahko je tudi kak konflikt IPjev.
Kolikor razberem iz tvojega pisanja, se nisi niti trudil s konfiguracijo ampak pričakoval plug&play. Routerje moraš pred uporabo pravilno nastavit.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

No ja, to je še boljša ideja. Najbolj shitty modem od ISPja je boljši od tega ruterja...

MIHAc27 ::
Če priklapljaš neke stare routerje, imajo verjetno svoje nastavitve, ki verjetno tvoji mreži ne ustrezajo.
Podvprašanje.. sploh rabiš router ali rabiš samo dostopno točko. Bom drugače vprašal. Če daš kabel v računalnik in ti internet lepo deluje, želiš pa imeti še WIFI po hiši, ne rabiš router ampak Access point/dostopno točko. Router se lahko uporabi, samo v WAN/internet port ne vtikaj kabla, temveč ga daj v katerikoli LAN. Mogoče bo treba še kaj ponastavit, ampak v 90% dela
Podvprašanje.. sploh rabiš router ali rabiš samo dostopno točko. Bom drugače vprašal. Če daš kabel v računalnik in ti internet lepo deluje, želiš pa imeti še WIFI po hiši, ne rabiš router ampak Access point/dostopno točko. Router se lahko uporabi, samo v WAN/internet port ne vtikaj kabla, temveč ga daj v katerikoli LAN. Mogoče bo treba še kaj ponastavit, ampak v 90% dela

Če priklapljaš neke stare routerje, imajo verjetno svoje nastavitve, ki verjetno tvoji mreži ne ustrezajo.
Najbrž je ravno v LAN vklopil kabel iz modema in mu sedaj 2 DHCPja podirata mrežo, vsak vsiljuje svoj prehod in DNS. Zato mu nič ne dela. Brez pravilne konfiguracije bo imel v 99% težave.

Furbo ::
A je polna luna al kaj, en straši z outlookom iz 2013, drugi z ruterjem iz 2008..
..kaj bo naslednje? 'Nov PC nima LPT porta in ne morem gor uštekat moj 9 iglični tiskalnik?'
..kaj bo naslednje? 'Nov PC nima LPT porta in ne morem gor uštekat moj 9 iglični tiskalnik?'
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

polozweii ::
Telekomov router je na eni strani hiše, da drugi strani pa je nanj s 15m kablom povezan Asus router (kabel sem vtaknil v LAN3. kako je bil vtaknjen na prvem Asus (isti model) se ne spomnim) ki se uporablja za wifi za spodnji prostor.
Možno je da je problem v nastavitvah pa me zanima kako se pride v njih...spomnim se da sem v link vtipkaval nule, točno se ne spomnim. Če bi prišel v nastavitve obeh bi prepisoval nastavitve iz pokvarjenega v brezhiben Asus.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router?Oddelek: Omrežja in internet | 3297 (1323) | starfotr |
» | Crknil wrt54gl ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3506 (2464) | Daniel |
» | problem s povezavo routerja na amisov modemOddelek: Omrežja in internet | 2138 (2003) | IvoJan |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3569 (3303) | barbara2 |
» | Nokia N95 in WlanOddelek: Mobilne tehnologije | 1475 (1262) | Pesimist |