Forum » Pomoč in nasveti » wireless router
wireless router

Han ::
Glede na to temo je nadrejeni tisti, ki zagotavlja povezavo v internet, ki dodeljuje IP naslove odjemalcem - klientom. Nanj po tem priklapljaš odjemalce, kar je tudi dodaten AP ali router...

BlaY0 ::
Samo če ima le ta isti IP kot Telekomov, potem bodo vsi klienti, ki se bodo proklopili na njegov switch, dobili napačen ARP naslov za izhod v internet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()

srus ::
OP, pozanimaj se v najbližji knjižnici ali medgeneracijskem centru. Mnogi imajo organizirano pomoč za upokojence, dedke in babice, ki jim niso jasne osnove računalništva in IKT.

MadMax ::
Dajte, fantje, a ne vidite, da vas tale polžek trola.
So pa njegova vprašanja in vaši odgovori dober štof za kakšnega stend-up komika na FRI.
Jap, tudi s kokicami ni več zanimivo čakat na srebrni pladenj....
Bi pa na FRI menda še komik prej zalaufal kak
search userposts /all if "prosim" or "hvala" found then proceed else stop

iloveboobz ::
Tako Telekomom router kot tvoj Asus imata enak IP. To je narobe. Enega od njiju moraš nastaviti na kaj drugega kot 192.168.1.1, recimo 192.168.1.2. Glej potem tudi da ti DHCP strežnik ki teče na Telekomovem routerju ne bo dodeljeval tega IPja.
iloveboobz je izjavil:
lahko..
Js bi ti še vedno svetoval, da namestiš zadnjo verzijo DD-WRT software-a, če misliš vztrajat pr njem.
Tle dol snameš in upgrejdaš v originalnem vmesniku
https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/d...
Če ne gre, slediš tem navodilom
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/...
K boš mel to, bo malo lazje delat naprej..
Jaz sem mnenja, da bo z DD-WRT še bolj zmeden.
ubistvo nebo, ker je vmesnik bolj intuitiven kot to kar laufa stock na tem routerju. Pa bistveno lazje bo nasel navodila za dd-wrt kot pa za nek random 20 let star asus.
Če bi pokazu malo več volje, bi mu tut js poklikal nastavitve, k jih nuca (k mam takega nekje v omari se z dd-wrt), pa nardi sam import, pa dela.
Sam eni so preveč trdi za kaj takega. Plačaj uslugo, al kako ze.
smoki

MadMax ::
iloveboobz je izjavil:
... Sam eni so preveč trdi za kaj takega. Plačaj uslugo, al kako ze.
Najbrž misliš tisto "Kdor zna, naredi sam. Kdor ne zna, plača."
Sicer je vmes še ogromen del "roka roko" oziroma "daj dam", ampak če je to razmerje praktično zmeraj v eni skrajnosti...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

polozweii ::
Za IP ne vidim kje bi se ga dalo spremeniti ker spet ne pridem v router. Ker deluje bom pustil kot je.
16 download, 18 upload Mbps
Zanima me samo še po čemu sklepate da imata routerja enak IP ali kaj bi dosegel s tem ko bi spremenil IP.
16 download, 18 upload Mbps
Zanima me samo še po čemu sklepate da imata routerja enak IP ali kaj bi dosegel s tem ko bi spremenil IP.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()

iloveboobz ::
če bi spremenil ip, bi bil dejansko dosegljiv na mrezi. Če imata oba 192.168.1.1, potem pač en nebo dosegljiv.
Isto k če bi mele dve osebe isto telefonsko številko...
Isto k če bi mele dve osebe isto telefonsko številko...
smoki

BlaY0 ::
Večina SOHO routerjev ima kot privzet IP naslov 192.168.0.1 ali 192.168.1.1, ker se predvideva da bo edini v omrežju s tem naslovom.
Predstavljaj si da imaš dve avtobusni postaji, ki se imenujeta enako. Na eni avtobus ustavlja in pobira potnike ter jih vozi naprej, na drugi pa ne. Če boš šel na drugo, boš pač čakal tam do smrti. Enako je pri dveh routerjih z enakim naslovom od katerih samo prvi "vozi" zahteve v internet oz. iz interneta nazaj. Torej če bo tvoj računalnik poslal zahtevo in bo ta po pomoti zašla na drugi router (ker ima pač isti naslov kot prvi), se bo zanjo pot tam tudi končala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15953 (14542) | styled |
» | wireles mi nagaja :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 2661 (2219) | mulc007 |
» | Ojačanje WIFI signala z dodatnim routerjem?Oddelek: Omrežja in internet | 5043 (4852) | amacar |
» | wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5292 (4794) | BorutK-73 |
» | Težava s TP-linkomOddelek: Omrežja in internet | 4806 (4321) | Hayabusa |