» »

LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)

LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)

1 2 3
4
5

iKst_ ::

Tega ne verjamem. Noben prodajalec in noben pridelovalec ne proda enake kakovosti za nižjo ceno. Cena in kakovost se nekje pozna.

A si ti celo življenje delal v javni upravi, da to pišeš? Si že slišal za količinske popuste?

LapD ::

starfotr je izjavil:

LapD je izjavil:

Za meso je odvisno katera sorta, piščanec se navadno kar splača, konkretno Pivka meče fileje iz istega traku v različne embalaže (lastno, sparovo, naše nam paše itd.). Kvaliteta mesa iz teh mega obratov je seveda druga zgodba.

Pekarna v v diskontih imam občutek da se je precej poslabšala, sploh pekovski izdelki. Kruh se še najde kakšen za silo, ampak praviloma imata Spar in Mercator veliko boljše izdelke. Subjektivna ocena okusa.

Tega ne verjamem. Noben prodajalec in noben pridelovalec ne proda enake kakovosti za nižjo ceno. Cena in kakovost se nekje pozna.

Lahko je iz istega traku, vendar drugo poreklo, druga kakovost, manjše pakiranje itd. Nikoli ni enako, kot pri original proizvodu. Prehranska industrija ima svoje trike. Prav tako trgovinska panoga.

Po navadi ga kot kupec dobiš brez vazelina. Ker te eden in drugi nategnejo.

Ja lej, če mi lažejo uni ki to delajo, potem tudi jaz lažem. Maržo ima Pivka isto, če proda paleto Lidlu ali pa Sparu. Trgovcu potem plačaš premium, če hočeš da gor piše Pivka namesto Spar.
web&motion designer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LapD ()

starfotr ::

iKst_ je izjavil:

A si ti celo življenje delal v javni upravi, da to pišeš? Si že slišal za količinske popuste?

Sure, sure, trgovci so dobrodelna organizacija in pridobljen količinski popust predajo naprej svojim strankam.

Seveda. Nizke cene na račun ekonomije obsega in enostavnih trgovin so cel Lidlov poslovni model.

Ne vem zakaj morajo potem prodajat tak pofl in ne prvovrstne robe po precej nižji ceni.

delavec44 ::

Če bi prodajali pofl, bi že propadli. Sprijazni se, da ti nisi odraz trga ampak prej anomalija.

Če dam jaz 4EUR/kg za svinjsko pleče v akciji, drugje je pa isto pleče od istega proizvajalca 8EUR/kg, sem kupil pofl? Sigurno ima za svinje za Lidl drug hlev z drugim futrom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Lahko pride meso iz PL, UA ali podobno. Sem 100 % prepričan, da ni vse 100 % enako med trgovsko znamko in original proizvodom. Nikoli in nikdar ni samo etiketa druga in cena nižja.

Lidl dela tako kot vsi trgovici na razliko v ceni. In delajo na tem, da je ta čim višja.

starfotr je izjavil:

Ne vem zakaj morajo potem prodajat tak pofl in ne prvovrstne robe po precej nižji ceni.

Kak pofl. Bodi specifičen.

Lidl dela tako kot vsi trgovici na razliko v ceni. In delajo na tem, da je ta čim višja.

Nobenega trgovca ne zanimajo samo marže v % ampak koliko lahko z določenim artiklom zaslužijo. Skupen zaslužek je produkt marže in prodane količine.

Po tvoji logiki bi morali trgovci prodajati kilo kruga po 50€, bi imeli vrhunske marže. Problem je, ker s takimi cenami ne bi prodali ničesar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Če bi vsi imeli isto ceno za kruh (50 eur) bi vsi prodajali. Ker drugega ne bi bilo.

Torej je lidl kot ogromna koorporacija totalno nesposoben izpogajat boljše cene, kot en mali mercator, saj imata iste cene, recimo en primer:

https://www.lidl.si/p/nase-nam-pase-sve...

https://mercatoronline.si/izdelek/19631...

Ali pa je en lidl totalno požrešen in izpogajane nižje cene ne da naprej. Hm hm.

starfotr je izjavil:

Lahko pride meso iz PL, UA ali podobno.

Pproblem s to teorijo je, da na mesu piše kje je rejeno in zaklano. Če je še iz iste mesnice, potem menda lahko primerjam.

Še enkrat vprašam. Si celo življenje delal v javni upravi, da ti osnovne stvari niso jasne?

starfotr je izjavil:

Če bi vsi imeli isto ceno za kruh (50 eur) bi vsi prodajali. Ker drugega ne bi bilo.

Ne bi, ker bi ljudje spekli kruh doma. Vedno obstaja alternativa. Tudi prašiča lahko vzgojiš in zakolješ doma.

paradajzos ::

feryz je izjavil:

Lejte, fantički, vsak zase ve.
Vi kar hodite 5x tedensko v lidl, 4x tedensko v hofer, zraven pa še v merkator in špar.
In to 5x dnevno mečite vase. Vam toplo privoščim.

Vem pa kaj zame funkcionira in koliko me to stane. Letos sem dal v štacuni mogoče 100 evrov za prehrano. Če se fajn zlažem.

Vi pa dajte po svoje. Katere ribe v konzervi, katera pašteta, kateri makaroni, čokolada ..., kaj za vraga to sploh rabite? Ampak vi že veste. Jaz ne.

OMAD, sem zdajle prebral. In to krompir in zelenjava/solata, mesa pa nič. In se čudiš, da moraš pazit na težo?

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ne bi, ker bi ljudje spekli kruh doma. Vedno obstaja alternativa. Tudi prašiča lahko vzgojiš in zakolješ doma.

Aja? Že sedaj, ko ga prodajajo tudi za 10+ eur/kg ga doma peče precej malo ljudi. Že danes lahko dobiš meso ceneje od kruha. Kar je totalno narobe.

Jaz ga kupujem za 2EUR/kg pa ga vseeno tudi pečemo doma. Aparati za preko kruha se kar dobro prodajajo.

Kdor kupuje kruh za 10EUR/kg se pač preserava, ker se lahko. Saj ljudje tudi v restavracije za par 100EUR po glavi hodijo.

Se pa strinjam s tabo, da bi cena kruha in osnovnih dobrin morala biti nižja. Hrvati imajo to bolje urejeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

V bistvu je hrana zelo poceni. Že v Rimu so vedeli, da moraš dati kruha in iger. Točno to dajejo, saj gre velik kos EU proračuna za subvencije.

Seveda dobiš lahko zelo poceni kruh. Ali pa tudi zelo drag.

denabiker ::

feryz je izjavil:

Vi kar hodite 5x tedensko v lidl, 4x tedensko v hofer, zraven pa še v merkator in špar.

Vem pa kaj zame funkcionira in koliko me to stane. Letos sem dal v štacuni mogoče 100 evrov za prehrano. Če se fajn zlažem.

Vi pa dajte po svoje. Katere ribe v konzervi, katera pašteta, kateri makaroni, čokolada ..., kaj za vraga to sploh rabite? Ampak vi že veste. Jaz ne.

Ne dolgo nazaj si pisal, da tudi zmažeš cel glaž Nutelle, tak da:D

Je pa ena prednost slabših sestavin in slabih okusov, pač ne bomo več toliko sranja v sebe dali, ker te pač mine, če ti gre bolj gor kot dol:)

LapD je izjavil:

Za meso je odvisno katera sorta, piščanec se navadno kar splača, konkretno Pivka meče fileje iz istega traku v različne embalaže (lastno, sparovo, naše nam paše itd.). Kvaliteta mesa iz teh mega obratov je seveda druga zgodba.
...

Mi smo večkrat naleteli na pokvarjeno piščančje meso (prsa ponavadi jemlje moja...) že po par dni pred rokom, je zasmrdelo. Potem pa te mine za lep čas do piščanca, ko te ta vonj zajame:D. Ne vem kje je vzrok, morda tudi pri dostavi blaga in ne pravočasnega pospravljanja v hladilnike in meso stoji in se otopli pa se začne kvarit...

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

delavec44 je izjavil:

Hrvati imajo to bolje urejeno.

Ne nimajo...

Očitno že dolgo nisi bil tam.

Nimajo 5% ddv na osnovne dobrine in regulacije cen?

IL_DIAVOLO ::

Pretirano nizka cena je vsekakor sumljiva. Predvsem pri perutnini je treba biti pazljiv in se posebej ce je na kosti.

Boljse bolj poredko pa tisto sveze.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ne dolgo nazaj si pisal, ...

Model ima neko motnjo, zato piše vse kar se mu zahoče v danem momentu. Prosto po vetru.

tony1 ::

"Mi smo večkrat naleteli na pokvarjeno piščančje meso (prsa ponavadi jemlje moja...) že po par dni pred rokom, je zasmrdelo. Potem pa te mine za lep čas do piščanca, ko te ta vonj zajame:D. Ne vem kje je vzrok, morda tudi pri dostavi blaga in ne pravočasnega pospravljanja v hladilnike in meso stoji in se otopli pa se začne kvarit... "

S tem mora imeti Lidl solidne težave nekje v distr. verigi ali pa v končnih poslovalnicah.

Poleti sem tam kupil pakirane češnje, in jih odprl isti dan, vsaj polovica jih je bila že gnilih. Človeku se zdi izjemno potratno, da je nekdo hrano v Severni Italiji obral, bog ve če ne še opral z vodo (?), napakiral, naložil na kamion in nato vsaj trikrat preložil iz enega v drugo skladišče, na koncu pa ta pride do kupca gnila.

Kupovanja hitro pokvarljive hrane tam odsvetujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

d4vid ::

denabiker je izjavil:

feryz je izjavil:

Je pa ena prednost slabših sestavin in slabih okusov, pač ne bomo več toliko sranja v sebe dali, ker te pač mine, če ti gre bolj gor kot dol:)

LapD je izjavil:

...

Mi smo večkrat naleteli na pokvarjeno piščančje meso (prsa ponavadi jemlje moja...) že po par dni pred rokom, je zasmrdelo. Potem pa te mine za lep čas do piščanca, ko te ta vonj zajame:D. Ne vem kje je vzrok, morda tudi pri dostavi blaga in ne pravočasnega pospravljanja v hladilnike in meso stoji in se otopli pa se začne kvarit...

Ah saj ni samo lidl, ravno zadnjič odprl piščančka prsa, pa so zasmrdela na daleč. Kupljena v sparu (ce ima veze), ampak pakiranje od Pivke. Par dni pred rokom, ves cas v hladilniku.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

FTad ::

d4vid je izjavil:

denabiker je izjavil:

feryz je izjavil:

LapD je izjavil:

...

Ah saj ni samo lidl, ravno zadnjič odprl piščančka prsa, pa so zasmrdela na daleč. Kupljena v sparu (ce ima veze), ampak pakiranje od Pivke. Par dni pred rokom, ves cas v hladilniku.

Isto izkusjno sem imel ze tudi v Sparu v Avstriji. Se dva dneva do roka, pa odprem in je piscanec ze smrdel.

Groot ::

Izpostavljanje takšnih enkratnih dogodkov je povsem brezveze, ker se dogajajo pri čisto vseh trgovcih. Sem tudi sam v Lidlu in Hoferju že naletel na pokvarjen kos blaga. Na drugi strani pa sem v Spar mesnici pred kratkim doživel, da je mesar zajel mleto mešano mesto, ki je zvrha izgledalo lepo sveže. Ko pa je zadevo razprl pa se je videlo da je spodaj tudi en del mesa že siv, saj mu je najbrž stal nekaj časa tam. Sem rekel lepo hvala tega pa ne bi in pustil zadevo tam. Toliko o absolutni nadkvaliteti iz mesnice. Takšne stvari se pač dogajajo povsod, enako kot so odpoklici živil prisotni pri čisto vseh trgovcih.

denabiker ::

delavec44 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

No dajmo take zdrave nasvete aplicirati na celotno družbo. Direktor.

ne bolj zdravo je nabijat inzulin v višave vsake 2 uri

Verjetno zato priporočajo sladkornim bolnikom, da jejo 5x na dan.

To sem že slišal 100 x pa sploh ne razumem, zakaj bi moral 5 x na dan jest en diabetik. Če je tip 2, ima tak skos nabit sladkor, še boljše je kakšen intermittent fasting, ali pa sploh fasting par dni, da resetiraš malo celice, če pa je tip 1 pa tak ima kontrolo z inzulinom.

LapD ::

Groot je izjavil:

Izpostavljanje takšnih enkratnih dogodkov je povsem brezveze, ker se dogajajo pri čisto vseh trgovcih. Sem tudi sam v Lidlu in Hoferju že naletel na pokvarjen kos blaga. Na drugi strani pa sem v Spar mesnici pred kratkim doživel, da je mesar zajel mleto mešano mesto, ki je zvrha izgledalo lepo sveže. Ko pa je zadevo razprl pa se je videlo da je spodaj tudi en del mesa že siv, saj mu je najbrž stal nekaj časa tam. Sem rekel lepo hvala tega pa ne bi in pustil zadevo tam. Toliko o absolutni nadkvaliteti iz mesnice. Takšne stvari se pač dogajajo povsod, enako kot so odpoklici živil prisotni pri čisto vseh trgovcih.

Mleto meso je polno pigmenta in spodaj rata sivo, če ne dobi kisika, medtem ko je na vrhu lepo živo rdeče. Sicer ne izgleda lepo, ampak če je bilo hranjeno na ustrezni temperaturi in je normalnega vonja ni problematično za uživanje. Če je sivo na vrhu, je seveda za zavreči.
web&motion designer

fikus_ ::

starfotr je izjavil:

V bistvu je hrana zelo poceni. Že v Rimu so vedeli, da moraš dati kruha in iger. Točno to dajejo, saj gre velik kos EU proračuna za subvencije.

Hrana za napolnit želodce je poceni, kvaliteta temu primerna, prav tako nezdrava,... bo pac narod prej umiral, se bo prisparalo pri zdravstvu.
Igre pa ima raja na internetu.

Zgoraj je nekdo pisal o gnilih češnjah. Češnje so sveže, dokler so peclji sveži, če so posušeni, so češnje že nekaj dni (en teden) nabrane in začno gniti.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Hrana za napolnit želodce je poceni, kvaliteta temu primerna, prav tako nezdrava,..

A to v v Lady prebral? Ali imaš kak resen pomislek?

Groot je izjavil:

Hja, ni to vec samo enkratni dogodek. Spomnim se, da v preteklosti ni bilo tako pogosto, da je meso zacelo smrdeti cca 2-3 dni pred iztekom roka. Zdaj sem pa ze nekajkrat random naletel na to.

paradajzos ::

tony1 je izjavil:

"Mi smo večkrat naleteli na pokvarjeno piščančje meso (prsa ponavadi jemlje moja...) že po par dni pred rokom, je zasmrdelo. Potem pa te mine za lep čas do piščanca, ko te ta vonj zajame:D. Ne vem kje je vzrok, morda tudi pri dostavi blaga in ne pravočasnega pospravljanja v hladilnike in meso stoji in se otopli pa se začne kvarit... "

S tem mora imeti Lidl solidne težave nekje v distr. verigi ali pa v končnih poslovalnicah.

Poleti sem tam kupil pakirane češnje, in jih odprl isti dan, vsaj polovica jih je bila že gnilih. Človeku se zdi izjemno potratno, da je nekdo hrano v Severni Italiji obral, bog ve če ne še opral z vodo (?), napakiral, naložil na kamion in nato vsaj trikrat preložil iz enega v drugo skladišče, na koncu pa ta pride do kupca gnila.

Kupovanja hitro pokvarljive hrane tam odsvetujem.

Še nikoli nismo v normalnih trgovinah kupili pakiranega mesa, ki bi bilo pokvarjeno.

Groot je izjavil:

Mleto meso se kupuje tako, da ti mesar zmelje izbrane kose pred tabo in ti jih spakira v vrečko. In začetek odstrani sproti.
A to gre v Lidlu?

Zgodovina sprememb…

iKst_ je izjavil:

Hrana za napolnit želodce je poceni, kvaliteta temu primerna, prav tako nezdrava,..

Npr. makaroni so lahko zelo poceni, skuhaš, čez naribaš poceni sir in se obilno naješ za nekaj EUR.
Ali pa nekdo je dal primer smokije in kalorije na ceno, ....

Tako da kar beri Lady, ti bo razširilo obzorje...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

fikus_ je izjavil:

starfotr je izjavil:

Hrana za napolnit želodce je poceni, kvaliteta temu primerna, prav tako nezdrava,... bo pac narod prej umiral, se bo prisparalo pri zdravstvu.
Igre pa ima raja na internetu.

Zgoraj je nekdo pisal o gnilih češnjah. Češnje so sveže, dokler so peclji sveži, če so posušeni, so češnje že nekaj dni (en teden) nabrane in začno gniti.

Če govoriš o sezonskih osnovnih živilih lokalnega izvora iz katerih si narediš jed, potem so ta živila povsem dovolj dobra in zdrava. Če pa govoriš o predelanih in ultra procesiranih proizvodih, pripeljanih iz ne vem kje na svetu, tisti pa niso nikjer poceni in nikjer zdravi.

Groot je izjavil:

Meso naj bi kupovali razgledani ljudje, ki so ze kdaj v življenju odmrznili meso. Kaj ima vezo s tem?

Meso brez kisika se obarva in ni nic narobe z njim.

Ti pa kar veselo kupuj umetno meso z lidla vedno perfektne barve, bogve zakaj :D

fikus_ je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Npr. makaroni so lahko zelo poceni, skuhaš, čez naribaš poceni sir in se obilno naješ za nekaj EUR.
Ali pa nekdo je dal primer smokije in kalorije na ceno, ....

Tako da kar beri Lady, ti bo razširilo obzorje...

Hidrati in maščobe. Boljse da poješ sendvic s petrola, je vsaj not zelenjava in beljakovine.

Nikoli nisem razumel parmezana na testeninah. Kot da ze same testenine niso dovolj težko prebavljiva hrana z malo hranili.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

To je poceni hrana za napolnit želodec, kalorij hitro preveč,...

Ja, točno tako. Soliden obrok za malo denarja. V čem točno vidiš problem?

Kar se smokija tiče. 250g vrečka stane 2,59€. V vrečki je 1300 kalorij oz. 500 kalorij na euro.

Pol kile polnozrnatih testenin stane cca. 1€. V paketu je 1750 kalorij. Več kot 3x več kalorij na euro.

Za ceno vrečke smokija si lahko pripraviš soliden obrok. npr. 200g piščančjih prsi (cca. 1€), 200g makaronov (40c), 150g brokolija (1€), malo olja. Si tam tam s kalorijami, pa dejansko imaš iz tega 2 uravnotežena obroka.

Testenine in sir ni uravnotežen obrok, se posebej če to ješ veckrat na teden, še vedno se pa naješ in celo pridobivaš na teži.

Nikoli nisem razumel parmezana na testeninah. Kot da ze same testenine niso dovolj težko prebavljiva hrana z malo hranili.

Huh? Malo hranil? Si že kdaj dejansko prebral kaj je v testeninah?

100g testenin ima 350 kalorij. Od tega cca. 13-15g beljakovin, lahko tudi več pri določenih znamkah. Testenine imajo v resnici precej dobro razmerje marko hranil.

S testeninami ni nič narobe, prav tako ne s parmezanom. Je pa treba jesti uravnoteženo in raznovrstno in raznoliko hrano.

fikus_ je izjavil:

Testenine in sir ni uravnotežen obrok, se posebej če to ješ veckrat na teden, še vedno se pa naješ in celo pridobivaš na teži.

Na teži pridobivaš zaradi viška kalorij. Nima veze kaj ješ, važna je količina. Lahko ješ cel dan sladkor na žlico ali piješ olje iz kozarca, pa se ne boš zredil, če porabiš več kot si pojedel.

Kar se pa uravnotežene hrane tiče pa testenine s sirom niso slabe. Kot sem napisal. Solidno razmerje med beljakovinami, OHji in maščobami, relativno veliko vlaknin, sploh, če vzameš polnozrnate testenine. Malo je odvisno od vrste in količine sira. Pa kakšna zelenjava zraven ne bi škodila. Ampak v osnovi precej soliden obrok.

zobnik ::

Mal kupujem v Lidlu predvsem čistila so zgleda vredu. Hrano minimalno

iKst_ je izjavil:

Ja, točno tako. Soliden obrok za malo denarja. V čem točno vidiš problem?

Kar se smokija tiče. 250g vrečka stane 2,59€. V vrečki je 1300 kalorij oz. 500 kalorij na euro.

Pol kile polnozrnatih testenin stane cca. 1€. V paketu je 1750 kalorij. Več kot 3x več kalorij na euro.

Za ceno vrečke smokija si lahko pripraviš soliden obrok. npr. 200g piščančjih prsi (cca. 1€), 200g makaronov (40c), 150g brokolija (1€), malo olja. Si tam tam s kalorijami, pa dejansko imaš iz tega 2 uravnotežena obroka.

A niso priscanja prsa zdaj ze cca 10€/kg? Tko da tako poceni pa obrok le ni vec.

Verjetno je odvisno od tega kje in kako kupuješ. Če kupiš taprve pakirane potem mogoče. Če kupiš celega piščanca lahko prideš skozi mogoče za manj kot 5€ na kg, ali tam nekje.

Sicer je bil moj primer za ilustracijo, da uravnotežena hrana ni nujno draga. Tudi, če daš 10€ na kilo za piščanca si še vedno v podobnih okvirih.

iKst_ je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Na teži pridobivaš zaradi viška kalorij. Nima veze kaj ješ, važna je količina. Lahko ješ cel dan sladkor na žlico ali piješ olje iz kozarca, pa se ne boš zredil, če porabiš več kot si pojedel.

Kar se pa uravnotežene hrane tiče pa testenine s sirom niso slabe. Kot sem napisal. Solidno razmerje med beljakovinami, OHji in maščobami, relativno veliko vlaknin, sploh, če vzameš polnozrnate testenine. Malo je odvisno od vrste in količine sira. Pa kakšna zelenjava zraven ne bi škodila. Ampak v osnovi precej soliden obrok.

Ni vse v tezi, ampak tudi v zdravju. Mocna oseba je lahko bolj zdrava od suhe.

Da ne bo res kdo nasedel agendi calories in calories out. BS.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Da ne bo res kdo nasedel agendi calories in calories out. BS.

BS? Če ti uspe ovreči ta bullshit ti nobelova nagrada ne uide.

Iz zdravstvenega vidika je nekaj najslabšega kar lahko naredis, ce bos gledal samo na kalorije.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Ne ni. Če gledaš na kalorije nisi predebel, kar je pri ljudeh 80% zdravja.

Se pa strinjam, da kalorije niso edini kriterij. Ampak, sem napisal, testenine so precej uravnotežen obrok. Če bi dnevnih 2000 kalorij zapolnil izključno s testeninami, bi s tem zaužil cca. 80g beljakovin, kar je več od klasičnih priporočil 0,8g na kilogram telesne teže. Zaužil bi solidno količini kompleksnih OHjev za relativno počasno sproščanje energije. Zaužil bi cca. 20g vlaknin, kar je sicer malo pod priporočili, ampak še vedno več kot v vrečki smokija.

Pa ne pravim, da je treba jesti samo testenine. Sem dal primer obroka, ki je po ceni še vedno v rangu vrečke smokija pa ima še precej boljšo makro sestavo kot pust krožnik makaronov.

Dokler jih jes z vsaj 1/3 porcije mesne omake in 1/3 solate. In bognedaj za kak kruh poleg, kot je to mnogim navada. Hidrati poleg hidratov :8)

To za mene ni hrana, ki bi jo naj jedel zdrav clovek.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Kalorija ni enaka kaloriji. Nekaj ti gre direktno v kri skoraj brez energijskih izgub (sladkor), drugje se pri presnovi porabi cca. 30 % energije - če uživaš beljakovine.

Ni vse energijski vnos. Če bi to bilo res, bi lahko živeli samo od sladkorja ali kruha in vode.

blackbfm ::

100g testenin ima 350 kalorij. Od tega cca. 13-15g beljakovin, lahko tudi več pri določenih znamkah. Testenine imajo v resnici precej dobro razmerje marko hranil.

lol.. preveč hidratov. razen če si anoreksičen, potem imajo dobro razmerje
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16221965 (15791) IL_DIAVOLO
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

18657499 (35897) gruntfürmich
»

koliko € vam gre za hrano, na mesec? (strani: 1 2 3 4 5 )

20346032 (38825) nobodyelse
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28478288 (72362) ...:TOMI:...

Več podobnih tem