» »

LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)

LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)

1 2
3
4

WizzardOfOZ ::

Ja, vidim ta vsakdan. Pol so pa še pametni, kako jaz čas zabijam s pripravo domače hrane.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Magic1 ::

Paradajzos ima težave, ker kupuje najbolj ceneno procesirano hrano. Vzami osnovne sestavine in skuhaj kaj normalnega pa v večini primerov ne boš videl razlike med trgovinami.
Magic

feryz ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Ja, vidim ta vsakdan. Pol so pa še pametni, kako jaz čas zabijam s pripravo domače hrane.
Saj ga res.
Mene je glih včeraj naša buzerirala, če mislim kaj v trgovino.
In sem jo vprašal, zakaj bi šel. Paradajz, paprike, kumare, buče, krompir, čebula, bla bla bla, vse je doma in vsega je preveč.
Mesojedec pa itak ona ni. Če bi bila, je v spodnjem hladilniku/škrinji mesene robe, za stran vrečt, za en smetnjak. Odkar ni mulca doma, pač meso ne gre v promet. Jaz ga jem samo zunaj, ponavadi 1x na mesec. Ali pa še to ne.
Torej ne, ne grem v štacuno in niti ne vem, kdaj sem nazadnje bil. Krepko čez mesec dni je tega. Če ni že dva.

Jem 1x na dan, ponavadi zvečer. Solata je narejena v minuti ali dveh in to je to.
Odkar imajo tastari frišen krompir, ga operem, lupino seveda pustim, prerežem čez pol, osolim in dam v pečico za pol ure.
Božansko, ali kot hrana ali kot sladica.

iKst_ ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Kaj sploh želiš povedati? Da v Lidlu nimajo drugega kot zmrznjene pice ali, da v drugih trgovinah nimajo predelane hrane?

Jaz sem ravno iz rekreacije, zdaj se bom pa počasi spravil kuhati kosilo. Tako kot zadnjih 15+ let skoraj vsak dan. Ne vem še kaj bom kuhal, ampak sigurno bo vsaj par sestavin iz lidla. Bi mi moral mogoče kdo povedati, da se v Lidlu ne kupuje drugega kot zmrznjene pice?

mr_chai ::

feryz je izjavil:

Odkar imajo tastari frišen krompir, ga operem, lupino seveda pustim, prerežem čez pol, osolim in dam v pečico za pol ure.
Božansko, ali kot hrana ali kot sladica.

to je znak da si mentalno stabilna oseba, ker ješ krompir kadar si lačen ali kadar si zaželiš nekaj sladkega.

Seveda, on je samo enkrat na dan in to le solato ter krompir. A v solati 2dcl olja, da kalorij dobi zadosti v dnevu?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

In taki potem pridigajo o zdravi, raznoliki prehrani :)

Pa olje jim očitno raste na drevesu pred hišo, glede na to, da po mesec in več ne grejo v trgovino.

On kupi dve 5l kantici sončničnega enkrat na mesec in je preskrbljen. Strošek trgovine 10€. Mora bit rekorder v šparanju!
Magic

starfotr ::

feryz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Pa glede močno procesirane hrane: Zmrznjeno pico ali drugo že pripravljeno hrano v mikrovalovko, par minut pa je hrana na mizi. In to je namreč vsakdan ogromno ljudi.
Se ti zdi, da je to vsakdan za mnogo ljudi? Takih, ki kupujejo v Lidlu?
Jaz sem pa ziher, da ni tako. Ljudje, ki hodijo kupovati te smeti, nimajo denarja. Še posebej ne za neke pice, ki bi stale normalno družino 15, 20 in več evrov na obrok.

Tisti brez denarja, namesto da bi imeli vrt in kupovali osnovna živila, kupujejo predelana in posledično draga in nezdrava živila. Tudi zato so brez denarja v lajfu in z uničenim zdravjem.

To veš, ker poznaš vse ljudi brez denarja?

IL_DIAVOLO ::

Ce je bil kdo kdaj pod stresom ve da ni lacen. Taksen je vsakdan direktorja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Samo to ne pomeni, da bo direktro živel dolgo časa na 500kcal, kar nas hoče nekdo prepričat... Fizika pač ne gre skozi.
Pač nekateri nakladajo, kako jejo samo solatko (čez teden, za vikend se pa nažirajo za cel teden-samo to ne šteje).
Sej verjetno se da preživet na 1000kcal, samo 50kg moški glih ne šteje kot vzor.
Magic

Saj ne pravim da je zdravo ali priporocljivo. Govorim samo, kaj je razlog za taksno pocetje.

Je pa seveda tako hvaljenje s svojimi navadami lahko nevarno za ljudi brez karakterja.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

blackbfm ::

Tisti brez denarja, namesto da bi imeli vrt in kupovali osnovna živila, kupujejo predelana in posledično draga in nezdrava živila.

denar sploh ne igra vloge.. večina uživa v junk foodu

bm1973 ::

Junk food ima toliko ojačevalcev pravih okusov, plus hrustanje, pa to zadovolji človeka...

To so znane stvari, kako "prisiliti" ljudi in njihov nagon po hrani, da pojedo čim več.

Plus obstajajo dodatki v junk foodu, ki blokirajo signal sitosti iz želodca do možganov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Zanimivo je bilo brati vaše komentarje, še posebej tiste o proizvodnji in kvaliteti tehničnih izdelkov, ki jih prodaja Lidl. Delam v firmi, ki je v času kovida in težavah z dobavnimi verigami iz Kitajske, proizvajala mali gospodinjski aparat za Lidl (blagovna znamka Silvercrest).

Mi stikov z Lidlom nismo iskali, je Lidl poiskal nas, to pa predvsem zaradi težav v kitajski dobavni verigi. Pač posledica kovida in s tem nastalih motenj. So nas vprašali, če smo pripravljeni naš aparat proizvajati pod blagovno znamko Silvercrest za njih. Se pravi, da gre v našem primeru za utečen, na trgu že več let prisoten izdelek. Zanimalo jih je predvsem, ali lahko v določenem času naredimo in dobavimo izdelek v določeni kvaliteti in količini.

Preden smo sklenili posel, smo jim poslali nekaj vzorčnih aparatov, ki so jih pri njih temeljito testirali. Predvsem je bil poudarek na skladnost s predpisi za stik z živili. Vsak del, ki pride v stik z živilom, so dali na ustrezne kemijske analize (izcejalni testi). Seveda smo dobili izčrpno poročilo o teh testih. Kar se varnosti tiče, te niso posebej preverjali, saj je naš izdelek že prej bil ustrezno certificiran. Lidl nobenih testov ne izvaja sam, za vse ima zunanje podizvajalce, gre za renomirane ustanove (npr. TÜV)... Ko je bil Lidl zadovoljen z izdelkom v celoti (mišljena je kvaliteta, cena, dobava, servisne storitve) smo sklenili posel.

Iz njihove strani smo dobili predloge za embalažo, za potisk aparata in pa vsebino navodil. Navodila so v bistvu bila predelana naša navodila, skladno z njihovo grafično podobo. Mi smo jim pa poslali 3D model zunanjosti aparata, ki so ga potem uporabili pri pripravi marketinških materialov (renderingi v katalogih in spletnih straneh ipd...).

Zagon proizvodnje je potekal precej pred dobavo prve količine, to pa zaradi njihovega nadzora kvalitete. Proizvesti smo morali toliko aparatov (kompletno zapakiranih), da smo z njimi napolnili 100 europalet (na vsako europaleto se zloži 168 aparatov), kar predstavlja 16.800 aparatov. Ko smo to imeli pripravljeno, je Lidl poslal pooblaščeno osebo, ki je izvedla preverjanje kvalitete. Ta človek ni bil zaposlen pri Lidlu, temveč je prišel iz TÜV-a. Na razpolago smo mu dali nekaj delavcev za pomoč.

Kontrola kvalitete je zgledala tako, da so naši delavci preložili vsako od palet in pri tem, po navodilih "TÜV kontrolorja" naključno izločili 5 kosov aparatov. Pri vsakem je šel skozi checklisto, od videza in stanja embalaže, aparat je vzel iz embalaže, ga pregledal, vključil in zapakiral nazaj. Aparati, ki so bili OK so šli nazaj na paleto, neustrezni pa so bili izločeni, opremljeni z opisom pomanjkljivosti in izročeni nam. Nekaj časa po tem pregledu smo od Lidla dobili zeleno luč in lahko smo začeli z dobavami.

Dobava do njihovih distribucijskih centrov (posel je bil sklenjen samo za področje EU) je bila naša zadolžitev in strošek. Prav tako vse v zvezi z reklamacijami, mi smo morali Lidlu vsak zavrnjen izdelek nadomestiti z novim. Ker gre za poceni aparat, servis ni bil predviden, temveč samo zamenjava reklamiranega aparata z novim.

Lidl na vhodu nima nobene kontrole kvalitete, vsa njihova kontrola je prej opisana ocena kvalitete in prevzem zagonske proizvodnje. Po tem kontrolo kvalitete opravljajo samo kupci. To je tudi razlog, da (vsaj pri malih gospodinjskih aparatih zgleda tako) Lidl išče proizvajalce z utečenimi in certificiranimi izdelki, saj se tako lahko izogne težavam, ki spremljajo zagon proizvodnje novega izdelka. Zdi se mi (dejansko ne vem), da pa je pri ročnem orodju to malo drugače, imam občutek, da Lidl tam predpiše tudi design izdelka... Ampak kot rečeno, tega ne vem, samo domnevam...

Dobra stran posla z Lidlom je v tem, da gre vedno za konkretne količine (nekje ranga vsaj 100.000 kosov) enega samega tipa izdelka, slabost pa je v tem, da Lidl navadno prihod takega "novega" izdelka izvede z akcijo, kar pomeni, da mora do takrat biti velika količina (po navadi vsa) izdobavljena v njihove distribucijske centre in je posledično časa za proizvodnjo malo.

Zanimiv je tudi sistem, ki ga uporablja Lidl za izbiro novih izdelkov. Kvartalno organizirajo hišni sejem, kamor njihovi obstoječi in potencialni dobavitelji prinesejo prikazat svoje izdelke, ki bi morda bili zanimivi zanje. Lidl se potem odloči, kaj je zanje zanimivega in začne pogajanja z dobaviteljem, ključni element je seveda cena...

To je pač moje vedenje na to temo...

denabiker ::

feryz je izjavil:

Jem 1x na dan, ponavadi zvečer. Solata je narejena v minuti ali dveh in to je to.

Kaj imaš neko OMAD dieto? A to z namenom hujšanja in kurjenja maščob ali kaj?

tony1 ::

Barbapapa: zanimivo, hvala ;)

delavec44 ::

feryz je izjavil:

Jem 1x na dan, ponavadi zvečer.

No dajmo take zdrave nasvete aplicirati na celotno družbo. Direktor.

ne bolj zdravo je nabijat inzulin v višave vsake 2 uri

windigo ::

Zame je bil Hofer ob prihodu super. Boljši izdelki za manj denarja od Mercatorja (recimo Alpskega mleka LM nisem mogel več piti (upiralo se mi je), Hoferjevega eGen bio pa z veseljem) in 3x hitreje sem bil ven iz štacune. Potem so se poslabšali, recimo kruh je senca tega, kar so imeli v ponudbi ob štartu. Kup izdelkov (naprimer sardine) ni več konstantno na voljo, ampak samo občasno, cele produktne linije pa ukinjajo, potem ko imam že kup polnilcev in baterij, ki v druge izdelke ne pašejo, akcije me večinoma ne pritegnejo toliko, da bi šel prav tja, ali pa celo artikla zmanjka, ker nisem bil ob osmih v nizkem štartu, vmes so celo uničili App (ki mi je nadomestil letake) in ga potem za silo zakrpali nazaj. Se ne čudim, če je večja gužva v Lidlu. Pravijo, da delajo z izgubo. KID najbrž res ni bil poceni, ampak me to vseeno preseneča.

Zdaj hodim v Špar, Lidl, Hofer, Eurospin in v vsaki štacuni kupim kaj, kar mi bolj ustreza. Sladodlede v Lidlu, sardine v Eurospinu, kruh v Šparu, ...
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

blackbfm je izjavil:

Zaenkrat še nisem videl raziskave, ki bi potrdila, da je normalen, kratkotrajen dvig inzulina po jedi pri zdravih ljudeh povezan s kakšnim negativnim zdravstvenim izidom.

Kruha v lidlu in hoferju ni za kupovati, niti mesa ne. To je pac menda ja jasno.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zakaj ne?

Nimajo mesnice.

Kruh je pa neka kvazi dopeka nekih mini hlebcov. V sparu oz. tusu je čisto drugače.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zaenkrat še nisem videl raziskave, ki bi potrdila, da je normalen, kratkotrajen dvig inzulina po jedi pri zdravih ljudeh povezan s kakšnim negativnim zdravstvenim izidom.

zdravi kadilci tudi nimajo problemov s pljuči

d4vid ::

In kaj potem, če nimajo mesnice? Je to kakšno zagotovilo za kvaliteto? Vakumsko pakirano meso dobijo pakirano tako v sparu kot v lidlu.
Lidl ima meso od Anton Kamnik, kolikor poznam, je kar na nivoju. Tudi drugače ima Lidl kar dosti slovenskih proizvodov, le da pod svojo znamko.

Dopeko izvajajo tudi v sparu, tako za info.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

paradajzos ::

delavec44 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

pri ekonomiji obsega je jasno, kdo lahko ponudi večji p/p.

vi kr kupujte 3x dražje stvari nižje kvalitete drugje :))

Že tako je vedno gužva, ko grem. Je kar prav, da imajo eni odpor in se raje gužvajo v Mečkatorju. Je pa veliko v glavi, na blind testu bi večinoma pogrnili.

Večina škandalov s hrano pa v diskontarjih.

blackbfm je izjavil:

Verjetno zato priporočajo sladkornim bolnikom, da jejo 5x na dan.

paradajzos je izjavil:

delavec44 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

Že tako je vedno gužva, ko grem. Je kar prav, da imajo eni odpor in se raje gužvajo v Mečkatorju. Je pa veliko v glavi, na blind testu bi večinoma pogrnili.

Kakih škandalov? Vpoklicev? Vsaj veš da imajo kontrolo. Kje drugje bi tudi mogoče morali biti, pa jih ni.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO je izjavil:

Nimajo mesnice.

Kruh je pa neka kvazi dopeka nekih mini hlebcov. V sparu oz. tusu je čisto drugače.

V Lidlu kupujem predvsem pakirano meso. Stejke imajo včasih solidne. Teh se tako ali tako ne kupuje svežih v mesnici ampak pakirane, uležane. Piščanca tudi ne kupim vedno celega, za bedra je pa tudi vseeno, če so pakirana.

Nimam sicer nič proti mesnicam, ampak meso iz vitrine pri mesarju ni avtomatično boljše samo zato ker je iz vitrine.

blackbfm je izjavil:

zdravi kadilci tudi nimajo problemov s pljuči

Ne vem kakšno vezo ima to. Ampak pod črto so vse blodnje o dvigu inzulina samo blodnje brez osnove v realnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

In kaj potem, če nimajo mesnice? Je to kakšno zagotovilo za kvaliteto?

mesar dela čevapčiče iz bio lokalno pridelane pljučne pečenke, diskont trgovine pa meljejo not repe in kopita

Ne vem kakšno vezo ima to. Ampak pod črto so vse blodnje o dvigu inzulina samo blodnje brez osnove v realnosti.

normalno, ker evolucijsko smo narejeni na obilje koncentriranih karbohidratsov

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Sicer spreminjaš temo in pretepaš slamnate može. Ampak v resnici imaš kar prav. Človeško telo je izjemno prilagodljivo.

Še vedno velja isto. Še nobena študija ni pokazala, da bi kratkoročni dvig inzulina po jedi kakorkoli negativno vplival na zdravje. Je pa dokazano, da je absorbcija določenih hranil v telo boljša, hrano porazdeliš na več manjših obrokov in ne na en ogromen obrok z 2000-3000 kalorijami.

paradajzos je izjavil:

delavec44 je izjavil:

blackbfm je izjavil:

Ja res, Hofer, Lidl,... veliko odpoklicev. Za Jager pa še nisem slišal kaj, malo v razmislek...

Ni avtomaticno boljse, ampak ne zelim da mi nekdo uturi v pakngo. Zelim da lahko sam izbiram kaksen kos mesa in koliko ga bom kupil.

Hofer in Lidl tudi niti ni primeren za ljudi, ki si nakupijo na zalogo.

Jager svinjsko, tus/spar perutnina.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

paradajzos ::

Magic1 je izjavil:

Paradajzos ima težave, ker kupuje najbolj ceneno procesirano hrano. Vzami osnovne sestavine in skuhaj kaj normalnega pa v večini primerov ne boš videl razlike med trgovinami.

Ja seveda. A osnovna neprocesirana hrana se dobi zgolj v Lidlu?:)

bauci ::

Barbarpapa2, hvala za zelo zanimivo branje.

donvito ::

Nimam sicer nič proti mesnicam, ampak meso iz vitrine pri mesarju ni avtomatično boljše samo zato ker je iz vitrine.

Točno tako, tudi mesar mora nekomu poturit meso, ki je že preko roka, sem 1x dobil dva kriminatla, ko sem ju spekel isti dan, sta smrdela, sem samo fu..l v smeti. Pri pakiranem vsaj veš, ker je datum do kdaj gor.

Groot ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Nimajo mesnice.

Hahaha seveda ja :)) Če misliš, da v Sparu, Tušu in Mercatorju ne izvajajo dopeke si kar humorist :)) Ravno ta vikend sem se v Intersparu BTC umikal 3 polnim vozičkom, ko so iz glavnega skladišča zadaj peljali robo na oddelek za kruh v pečico. Časi, ko so zjutraj vozili tovornjaki iz Žita in drugje svež kruh v vsako trgovino so že zdavnaj mimo.

Zame osebno je kruh brez kvasa iz Lidla ali pa kruh z orehi iz Lidla ali Hoferja svetlobna leta pred vso ponudbo Spara. Pa je Spar moj izbor za 75% nakupov hrane. Ampak kruh pa tam kupujem zelo redko, saj se popolnoma vsi njihovi kruhi v dobrem dnevu že posušijo oziroma postanejo neokusni.

Haha a to ta kruh ki je v sredini surov? Tega se v sparu oz. tusu nisem dozivel.

Verjamem da delajo dopeko, ampak je vsaj hlebu podobno, ne pa z lidla neka otroska velikost.

Pa se tisto na pol peceno. Bognedaj da das v skrinjo. Kot da bi jedel surove zgance.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Surov?? Ne vem kakšne izkušnje imaš domnevno ti, ampak surovega kruha v Lidlu še nisem dobil, pa sem ga kupil že kar precej.

Če pa ti na razumeš, da ima žitni kruh brez kvasa drugačno strukturo kot navadna bela štruca, bo pa morda bolje, da se najprej malo izobraziš in šele potem poizkušaš pametovati ;)

Meni se zdi bistveno boljše v Avstriji kot pri nas v Hoferju glede kruha. Vsaj takrat, ko sem se parkrat ustavil med potjo. Če še ima kdo takšne izkušnje naj napiše.

LapD ::

Za meso je odvisno katera sorta, piščanec se navadno kar splača, konkretno Pivka meče fileje iz istega traku v različne embalaže (lastno, sparovo, naše nam paše itd.). Kvaliteta mesa iz teh mega obratov je seveda druga zgodba.

Pekarna v v diskontih imam občutek da se je precej poslabšala, sploh pekovski izdelki. Kruh se še najde kakšen za silo, ampak praviloma imata Spar in Mercator veliko boljše izdelke. Subjektivna ocena okusa.
web&motion designer

denabiker je izjavil:

feryz je izjavil:

Kaj imaš neko OMAD dieto? A to z namenom hujšanja in kurjenja maščob ali kaj?
Ne, to je taka potreba. Odkar sem šel v srednjo šolo, jem enkrat na dan, se pravi kmalu bo 40 let take prakse. Več ne rabim. Pa tudi zvečer tega ni kopica, da ne bi kdo mislil, ampak raje malo kot dosti.
Btw, BMI imam prevelik, s tem da nikoli, ampak res nikoli ne dosežem vnosa preko 1500 kalorij.
Enostavno ne kurim veliko. In še to moram vsak dan popoldan na kardio. Če ne grem, kile letijo gor. Ne glede na tako prehrano.

Ja ja. 500-1500kcal dnevno s popoldanskim kardiom in delom, 40 let. Majke mi. Perpetuum mobile, si za v lab. Mogoče kaj novega odkrijejo.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

perpetuum mobile :)

Jaz sem tudi še to slučajno opazil, da ene lučke - sladoled niso več takšne kot so bile v Hoferju. Gor v A je boljši, zdaj nisem 100% ampak se mi zdi, da je bil prej en proizvajalec iz D, kjer vem da so bile drugačne sestavine- boljše, sedaj pa je nek proizvajalec iz SLO (Ajdovščina), pa so slabše sestavine, recimo voda, glukozni sirup, mleko v prahu...prej je pa bilo posneto mleko, smetana, maslena maščoba itd. kar je boljše in da tudi poln okus. Tak da ja, jaz tudi opažam, da gre na slabše...Pa to, ko šimfate čokolade, opažam, da so lešniki slabši, nearomatični, neokusni, eni še celo pogrenijo ali pa kot da so bili plesnivi, da niso bili pravilno posušeni, mislim groza, ko to ugrizneš, te tak mine. Imamo domače lešnike in vem kako noro dobri so, sploh popraženi. Ne moreš nehat jest...:) Včasih je čokolada z lešniki bistveno boljša, tudi zaradi kvalitete lešnikov.

Meni je v Hoferju dober kuruzni hlebec. Tudi če vzameš en dan starega za pol cene, je še vedno ok.

Imajo pa špin, lidl, hofer tudi pakiran kruh pečen v pekarni. Nimajo le svoje dopeke. Tako da zjutraj kar lepo vozijo kruh v zabojih.

Zgodovina sprememb…

Lejte, fantički, vsak zase ve.
Vi kar hodite 5x tedensko v lidl, 4x tedensko v hofer, zraven pa še v merkator in špar.
In to 5x dnevno mečite vase. Vam toplo privoščim.

Vem pa kaj zame funkcionira in koliko me to stane. Letos sem dal v štacuni mogoče 100 evrov za prehrano. Če se fajn zlažem.

Vi pa dajte po svoje. Katere ribe v konzervi, katera pašteta, kateri makaroni, čokolada ..., kaj za vraga to sploh rabite? Ampak vi že veste. Jaz ne.

d4vid ::

Malo greš v ekstrem, feryz, ampak se načeloma kar strinjam. Moka, kvas, olje se kupi v trgovini, meso v mesnici ali direkt pri znancu, ki je kmet, zelenjavo lahko pa tud v teglcu na balkonu v bloku prideluješ.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

starfotr ::

LapD je izjavil:

Za meso je odvisno katera sorta, piščanec se navadno kar splača, konkretno Pivka meče fileje iz istega traku v različne embalaže (lastno, sparovo, naše nam paše itd.). Kvaliteta mesa iz teh mega obratov je seveda druga zgodba.

Pekarna v v diskontih imam občutek da se je precej poslabšala, sploh pekovski izdelki. Kruh se še najde kakšen za silo, ampak praviloma imata Spar in Mercator veliko boljše izdelke. Subjektivna ocena okusa.

Tega ne verjamem. Noben prodajalec in noben pridelovalec ne proda enake kakovosti za nižjo ceno. Cena in kakovost se nekje pozna.

Lahko je iz istega traku, vendar drugo poreklo, druga kakovost, manjše pakiranje itd. Nikoli ni enako, kot pri original proizvodu. Prehranska industrija ima svoje trike. Prav tako trgovinska panoga.

Po navadi ga kot kupec dobiš brez vazelina. Ker te eden in drugi nategnejo.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ponudba Lidl (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kaj kupiti
503108053 (1429) fikus_
»

salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7515897 (9861) c3p0
»

V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )

7715427 (11912) mojsterleo
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

18657286 (35684) gruntfürmich

Več podobnih tem