» »

LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)

LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)

«
1
2

Horzen ::

RANT primarno o Lidlu, pa tudi ostalih podobnih štacunah:

Po ta novem imaš na voljo motorno olje, 1 liter, 5 litrov; 5w-40 ali 10w-40
Motorne žage, kosilnice,...
Kako je motorno olje sploh dovoljeno prodajati v živilski štacuni?

Da ne začnem o njihovem Parkside ''orodju'' in cotah razmetanih kot da jih je poplava nanesla.

Ko tretje imajo debilno tedensko ponudbo procesirane hrane, ki je Azijska, Nemška, Francoska, Španska, Grška, Japonska,... En kup izdelkov, ki jih sploh nihče ne kupi in tam stojijo, potem jih prestavljajo okrog po raznih vogalih, in nazadnje izginejo... Ajde Ameriški teden je folk še nakupil bombetk za kak burger, sedaj pa že to več ne, ker je food enostavno procesiran trash.

Tudi ne zastopim zamrznjenih pic in ostalih procesiranih svinjarij ki jih držijo na zalogi, saj tega nihče ne kupuje ker je nagravžno. Primer: Zakaj ni zamrznjena pica 1 euro ali 2 dražja pa je gor prav sir pa paradižnik in prava salama namesto neki pljunki vprašljivega izvora in vsebine že na videz. In to vsi procesirani produkti več ali manj copy-paste, samo druga embalaža.

Dejansko bi lahko bila štacuna velikosti lokalne štacune in 90tih let, pa še manj gužve bi blo. Zelenjava, meso, kruh, moka in ostala sredstva za dom in to je to. Komu na čast je toliko zanič procesirane hrane, pa še tehničnih izdelkov pomešanih zraven, ker očitno morajo z nečim zafilat plac.

Hofer je podobna zgodba ampak ne pride Lidlu niti do kolen, Eurospin je samo navil cene v zadnjem letu kakovost večine izdelkov pa je še vedno v podnu z parimi izjemami.

socialec ::

Nehaš kupovati pri teh - ne gre pričakovati, da bo vse vsem všeč v vsaki od stotine trgovin v Sloveniji ali desetine tisoče enot po svetu in s stotinami tisočev zaposlenih. Ni mišljeno, da je to za zahtevne kupce, ni za vsakogar.

IL_DIAVOLO ::

Vse pač ni za kupit v eni trgovini. To je pac moderna trgovina, kjer prodajo vse kar je mozno prodat.

Se mi pa zdi, da ima Hofer veliko boljso ponudbo od Lidla. Boljsi pekovski izdelki, boljsa kozmetika, boljsa ponudba alkohola in nasploh vec vsega. Pa tudi precej bolj pospravljeno, pa ce ste pozorni, delavke so veliko manj pod pritiskom in je nasploh nakup mnogo bolj prijeten.

Ne vem kdaj sem nazadnje sploh bil v lidlu, ce pa lahko v hoferju opraviš dejansko velik nakup.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mtosev ::

Mi smo tudi zadovoljni s hoferjem. Sicer nam je prva trgovina Interspar, a vseeno kupimo dosti v hoferju.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Blinder ::

Sem videl novo reklamo za Parkside z Arnoldom Schwarzeneggerjem, ful dobra reklama.

Lidl pa v 2025 menda ne maltretira več zaposlenih, kot jih je v času recesije. Plus za Lidl
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

mtosev ::

Sredo in soboto. Občasno še kak dan.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PacificBlue ::

Men se zdi Muller se taka najbolj spodobna trgovina, vse ostalo tangira proti zadrugi.
I’m out.
:3

Likalnik ::

Ne vem no...vsakemu svoje...imam na kupu Lidl, Hofer, Špar in EuroSpin....največja gužva v trgovini je v Lidlu...potem Špar, Hofer in Eurospin.

iKst_ ::

Da ne začnem o njihovem Parkside ''orodju'' in cotah razmetanih kot da jih je poplava nanesla.

Kaj te moti pri Parkside orodju? Jaz ga imam polno garažo, z njim sem naredil kar nekaj kosov pohištva, porezal kar nekaj dreves, poštemal veliko metrov zidu, prevrtal ogromno lukenj...

Kje je problem? V tem, da ga prodajajo 10 metrov stran od kruha? Ali v tem, da te ne nategnejo na suho z 200% maržami, kot kakšna Makita z made in china linijo?

d4vid ::

iKst_ je izjavil:

Kaj te moti pri Parkside orodju? Jaz ga imam polno garažo, z njim sem naredil kar nekaj kosov pohištva, porezal kar nekaj dreves, poštemal veliko metrov zidu, prevrtal ogromno lukenj...

Kje je problem? V tem, da ga prodajajo 10 metrov stran od kruha? Ali v tem, da te ne nategnejo na suho z 200% maržami, kot kakšna Makita z made in china linijo?

Tud v šparu se prodaja Iskraero vrtalnike in motorno olje, ne vem kaj je narobe, če ima lidl parkside, ki je par stopničk nad Iskraero.
Če ne bi imel parkside programa, bi mene videli zelo redko. Tako pa vedno najdem kaj zase, delavnica je polna tega, pa orodje uporabljam skoraj vsak dan. X20V performance linija je vrhunska za ta denar.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Likalnik ::

tudi jaz imamo samo parkside orodje...tako za vrt, kot tudi za ostale stvari. Tudi pri meni je podobno...ko grem v Lidl, grem prvo pogledat med orodje, če je kaj novega:)

Bolj po redko, ko pa že grem, me pa zagrabi kap ko vidim da je trgovina vsa razmetana in me mine tam kupovat. Lidl najbolj izstopa kot neurejen.

A greš v trgovino kupovat stvari ali gledat kako so postavljene na police?

feryz ::

Kje so časi, ko sem nosil jurja do jurja in pol mesečno v trgovine za te smeti.
Odkar kupujem mačjo hrano online, grem v štacuno enkrat na 2 meseca. Kis, olje in sol, ostalo je doma.
Vsake pol leta pa še najcenejši pralni prašek in kakšno čistilo.
In to je to.
V trgovino hodim k zadnjemu lokalcu, ki še obstaja. Vsaka stvar je 2x dražja kot v renomiranih trgovinah. Ampak mi dol visi, ker zapravim praktično nič.

Likalnik je izjavil:

tudi jaz imamo samo parkside orodje...tako za vrt, kot tudi za ostale stvari. Tudi pri meni je podobno...ko grem v Lidl, grem prvo pogledat med orodje, če je kaj novega:)

Bolj kot orodje me moti procesirana hrana. To mi ne gre v račun kako lahko teden za tednom ponujajo več ali manj iste izdelke, ki se ne prodajajo. Predvsem me moti razmerje cena / kvaliteta, kjer skoraj ni konkurence ki bi znala narediti dober izdelek, lahko pa izbiraš med desetimi sortami brez okusa in teksture.

To mi ne gre v račun kako lahko teden za tednom ponujajo več ali manj iste izdelke, ki se ne prodajajo.

Kako veš, da se ne prodajajo?

Pa zakaj te moti, če imajo ljudje izbiro? Naj kupujejo kar jim paše, ti pa kupuj kar paše tebi.

Mirno greš lahko mimo "procesirane hrane" do oddelka s sadjem in zelenjavo ali do hladilnika z mesom.

moti me da so vsi enaki, brez okusa. in vsi v rangu iste cene.

zakaj ni ponudbe dražje konkurence pa dejansko narejeno tako kot se šika...

O čem točno govoriš? Jaz sem malo prej jedel lubenico iz Lidla. Zelo okusna pa čisto nič procesirana (razen tega, da sem jo narezal, no).

Furbo ::

Meni je lidl super, cunje in orodja pa še nisem kupil tam, če kaj ne rabim, potem tisto pač ne gledam, simpl.
Drugače ima tudi Spar, Mercator in Tuš razno navlako.. ne vem zakaj jo OP vidi samo v Lidlu.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

delavec44 ::

Še dobro da OP kdaj ne zavije na Petrol. Kako lahko kupiš gorivo in hladilnik na istem mestu.

Nikonja ::

Glede na to da je Lidl koncern največji v Eu, in 4 na svetu očitno nekaj delajo prav. Določene stvari imajo ugodne, ampak, enako kot Hoffer, imajo tudi kar nekaj precenjenega dreka. Pri meni sta Oba en zraven drugega, tko da ene stvari kupim pri enem, druge pri drugem. V Mercator bolj redko zahajam, v Spar in Leclerc pa občasno ko rabim kaj bolj specifičnega.

koral45 ::

Se strinjam, in se tudi sam sprašujem, kdo to robo kupuje, razen kakih najstnikov. Ok če si najstnik, ker imaš vse organe še mlade lahko te robe itak na tone poješ pa ti ne bo nič naredilo, kvečjemu obratno. Ko pa enkrat prideš v trideseta...

starfotr ::

Blinder je izjavil:

Sem videl novo reklamo za Parkside z Arnoldom Schwarzeneggerjem, ful dobra reklama.

Lidl pa v 2025 menda ne maltretira več zaposlenih, kot jih je v času recesije. Plus za Lidl

Potem blagajničarkam ne dajejo več plenic, da serjejo za blagajno? Klime več ne navijajo na nizke temperature, da se zaposleni malo hitreje obrnejo pri delu?

feryz je izjavil:

Kje so časi, ko sem nosil jurja do jurja in pol mesečno v trgovine za te smeti.
Odkar kupujem mačjo hrano online, grem v štacuno enkrat na 2 meseca. Kis, olje in sol, ostalo je doma.
Vsake pol leta pa še najcenejši pralni prašek in kakšno čistilo.
In to je to.
V trgovino hodim k zadnjemu lokalcu, ki še obstaja. Vsaka stvar je 2x dražja kot v renomiranih trgovinah. Ampak mi dol visi, ker zapravim praktično nič.

Bogatas brez domisljije.

Moje sozalje.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Pri nas je bil eden od najbolj prodajanih Lidlov v Sloveniji. Največ prometa, dobička whatever-.

V zahvalo za uspeh so nekaj delavk odpustili. Navlekli pa študente / dijake filat police.

Postavili so samopostrežne blagajne in naredili rošado polic, tako da več ne veš kje je kaj... da bodo še več lahko prodali - jok od mene ne ker skoz isto kupujem.

Tak super dirty corpo move je redko videt na lastne oči.

feryz ::

Tukaj ti dam popolnoma prav.
Nimam pojma po kaj naj grem v katerokoli štacuno. Zato enostavno ne hodim v njih.
Mulci pa skrbijo, da mi denar ne ostane. Čeprav se vseeno nabira.

kuglvinkl ::

Horzen je izjavil:

Pri nas je bil eden od najbolj prodajanih Lidlov v Sloveniji. Največ prometa, dobička whatever-.

V zahvalo za uspeh so nekaj delavk odpustili. Navlekli pa študente / dijake filat police.

Postavili so samopostrežne blagajne in naredili rošado polic, tako da več ne veš kje je kaj... da bodo še več lahko prodali - jok od mene ne ker skoz isto kupujem.

Tak super dirty corpo move je redko videt na lastne oči.

Kje to, na Vojkovi?
Your focus determines your reallity

Lidl ima cca. jurja višjo povprečno plačo na zaposlenega kot najboljši sosed. Pokvarjeni kapitalisti, s solidnimi plačami hočejo spodbujat zaposlene, da med delovnim časom delajo.

Nimam pojma po kaj naj grem v katerokoli štacuno. Zato enostavno ne hodim v njih.

Saj to je OK, ampak nekateri ne živimo od fotosinteze, je kdaj treba tudi kaj pojst. Pa čistila tudi pri nas kupujemo na spletu. Po banane, piščanca in krompir pa ne morem na Amazon.

Horzen je izjavil:

Na našem koncu pa ta dobre nagrajujejo z dobrimi avti.

Pa nekateri zaposleni so isti že leta.

egamad ::

Največji shit move je Lidl naredil s plus kartico - nekje v istem obdobju so kartončke s cenami občutno zmanjšali in uturili nek nagravžen neberljiv font, še bolj na drobno pa napisali akcije, ki gredo samo na kartico. Prav 2x moram pogledat, da mi je jasno, koliko kaj stane in sem absolutno prepričan, da marsikateri starejši občan sploh ne vidi, da bo plačal polno ceno na izdelek v akciji (ker nima kartice). En čas sem se še šel njihovo igro, potem pa so na aplikacijo vrgli še neke dodatne zahteve za dostop do ne vem česa vse in od takrat dalje grem v Lidl samo še po kakšno malenkost, ker mi je pač usput. Fuj.

denabiker ::

Vidim, da je veliko jeze tudi med ljudmi, ko vidijo cene v tujini, ko je za popolnoma enak izdelek pol manjša cena. Ravno je ena bila v Latviji v Lidlu, pa je slikala cene pri nas 3.99, gor pa 1.99,... Pa na Hrvaškem en drug iizdelek dol 1.99, pri nas 2.99 .

O razmetanosti pa ne bi več, ker to je kriva nekulturna golazen, ko bi jo najraje steral ven iz države.

denabiker ::

Mene tudi ful zmoti motorno olje zraven hrane, ali pa spray insekticid pa zraven hrane.
Ne vem, to je še otroku jasno, da bi bilo primerno posebej police avto moto program itd.

Blinder ::

starfotr je izjavil:

Potem blagajničarkam ne dajejo več plenic, da serjejo za blagajno? Klime več ne navijajo na nizke temperature, da se zaposleni malo hitreje obrnejo pri delu?

ne vem, ampak tudi če to počnejo sedaj imajo zaposleni možnost dobit delo drugje. V recesiji pa so lahko ravnali kot so hoteli z delavci in tej so bili pohlevni
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Groot ::

denabiker je izjavil:

Vidim, da je veliko jeze tudi med ljudmi, ko vidijo cene v tujini, ko je za popolnoma enak izdelek pol manjša cena. Ravno je ena bila v Latviji v Lidlu, pa je slikala cene pri nas 3.99, gor pa 1.99,... Pa na Hrvaškem en drug iizdelek dol 1.99, pri nas 2.99 .

O razmetanosti pa ne bi več, ker to je kriva nekulturna golazen, ko bi jo najraje steral ven iz države.

Ah že stokrat prežvečena tema, cenovne razlike gredo pa tudi v drugo smer. Ampak tistega seveda nihče ne slika, ker ne prinese toliko klikov.

To da namiguješ, da je na Hrvaškem ceneje, je pa milo rečeno komično :)) raje ne reci tega kakšnemu Hrvatu ;)

starfotr ::

Pomembno je, da so prodajne številke po planu ali nad planom. Vse ostalo je pač tako, kakor je. Vzemi ali pusti.

Je pa za mnogo ljudi lidl in hofer najboljša stvar po narezanem kruhu. Na nivoju tega, da se v jugi ni dobilo sadnih jogurtov, sedaj se pa dobi vse. Na nivoju avtorice te lažne izjave.

Še vedno pa ne kapirajo, da izdelek iz Nemčije ne more biti cenejši in hkrati boljši. V Nemčiji imajo višje plače, višje stroške energije in ostalega. Pa še prevoz na jug ali vzhod, kamor se širijo. Poleg tega je podnebje Nemčije mnogo manj ugodno za pridelavo in predelavo. Da ne omenjam, da je hrana z juga mnogo bolj okusna kakor iz severa.

kriptobog ::

Lidl, Hofer in Eurospin so diskonti. Vazno da se nafuka robo notri, ni vazno kaj, ni vazno kako. Samo da je kao poceni in da je na paleti. Pac trgovine za reveze

Utk ::

Ja, v nasprotju z mercatorjem, ki prodaja največje balkansko sranje po najvišji ceni, s trgovkami, ki niso dobile joba v nobenem drugem invalidskem podjetju, in sparom, ki prodaja stvari čez rok. Ful velika razlika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

kriptobog je izjavil:

Lidl, Hofer in Eurospin so diskonti. Vazno da se nafuka robo notri, ni vazno kaj, ni vazno kako. Samo da je kao poceni in da je na paleti. Pac trgovine za reveze

Buhu, ce se se bos malo sopiril, se ti bo kak petelin favs.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Vazno da se nafuka robo notri, ni vazno kaj, ni vazno kako. Samo da je kao poceni in da je na paleti. Pac trgovine za reveze

Lidlovi in Hoferjevi izdelki konstantno dosegajo odlične ocene na raznih neodvisnih testih. Tvoje nebuloze nimajo veze z realnostjo.

Zimonem ::

Orodje zihr ne. To je za blokarje.

Telbanc ::

Horzen je izjavil:

Ko tretje imajo debilno tedensko ponudbo procesirane hrane, ki je Azijska, Nemška, Francoska, Španska, Grška, Japonska,... En kup izdelkov, ki jih sploh nihče ne kupi in tam stojijo, potem jih prestavljajo okrog po raznih vogalih, in nazadnje izginejo... Ajde Ameriški teden je folk še nakupil bombetk za kak burger, sedaj pa že to več ne, ker je food enostavno procesiran trash.

Tudi ne zastopim zamrznjenih pic in ostalih procesiranih svinjarij ki jih držijo na zalogi, saj tega nihče ne kupuje ker je nagravžno. Primer: Zakaj ni zamrznjena pica 1 euro ali 2 dražja pa je gor prav sir pa paradižnik in prava salama namesto neki pljunki vprašljivega izvora in vsebine že na videz. In to vsi procesirani produkti več ali manj copy-paste, samo druga embalaža.

Dejansko bi lahko bila štacuna velikosti lokalne štacune in 90tih let, pa še manj gužve bi blo. Zelenjava, meso, kruh, moka in ostala sredstva za dom in to je to. Komu na čast je toliko zanič procesirane hrane, pa še tehničnih izdelkov pomešanih zraven, ker očitno morajo z nečim zafilat plac.

Hofer je podobna zgodba ampak ne pride Lidlu niti do kolen, Eurospin je samo navil cene v zadnjem letu kakovost večine izdelkov pa je še vedno v podnu z parimi izjemami.

Parkside orodje je dost bolj trdoživo od kakih "žlahtnih" nemških znamk, ki se štancajo u Čini. Recimo fleksarca je dobesedno neuničljiva. Je za 25 evrov, praktično tri pire na Hrvaškem. Parkside se "splača" tam kjer je škoda kaj boljšega, recimo Makita. Rezanje kamna, betona...

Sem rezal beton, je na koncu že skakala tolk so ble ščetke u k. Zamenjam ščetke in glej spet gi Muri.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

J v kamnoseških delavnicah vidiš samo parkside in nobene Makite.
Pa s čim se drogirtae

Telbanc je izjavil:

Horzen je izjavil:

Parkside orodje je dost bolj trdoživo od kakih "žlahtnih" nemških znamk, ki se štancajo u Čini. Recimo fleksarca je dobesedno neuničljiva. Je za 25 evrov, praktično tri pire na Hrvaškem. Parkside se "splača" tam kjer je škoda kaj boljšega, recimo Makita. Rezanje kamna, betona...

Sem rezal beton, je na koncu že skakala tolk so ble ščetke u k. Zamenjam ščetke in glej spet gi Muri.

Zarad mene lahko ganđo pa koko lifrajo. Sam nej ločijo stran od futra. Ne pa da je poleg živil merkur roba in pa trgovina z avtodeli. Hvala.

Telbanc ::

Zimonem je izjavil:

Pa s čim se drogirtae

Za osebno uporabo je Pakside polna kapa. Je zastojn roba in dost nardiš preden zadeva crkne.

Ejga, dons se lah na pošti vsak nafujtra, prav tako na pumpi, kjer so včasih meli avtodelov, da si lah tam naredu generalno na avtku. Dons lah na enih pumah praznuješ rojstni dan.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Zimonem je izjavil:

Pa s čim se drogirtae

Tudi "made in china" Makite ne vidiš.

Ko kar vidim. Prav pogledala sva in je madw in China. Ravno tako kot moj novijši Hitachi. Pa kar Laufa. Res pa je da jaz se z kamnom ne ukvarjam. Lidl je že davno na odpadu , pri meni obrtniki pa tega ne kupujejo.oz so enkrat.

Blinder je izjavil:

ne vem, ampak tudi če to počnejo sedaj imajo zaposleni možnost dobit delo drugje. V recesiji pa so lahko ravnali kot so hoteli z delavci in tej so bili pohlevni

Kaj kar neki nabijate na pamet, medtem ko cela Slovenija ve, da imajo v Lidlu, Hoferju babe boljše plače, kot medicinske sestre, ki jih pa res jebejo v službi in imajo neprimerno večjo odgovornost, delajo dolge (dvojne) izmene itd.
Saj to nima kaj s tem, da pljuvamo po tujcih, domači pa lahko izkoriščajo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

mihor ::

kriptobog je izjavil:

Eurospin

Edino ta je še pravi diskontnik, tako Lidl kot Hofer nista več tisto kar sta bila, predvsem so cene kar pretirane za take sorte štacuno. Lidl je pa sploh... ravno sem se vrnil iz enega Lidla, kjer je ena sama blagajničarka furala svojo blagajno in še vse 'hitre' blagajne, vsa čast ji! Samo da jo postavijo v tak položaj je zgrešeno od podjetja. Mislijo, da bo en sam lahko vse hendlal, saj to pregoriš. Pa roba je žnj, prodaja se pa kot da je nek presežek.

link_up ::

jst ferzya cist stekam ... prakticno moka in sol ...
In and Out

Pa vazelin za samiro al kaj že una.
Sicer se pa podobno vedem. Naročim na vrata. Krh pa pečivo pa pri lokalcih. Saj skontaš kdo zna kaj spečt. Kake dva kilometra več sprehoda ampak...

Kolkokrat je ze bilo povedano da je parkside prva liga za hobi program.

Ampak ja, ce ne piše gor makita, ni sans da bos kako luknjo zvrtal.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ponudba Lidl (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kaj kupiti
503107377 (753) fikus_
»

Parkside izdelki - vaše izkušnje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11034889 (4277) cortez
»

Kateri zračni kompresor?

408617 (2478) Gregor5816
»

Hofer vs. Lidl "tehnična" roba (strani: 1 2 )

5611188 (6367) iloveboobz
»

Vibracijski vrtalnik ali udarni vrtalnik (strani: 1 2 3 )

12730615 (14896) Silici

Več podobnih tem