Forum » Problemi človeštva » LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)
LIDL je postal kr neki (pa tudi ostali)

Zimonem ::
Tebi so lobotomijo delal očitno z parksidom. Mlajši kolegi so to kupoval. Ampak taki ki so kaj delal na koncu sem imel pokopališče teh mašin. Ko razdereš pa smeh. Plastične puše, stikala za zjokat. Na brushless olikani magneti... Ma šrot od šrota.

IL_DIAVOLO ::
Potem pa ti naredi boljso za 100€.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Utk ::
Jaz imam vse iz lidla, in še nobena stvar mi ni crknila. Raje pa vidim da mi z dveh metrov na tla pade mašina za 35 evrov kot za 200. Razen če se makita zna upret gravitaciji, potem vzamem nazaj.
Ok, nekaj imam tudi iz interdiskonta, ampak tisto ni nič bolje najbrž po tvoje.
Ok, nekaj imam tudi iz interdiskonta, ampak tisto ni nič bolje najbrž po tvoje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Gravitacija deluje na kvalitetno izdelano orodje ravno tako kot na šrot iz lidla.
Ampak metanje po tleh mislim, da ni ni ravno namen da orodje kupiš.

kriptobog ::
Vazno da se nafuka robo notri, ni vazno kaj, ni vazno kako. Samo da je kao poceni in da je na paleti. Pac trgovine za reveze
Lidlovi in Hoferjevi izdelki konstantno dosegajo odlične ocene na raznih neodvisnih testih. Tvoje nebuloze nimajo veze z realnostjo.
To ne spremeni dejstva, da je to se vedno diskont.

Gravitacija deluje na kvalitetno izdelano orodje ravno tako kot na šrot iz lidla.
No, luknjo pa le zvrta.
Vazno da se nafuka robo notri, ni vazno kaj, ni vazno kako. Samo da je kao poceni in da je na paleti. Pac trgovine za reveze
Lidlovi in Hoferjevi izdelki konstantno dosegajo odlične ocene na raznih neodvisnih testih. Tvoje nebuloze nimajo veze z realnostjo.
Ja, šrot ni samo če je zapakirano v lepo škatlo in 3x dražje. Tudi če je v resnici še slabši šrot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Bolj poredko. Pri deseti že nosite nazaj. Si vidim da je največja gužva na blagajni ko nosijo nazaj orodje in sprašujejo kje se da vrnit. Sicer blagajne so hitre.
To je taka potrošniška logika, bor mašina za 30e pa 100 svedrov za 7,99e za dve luknji. Potem pa v kanto. Namesto dat nekomu za šestorčka.
To je taka potrošniška logika, bor mašina za 30e pa 100 svedrov za 7,99e za dve luknji. Potem pa v kanto. Namesto dat nekomu za šestorčka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

Telbanc ::
Tebi so lobotomijo delal očitno z parksidom. Mlajši kolegi so to kupoval. Ampak taki ki so kaj delal na koncu sem imel pokopališče teh mašin. Ko razdereš pa smeh. Plastične puše, stikala za zjokat. Na brushless olikani magneti... Ma šrot od šrota.
Dejstvo je, da če z Parksidom nardiš dve obrtniške ure, maš pri današnjih cenah ljubih obrtnikih že kar profit. Pa nardiš 100X več.
Pač u kanto ko crkne, daš 25 ojrov in si spet na horsu.
Pazi, pr svedrih se pa ne špara, ker lah gre oko. In pri zaščitnih sredtvih se razume. Sen kupil nemško znamko bormašino, že pred leti mal prtisnem vrtam u beton, titov beton v bloku. Prtisnem še mal k se je mudilo. Po še ne dveh minutah se je pokadilo. Sem bil tojk jezen da nisem šel niti po garancijo. Bormašino sem sicer kupil kako uro prej. Parkside je zakon, razmerje med ceno i kvaliteto.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

iKst_ ::
Zimonem, ne bluzi. Modre made in china Makite noben spodoben obrtnik nima za primarno mašino, ker enostavno ni narejena za profesionalno uporabo. V istem rangu je kot Parkside, le, da jo preplačaš 50%. Zaresne mašine, ki zdržijo 8 ur dela na dan pa večina doma ne rabi.
In? V čem je problem?
In? V čem je problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()

Bolj poredko. Pri deseti že nosite nazaj. Si vidim da je največja gužva na blagajni ko nosijo nazaj orodje in sprašujejo kje se da vrnit. Sicer blagajne so hitre.
Zdaj rihtam 5. ali 6. stanovanje, kdo bi štel, teh šestorčkov bi bilo že kar nekaj. Niti ne bom okoli klicaril vsake 3 tedne ko rabim malo bolj specialno mašino če je dobim v lidlu za 70 evrov.

starfotr ::
Ma daj no. Kakšne odlične ocene že? Vse kar prodajajo v diskontih ima neko slabšo lastnost. Ali gre za cenejši izvor neke surovine ali je drugačna receptura ali pa je cenejši postopek ali pa cenejša embalaža, lahko je celo manj izdelka v primerjavi z znanim izdelkom.
No such thing as a free lunch.
Trgovci so prefrigani in delajo marsikaj. Med drugim tudi razne ocene, primerjave itd. Tako, da dobro so vas speglali, da verjamete, da je precenjeno sranje suho zlato. Prvo pravilo vedno je, da ne zaupaj trgovcu.
Kot, da bi nek Renault vpil, da je oh in sploh. Verjetno je in tudi vpije to. Za tiste, ki to verjamejo. Ostali pa vemo, da obstaja še mnogo "prostora za izboljšave". Lahko rečem na primer, da mi je MB kul. Nekdo drug bo pa rekel, da ga ni čez RR. Pač vsak berač svojo malho hvali. Diskonti so pač neke Dacie. In imajo dobro razmerje kakovosti in cene. Niso pa noben presežek. Ne po kakovosti niti ne po ceni.

delavec44 ::
Pa vazelin za samiro al kaj že una.
Sicer se pa podobno vedem. Naročim na vrata. Krh pa pečivo pa pri lokalcih. Saj skontaš kdo zna kaj spečt. Kake dva kilometra več sprehoda ampak...
Lokalci so pa Šiptarji. Pa že raje potem kruh vzamem v Lidlu ali Hoferju. Celo 1 dan starega dobiš s 50% popustom.

Glugy ::
Po moje moraš kar konkretno več plačat če hočeš da ni vse iz plastike pa da je vse "kvalitetno" na koncu pa skorajda nimaš od te dodane vrednosti praktično nič ker je za 20% višjo kvaliteto 400% višja cena ( karikiram ).

NuMaN ::
Sicer malce izven teme, pri M dobiš za vikend ob nakupu nad 30 e desetinko popusta plus četrtinko pogojno za 5 e fasunge za ponedeljek, torek ali sredo.
Sem nabral nekaj nad 30, z desetinko je bilo tik pod 30, četrtinke pogojne nisem dobil.
Sicer nič hudega, sem se spet nekaj noovega naučil.
Sem nabral nekaj nad 30, z desetinko je bilo tik pod 30, četrtinke pogojne nisem dobil.
Sicer nič hudega, sem se spet nekaj noovega naučil.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Miki N ::
Pazi, pr svedrih se pa ne špara, ker lah gre oko.
Saj kupiš še Parkside/Workzone zaščitna očala in si vredi Fredi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

sparklyslo ::
Meni sta bila Lidl pa Hofer vseč tudi zato, ker sta bila brez raznih kartic, kuponckov, aplikacij. Lidl se je v tem strasno poslabsal, tiste njihove aplikacije za nic ne dam na svoj telefon, in nič ne kupim kar je znizano z aplikacijo.
Jebo vas trgovine, kjer moras za nizjo ceno imeti aplikacije, kartice, kuponcke, biti upokojenec,...
Ocitno se bom zdaj moral navaditi samo na Hofer...dokler...
Jebo vas trgovine, kjer moras za nizjo ceno imeti aplikacije, kartice, kuponcke, biti upokojenec,...

iKst_ ::
Ma daj no. Kakšne odlične ocene že? Vse kar prodajajo v diskontih ima neko slabšo lastnost. Ali gre za cenejši izvor neke surovine ali je drugačna receptura ali pa je cenejši postopek ali pa cenejša embalaža, lahko je celo manj izdelka v primerjavi z znanim izdelkom.
Ocene neodvisnih testerjev. Zveza potrošnikov Slovenije, ankete, online reviewi...
"Slabša lastnost" izdelkov iz Hoferja in Lidla ni kvaliteta samega izdelka ampak optimizacija poslovanja teh trgovin. To, da so izdelki zloženi na paletah in nametani v košare je en dejavnik. Namesto 64 vrst jogurtov dobiš eno ali mogoče 2 vrsti, posledično je odjem od dobaviteljev veliko večji. Pa še en kup takih optimizacij je.
Če te zanima priporočam branje knjige Bare Essentials: The ALDI Way to Retail Success.

d4vid ::
Sem mel sesalec iz lidla, tisti delavniški. Je crknil po 8 letih. Posesal je kubike žagovine od cirkularja in debelinke poravnalke (žal scheppach, ne parkside, čisto druga barva orodja, malo višja cena, ostalo isto
). Naredu z njim stanovanje in delavnico, posesal ogromno prahu ko sem delal s knaufom. Ko mi je zalilo klet, sem z njim posesal ene 300 litrov vode.
Dal za njega 50€ takrat. Ni makita, je parkside in je šrot.

Dal za njega 50€ takrat. Ni makita, je parkside in je šrot.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Horzen ::
sparklyslo je izjavil:
Meni sta bila Lidl pa Hofer vseč tudi zato, ker sta bila brez raznih kartic, kuponckov, aplikacij. Lidl se je v tem strasno poslabsal, tiste njihove aplikacije za nic ne dam na svoj telefon, in nič ne kupim kar je znizano z aplikacijo.
Aplikacija tudi mene moti.
Torej imajo dnarja da razvijajo in vzdržujejo aplikacijo, ne zmorejo pa dati izdelkov ceneje za vse kupce... ker
po mojem mnenju z aplikacijo zbirajo podatke in metrike, ki jih spet naprej prodajajo raznim oglaševalskim AI agencijam, itd.

tony1 ::
Od včeraj imajo v ponudbi spet ta male mizarske cvinge, skoraj zastonj.
Je že kdo probal, so OK vsaj za domačo rabo?

d4vid ::
Od včeraj imajo v ponudbi spet ta male mizarske cvinge, skoraj zastonj.
Kupil lani, zaenkrat držijo, nimam pripomb. Ne vidim razlike v primerjavi s precej dražjimi.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram

starfotr ::
Ocene neodvisnih testerjev. Zveza potrošnikov Slovenije, ankete, online reviewi...
"Slabša lastnost" izdelkov iz Hoferja in Lidla ni kvaliteta samega izdelka ampak optimizacija poslovanja teh trgovin. To, da so izdelki zloženi na paletah in nametani v košare je en dejavnik. Namesto 64 vrst jogurtov dobiš eno ali mogoče 2 vrsti, posledično je odjem od dobaviteljev veliko večji. Pa še en kup takih optimizacij je.
Če te zanima priporočam branje knjige Bare Essentials: The ALDI Way to Retail Success.
S tem ni nič narobe. Izbrali so poslovni model in ga uspešno vodijo. Ampak še vedno so izključno in samo trgovci in čisto nič drugega ni tu. Kupijo poceni, prodajo drago. Vmes pa gledajo, da je še nekako sprejemljiva kakovost, da kupcev ne odženejo. Nobenih presežkov, nič nadstandarda. Če si pozoren, so se iz skladišča prelevili v trgovino. Ob odprtju diskontov pri nas je to bilo res samo skladišče. Sedaj ni več tako zelo špartansko, saj imajo police in tudi malo bolj lično je postalo vse skupaj. Seveda je temu primerno tudi cena poskočila oziroma je razlika v ceni v primerjavi z ostalimi trgovinami zelo minimalna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ponudba Lidl (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Kaj kupiti | 107551 (927) | fikus_ |
» | Parkside izdelki - vaše izkušnje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34932 (4320) | cortez |
» | Hofer vs. Lidl "tehnična" roba (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11208 (6387) | iloveboobz |
» | Vibracijski vrtalnik ali udarni vrtalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30645 (14926) | Silici |
» | Goljufiv Hofer (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10778 (6770) | oemdzi |