» »

Trgovine nategovanje- Spar novo dno?

Trgovine nategovanje- Spar novo dno?

1
2
3 4 5

energetik ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

energetik je izjavil:

Samo to - kako se vam da? Ukvarjat z nekimi popusti, kupončki in karticami za neko šrot junk food.

Meni gre v Šparu, Merc, Tušu itd na bruhanje, ko mi povsod težijo z nekimi akcijami in kupončki. Zato hodim izključno v štacune, kjer tega ni.

Lol pa ravno v lidlu so najbolj nadlezni z aplikacijo. V sparu in tusu noben tezi...ce zelis koristiti popuste, je samo tvoja volja.
Kdo je kaj govoril o Lidlu. Hodim v Hofer.
Morda ne težijo v Šparu, mi gre pa na k..., da če uporabim nekih kupončkov, me potem nategnejo za višjo ceno za nek izdelek (ki brez popusta stane manj v npr. DM-u).
Ampak dejansko težijo. Sem bil slučajno v šparu, in je na vsak način vztrajala, naj si izberem najdražji izdelek, ker je ravno nek popust. Sem ji rekel, da mi dol visi za tistih 5EUR, pa je še vedno zadrževala celo blagajno za par minut, da je poiskala nek kuponček na netu itd.
Če že ne tako, pa vedno sprašujejo za kartice, aplikacije itd. Če bom hotel, jo bom že sam dal, ne vem zakaj sprašujejo.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

paradajzos ::

čigra je izjavil:

Nekaj je res gnilega v deželi Milka

https://www.dnevnik.si/novice/svet/tozi...

Haha, klasični shrinkflation. Ampak eni bi rekli “Zakaj pa ne preberete natančno in si ne preračunate v evrih na gram, jaz to zmeraj delam in mene pa že nihče ne bo nategnil!”

kamiKaZaA ::

paradajzos je izjavil:

čigra je izjavil:

Haha, klasični shrinkflation. Ampak eni bi rekli “Zakaj pa ne preberete natančno in si ne preračunate v evrih na gram, jaz to zmeraj delam in mene pa že nihče ne bo nategnil!”

Daj taki vpis prosim. Nekaj si zmišljuješ in podtikaš drugim (meni). Jaz tega nisem zapisal, ampak komentiral akcijo v Sparu, kjer so imeli točno določene Milke na akciji. OP pa piše, da je dal v košaro 90g noisette in 100g noisette. To je čista laž, ker takšni dve Milki ne obstajata.

delavec44 ::

energetik je izjavil:

Meni gre v Šparu, Merc, Tušu itd na bruhanje, ko mi povsod težijo z nekimi akcijami in kupončki. Zato hodim izključno v štacune, kjer tega ni.

Samo kmalu ti bo zmanjkalo štacun.

paradajzos je izjavil:

čigra je izjavil:

Saj ni treba preračunavati, pri vsakem izdelku je ponavadi že cena/kg ali cena/L. Jaz gledam samo to. Sicer pa imajo proizvajalci in trgovci vso pravico nastavit ceno, ki jo hočejo, saj imamo prosti trg. Če hočejo prodajati Milko po 90g, pa naj jo. Neelastični kupec bo pač plačal.
vires in numeris

delavec44 je izjavil:

energetik je izjavil:

V Euro Spin bo potem hodil. Ta trgovina poka po kvaliteti. :D

mertseger je izjavil:

Jaz sem v Šparu popizdil že nekajkrat pri kupovanju tablet za pomivanje posode ki običajno stanejo nategunskih 30+€. Potem pa imajo akcijo 50%. Pa zgoraj nametanih 100 škatel. Seveda na blagajni ne računa. Vprašam zakaj ne ona ne ve, kliče modela iz oddelka, baje zato ker sem vzel tisto z 72 tabletami ki ni v akciji vse ostale z 54, 60 in 80 pa so. Seveda pa na polici ni nobene škatle z 54, 60 ali 80 ampak samo z 72.

Podobna zgodba zadnjič pri meni. So imeli čokolino 1400g 1+1 gratis. Na polici vse ostale gramature in cene (200, 500, 1000, 1800). Potem so pa nekje zadaj bili zatlačeni 4 1400g, cene pa nikjer. Sem imel srečo in so bili ta pravi.

kamiKaZaA je izjavil:

delavec44 je izjavil:

energetik je izjavil:

V Euro Spin bo potem hodil. Ta trgovina poka po kvaliteti. :D
Ne potem, že zdaj hodim.
vires in numeris

kamiKaZaA je izjavil:

paradajzos je izjavil:

čigra je izjavil:

Daj taki vpis prosim. Nekaj si zmišljuješ in podtikaš drugim (meni). Jaz tega nisem zapisal, ampak komentiral akcijo v Sparu, kjer so imeli točno določene Milke na akciji. OP pa piše, da je dal v košaro 90g noisette in 100g noisette. To je čista laž, ker takšni dve Milki ne obstajata.

A veš tisto o “pretirani natančnosti”? A sem kje omenjal tvoje ime, te citiral?

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

fur80 je izjavil:

"včasih" tudi pozabijo odsraniti popuste

Ostalo, kar si natipkal, so traparije. Bom komentiral samo zgornje. V Sparu sem pred časom kupil olivno olje, ki je imelo poleg listek za 30% popust. Skeniram na hitri blagajni, cena brez popusta. Pokličem zaposleno, ji povem, da je olje v akciji in ona odgovori, da ni. Ji razložim situacijo, ona skoči po listek, se mi opraviči (jih razumem, ker morajo biti pozorni na stotine listkov) in mi reče, da sem upravičen do popusta zaradi njihove napake. Plačam in grem.

In kako ti ga je dala? Meni vedno jokajo, da na hitri (ali klasični) blagajni nič ne morejo samovoljno in potem navadno rečem naj stornira. Če pride poslovodja, je enaka zgodba.

energetik je izjavil:

paradajzos je izjavil:

čigra je izjavil:

Saj ni treba preračunavati, pri vsakem izdelku je ponavadi že cena/kg ali cena/L. Jaz gledam samo to. Sicer pa imajo proizvajalci in trgovci vso pravico nastavit ceno, ki jo hočejo, saj imamo prosti trg. Če hočejo prodajati Milko po 90g, pa naj jo. Neelastični kupec bo pač plačal.

Milka s svojo kvaliteto (:D) kaže svoj odnos do kupcev. Tega jaz ne kupujem (kar je pa moja pravica), tako da imajo 0% možnosti, da me nategnejo. End of story.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

kamiKaZaA je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Ja, res se vidi razlika med 90g in 100g čokolado.

8-O

Saj pa niso vse 90g bile na akciji, ampak točno določene Milke 90g in 95g. O kaki razliki po velikosti sedaj ti, če so na akciji te iz letaka oz. to je tudi na polici Spara zapisano:

On pa da v košaro 100g belo...

... katera je identična noisette 90g ;((

Ne boš dopovedal, to je višja matematika. :))

paradajzos je izjavil:

Ganon je izjavil:

Paradajzos, ne trmari. Situacija je jasna vsakomur, ki ni slep in je pismen. Imaš sliko in še opis. Če ti to ni dovolj, potrebuješ spremljevalca.

Lej, meni dol visi za neke Milka popuste na količino, ker tega … nikoli ne bi kupil ali jedel. Enako praviloma ne kupujem drugih stvari, kjer ti skupaj zlepijo izdelke in je kakor ugodno ali kjer ti na izdelku piše, da ti dajo x% zastonj in je večja enota. Kupujem posamezne standardne enote ali standardne veze.
Nič ni zastonj in every rose has it’s thorn.
Ma imaš ljudi, ki jim je vsak evro pomeben in take potem nategnejo ali pa s temi forami prisiljujejo, da se matrajo še v trgovini. To se mi zdi grdo.

Tema ne govori o tvojih nakupovalnih navadah. Glede jasno označenega popusta nimaš prav. To je celotno bistvo. Kriv je bil kupec, ne trgovec.

delavec44 je izjavil:

Ganon je izjavil:

fur80 je izjavil:

Ostalo, kar si natipkal, so traparije. Bom komentiral samo zgornje. V Sparu sem pred časom kupil olivno olje, ki je imelo poleg listek za 30% popust. Skeniram na hitri blagajni, cena brez popusta. Pokličem zaposleno, ji povem, da je olje v akciji in ona odgovori, da ni. Ji razložim situacijo, ona skoči po listek, se mi opraviči (jih razumem, ker morajo biti pozorni na stotine listkov) in mi reče, da sem upravičen do popusta zaradi njihove napake. Plačam in grem.

In kako ti ga je dala? Meni vedno jokajo, da na hitri (ali klasični) blagajni nič ne morejo samovoljno in potem navadno rečem naj stornira. Če pride poslovodja, je enaka zgodba.

Odčitala je svojo kartico in potem nekaj počela na zaslonu, nisem preverjal. Plačal sem 30% manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Dejstvo je, da je čedalje več pozicioniranja izdelkov na način, ki pretenta kupce. Ja, vedno lahko rečeš, da če si ves čas na preži, se boš izognil nategom.
Ampak moj point je v tem, da je nesprejemljivo, da trgovci to delajo. To je zelo neprijazno do uporabnikov, moralo bi biti nasprotno.
Kot vedno se najdete taki, ki to zagovarjate, ker verjamete, da boste vedno sposobni biti na preži in on top of things in vam to daje občutek večvrednosti. Surprise! Vsakega čaka čas, ko to ne bo več realnost, morda bi razmišljali malo v naprej?

Utk ::

Take trgovine in izdelke, kjer samo razmišljajo kako te bojo nategnli, je treba iz principa ignorirat. Greš pač drugam, če te imajo tam za bedaka. Ker v resnici si bedak če še kar naprej hodiš.

Ne gre za noben nateg in za razumevanje ni potrebne nobene posebne možganske gimnastike. Stopiš do čokolad, zagledaš listek s popustom, v parih sekundah ti je jasno, da so v akciji štiri različne čokolade in se nato odločiš ali kupiš ali ne. Ampak, naj bo, grdi, grdi trgovci!!!

Upam staviti, da sodite v skupino ljudi, ki pri člankih prebere samo naslov in že zliva žolč. Tega je na spletu na žalost ogromno. In potem se kdo čudi, da imajo ljudje težave z najpreprostejšimi rečmi in motnje pozornosti. Težko je prebrati že pet besed.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

fur80 ::

Ganon je izjavil:

fur80 je izjavil:

Kaj je traparija, da dajo v njihov veliki hladilnik popust na staropramen ob piva, ki so posamezno, medtem ko spodaj v drobnem tisku piše, da če kupiš 1 vez, tako na minimalno? Seveda prineseš na blagajno 6 posameznih piv, ki pa nimajo popusta in se potem odločiš ali si zateženc, ki bo kompliciral za 1€ do 2€ ali preprosto pogoldneš zadevo. Ko se ti zgodi to parkrat, potem pa že zagnjaviš, tako sem vsaj jaz, še študent, ki lepi to gor ne zna prebrati kam mora postaviti popust!

OK, gremo dalje! Kako ti lahko da blagajničarka popust, če izdelek nima popusta? Ona za šalterjem sigurno ne! Imamo kako trgovko tukaj, ki bi potrdila, da ti lahko da blagajničarja kar tako na lepe oči 30% popust?

Zgleda da si predvsem ti prebral samo naslov, ker smo našteli še kar nekaj drugih nategov, predvsem spara.

Ja, legalno gledano lahko ni nateg, ampak če se počutiš nategnjenega, pač ne greš več tam.

fur80 je izjavil:

Kaj je traparija, da dajo v njihov veliki hladilnik popust na staropramen ob piva, ki so posamezno, medtem ko spodaj v drobnem tisku piše, da če kupiš 1 vez, tako na minimalno? Seveda prineseš na blagajno 6 posameznih piv, ki pa nimajo popusta in se potem odločiš ali si zateženc, ki bo kompliciral za 1€ do 2€ ali preprosto pogoldneš zadevo. Ko se ti zgodi to parkrat, potem pa že zagnjaviš, tako sem vsaj jaz, še študent, ki lepi to gor ne zna prebrati kam mora postaviti popust!

Se mi še ni zgodilo. Še enkrat, berem. Zelo preprosto je. Začneš pri prvi besedi in končaš pri zadnji.

fur80 je izjavil:

OK, gremo dalje! Kako ti lahko da blagajničarka popust, če izdelek nima popusta? Ona za šalterjem sigurno ne! Imamo kako trgovko tukaj, ki bi potrdila, da ti lahko da blagajničarja kar tako na lepe oči 30% popust?

Ni šlo na lepe oči, šlo je za napako trgovca, ki je imel označeno akcijo. Kako je aktivirala popust, me ne zanima, nisem eden od zaposlenih, da bi se moral ukvarjati s podrobnostmi.

blink ::

Argonavt je izjavil:

Nov sistem nategovanja kupca v Sparu. Milka cokolada dve vrsti sta cca 5+€ za 5 komadov v akciji.
Na blagajni popust ni obračunan. Razlog. Ker po točno 4 kom po 90 g je na isti polici naložena 1 kom po 100g. Za slednjo popust ne velja, seveda. 90g in 100 g navzven popolnoma indentični. Ali z mikroskopom gledaš vse gramature ali pa specialna tehtnica s sabo. Verjetno celo namenoma zlagajo po 4 + 1 v police. Bravo Špar. FO

Isto se mi je zgodilo pol leta nazaj. V akciji je bila tavelka cokolada z lesniki. Listek z akcijo nastavljen na polici pod 270 gramskimi. Problem je v tem, da je bila v akciji tista z 250g ce si prebral drobni tisk. Izgledata namrec identicno.

Ganon je izjavil:

fur80 je izjavil:

Kaj je traparija, da dajo v njihov veliki hladilnik popust na staropramen ob piva, ki so posamezno, medtem ko spodaj v drobnem tisku piše, da če kupiš 1 vez, tako na minimalno? Seveda prineseš na blagajno 6 posameznih piv, ki pa nimajo popusta in se potem odločiš ali si zateženc, ki bo kompliciral za 1EUR do 2EUR ali preprosto pogoldneš zadevo. Ko se ti zgodi to parkrat, potem pa že zagnjaviš, tako sem vsaj jaz, še študent, ki lepi to gor ne zna prebrati kam mora postaviti popust!

Se mi še ni zgodilo. Še enkrat, berem. Zelo preprosto je. Začneš pri prvi besedi in končaš pri zadnji.

fur80 je izjavil:

Ni šlo na lepe oči, šlo je za napako trgovca, ki je imel označeno akcijo. Kako je aktivirala popust, me ne zanima, nisem eden od zaposlenih, da bi se moral ukvarjati s podrobnostmi.

Meni že parkrat, res pa da kar veliko kupujem pivo! :D Itak sedaj vedno prijazno opozorim, odgovor je bil sledeč, spet je pubec pozabil odstraniti listek, pri popustu na vez so mi ponudili vez, včasih vzamem, včasih ne, pubeca, ki sem srečal not, mi je zatrdil, da dela samo preko študenta in da nima nič s tem. ;)
Ne bi pa kar trdil, da je to nateg, ampak bolj šlamparija.

blink je izjavil:

Argonavt je izjavil:

Nov sistem nategovanja kupca v Sparu. Milka cokolada dve vrsti sta cca 5+EUR za 5 komadov v akciji.
Na blagajni popust ni obračunan. Razlog. Ker po točno 4 kom po 90 g je na isti polici naložena 1 kom po 100g. Za slednjo popust ne velja, seveda. 90g in 100 g navzven popolnoma indentični. Ali z mikroskopom gledaš vse gramature ali pa specialna tehtnica s sabo. Verjetno celo namenoma zlagajo po 4 + 1 v police. Bravo Špar. FO

Isto se mi je zgodilo pol leta nazaj. V akciji je bila tavelka cokolada z lesniki. Listek z akcijo nastavljen na polici pod 270 gramskimi. Problem je v tem, da je bila v akciji tista z 250g ce si prebral drobni tisk. Izgledata namrec identicno.

Pomoje še sami ne vedo, ker jim listke gor flilajo študenti, nadomestni delavci,... Se sigurno zmotijo, samo ne vem, zakaj tako droben tisk, da še sami ne preberejo dobro! Če nimaš zraven očal, si pa tako zgubil! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Ganon je izjavil:

Ne gre za noben nateg in za razumevanje ni potrebne nobene posebne možganske gimnastike. Stopiš do čokolad, zagledaš listek s popustom, v parih sekundah ti je jasno, da so v akciji štiri različne čokolade in se nato odločiš ali kupiš ali ne. Ampak, naj bo, grdi, grdi trgovci!!!

Upam staviti, da sodite v skupino ljudi, ki pri člankih prebere samo naslov in že zliva žolč. Tega je na spletu na žalost ogromno. In potem se kdo čudi, da imajo ljudje težave z najpreprostejšimi rečmi in motnje pozornosti. Težko je prebrati že pet besed.

Ja sevede, dobro si me okarakteriziral. Vrhunski nivo komunikacije in debatiranja, klanjamo se.

denabiker ::

Ko je pri nas bila velika Milka že lep čas preko 5, sem jo v Nemčiji dobil za 2.49.
Aja, ne dolgo nazaj sem šel čez Bosno, pa sem videl da je tudi ful nižja cena.
Kako je že rekel? Aja da imamo Slovenci ful denarja na računih...
Treba nas molzit.

starfotr ::

kamiKaZaA je izjavil:

Ganon je izjavil:

Za pismene ni težav. Konec debate.

+1

Točno to.

Tako je. Pa naj bo to omejitev na cesti in radarji ali pa nakup vinjete.

mtosev ::

čigra je izjavil:

Hehe. Dobro se so spomnili nategovati kupce. :))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

blink ::

blink je izjavil:

Argonavt je izjavil:

Nov sistem nategovanja kupca v Sparu. Milka cokolada dve vrsti sta cca 5+€ za 5 komadov v akciji.

Da ne bo kdo rekel da nakladam, isti izgled in ime, ista cena, ena je 250g, druga je 270g.

https://www.spar.si/online/mlecna-cokol...

https://www.spar.si/online/cokolada-s-c...

Eh kaj bi to, slučajno, ane kolegi?

Argonavt je izjavil:

Ker po točno 4 kom po 90 g je na isti polici naložena 1 kom po 100g. Za slednjo popust ne velja, seveda. 90g in 100 g navzven popolnoma indentični. Ali z mikroskopom gledaš vse gramature ali pa specialna tehtnica s sabo. Verjetno celo namenoma zlagajo po 4 + 1 v police. Bravo Špar. FO

Še vedno čaka, da slikaš račun, kjer je razvidno, da obstaja Milka noisette 90g in Milka noisette 100g. Še boljše pa bi bilo, da bi vseh 5 kupljenih Milk slikal in to pokazal na 4 (noisette), ko piše 90g in na 1 (noisette) ko piše 100g.

Seveda tega ne boš naredil, če si kupil 4 Milke noisette in 1 Milko xy. To pa potem ni krivda Spara, če si ti vzel napačno Milko in se ti potem ni štel popust. Ne moreš zahtevati popusta na stvar, katera ni zajeta v popust.

Danes, ko sem bil v Spar-u sem se žrtvoval za Slo-tech skupnost in naredil par slik teh Milk na akciji, da predebatiramo o skrivnostnem drobnem tisku in kakšni nateguni so. Vse kar pa se bo iz priloženih slik videlo, da so akcije čisto korektno zapisane, samo brat je treba znati.To je vsa umetnost. Najlažje, pa je krivit trgovino, ker je Milka z lešniki v akciji, ti pa kupiš zelo podobno belo Milko in potem vik in krik na forumu kakšni nateguni so, da so ti podtaknili belo Milko v košaro. Ne, niso. Sam si jo vzel iz police in če ne piše, da je v akciji ne moreš pričakovati akcijsko ceno.

Čokolada Milka, mlečna, 90g, redna cena za 1 kos: 1,99€. Cena za 5 kosov: 5,97€ (Plalaš 3 + vzameš 2 zastonj). Kaj iz te slike ni razvidno? Za kakšen drobni tisk gre? Zakaj je tak zapis cene nategunski?

Noisette 90g ista slika:

Še en slika malo od daleč:

Pa še ena:

In še ena:

In še ena:

Tisti, ki trdite, da to ni razločno zapisano in da je nepregledno, zavajujoče, nategunsko, kakšne so vaše rešitve? 1m x 1m letak in z velikostjo 200 zapis na tak letak?

endelin ::

:D:D

Še ena slika, kjer sem vse skupaj povečal in z rdečimi krogeci označil Milke, katere pa niso pod akcijo plačaš 3 + 2 vzameš zastonj. Vse se lepo vidi. In OP je od 5 Milk imel eno , katera ni na akciji in logično, da je plačal polno ceno za vse. Sedaj pa je Spar kriF.

blink je izjavil:

blink je izjavil:

Argonavt je izjavil:

Da ne bo kdo rekel da nakladam, isti izgled in ime, ista cena, ena je 250g, druga je 270g.

https://www.spar.si/online/mlecna-cokol...

https://www.spar.si/online/cokolada-s-c...

Je res identična embalaža? Ker sem večkrat opazil, da imajo dve veliki, eno v plastični embalaži, kot praktično vse ostale, drugo pa v papirnati. Sem pozabil katera, ampak ena je težja za par 10 gramov. Nikoli mi ni bilo jasno, zakaj razlika v embalaži in velikosti. :|

fosil ::

Spar ima pogosto take podle finte. Sem mislil da je mogoče samo v našem sparu, ampak očitno je to sistemsko.
Zadnjič pri pakiranem mesu, na mestu kjer je bilo označeno da naj bi bil akcijski paket, so bili postavljeni zelo podobni paketi, ki niso bili v akciji.
Tako je!

kamiKaZaA je izjavil:

Še ena slika, kjer sem vse skupaj povečal in z rdečimi krogeci označil Milke, katere pa niso pod akcijo plačaš 3 + 2 vzameš zastonj. Vse se lepo vidi. In OP je od 5 Milk imel eno , katera ni na akciji in logično, da je plačal polno ceno za vse. Sedaj pa je Spar kriF.

Pa se vidva pogovarjata o istem Šparu? Pa ti veš kolko je šparev v Sloveniji in kdo vse nastavlja in daje obvestila in popuste gor? Ves koliko ljudi to dela vsaki dan? :D Kaj ti bo ta slika, sicer vse pohvale, če je Jožica pri njemu narobe nalozila ali označila popust? :D

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA je izjavil:

mertseger je izjavil:

Ganon je izjavil:

Torej si en tistih ki bere tisti droben tisk na dnu listka (glej zadnjo vrstico zgoraj pri milkah). Gre samo za nategovanje trgovcev ker ljudje pač ne gledajo detajlev ko zaupaš da tisto kar piše na veliko drži. Saj na koncu pač pustim izdelke na blagajni pa naj jih nosijo nazaj.

To je slika iz kataloga in to tudi piše na letaku na polici od Spara. Kaj tukaj ni jasno zapisano?

mlečna, noisette, s celimi lešniki, Biscoff

Ne moreš potem kriviti trgovino, če si dal v košaro 100g belo Milko, katera je bila v isti vrsti za noisette čokolado, ker jo je nekdo pomotoma ali namenoma tja odložil. Je treba gledat kaj se da v košaro.

Če velja ta akcija, 3+2, bi bilo še zmeraj nekak logično da plača 3, 4. dobi zastonj, in plača še tisto 5. ki ni v akciji. A ne bi?
Res da piše 5 komadov za to ceno, ampak potem je 3+2 zavajanje, ker pogoj iz tega bi bil da kupiš 3, potem pa dobiš 2 (ali 1) dodatno, ne pa kupiš 5, potem ti pa nekaj odštejemo.
V njegovem primeru bi mu zaračunala 3, tisto eno izločla, in rekla da si gre lahko še eno iskat, če hoče, če ne, pa njegov problem. Ne bi bilo to pošteno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

mertseger je izjavil:

Ganon je izjavil:

Torej si en tistih ki bere tisti droben tisk na dnu listka (glej zadnjo vrstico zgoraj pri milkah). Gre samo za nategovanje trgovcev ker ljudje pač ne gledajo detajlev ko zaupaš da tisto kar piše na veliko drži. Saj na koncu pač pustim izdelke na blagajni pa naj jih nosijo nazaj.

To je slika iz kataloga in to tudi piše na letaku na polici od Spara. Kaj tukaj ni jasno zapisano?

mlečna, noisette, s celimi lešniki, Biscoff

Ne moreš potem kriviti trgovino, če si dal v košaro 100g belo Milko, katera je bila v isti vrsti za noisette čokolado, ker jo je nekdo pomotoma ali namenoma tja odložil. Je treba gledat kaj se da v košaro.

Če velja ta akcija, 3+2, bi bilo še zmeraj nekak logično da plača 3, 4. dobi zastonj, in plača še tisto 5. ki ni v akciji. A ne bi?
Res da piše 5 komadov za to ceno, ampak potem je 3+2 zavajanje, ker pogoj iz tega bi bil da kupiš 3, potem pa dobiš 2 (ali 1), ne pa kupiš 5, potem ti pa nekaj odštejemo.

Kdo bi si mislil, da moraš biti za nakupe v Šparu ze malo šolan, da si naredil vsaj logiko na faxu, da si upaš vzeti Milke na popust in gre skozi. :D
Sicer pa dvomim, da trgovka s 3. letno
trgovsko razume to akcijo, pa brez zamere, kaj sele ena migrantka iz Sirije, ki je sele
zacela delat v trgovini, pa brez zamere do trgovk. ;)

Zgodovina sprememb…

Take akcije jaz ignoriram, v takem primeru recimo ne bi kupil NOBENE milke, niti v akciji niti izven, ker 5 jih ne rabim (ponavadi), da bom kupil eno po ceni dveh, tega filma pa ne bojo gledali.

Mislim, 4 čokolade ti zaračunajo več kot 5 čokolad. Res moraš bit težak kreten da se ti to ne zdi nič sporno. Ne bi rekel če jih bi bilo 5 v zavitku, ampak niso...

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA je izjavil:

Ej kamikaza, koliko je pa cena tistega rdečega in belega sra…Milke, kjer ni cene spodaj? A tista je zastonj?
Sam vprašam, ker nisem ravno seznanjen s folkloro Milka (mislim, lahko bi tiste na desni bile 10 g manj ali več v isti embalaži).

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

V njegovem primeru bi mu zaračunala 3, tisto eno izločla, in rekla da si gre lahko še eno iskat, če hoče, če ne, pa njegov problem. Ne bi bilo to pošteno?

Se strinjam. Ampak verjetno vse računalnik dela in računalnik bi moral eno izločit (odštet -1,99€), 5. Milko pa normalno zaračunat. Končni račun namesto 10€ bi bil 8€.

fur80 je izjavil:

Kdo bi si mislil, da moraš biti za nakupe v Šparu ze malo šolan, da si naredil vsaj logiko na faxu, da si upaš vzeti Milke na popust in gre skozi. :D

Dovolj je 4 razrede OŠ za nakup Milke in da če piše 5 milk A, da vzameš 5 milk A, ne pa 4 milke A in 1 milko B pol se pa pizdiš, ker ni popusta. A popust je za le 5 milk A (3 plačaš in 2 vzameš zastonj).

fur80 je izjavil:

Sicer pa dvomim, da trgovka s 3. letno
trgovsko razume to akcijo, pa brez zamere, kaj sele ena migrantka iz Sirije, ki je sele
zacela delat v trgovini, pa brez zamere do trgovk. ;)

Spar ima 100+ akcij dnevno. Ti res misliš, da blagajničarka pozna 100+ akcij na pamet? Ona samo skenira. Računalnik pa je tisti, ki računa in odšteva popuste. In če na blagajno pride nekdo s 15 različnimi milkami, mu zakasira 15 milk. Če pa nekdo prinese 5 z lešniki, 5 noisette in 5 belih milk, pa mu 2 z lešniki in 2 z noisette odšteje in plača dejansko 11 milk. Vse to dela računalnik. Prodajalka pa nima časa čez vikend študirat doma, katerih 100+ akcij bo od srede do torka, da bi znala v tistem času, ko more čimprej vse skenirat še zraven svetovati. Računalnik pa tudi odšteje tako kot je sprogramiran. Se ti to ne zdi logično?

Sej ni naslov teme "nesposobna blagajničarka", ampak Sparovo nategovanje.

Ne more se resna firma zgovarjat na "računalnik tako dela". Ne, ne on tako dela, ampak so ga oni nastavili da tako dela.

paradajzos je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Ej kamikaza, koliko je pa cena tistega rdečega in belega sra…Milke, kjer ni cene spodaj

Če ni cene pod artiklom je enotna cena 5000€, ker cena levo od nje za isti artikel se ne šteje. Ali kako si ti to predstavljaš?

Utk je izjavil:

Sej ni naslov teme "nesposobna blagajničarka", ampak Sparovo nategovanje.

Ne more se resna firma zgovarjat na "računalnik tako dela". Ne, ne on tako dela, ampak so ga oni nastavili da tako dela.

Sem napisal, da če je 3+2gratis in ti kupiš 3+1gratis +1xy bi moral po pravem računalnik to 1 gratis odštet. Torej, če imaš 5 istih, plačaš 6€, 4 iste, plačaš 8€. OP pa je plačal za 4 iste in 1 naključno polno ceno vseh (10€). To je pa resna napaka računalnika oz. to lahko označimo kot nateg.

Ni pa nateg, če je OP pograbil 1 naključno čokolado, katera ni bila na akciji in sedaj obtožuje, da je bila na napačni polici. Lahko jo je trgovec narobe zložil, lahko jo je kupec narobe vrnil (ni izbral prave police), ampak na koncu je še vedno kriv OP, da ni opazil, da to ni Milka noisette, ampak bela Milka ali Milka Oreo ali Milak z rozinami ali vstavi poljubno.

V normalni trgovini bi normalna trgovka vzela eno od tistih 4, jo še enkrat potegnila, tisto belo pa izločla. In seveda rekla da si gre lahko še eno enako iskat.

Pri vseh kolobocijah z vsem drugim na blagajni, bi bil to še najmanjši problem.

In v normalni trgovini bi 4. bila zastonj, tudi če 5. ne bi bilo.

Tako da to je bil nateg, spar je pa za izogibat. Tudi iz drugih razlogov.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

V normalni trgovini bi normalna trgovka vzela eno od tistih 4, jo še enkrat potegnila, tisto belo pa izločla. In seveda rekla da si gre lahko še eno enako iskat.

Se ti zdi možno, da vsak prodajalec ve na pamet vse akcije, katerih ni malo za trgovino? In to vsaki teden nove. Recimo Spar ima sedaj za male milke 3+2 gratis (določene samo) in velike milke 2+1 gratis (določene samo). Že tu lahko pride do zmešnjave. Sam menim, da je nemogoče hitro skenirat in še zraven vedet od 20 skeniranih izdelkov, da so tirje 3+2 gratis, dva 2+1 gratis, šest pa znižanih za od -20% do -40%. Za take stvari menim, da je računalnik in tu se strinjam, da bi moral pri 3+2 gratis tisto 4. odštet, 5. pa normalno zakasirat. To se strinjam. Z ostalim pa ne.

fikus_ ::

fur80 je izjavil:

Mene so tudi dvignili že par krat pri piru. :D Piše npr. popust 30% pred pirom, ki je naložen posamezno na policah. Ko prideš na blagajno, pa je popust za zaboj se pravi 24 komadov. :D Velikokrat je tudi popust na polici za pivo, ko prideš in plačaš, spet popusta ni, ker so pozabili odstraniti oznako in je že poteklo! :D
In potem si zmeden in ne veš kaj bi, ker kompliciraš za 2EUR-3EUR :D

Ce so pozabili odstraniti napis za popust, njihova napaka, ti ga kljub temu morajo dati, samo vztrajati moraš.
Sem že imel podoben primer v tehnični trgovini. Je poslovodja bil živčen in z jezo poslal enega zaposlenega odstranit napis o popustu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Lej, nateguje vas že sama Milka, ko vam za 2€ prodaja 90g cukra z aromo kakava. Ali jih dobiš za 2 ali 1,7€, še vedno je nateg. Cukr je zastonj.

Glede na to, da sem danes v Hoferju vzel temno čokolado s 70% kakava, za 2,2€ za 125g tablico.

vires in numeris

Vidiš, okusi so različni. Meni pa nikakor ne tekne ta visoko kvalitetna s 70% kakava čokolada. Prav ogabno mi je to jesti. Se pa zavedam, da to kar je meni ogabno je drugim spet dobro in obratno. Me je še vedno izmed vseh čokolad velika Milka s celimi lešniki za moj okus čokolada No.1

kamiKaZaA je izjavil:

Vidiš, okusi so različni. Meni pa nikakor ne tekne ta visoko kvalitetna s 70% kakava čokolada. Prav ogabno mi je to jesti. Se pa zavedam, da to kar je meni ogabno je drugim spet dobro in obratno. Me je še vedno izmed vseh čokolad velika Milka s celimi lešniki za moj okus čokolada No.1
Dobro, o okusih se ne razpravlja, ampak pisal sem o cenovnem nategu. Cukr je kot surovina zastonj, kakav je drag. Zato je cukrova milka neupravičeno "draga". Če greš že jest take cukrove tablice, greš potem raje vzet nekaj budget v Spina.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Če greš že jest take cukrove tablice, greš potem raje vzet nekaj budget v Spina.

Probal marsikaj. Milka je dobrega okusa vse ostale budget se ne morejo primerjat (Hofer, Spin, Lidl...). Raje plačam duplo več in da mi je dobro kot pa nekaj poceni in mi niti približno ni tako dobrega okusa. Lindt je dražji pa mi za moj okus ni tako dober kot Milka.

Utk je izjavil:

In v normalni trgovini bi 4. bila zastonj, tudi če 5. ne bi bilo.

Tako da to je bil nateg, spar je pa za izogibat. Tudi iz drugih razlogov.

Kaj si želel povedati? Da bi se morala trgovka samovoljno odločiti in izločiti izbrano čokolado, ter mu svetovati, naj gre po drugo? Če je kupec prinesel pet čokolad, mu jih bo pet zaračunala, kakršnekoli že so. On jih je izbral, on jih bo kupil. Če pa je opazil, da akcija ni šla skozi in je to omenil prodajalki, pa ne verjamem, da ni bilo opcije zamenjave, pri takih stvareh gredo praktično vedno na roko, to je res najmanjši problem.

In ne vem, zakaj te tako grozno moti akcija 3+2. Če bi rad kupil več čokolad, jih lahko dobiš po ceni 1,19€, namesto 1,99€. To je vsa umetnost. Vzemi ali pusti. Kakšen nateg neki, se vam je zmešalo?

Glugy ::

kamiKaZaA je izjavil:

Meni tukaj ni nič sporno. V katalogu piše 3+2 gratis za mlečna, noisette s celimi lešniki, Biscoff (90g ali 95g). Torej točno 3 vrste čokolade in ne vseh 10+ na zalogi. Gledam sedaj Spar online in niti ena od te vrste: mlečna, noisette s celimi lešniki, Biscoff ne obstaja v 100g velikosti. Obstaja pa recimo Oreo (92g), z rozinami in lešniki (90g), mlečna alpine milk (90g)... katere se pa ne štejejo pod akcijo, ker pod akcijo so samo 3 vrste: mlečna, noisette s celimi lešniki, Biscoff (90g ali 95g).

Nauk zgodbe: je treba brat, ne pa samo v košaro metat in ni tukaj Spar nič kriv niti Milka, da dela 10+ različnih čokolad, ker so lepo razločno napisali, katere 3 od 10+ milk se štejejo pod akcijo 3+2 gratis.

Link katalog:
https://www.spar.si/letak/katalog-3625

Link Spar online s vsemi Milkami (90g, 92g, 95g, 100g, 275g...):
https://www.spar.si/online/search/?quer...

Ne. Nauk zgodbe je da kupuješ kjer ti je treba čim manj razmišljat ne pa v Sparu. Komu se bo dal še z temi bedarijami bockat kdaj kaj velja pa kdaj ne. Če hočejo res iskreno pomagat kupcu da plača manj naj dajo ceno na eno čokolado ustrezno nižjo. Vse drugo je neiskreno.
1
2
3 4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dubajska čokolada (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14114170 (3434) c3p0
»

Inflacija v Sloveniji 2024 in kupna moč prebivalstva, cene na drobno (strani: 1 2 )

946112 (2507) link_up
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

16221837 (15663) IL_DIAVOLO
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

347116556 (53014) zmaugy
»

Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada? (strani: 1 2 3 4 5 )

22066106 (48411) hunter01

Več podobnih tem