» »

Neprofitno najemno stanovanje in kritje stroškov vloma (prosim za pravno pomoč)

Neprofitno najemno stanovanje in kritje stroškov vloma (prosim za pravno pomoč)

gforce ::

Živi v neprofitnem najemniškem stanovanju. Pred dnevi so mi poskušali vdreti v klet, a jim ni uspelo. So pa poškodovali vrata, okvir, verjetno tudi ključavnico. Težava je, da zdaj ne morem več odpreti vrat ter dostopati do svojih stvari. Pisal sem lastniku, ki pa pravi, da moram stroške popravila kriti sam, ker sem v neprofitnem stanovanju.

Sklicujejo se na tale zakon - https://www.uradni-list.si/glasilo-urad... oz. PDF - https://www.uradni-list.si/files/RS_-20... (14. stran)

1.6.6.0 - Zunanja vrata (vhodna v stavbo oziroma v stanovanje, balkonska, kletna, vrata skupnih prostorov, zaklonišč, vsa vrata orientirana na stopnišče itd.)
1.6.6.1 - Popravila in nadomestitev ključavnic, kljuk, ključev, ščitnikov, tečajev ter drugega okovja,
...

Ko sem jim predlagal zavarovanje, so mi odvrnili, da zavarovalnica v takšnih primerih škode ne povrne, ker zahteva, da so bila vsa vrata v stavbo zaklenjena (predvidevam, da so tudi bila - do zdaj se še ni zgodilo, da bi naletel, da niso bila, brez ključa v prostore tako ne moreš dostopati - tatovi so ga ali imeli ali pa so poškodovali tudi zunanja vrata - bi se moral pozanimati pri upravniku oz. na policiji).

Narejen je bil policijski zapisnik. Stvar je taka, da se mi zdi res bizarno, da bom moral zdaj jaz kriti stroške izmečka, ki je poskusil vdreti (pa ne le k meni, vdiral je vsem po vrsti). Meni se zdi, da bi moral strošek prevzeti ali lastnik stanovanja ali zavarovalnica. Lastnik se je pa že dvakrat izjasnil, da je to moj strošek in da naj ga poravnam oz. sam uredim popravilo.

V kleti hranim eno zadevo, ki jo trenutno nujno potrebujem, tako da bom popravilo res moral sam kriti, ker se trenutno nimam časa prerekati z njimi. Me pa vseeno zanima ali sem res jaz dolžan poravnati stroške v tem primeru? Je med nami kakšen pravnik oz. na koga se naj obrnem? Hvala za pomoč.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogrevanje

Oddelek: Loža
444305 (883) zpza
»

Je CO detektor obvezen?

142458 (1955) buttcrack
»

Kdaj moraš prijaviti stanovalca?

254498 (3373) St235
»

Kako preprečiti rubež? (strani: 1 2 )

7335101 (20403) Invictus
»

Ponudnik elektrike ni kriv za... (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5915723 (12347) treker

Več podobnih tem