» »

Dacia Duster - katera kombinacija?

Dacia Duster - katera kombinacija?

bhfg ::

Pozdravljeni,

nekako sem se odločil, da bi v segmentu malih SUV-jev kupil novo Dacio Duster.

Gledal sem sledeče avte (omejitev cene do 25,000 EUR nov, tako da pri "boljših" znamkah pridejo slabi motorji teh modelov):

Dacia Duster
    MG ZS
    Opel Frontera
    Renault Captur / Symbioz
    C3 Aircross
    DongFeng Mage
    Ford Puma
    Geely Coolray
    Hyundai Kona
    Mazda CX-30
    Mitsubishi ASX
    Nissan Juke
    Suzuki Vitara
    Škoda Kamiq
    Toyota Yaris Cross

Na veliko testih je bila Dacia celo bolj zanesljiva od "boljših" znamk, tudi glede zadovoljstva lastnikov.

Se pa ne morem odločiti glede nivoja opreme in motorjev.

Ali vzeti LPG+bencinarja za poceni vožnjo in najnižjo ceno (18,000 EUR)?
Če hočeš avtomatik moraš avtomatsko vzeti hibrida (dražja cena, se s hibridom res toliko prišpara?), vse ostalo je ročni menjalnik.
Če hočeš 4x4 pogon avtomatik in hibrid odpade.
Potem dilema tudi kateri nivo opreme? Sem gledal, da je infotainment sitem kar slab in se kvari. Se ga sploh splača imeti ali raje vzeti najbolj basic opremo?
Po drugi strani se Journey zdi najbolj udoben (so pa gume čudnih dimenzij in pridejo kar drage baje), Extreme ma baje tiste sedeže, da poleti nenormalno švicaš.
Všeč mi je tudi opcija Sleep packa v prtljažniku, da lahko v avtu prespiš, ampak to itak lahko dodaš vsem Dusterjem.

Vozi kdo novega Dusterja ali ima izkušnje in bi znal kaj pametnega priporočiti?

Hvala.

HotBurek ::

Dvomim, da se nakup katerega od zgornjih "izplača".

Verjetno vsem pada cena, verjetno so vsi slabi nakup. Ker... ne vem, slaba kvaliteta?

Ok. V tem segmentu je za preverit avto Suzuky Jimny.

Ta avto drži ceno. Ima neko kultno vrednost. Dejansko gre za "športnega terenca", ker ga na testih dostikrat primerjajo z G-wagnom.

Cene teh avtov so nore.

https://www.autoscout24.com/lst/suzuki/...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

feryz ::

Jimny je pravi jeep, za razliko od teh spakedral, ki to hočejo biti. Zato tudi drži ceno. Ker takih avtov preprosto ni več.

Kaj vzeti? Od cenenih avtov je ponavadi Vitara imela največ opreme za majhen denar. Drugače je popolnoma vseeno. Vzemi kar ti je všečno.

Alfa Dog ::

Suzuki Jimny v EU ni več na voljo, ker ne dosega emisijskih standardov. Źe par let.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alfa Dog ()

iloveboobz ::

bhfg je izjavil:

Pozdravljeni,

Gledal sem sledeče avte (omejitev cene do 25,000 EUR nov, tako da pri "boljših" znamkah pridejo slabi motorji teh modelov):

Dacia Duster
    MG ZS
    Opel Frontera
    Renault Captur / Symbioz
    C3 Aircross
    DongFeng Mage
    Ford Puma
    Geely Coolray
    Hyundai Kona
    Mazda CX-30
    Mitsubishi ASX
    Nissan Juke
    Suzuki Vitara
    Škoda Kamiq
    Toyota Yaris Cross

Na veliko testih je bila Dacia celo bolj zanesljiva od "boljših" znamk, tudi glede zadovoljstva lastnikov.

Če hočeš avtomatik moraš avtomatsko vzeti hibrida (dražja cena, se s hibridom res toliko prišpara?), vse ostalo je ročni menjalnik.
Potem dilema tudi kateri nivo opreme? Sem gledal, da je infotainment sitem kar slab in se kvari. Se ga sploh splača imeti ali raje vzeti najbolj basic opremo?
Po drugi strani se Journey zdi najbolj udoben (so pa gume čudnih dimenzij in pridejo kar drage baje), Extreme ma baje tiste sedeže, da poleti nenormalno švicaš.
Všeč mi je tudi opcija Sleep packa v prtljažniku, da lahko v avtu prespiš, ampak to itak lahko dodaš vsem Dusterjem.

Hvala.

vzami hibrida, če se voziš dost po mestu, LPG, če delaš ful avtoceste. Js bi vzel najbolši paket opreme, k ti ga premore budget.

iso2000 ::

Jaz bi s tega spiska izbral Suzuki Vitara.

blackbfm ::

Verjetno vsem pada cena, verjetno so vsi slabi nakup. Ker... ne vem, slaba kvaliteta?

itak, dacia za 25k zariba po max enem letu, medtem ko 30 let star bemfl še kr deluje. kvalitet

pegasus ::

Glej vsaj še subaru forester. Taprav terenc, ki je tudi presenetljivo dober na cesti, poleg tega pa je večen in poceni.

iloveboobz ::

nov forester za 25k€ sigurn nebo šlo skos..

Eduardo ::

No ja, Forester je tako tako. Ni slab, samo tudi ni ne vem kaj. Sicer tanovega še nisem peljal, starejši pa je imel totalno zmeden sistem v smislu kje je kaj. Meni je delovalo kakor, da so naklamfali skupaj tri računalnike. Potem katerakoli malenkost se zgodi, recimo, da odklopiš baterijo, da ima kaj kakšno mini napako, konkretno recimo senzor za zaprt pokrov motorja in ne dela skoraj nič tehnike kakor i-sight ali kako se že reče ACCju, skratka lightshow rumenih lučk.

Drug problem je, da ima za baje zanesljiv avto kar dosti popravil. Vsa so draga in na Subaruju vedno rečejo "No samo to še crkuje, potem pa ste dobri za deset let.".

Tako, da če lahko živiš z zelo čudnim designom in dragimi popravili, potem je Forester OK ampak nič posebnega. Aja pa prešvoh za kar hoče biti.

Duster verjetno največ za denar v kategoriji. Baje imajo sedaj 8 let garancije? Bi pa jaz pri Daciji pogledal še Bigsterja, ker ima za razliko od Dusterja aktivni tempomat.

Je pa v segmentu ena abstraktna opcija iz Koreje. https://www.kgmobility.si/torres

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

pegasus ::

Eduardo je izjavil:

starejši pa je imel totalno zmeden sistem v smislu kje je kaj.
Koliko starejši? 2003 letnik od fotra je preživel 22 let brez ene same težave.

feryz ::

Aktivni tempomat ima 6 let stara vitara, ki je takrat stala manj kot 16 jurjev. In lane assist in bla bla bla.
Tako da to ni neki bav bav. Itak z ročnim menjalnikom to ni ravno neka pridobitev.

bbbbbb2024 ::

bhfg je izjavil:

Pozdravljeni,

Dacia Duster
    MG ZS
    Opel Frontera
    Renault Captur / Symbioz
    C3 Aircross
    DongFeng Mage
    Ford Puma
    Geely Coolray
    Hyundai Kona
    Mazda CX-30
    Mitsubishi ASX
    Nissan Juke
    Suzuki Vitara
    Škoda Kamiq
    Toyota Yaris Cross

Hvala.

Predlagam ti, da Dacio Dusterja sploh ne kupiš. Dacio Duster imam jaz, prejšnji model, 1.5 dCi 116KM 4x4. To sem na tem forumu napisal že večkrat, pa bom samo na kratko povzel, zakaj ne.

1) Ukinili so prodajo dieselskega motorja 1.5 dCi, K9K, ki so ga sicer proizvajali 22 let ali nekaj takega. Sedaj je na voljo bencinski, s katerim pa so težave. Nekateri vozniki se pritožujejo, ker cuka, ugaša in občasno ne vleče. Menda se sajajo sesalni ventili. Rešitve menda ni, to je odvisno od načina vožnje, svetujejo, da greš na avtocesto in voziš z visokimi obrati. Nasvet pa tak. Pa še več drugih problemov je s tem motorjem, vendar ta s crkovanjem je nekako sedaj najbolj aktualen. V Franciji so pripravili skupinsko tožbo čez Renault, zdaj točno če zaradi te napake, ne vem. Ampak sigurno pa čez ta bencinski motor.

2) Tam nekje med 2022-2023 so zastopstvo za Dacio (pa menda za Nissan in Renault) prodali nekim Hrvatom. Tako je rekel vodja servisa. Imeli samo garancijski zahtevek, ki ga pri Daciji niso spoštovali. Na koncu je mehanik vzel enak del s karambolirane Dacie, ter preprosto zamenjal del na našem in na karamboliranem avtu. Pa še povedal je, da stoji na dvorišču Dacia Duster, ki je imela okvaro na podvozju, pa Dacia ni dala rezervnih delov in zdaj tisti avto na dvorišču stoji. Zdaj, kaj je s tem zastopstvom ali niso organizirani ali kaj šparajo, ne vem.

Avto je sicer soliden, z dieselskim motorjem odličen, sploh za ta denar. Vendar sedaj ne bi več kupil Dacie. Kaj pa bi, ne vem. Verjetno rabljeno Toyoto iz Nemčije.

Nazz ::

feryz je izjavil:

Jimny je pravi jeep, za razliko od teh spakedral, ki to hočejo biti. Zato tudi drži ceno. Ker takih avtov preprosto ni več.

Kaj vzeti? Od cenenih avtov je ponavadi Vitara imela največ opreme za majhen denar. Drugače je popolnoma vseeno. Vzemi kar ti je všečno.

Dokler Wrangler ni pravi Suzuki, je verjetno vse ok!

urosz ::

ne kupuvat nove Dacie za 25k eur, pa kaj si nor, kam smo prišli..

vzami neko drugo znamko, avto start 2-4 let, za isti denar. je ceneje, verjemi mi. manj boš izgubil živcev, pa ko boš prodajal čez 5 let, boš prodal za neko normalno ceno, ker z Dacio boš izgubil mnogo več vrednosti.

d4vid ::

Duster je budget terenec. Za Elektro, komunalo in podobne terenske delavce. Pripelje te na cilj, to je pa vse. Infotaiment in podobne bombončke pozabi, ni to namen tega avta.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

WizzardOfOZ ::

Eduardo je izjavil:

No ja, Forester je tako tako. Ni slab, samo tudi ni ne vem kaj. Sicer tanovega še nisem peljal, starejši pa je imel totalno zmeden sistem v smislu kje je kaj. Meni je delovalo kakor, da so naklamfali skupaj tri računalnike. Potem katerakoli malenkost se zgodi, recimo, da odklopiš baterijo, da ima kaj kakšno mini napako, konkretno recimo senzor za zaprt pokrov motorja in ne dela skoraj nič tehnike kakor i-sight ali kako se že reče ACCju, skratka lightshow rumenih lučk.

Drug problem je, da ima za baje zanesljiv avto kar dosti popravil. Vsa so draga in na Subaruju vedno rečejo "No samo to še crkuje, potem pa ste dobri za deset let.".

Tako, da če lahko živiš z zelo čudnim designom in dragimi popravili, potem je Forester OK ampak nič posebnega. Aja pa prešvoh za kar hoče biti.

Kateri letnik, pa kateri motor?
Sem imel 4 foresterje, pa na nobenem niti ene od teh napak. Edini lightshow v foresterju sem doživel, ko je pri 370k kilometrih crknila lambda sonda. Pa s tem, da sem z enim od njih (že takrat z več kot 300k kilometrov) prevozil pol severne afrike, vse skupaj samo z dvema gumi defektoma.

Servisi za rabljene subaruje so lahko zelo poceni. Na Autodocu ali Alvadiju dobiš vse dele po zelo ugodnih cenah. Za nove pa pač po ceniku. Ki pa še vedno ni ravno med dražjimi, je pa dražji od daciinega.

Je pa tanov forester kar dosti večji od dusterja. Sem vozil foresterja 2.5 hibrida sedaj 3 tedne na Islandiji in je odličen avto tako za po cesti, makadamih in tudi prečkanje vode mu ne dela problemov.
Po moje se bolj z bigsterjem lahko primerja. Primerjava z dusterjem bi bil Crosstrek. Ki je pa tudi konkretno dražji od dusterja.

Mogoče bi celo namesto dusterja gledal bigsterja.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

IL_DIAVOLO ::

Dacia se je splacala, dokler je bila poceni...danes je enako draga, ampak po opazanju lastnikov dacie je udobje na nivoju fiata pande.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Magic1 ::

Tudi avti marsikaterih drugih znamk so bili včasih poceni. Z velikostjo avtov so šli v višave, posledično tudi cena. Novi Duster je kar velika kanta. Zakaj že folk sploh rabi SUV?!? Ali ste vsi stari in imate težave s koleni? Ali zato, ker ima sosed?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dacia se je splacala, dokler je bila poceni...danes je enako draga, ampak po opazanju lastnikov dacie je udobje na nivoju fiata pande.

Pa si prepričan, da ne gledaš samo koliko € in ignoriraš splošno rast cen? Baje je tam tam pri ceni v primerjavi z anakimi, kot na začetku? Nekje v spominu imam VW Polo in bo menda kar držalo.

Magic1 je izjavil:

Tudi avti marsikaterih drugih znamk so bili včasih poceni. Z velikostjo avtov so šli v višave, posledično tudi cena. Novi Duster je kar velika kanta. Zakaj že folk sploh rabi SUV?!? Ali ste vsi stari in imate težave s koleni? Ali zato, ker ima sosed?

Ampak je še vedno za isti denar kot Polo. Oziroma zelo blizu? Tako da če imaš družino ali pa živiš kje odročno ali pa nočeš babjega avta, se Duster ponuja za podoben keš.

Zgodovina sprememb…

UkrFTW!! ::

Pri 23 k se začnejo že T-rocki brez popusta..., poloti pa pri 20k, verjetno bi se golfa dobil za 25 k

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UkrFTW!! ()

Saj Duster se začne pri 20k?

UkrFTW!! ::

Ti bi rad, da bi bil duster čim cenejši, čim dražji, dražji/cenejsi od primerljivih....?

Jao, IL_DIAVOLO je rekel nekaj v smislu, da je Dacia postala draga, med tem pa Duster menda še vedno stane enako, kot avti s katerimi se je primerjal takrat. Kar je v bistvu ultra kompliment, ker tisti, ki ne poznajo logike splošne inflacije ne rečejo, da je isto za več keša ampak, da je dražji, ker je večji, bollši, več techa itn. in kao sploh ni več budget opcija. V bistvu pa je ident budget opcija.

Bigster je level up. Če bi jaž gledal te budget SUVje bi bigsterja zaradi avtomatskega tempomata.

Zgodovina sprememb…

toro69 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

...., vse skupaj samo z dvema gumi defektoma.
.

Kaka je povezava med predrtimi gumami in kvaliteto izdelave avtomobila?

gruntfürmich ::

dober avte se sam izogiba žebljem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

WizzardOfOZ ::

toro69 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

...., vse skupaj samo z dvema gumi defektoma.
.

Kaka je povezava med predrtimi gumami in kvaliteto izdelave avtomobila?

Nobene povezave, samo povzetek, koliko težav sem imel na poti po celotni severni afriki s takim avtom.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Webmojster ::

Raje Vitara, 4x4 dobiš za dobrih 25K .. soliden avto

puginho ::

Ja pa za Vitaro dobiš še zastojn slušalke, ker zvočna izolacija je porazna. Vsi, razen Dacije in kitajcev so na podobnem navoju tako da najprej izbereš tistega, ki ti je najbolj všeč. Če ni ustreznega pogona greš na naslednjega itd. 25k je pa tudi precej za avto tega ranga.

Magic1 ::

Zanimivo, Vitara stane podobno kot Duster. V bistvu še ceneje, hibrida dobiš za 25k€, ki ima načeloma vso potrebno opremo (kamera, aktivni tempomat).
Magic

Sc0ut ::

Magic1 je izjavil:

Zanimivo, Vitara stane podobno kot Duster. V bistvu še ceneje, hibrida dobiš za 25k€, ki ima načeloma vso potrebno opremo (kamera, aktivni tempomat).

S ten da vitaro 4x4 si 3 mesce nazaj sovil tudpod 23000eur. So jih kar naebkrat posražli, vodja Suzukija v Sloveniji pa je par mescev nazaj imel intervju kot za žile rezat. "Ni novih modelov, nimamo kaj prodajat..."
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

overklocker ::

bhfg je izjavil:

Pozdravljeni,

Dacia Duster
    MG ZS
    Opel Frontera
    Renault Captur / Symbioz
    C3 Aircross
    DongFeng Mage
    Ford Puma
    Geely Coolray
    Hyundai Kona
    Mazda CX-30
    Mitsubishi ASX
    Nissan Juke
    Suzuki Vitara
    Škoda Kamiq
    Toyota Yaris Cross

Hvala.

Si si pa zapletel lasten obstoj. S tem sporočilom si ogromno ugriznil, zdaj pa težko žvečiš.

PRvo vprašanje je: Koliko km letno delaš.
Drugo: kje se avto največ vozi
tretje: Ali sploh rabiš 4x4 ali ne?

Preveč scenarijev si ustvarjaš kjer ni potrebe po njih. Noben avto ti ne bo zadovoljiv vseh potreb, tko kot nobena ženska ne bo nikoli zadovoljila VSE tvoje potrebe. Gledaš kaj je najbolje zate in to je to...

Odgovori na vprašanje in ti lažje svetujemo.

Drugače pa:
Duster je ok. 1.2 motor se je že izkazal, ni problematičen. Če kupuješ 4x4 kupi iz zaloge čimprej ker prihaja konec leta nov 4 pogon ki pa ni od nissana.
Hybrid? Če ne delaš res neke hude km in veliko mestne vožnje 25.000 km letno +?
LPG: Če se voziš po avtocesti 94 km/h na tempomat odlična izbira.

Malo več napiši, ker mešaš škodo in C C3 aircors in to je tko kot bi rekel bom hodil z brezzobo micko ali pa z 22 let staro Rachel Welch :)
Motherboard:Asus X570eStrix CPU:AMD 5950X ,GPU: RTX 5080,
128GB RamDDR4,Hladilnik NoctuaNU15s,Tipkovnica:Crosair K95 Miška:Logitech g903
2x Samsung m.2 980PRO 500 gb,2x Samsung 860evo 2tb,Monitor:Samsung Odyssey G9

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri majhen (kompakten) SUV? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17618418 (6819) JazianG
»

Dacia Duster 1.5 dCi AWD vs. VW T-Roc 2.0 TDI 4Motion (strani: 1 2 3 )

11929246 (7832) BCSman
»

"Delovni stroj" 4x4 za v gozd in na njivo (strani: 1 2 3 )

11312006 (8191) WizzardOfOZ
»

Nakup avta 4x4 (strani: 1 2 )

6815188 (12101) krneki0001
»

Nakup novega avta (strani: 1 2 )

5613150 (9320) zmaugy

Več podobnih tem