» »

SUV za 28k

SUV za 28k

1 2
3
4

Utk ::

Po moje penis enlargement deluje samo ko kupuješ novo. Potem ko je izgubil že pol cene ne more več delovat. Vsaj ne za celih 5 centi. Morda 2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

theanswer3 ::

To tudi meni nikoli ni bilo jasno. Ce gledas na ego se kupi nov avto na kes. Kaksni avti s 150k kilometri neki? A mas kes al nimas? Pa kaksni lizingi neki. Ce imas ego bos skesiral 60k za novega volvota, ne zdej skrtarit pa jamrat kok so rezervni deli, gume pa zavarovanja dragi.

m0LN4r ::

Utk je izjavil:

Po moje penis enlargement deluje samo ko kupuješ novo. Potem ko je izgubil že pol cene ne more več delovat. Vsaj ne za celih 5 centi. Morda 2.

Nebi rekel, ce kupis 15 let starega mercedesa oberklasse, bos imel vecjega kot z novo dacio spring.

Kam pa se pride cenovno z novo Skodo Enyaq 2025 in subvencijo + prihranek elektrike?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

MikeRotch ::

kuglvinkl je izjavil:

Ce ga ke kdo vozil, se priporocam za mnenje. Tnx

Renault Koleos je rebadged Nissan X-trail, ki je že bil omenjen. Je sicer nekaj razlik, ampak v osnovi praktično enak avto.

socialec ::

msjr je izjavil:

- v primerjavi z Dacio se lulek podaljša za vsaj 5cm

Bravo - zakaj si zapravljal čas z ostalim!!?

MikeRotch ::

theanswer3 je izjavil:

To tudi meni nikoli ni bilo jasno. Ce gledas na ego se kupi nov avto na kes. Kaksni avti s 150k kilometri neki? A mas kes al nimas? Pa kaksni lizingi neki. Ce imas ego bos skesiral 60k za novega volvota, ne zdej skrtarit pa jamrat kok so rezervni deli, gume pa zavarovanja dragi.

Smo razumeli, si že 4x povedal svoje mnenje. Zdaj pa lahko počasi nehaš.

kuglvinkl ::

MikeRotch je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Ce ga ke kdo vozil, se priporocam za mnenje. Tnx

Renault Koleos je rebadged Nissan X-trail, ki je že bil omenjen. Je sicer nekaj razlik, ampak v osnovi praktično enak avto.

Mogoče je to it clo za probat, tnx.
Your focus determines your reallity

njyngs ::

Pri Kugi je vihal z nosom, pol bi pa Koleosa probaval... medtem ko resno razmišlja o XC60 :))

To mora bit neka troll tema. Resen kupec bi si že v startu izbral ene 3 specifične modele in jih vsaj preizkusil.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

njyngs je izjavil:

Pri Kugi je vihal z nosom, pol bi pa Koleosa probaval... medtem ko resno razmišlja o XC60 :))

To mora bit neka troll tema. Resen kupec bi si že v startu izbral ene 3 specifične modele in jih vsaj preizkusil.

ti lahko deliš kakšno izkušnjo, ali si prišel drekat?

denabiker ::

XC 60 je po enih testih kar sem gledal daleč najvarnejši v svojem razredu. Mislim, da noben ne omenja varnost tule, ko se kupuje avto. Ne rabiš reči, saj se "čuvam", dosti je da te kakšna budala nabije. Ko sem šel gledal avto od sodelavca na park plac, kjer jih vleka pripelje, me je kar zmrazilo, koliko zlomljenih avtov pripeljejo, pa ko vidiš tako zmučkane avte, da je bilo kar hudo z voznikom. Jaz pravim, velik varen avto, ja malo višji stroški, ampak gledaš kot davek na varnost, morda pa igrajo ravno tisti cm v trku, da ti ne zmučka noge ipd. pa da nisi na vozičku kot primer...

Tody ::

Ej, če bi imel denar se bi vsi z dobri avti vozil. Tko pa zmeri delaš kompromise.

MisterR ::

Ta tema se mi zdi kot da se Kugl pripravlja na razgrnitev javnega razpisa za nabavo avtomobila v vrednosti 28k, hkrati pa vsi vemo da ima (on in partnerica) take zahteve da druga kot xc60 ne pride v poštev :)

jan_g ::

Saj nakup avta je bolj ali manj čustven nakup. Redko kdo kupi zgolj iz utilitarnega vidika. Imaš določene omejitve kot so budget, koliko km delaš in recimo število članov družine, ostalo pa je bolj koliko ti je avto lep (ali ženi).

MisterR je izjavil:

Ta tema se mi zdi kot da se Kugl pripravlja na razgrnitev javnega razpisa za nabavo avtomobila v vrednosti 28k, hkrati pa vsi vemo da ima (on in partnerica) take zahteve da druga kot xc60 ne pride v poštev :)

Haha :). Ma bi tut Kodiaqu, Tiguanu all.dpace popustila, če bi bil obcutno cenej, sam ni a ne...

Problem je v tem, da se premalo vozim, da bi ruknu 30k v neko kar bo stalo v garaži. Tko da ta racionalni del se upira, po drugi strani se mi je pa za avte vedno fuckalo in mogoče bi si zdej prvič kupu kaj bol resnega.

Tody je izjavil:

Ej, če bi imel denar se bi vsi z dobri avti vozil. Tko pa zmeri delaš kompromise.

Točno to...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kuglvinkl ()

MisterR je izjavil:

Saj, tip je pričakoval, da mu bodo vsi ploskali za rabljen XC60 in delili potrditvene komentarje, zdaj ko je dobil 50 odgovorov in s tem 45 drugih predlogov je zgubljen :D

Ampak namesto, da bi šel ene par vozil sprobat na testno vožnjo (kar naredi vsak človek preden kupi avto), bomo še naprej vlekli temo :D 3 avte brez problema sprobaš v enem samem dnevu - in še razlike boš občutil bolj, če jih isti dan potestiraš.

Moja izkušnja: folk na forumih govori z riti in bolj it zadevo zapeljat. Priporočam da sprobaš 3 različne koncerne: XC60, Tiguan, Kuga. Dacia si že v začetku rekel da ti odpade. Kodiak je samo Tiguan z drugo jakno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

GodoBoy ::

A da naredi vsak človk pravš :)). Sem kupil, reci in piši že 7 avtov (sicer vse nove) pa še niti z enim nisem šel na testno vožnjo. Na testno sem šel samo s Teslo 3, ampak je pol nisem kupil. Jebe se meni za pleh...

Vsak normalen. Tudi babe ne poročiš takoj ko jo vidiš na ulici ;) Moraš valda vsaj test nardit.

Zgodovina sprememb…

njyngs je izjavil:

Vsak normalen. Tudi babe ne poročiš takoj ko jo vidiš na ulici ;) Moraš valda vsaj test nardit.

normalen ne enači pleha z babo. Ti pa kar.

A rabljen avto bi ti kar kupoval brez testa? Pol se pa odpirajo teme z jokom in stokom :)) serfpreservation: 0. Upam da bo OP bolj inteligenten.

Zgodovina sprememb…

tudi brati ne znaš, me ne preseneča, mizogini pleh laverji ste običajno tudi nepismeni

O znam znam. Le-ti ne razumeš poante. Ti si mogoče kupil nov avto napamet, ampak rabljen voz je pa druga zadeva. In OP v večini išče rabljen voz.

a_borlak ::

Po svoje razumem, da gledaš rabljenega Volvota za 28k, po drugi strani pa imaš kar nekaj novih podobnih avtov za ta denar z garancijo, jamstvom, itd. Tudi če je kitajc, čez par let bosta oba izgubila podobno na ceni, če upoštevaš nižje vzdrževalne stroške pri novem.

Sej volvo JE kitajc...

a_borlak je izjavil:

Po svoje razumem, da gledaš rabljenega Volvota za 28k, po drugi strani pa imaš kar nekaj novih podobnih avtov za ta denar z garancijo, jamstvom, itd. Tudi če je kitajc, čez par let bosta oba izgubila podobno na ceni, če upoštevaš nižje vzdrževalne stroške pri novem.

Kaj imaš v mislih?

sreda ::

Tisti, ki imate SUVe - a vas res nič ne moti to pokončno sedenje? Ker zaradi tega moraš imeti stopalo (pri prstih) bolj povzdignjeno, in to lahko postane kar neprijetno.( za gas, bremze in mogoče še bog ne daj sklopko)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sreda ()

kamiKaZaA ::

kuglvinkl je izjavil:

a_borlak je izjavil:

Kaj imaš v mislih?

V mislih ima Kitajca, kjer pač bremze delajo dokler ne odpovejo, ker EU testira zavore preden jih da v uporabo, pri Kijtajcih pa kupijo bremze v prvi trafiki in potem ene delajo dolgo, ene pa kar hitro odpovejo in Kitajci so ravno zato poceni, ker je vsak kupec še hkrati testni voznik njihovih polproduktov.

Kitajc? Ne, hvala, dokler ne bo nivo kakovosti kot EU/JPN/KOR avtov. Trenutno pa so ti avti sestavljeni iz najbolj poceni delov (zavor, vzmetenja, poceni airbagov...) in so ravno zaradi tega tudi tako poceni, ker se še povrhu nič ne testira, ampak samo skupaj nameče in da v prodajo. Srečno vsem, ki vozite Kitajca!

msjr ::

sreda je izjavil:

Tisti, ki imate SUVe - a vas res nič ne moti to pokončno sedenje? Ker zaradi tega moraš imeti stopalo (pri prstih) bolj povzdignjeno, in to lahko postane kar neprijetno.( za gas, bremze in mogoče še bog ne daj sklopko)

Ne moti - meni recimo so celo najbolj udobni minivani (V klasa in podobni) ko po 1000 prevoženih rečeš, ma gremo še en đir. Tako da kar se mene tiče, višje je boljše je, se lažje vstopa in izstopa sedež pa si tako ali tako naštimaš da ti je najbolj udobno, tudi glede kota stopala.

AtaStanko ::

sreda je izjavil:

Ti imaš pa ravno kontra občutke. Saj pritiskaš navzdol in ne navzgor:))
Ravno v SUVih oziroma višje sedečih avtomobilih je vožnja bolj prijetna, sproščujoča, pregledna, udobna... da ne govorimo predvsem o izstopu, not se že nekak vržeš:|

Machete ::

Pokončno sedenje? Sem mislil, da imajo vsi avti nastavljive sedeže.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

sreda je izjavil:

Ravno nasprotno. Ko sem prvic vozil SUV sem si rekel, da nikoli vec ne grem na karkoli drugega. Vstopanje in izstopanje iz avta normalno, ne da se pobijes kot v limuzinah/karavanih, pozicija sedenja odlicna, hrbet ne trpi nic, boljsi pregled nad cesto, saj sedis visje, avtomobili, ki vozijo nasproti (sploh idioti z matricnimi zarometi) te manj slepijo.

Zakaj bi bil idiot, če imam luči za 3,5k po kosu?

pegasus ::

theanswer3 je izjavil:

pozicija sedenja odlicna, hrbet ne trpi nic,
Kakor za koga. Jaz v pokončnih sedežih ala vlak, avtobus, suv ne zdržim več kot 20min brez bolečin. V svojem avtu praktično ležim kot v jadralnem letalu, potem sem lahko v sedežu 18 ur brez težav.

m0LN4r ::

theanswer3 je izjavil:

sreda je izjavil:

Ravno nasprotno. Ko sem prvic vozil SUV sem si rekel, da nikoli vec ne grem na karkoli drugega. Vstopanje in izstopanje iz avta normalno, ne da se pobijes kot v limuzinah/karavanih, pozicija sedenja odlicna, hrbet ne trpi nic, boljsi pregled nad cesto, saj sedis visje, avtomobili, ki vozijo nasproti (sploh idioti z matricnimi zarometi) te manj slepijo.

Slisi se kot sedenje v traktorju, da vidis preko havbe, ker boljsi pregled na cesto drugace ni, kot samo to da gledas bolj pod kotom navzdol.
Tudi to guncanje je dokaj grozno na valovitih cestah zaradi visjega tezisca.
Da se pa lazje vsedes not verjamem, zelo dobrodoslo za ljudi, ki ne morejo vec prepogniti kolen.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

V suvih dobro sedijo osebki z ogromnimi trebuhi in rigidnimi telesi. Zato so pa tako popularni.

theanswer3 je izjavil:

sreda je izjavil:

Matični žarometi ne slepijo. Slepijo predvsem nehomologirano zapacani žarometi vseh vrst, ki jih lastniki v lastni režiji pocajo v avto. Slepijo prav tako ravno SUV-ji, ker imajo te svoje žaromete zaradi svoje škatlaste oblike previsoko. Slepijo tudi sami vozniki, ker v letu 2025 še vedno nimajo vsi avtomatskih dolgih luči in potem kreteni pozabljajo dolge luči prižgane, ker so prezaposleni z drkanjem po telefonu.

So mi pa smešni izgovori o boljši preglednosti... ko je na cesti večina SUV-ov bo preglednost popolnoma enaka za vse, ker spet boste vsi na istem "nivoju" višje in spet ne boste en mimo drugega videli. Kaj je naslednji korak? F-350 "za boljšo preglednost", dokler ne bodo spet vsi na istem nivoju? Next, šleperji, da boš še višje? ;)

Zgodovina sprememb…

Kolk vnaprej pa človek mora videt? In kakšna je zares razlika v kotu, če se sedi realno morda 20 centi višje.

Utk je izjavil:

Kolk vnaprej pa človek mora videt? In kakšna je zares razlika v kotu, če se sedi realno morda 20 centi višje.

Psihološka bolj kot kaj realnega. Takoj ko je pred njimi še en SUV so na istem.

Jaz imam nizki karavan, pa v 99% nimam težav s preglednostjo ali pa tudi ne z zaslepljenostjo z žarometov od drugih ljudi. Ampak lastniki SUV-ov rabijo nek razlog, da si upravičijo nakup.

Zakaj bi si rabil karkoli upravičiti? Sami nedonošeni tu?

Aja se ena prednost. Vsi, ki imajo male otroke in so visje rasti so izjemno hvalezni, da se jim ni potrebno sklanjati vsakic, ko dajes otroka v ali iz avtomobila. Sem sel na test Toyote Corolla TS, ki je sicer cisto ok avto ampak, da sem dosegel v avto sem se moral res skloniti in ko to pocned parkrat na dan, se ti se kako pozna.

Zato se pa nima otrok pri 55ih...

Kalibri ::

Otroke se ima mlad, ko hrbet se funkcionira. Vstopanje in izstopanje je lažje, ker ste že vsi napol invalidi. In še slabše bo. Raztegniti se je treba, ne pa ortopedske pripomočke nucat

theanswer3 je izjavil:

res skloniti in ko to pocned parkrat na dan, se ti se kako pozna.

Joga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kalibri ()

kuglvinkl je izjavil:

a_borlak je izjavil:

Kaj imaš v mislih?

Tega Forthinga T5 Evo sem gledal, ni tako daleč stran XC60 - hočem reči, če ga greš pogledat v salon, te ne bo vrag vzel, pa še dodatne informacije boš dobil. Sicer pa če sem prav videl, dobiš novo Kugo tudi pod 28k, vprašanje pa, s kakšno opremo.
https://www.carsized.com/en/cars/compar...

Sicer pa, gledaš predvsem tisto, kar imaš servis kje blizu (v upanju, da ga rabiš samo za redne stvari, a vseeno), vsaj take so moje izkušnje z vsemi avti do sedaj.

Malo dnara, malo muzike:

WizzardOfOZ ::

sreda je izjavil:

Kakšno pokončno sedenje? Sej je enako kot v osebnem avtu.
Itak pa na pedala bolj malo pritiskaš. Avto ima tok opreme, da se sam vozi in sam bremza, tako da večinoma samo volan držiš in zavijaš.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

paradajzos ::

njyngs je izjavil:

Malo dnara, malo muzike:

Keri plagiatorji, še logo so ukradli. To bi morali sterat iz civiliziranih držav. Zaupaj kitajskim znamkam, ja, melamin v formuli za dojenčke.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

njyngs je izjavil:

Malo dnara, malo muzike:

Saj nisem rekel, da je najboljši, le da ga je smiselno pogledat in potem razmišljat naprej.

Nebomgabiksa ::

Imel bi vsaj 4,5m dolg SUV za 15tkm na leto, min 150KM, pa še dizla?!
Meni nič od tega ne gre skupaj...

Če hočeš LEP suv to to po mojem mnenju trije: Land Rover, Alfa Romeo in pa Porsche. Prvi odpade zaradi nezanesljivosti, zadnji zaradi cene, ostane Alfa, ki ti z oznako Q4 prikrade nasmešek na obraz. Zanesljiv SUV pa recimo Toyota RAV4 (ne PHEV, ampak 2.5 MHEV); 10 let/185tkm garancije!

Če kupuješ z GLAVO, to sigurno ne bodo kakršnekoli smeti iz VAG grupe.
Še manj pa SUV.

Pri tvoji kilometrini imaš do šihta 20km, če zaviješ v trgovino je to max. 50km/dan. Potem pa še eno smučanje, emo morje in kakšen izlet, pa si takoj na 15tkm. Zato bi jaz odmislil dizla.

Glede na napisano, po moje še nisi srečal Abrahama, pa tudi otroci so samo izgovor za SUV. Vzami nekaj normalnega v rangu 15-20k€, za razliko pa hop na Maldive ali Sejšele.
Jaz bi gledal recimo BMW 3 GT ali MB CLA, ali pa karkoli Japonskega (ne samo nalepka čez Francoza).

Tukaj pa izveš kdo ima večjega:
https://www.automobiledimension.com/car...

Rav4 je izjemno nekvaliteten avto notri. To je taka šajtrga, da jih je lahko sram. Pa še nikamor ne gre, glede na navedene konje. Komentiram ICE 180PS benz varjanto.

Djole ::

Machete je izjavil:

Rav4 je izjemno nekvaliteten avto notri. To je taka šajtrga, da jih je lahko sram. Pa še nikamor ne gre, glede na navedene konje. Komentiram ICE 180PS benz varjanto.

Kaj pa vem, sosedi imajo Rav4, sicer močnejso verzijo mhev, pa notri deluje zelo kvalitetno, usnje, neki šivi čez, armatura, itd, dosti bolj kot moj iz VAG grupe :)
Drugače, ne vem če ustreza velikosti in če je že kdo omenil, morda še Jeep Compass. Sem vozil 1.3 benz, 150km, avtomatik, pa se kar lepo pelje.

Deluje.. Naš je brez šivov, ampak je res jajc. Z jeepi pa so bojda kar težave, pa še zame osebno so 2x precenjeni.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri majhen (kompakten) SUV? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17613904 (2305) JazianG
»

Druzinski avto (strani: 1 2 )

653240 (1117) Lonsarg
»

Avto od 35 do 50k €, kaj priporočate? (strani: 1 2 3 4 )

16922307 (14935) Colt1911
»

Nakup SUV / Crossover (strani: 1 2 )

7613142 (10941) TheBlueOne
»

SUV za 25000€? (strani: 1 2 )

5010216 (7197) negot

Več podobnih tem