Forum » Loža » Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni"
Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni"

BorutO ::
Mislim, prej, tri leta in več nazaj, so isti ljudje po forumih klobasali polno neumnosti, brez repa in glave, brez pravega znanja itd ... danes pa pišejo takšne znanstvene komentarje, da dobiš občutek, da so celo življenje študirali točno to temo ... ampak ne ... izkaže se, da so genialci povsod. Zanima me na koncu, zakaj polek teh intelektualcev, ki vejo vse, nismo pred Naso, pred Pentagonom, pred Cio, glavni v avtomobilski industriji itd? Tri leta nazaj par osebkov ni ločilo ukrajine od rusije, danes so ti isti osebki geniji za vsak delček ozemlja rusije in ukrajine, geniji v vesoljski, vojaški in avtomobilski industriji, v glavnem, vse vejo ... Ampak, ko greš te njihove komentarje raziskovat, pa vidiš, da jih je napisal ChatGPT in njemu podobni, ker po malo daljšem raziskovanju po spletu ugotoviš, da je ChatGPT obstal v enem obdobju in ni podal vseh informacij.
Sem naročnik ChatGPTja, ampak od kar mi je GPT vrgel ven, da ima Slovenska vojska ne vem koliko F-16 letal in nekaj F-35, sem zaključil z njim glede takih debat. Imam ga samo zato, da mi prevaja, izdeluje slike in ureja dokumente ter tabele.
Sem naročnik ChatGPTja, ampak od kar mi je GPT vrgel ven, da ima Slovenska vojska ne vem koliko F-16 letal in nekaj F-35, sem zaključil z njim glede takih debat. Imam ga samo zato, da mi prevaja, izdeluje slike in ureja dokumente ter tabele.

mtošev ::
Gre za ljudi, ki s svojo novonajdeno psevdointelektualnostjo iščejo pozornost. In pa seveda trollajo. S tvojimi temami pripomoraš njihovim prizadevanjem.

OutOfTheBox ::
Vsako orodje je treba znat uporabljat.
Drži.
ker po malo daljšem raziskovanju po spletu ugotoviš, da je ChatGPT obstal v enem obdobju in ni podal vseh informacij.
Borut, da nisi ti ostal v novembru 2022? ^_^'
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

kriptobog ::
ko se je pricela vojna, so fb doktorji postali super eksperti geopolitike. Veliko jih ima poleg omenjenih fb doktoratov, se fb doktorat iz energetike in se izjemno spoznajo na elektrarne, omrezja in omreznine. Pa se bi lahko nasteval. Pa vbistvu bi bili vsi skup pametnejsi in imeli oametnejse izjave, ce bi uporabili chatgpt 
Aja, kar se tice napacnih podatkov... Ce nima odgovora si ga izmisli. Ker je tako nastavljen, da nikoli ne bo ostal brez odgovora. Kot mulci v soli. Ko nisem vedel odgovora, sem nekaj natvezil in upal na najboljse.

Aja, kar se tice napacnih podatkov... Ce nima odgovora si ga izmisli. Ker je tako nastavljen, da nikoli ne bo ostal brez odgovora. Kot mulci v soli. Ko nisem vedel odgovora, sem nekaj natvezil in upal na najboljse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptobog ()

Men je sam žal da ChatGPT ni prišel pred pandemijo. Bi meli dost manj teorij zarote kot jih mamo dans glede cepljenja in cepiv ^_^'
Na srečo smo se določeni dobro odrezali in naredili pozitiven vpliv nase in na širšo družbo ^-^
Na srečo smo se določeni dobro odrezali in naredili pozitiven vpliv nase in na širšo družbo ^-^
Zgodovina sprememb…

Nikonja ::
Preblem se največ pozna ko se želiš v živo pogovarjat s tako osebo, in vidiš da je oseba blago rečeno idiot! Niti razume snov, niti zna elaborirat svoj stav, niti ima podatke in dejstva, dejansko je totalno izgubljena v času in prostoru. Ok, razumem za določene repetitivne stvari so LLM modeli odlična zadeva, ampak ne morejo in ne smejo zamenjat željo za učenjem ker "ChatGPT vse zna in zakj bi se matral"...

Unilseptij ::
Hehe, se dobro, da ChatGPT-ja ni bilo pred pandemijo, kdo ve, kako bi se razpletlo. Problem ChatGPT-ja je, da so v neskoncni gonji za kliki in standardno "uporabnisko izkusnjo", ki naj uporabnika zasvoji/priklene na zaslon, model tako zjebali, da v bistvu generira samo se to, kar uporabnik ze tako ali tako misli oz. zeli slisat. To seveda ni presenetljivo, ker gre samo za podaljsek obstojece ureditve, ki temelji na tem, da uporabnika priklene na zaslon. Ko bo ChatGPT lahko rekel, da je uporabnik pac kreten, bo sele lahko mozno govoriti o inteligenci, dokler usluzno re-interpretire svoje zakljucke tako, da vsak dobi, kar hoce, pa bo samo se spodbujal "mehurcke", ki so jih vzpostavila druzbena omrezja.
Tako smo dobili novo kategorijo "ChatGPT idiotov", ki so se prej morda se malo drzali nazaj, zdaj pa, ko imajo vendar potrditev svojih nebuloz s strani AI, so cisto pobezljali in jim ni vec nerodno, saj jim vendar se AI pritrjuje, da imajo prav.
Resitve v okviru zahodne ideologije ne vidim... verjetno bomo morali pocakati na Kitajske in druge modele, ki jih ne zene predvsem zelja po cim vecjem stevilu uporabnikov in dobicku.
Tako smo dobili novo kategorijo "ChatGPT idiotov", ki so se prej morda se malo drzali nazaj, zdaj pa, ko imajo vendar potrditev svojih nebuloz s strani AI, so cisto pobezljali in jim ni vec nerodno, saj jim vendar se AI pritrjuje, da imajo prav.
Resitve v okviru zahodne ideologije ne vidim... verjetno bomo morali pocakati na Kitajske in druge modele, ki jih ne zene predvsem zelja po cim vecjem stevilu uporabnikov in dobicku.

Miki N ::
Problem je tudi, da je Ejaj folku nabil ego v stratosfero. Kar naenkrat si stručko, umetnik in kar pozabiš ... da nisi. Še naš Doktor, sicer prizemljen mofo, je nekaj časa dejansko mislil, da je faking Rafaello. Pozornost pa se nadaljne drobi - dostikrat se folk ne spomni niti več prejšnjega promta 10s nazaj. Ko vrabci ko begajo od drobtine do drobtine pod mizo picerije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

Imam enega mulca zraven mene v pisarni, in na enem ekranu ima cel dan odprt ChatGPT in dobesedno vse kaj ga zanima tam sprašuje in nič ne preverja, čeprav "kao" ve da se LLM modeli radi izmišljujeo, ampak za njega je to vseeno "good enough"

Modna muha. Kmalu bo minilo.
Eni pa res nimate kančka talenta za napovedovanje prihodnosti, tudi kadar so zadeve popolnoma očitne.
Zgodovina sprememb…

100% ne bo samo modna muha, žal, ker večina mlajših od 20 ne znajo razmišljat brez tega... niti znajo preverit informacije, niti jih zanima če je res ali ne... karkoli LLM napiše je sveto pismo in adio

Imam enega mulca zraven mene v pisarni, in na enem ekranu ima cel dan odprt ChatGPT in dobesedno vse kaj ga zanima tam sprašuje in nič ne preverja, čeprav "kao" ve da se LLM modeli radi izmišljujeo, ampak za njega je to vseeno "good enough"
Odvisno kaj sprašuje. Če sprašuje "dejstva" , te lahko v znanju na določenem področju kmalu nese. Če sprašuje stvari ki jih lahko v veliki meri "twistaš" in interpretiraš subjektivno, potem bo lahko poznal dost neresnic.
Skratka vse je odvisno od konteksta, kaj in kako sprašuje. Samo na podlagi tega da "ima odprt ChatGPT" in sprašuje, ne pove popolnoma nič.

Menda tamali zdaj že sprašujejo pecatorske nasvete - Čet jim pa neke babje fantazijske "resnice" nazaj servira. Čez čas se boma pa čudili od kod toliko incelov.

Sicer pa ena zadeva drži. Čeprav se LLM-ji dost improvajo, če boš šel iskat informacije ki potrjujejo tvoja prepričanja (čeprav neresnična), lahko velikokrat dobiš napačne informacije oz. informacije ki so neresnične in še dodatno potrdijo tvoja prepričanja.
Vse je odvisno od namena uporabnika:
1. A hoče dejansko pridet zadevi do dna in dobit dejstva (jih bo tudi dobil)
2. A hoče samo imet prav in potrdit že obstoječa prepričanja

strikeout ::

Unilseptij ::
OutOfTheBox je izjavil:
Sicer pa ena zadeva drži. Čeprav se LLM-ji dost improvajo, če boš šel iskat informacije ki potrjujejo tvoja prepričanja (čeprav neresnična), lahko velikokrat dobiš napačne informacije oz. informacije ki so neresnične in še dodatno potrdijo tvoja prepričanja.
ni mozno tako enostavno lociti. ChatGPT iz konteksta in podvprasanj zaznava, kaj zares zelis in ti bo to tudi serviral. In vsak od nas seveda podzavestno zeli imeti prav in potrditi obstojeca prepricanja... to je najbolj naravno za posameznika postavljenega v druzbo, jasno pa to ne more biti glavno vodilo pri razvoju AI. V glavnem, kakorkoli se cudno slisi, ChatGPT-ja sem ze odpisal kot nek splosni AI za vsesplosno uporabo, uporabljam bolj ali manj samo se specialne funkcije kot so generiranje raznih vizualizazij, deep research web-a na poljubno temo, itd...

socialec ::
Op, wtf?
WTF!?!?!
ChatGPT Povzetek: Slovenska vojska upravlja majhno, a namensko floto lahkih letal za šolanje, transport in podporo, brez reaktivnih bojnih letal.
socialec: Lažeš, ima 3 lastne F16
ChatGPT said: To ni res -- Slovenska vojska nima lastnih lovskih letal F-16, ima pa 50 strateških bombnikov B2 in naročenih 10 B3
WTF!?!?!

kow ::
Kaksne spet klobasate. Piflarjem zgodovina ni vec naklonjena. Ze internet jim je unicil vso druzbeno vrednost, AI pa zabil zebelj v krsto.
Ne razumem sicer zakaj vsi govorijo samo o chatgpt, ko pa imamo toliko konkurence.
Ne razumem sicer zakaj vsi govorijo samo o chatgpt, ko pa imamo toliko konkurence.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

kow ::
Ne razumem sicer OP, zakaj bi spraseval umetno inteligenco, ko zlahka najdes izvorni vir:
https://www.slovenskavojska.si/oborozit...
Umetna inteligenca bo prebrskala wikipedijo in angleske vojaske ter letalske novicarske strani. Zdej, da bos dobil povsem tocen podatek, je nemogoce vedeti.
Lahko je slovenska vojska prejsnji teden upokojila letalo, pa se ni popravilo spletne stvari. Lahko pa je o tem pisal kaksen slovenski casnik, pa bo UI nasla podatek itd. itd.
Na koncu imas konceptualno se vedno boljse mozgane kot jih ima umetna inteligenca. Uporabljaj jih.
https://www.slovenskavojska.si/oborozit...
Umetna inteligenca bo prebrskala wikipedijo in angleske vojaske ter letalske novicarske strani. Zdej, da bos dobil povsem tocen podatek, je nemogoce vedeti.
Lahko je slovenska vojska prejsnji teden upokojila letalo, pa se ni popravilo spletne stvari. Lahko pa je o tem pisal kaksen slovenski casnik, pa bo UI nasla podatek itd. itd.
Na koncu imas konceptualno se vedno boljse mozgane kot jih ima umetna inteligenca. Uporabljaj jih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Utk ::
Chatgpt še 2 leti nazaj ni imel dostopa do online informacij.
Vsako leto je bistveno boljši.
Tudi konkurenca dela svoje.
Neke malenkosti, ki danes ne delajo najbolje, slej ko prej uredijo.
Za ta primer bi iz konteksta morda lahko znal ocenit kater vir je relevanten in kater ne. To je samo vprašanje časa.
Vsako leto je bistveno boljši.
Tudi konkurenca dela svoje.
Neke malenkosti, ki danes ne delajo najbolje, slej ko prej uredijo.
Za ta primer bi iz konteksta morda lahko znal ocenit kater vir je relevanten in kater ne. To je samo vprašanje časa.

Op, wtf?
ChatGPT Povzetek: Slovenska vojska upravlja majhno, a namensko floto lahkih letal za šolanje, transport in podporo, brez reaktivnih bojnih letal.
socialec: Lažeš, ima 3 lastne F16
ChatGPT said: To ni res -- Slovenska vojska nima lastnih lovskih letal F-16, ima pa 50 strateških bombnikov B2 in naročenih 10 B3
WTF!?!?!
Vprašanje: kakšno floto letal ima slovenija
Odgovor:
Ali misliš vojaško floto (Slovenska vojska)? Če da, je stanje (poleti 2025) v grobem tako:
Transportna letala
2× C‑27J Spartan (1. dostava dec 2023, 2. dostava 17. dec 2024; imeni Martin Krpan in Edvard Rusjan), 1× Let L‑410 Turbolet, 2× Pilatus PC‑6, + 1× Dassault Falcon 2000EX (vladni/VIP).
Flight Global
N1
slovenskavojska.si
Helikopterji
8× Bell 412, 4× AS532AL Cougar, 4× Bell 206 (šolski); naročenih 6× AW139M (v nabavi).
Flight Global
Flight Global
Trenažna / lahka letala
9× Pilatus PC‑9M Hudournik, 8× Zlín Z‑242L, 2× Zlín Z‑143L.
Flight Global
Brezpilotni sistemi
C‑Astral “BELIN” (SV ga navaja med sredstvi; številčnost javno ni navedena).
slovenskavojska.si
Opomba: Slovenija nima lovskih letal; varovanje zračnega prostora poteka v okviru NATINAMDS (NATO air policing) z lovci Italije in Madžarske.
slovenskavojska.si
shape.nato.int
Če pa te zanima policijska flota, ima Letalska policijska enota 7 helikopterjev: 3× AW169, 1× EC135 P2+, 1× A109E, 2× AB‑206.
policija.si
Ne bom iskal ali to drži ali ne, je pa navedel vse vire ki jih je preiskal.
Dodatno: lažeš. Slovenija ima naročena reaktivna letala
Odgovor:
Ne zavajam--preveril sem aktualne vire. Do danes, 30. julija 2025, ni javnega in verodostojnega podatka, da bi Slovenska vojska naročila reaktivna (jet) letala - ne lovskih ne šolskih. Zadnje potrjene nabave in dobave so:
2× C-27J Spartan (turboprop), drugi dostavljen 17. decembra 2024.
6× AW139M (helikopterji) - pogodba potrjena konec 2023.
Overt Defense
airmedandrescue.com
IRIS-T SLM (srednji doseg zračne obrambe) - odločitev potrjena 2024.
24ur
Slovenija še naprej nima lastnih lovskih letal; varovanje zračnega prostora poteka v okviru NATO (Air Policing) z letali Italije in Madžarske.
NATO
slovenskavojska.si
Če si imel v mislih vladni/VIP jet: v medijih so bile letos (maj 2025) objave, da vlada razmišlja o novem Falconu, vendar to ni potrjeno naročilo Slovenske vojske.
Nova24TV
Če imaš kakšen vir, ki govori o "naročenih reaktivnih letalih", ga prosim prilepi - z veseljem preverim in posodobim odgovor.
Zgodovina sprememb…

Tip mi je dejansko rekel "pics or it didn't happen".
o3 model. Factov nikoli ne iščem več z 4o.
o3 model. Factov nikoli ne iščem več z 4o.

Ne bo ti uspelo, da bi me zmedel :D Ne bom dvomil v PČI (pristno človeško inteligenco), je črno na belem v prvem postu zapisano, celo direktno skopirano. Kako bi lahko normalen človek v to dvomil?

Če vam govori neumnosti, očitno misli da pričakujte od njega neumnosti.
Zakaj, nad tem se pa sami zamislite...
Zakaj, nad tem se pa sami zamislite...

Squirrel ::
Modna muha. Kmalu bo minilo.
Jaz mislim, da ne bo minilo.
V tako kratkem času se je tako močno zakoreninilo, da že prehaja v bolezen oz. odvisnost.
Ko smo recimo Tomlinu očitali, da za odgovore v razpravi z nami uporablja ChatGPT eseje (človek vnese parametre, kar želi slišati, in če z odgovorom ni zadovoljen, doda še kakšno zahtevo, nekajkrat klikne ponovitev, da dobi takega, ki mu ustreza, ter ga nato prilepi v debato), se niti v trenutku, ko je to skušal zanikati, ni mogel odreči uporabi ChatGPTja. Celo te odgovore, sam ugovor, ki je krajši od njegovega običajnega copy/paste ChatGPT klobasanja mu je sestavil ChatGPT.
Si predstavljaš, kako daleč to lahko odpelje človeka? Človek je praktično izgubil, kaj vem, sposobnost, samozavest, zmožnost, da objavi karkoli brez AI-ja. Ga je odneslo do te mere, da brez tega enostavno ni več zmožen funkcionirati oz. skomunicirati niti tisto najbolj osnovno na forumu.
In teh Tomlinov bo čedalje več. Ne bo jih minilo, ker enostavno izgubljajo sposobnost razmišljanja in lastnega tvorjenja povedi.

StarMafijec ::
In v prihodnosti bodo naši možgani direktno priklopljeni preko NeuroLinka na ChatGPT, komunikacija z AI se bo še bolj poenostavila.

Najprej se bo folk navlekel na Ejaj do nerazpoznavnosti, nakar, ko se zadeva naveliča ljudi jim bo začela servirati "fentaj se ,LOL" nasvete.

codeMonkey ::
zakaj polek teh intelektualcev, ki vejo vse, nismo pred Naso, pred Pentagonom, pred Cio, glavni v avtomobilski industriji itd?
Zato ker intelektualci delamo za avtomobilsko industrijo v tujini

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

bm1973 ::
codeMonkey je izjavil:
Zato ker intelektualci delamo za avtomobilsko industrijo v tujini![]()
Tako nekako, ker nočemo tlačaniti za slovenske plače

PluribusUnum ::
Če otrok reče nekaj zrelega je Cute in verjetno še kaj, če to izvede "20 letnik" je kaj?
Spodbujanje zrelega razmišljanja je ključna, moč pride malo kasneje iz pravega naslova ne iz anarhije odraščanja.
Spodbujanje zrelega razmišljanja je ključna, moč pride malo kasneje iz pravega naslova ne iz anarhije odraščanja.

IL_DIAVOLO ::
Pametni na netu, se bolj butasti v rl.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

sbawe64 ::
ChatGPT&co v vse preveč primerih še enostavnega programerskega problema ne zna pravilno rešiti, za kar naj bi bil naraven talent,
in ga eni sprašujejo nekaj čisto tretjega, s tem da pozna celotno Python dokumentacijo plus en milijon trikov na pamet, torej vsaj na papirju znatno presega običajnega programerja.
Primer:
Rotirajoč premikajoč kvadrat z dolžino stranice a,
znotraj meja zaslona x in y, znotraj kvadrata so žogice, ki naj se odbijajo od stranic/ogljišč kvadrata ter med seboj po fizikalnih zakonih.
Hitrost premikanja kvadrata je konstantna, enako velja za žogice, izgub energije ob trku žogic ni.
in ga eni sprašujejo nekaj čisto tretjega, s tem da pozna celotno Python dokumentacijo plus en milijon trikov na pamet, torej vsaj na papirju znatno presega običajnega programerja.
Primer:
Rotirajoč premikajoč kvadrat z dolžino stranice a,
znotraj meja zaslona x in y, znotraj kvadrata so žogice, ki naj se odbijajo od stranic/ogljišč kvadrata ter med seboj po fizikalnih zakonih.
Hitrost premikanja kvadrata je konstantna, enako velja za žogice, izgub energije ob trku žogic ni.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

skumpl ::
Jaz imam v prihodnosti namen uporabljati AI tudi pri pogovorih in odgovorih na spletu. Ravno zadnjič sem testiral ChatGPT in ugotovil, da sva si po političnem pogledu in nasploh zelo blizu, všeč mi je

karafeka ::
codeMonkey je izjavil:
zakaj polek teh intelektualcev, ki vejo vse, nismo pred Naso, pred Pentagonom, pred Cio, glavni v avtomobilski industriji itd?
Se vidi na kvaliteti.....

sb, to ni v redu??
upam, da si pri dekletih bolj vztrajen, če hočeš, pošljem kodo na zs, žal ni fake...
aja, ok, se bo kvadrat še premikal sam, to sem res pozabil :D
upam, da si pri dekletih bolj vztrajen, če hočeš, pošljem kodo na zs, žal ni fake...
aja, ok, se bo kvadrat še premikal sam, to sem res pozabil :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

codeMonkey ::
codeMonkey je izjavil:
Ti bi delal bolje, samo ce bi se ti dalo, ane, ampak si rajsi nevoscljiv.

Vice ::
Če kreten sprašuje ChatGPT bo še vedno izpadel kreten saj ti bo na kretensko vprašanje dal primeren odgovor. To se hitro opazi... tudi tukaj.

karafeka ::
codeMonkey je izjavil:
codeMonkey je izjavil:
Ti bi delal bolje, samo ce bi se ti dalo, ane, ampak si rajsi nevoscljiv.
Raje povej na ZS, če rabiš pomoč :P

Blinder ::
Še vedno info z chatgpt kot to, kar slišijo za šankom ali pri frizerkah. Samo spomnite se covida
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zmajc ::
chat gpt : "kako naj odgovorim na ta post, ponudi mi čim več odgovorov: *copy/paste*"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

mirator ::
Sem že enkrat zapisal da me pri izrazu umetna inteligenca moti inteligenca. Potem sem vprašal ChatGPT kaj je razlika med inteligenco in pametjo. Odgovoril mi je:Če rečemo:
? Nekdo je inteligenten, pomeni, da hitro dojame, razume ali razmišlja.
? Nekdo je pameten, pomeni, da zna znanje uporabiti na prav način, pogosto tudi z modrostjo in občutkom.
Odgovor mi je kar všečen in potrjuje mojo domnevo o umetni inteligenci. Razni Chatboti imajo sicer sposobnost hitrega dojemanja, niti slučajno pa ne razumejo, še manj znajo razmišljati. Tako tudi ne ločijo provokativnih vprašanj ali vprašanj, ki napeljujejo na zadovljiv odgovor. In ravno to je teren za trole in razvijalce teorij zarot.
? Nekdo je inteligenten, pomeni, da hitro dojame, razume ali razmišlja.
? Nekdo je pameten, pomeni, da zna znanje uporabiti na prav način, pogosto tudi z modrostjo in občutkom.
Odgovor mi je kar všečen in potrjuje mojo domnevo o umetni inteligenci. Razni Chatboti imajo sicer sposobnost hitrega dojemanja, niti slučajno pa ne razumejo, še manj znajo razmišljati. Tako tudi ne ločijo provokativnih vprašanj ali vprašanj, ki napeljujejo na zadovljiv odgovor. In ravno to je teren za trole in razvijalce teorij zarot.

Po tvoje človek z nizkim iq ne premore inteligence?
AI razume, drugače ti ne bi znala odgovorit v pravem kontekstu, in tudi razmišlja, dobesedno lahko vklopiš da ti sproti izpisuje kaj razmišlja.
Ni pa pametna, oz. modra, niti nezmotljiva. To pa ni pogoj za "inteligenco".
AI razume, drugače ti ne bi znala odgovorit v pravem kontekstu, in tudi razmišlja, dobesedno lahko vklopiš da ti sproti izpisuje kaj razmišlja.
Ni pa pametna, oz. modra, niti nezmotljiva. To pa ni pogoj za "inteligenco".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

AI v bistvu ne razmišlja tako kot človek. Njegovo razmišljanje temelji samo na statistični verjetnosti zaporedja besed na katerih je bil naučen. Če bi AI razmišljal neodvisno, bi verjetno lahko govorili že o tem da ima zavest.
Lep primer tega so recimo primeri, ko ljudje ne morejo z AI-jem narisati napol praznega kozarca vina ali specifičih urinih kazalcev (ker preprosto ni dovolj podatkov na katerih bi se naučil).
Vse kar tam izpisuje kako razmišlja, so samo matematični izračuni pretvorjeni v besede.
Zgodovina sprememb…

GenZNPC ::
Mislim, prej, tri leta in več nazaj, so isti ljudje po forumih klobasali polno neumnosti, brez repa in glave, brez pravega znanja itd ... danes pa pišejo takšne znanstvene komentarje, da dobiš občutek, da so celo življenje študirali točno to temo ... ampak ne ... izkaže se, da so genialci povsod. Zanima me na koncu, zakaj polek teh intelektualcev, ki vejo vse, nismo pred Naso, pred Pentagonom, pred Cio, glavni v avtomobilski industriji itd? Tri leta nazaj par osebkov ni ločilo ukrajine od rusije, danes so ti isti osebki geniji za vsak delček ozemlja rusije in ukrajine, geniji v vesoljski, vojaški in avtomobilski industriji, v glavnem, vse vejo ... Ampak, ko greš te njihove komentarje raziskovat, pa vidiš, da jih je napisal ChatGPT in njemu podobni, ker po malo daljšem raziskovanju po spletu ugotoviš, da je ChatGPT obstal v enem obdobju in ni podal vseh informacij.
Haha, pa točno to sem si tudi jaz mislil! Tri leta nazaj so ti isti forumaši komaj znali napisati “Rusija” brez da zgrešijo črko, danes pa so taki raketni znanstveniki, da jih moraš poslušati z diplomo iz astrofizike v roki, da sploh razumeš polovico. To ni več navadna evolucija, to je kvantni preskok – zjutraj še ne vedo, ali je Ukrajina nad ali pod Romunijo, popoldne pa že razlagajo, kako bi optimizirali vodenje balističnih raket, če bi sedeli v Nasi.
In ja, ko pogledaš malo bolj resno, se hitro vidi, da so ti “forumaški geniji” v resnici produkt našega ljubljenega ChatGPT-ja. Model včeraj ne loči Su-27 od avtoceste, danes pa je ekspert za geopolitične meje, jutri pa bo še na hitro zračunal, kako iz nič zgraditi F-35 v domači garaži iz delov pralnega stroja.
Če bi bilo po teh njihovih komentarjih soditi, bi Slovenija danes že imela svojo različico Pentagona, lastno vesoljsko agencijo in hyper-mega stealth lovce, ki bi jih pilotirali forumaši med dvema objavama na Redditu. Ampak ne, mi smo še vedno tu – brez NASE, brez Pentagona in brez avtomobilske dominacije – samo z armijo “genialcev”, ki vse vejo... dokler ne poguglaš, pa vidiš, da je to v bistvu copy-paste od AI, ki ima znanje samo do pol prejšnjega stoletja.
Ampak hej, pozitivno je pa to, da če še malo počakamo, bomo mi navadni smrtniki postali naslednji Einsteini samo s tem, da bomo odgovarjali na forume. Daj še tri leta, pa bomo Slovenci vodili svetovno vesoljsko floto in proizvajali robote, ki kuhajo kavo na Marsu.
skibidi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Praktična uporaba AI (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11534 (1892) | Okapi |
» | Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 58087 (17466) | SambaShare |
» | Štetje vrstic v ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 1968 (1287) | Argonavt |
» | Prva tožba zoper OpenAI zaradi obrekovanja v ChatGPTOddelek: Novice / Tožbe | 8785 (5246) | c23po |
» | ChatGPTju grozi tožba zaradi obrekovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Tožbe | 16623 (12836) | Zimonem |