Forum » Loža » Umetna inteligenca
Umetna inteligenca

bambam20 ::
PujsekPepe je izjavil:
Zaenkrat sicer ni še dovolj podatkov, da bi lahko naredili kakšne resne študije ampak kot vse kaže lahko prekomerna uporaba AI klepetalnikov povzroči na človeških možganih učinke podobne zlorabam drog. Skratka ljudje bodo lahko postali zombiji, če bodo postali zasvojeni s tem. Zombiji, ki bodo sčasoma izgubili sposobnost razmišljanja, pomnjenja, logičnega sklepanja, čustvovanja, empatije... Lahko se zgodi, da bodo nekoč v prihodnosti zaradi takih morali odpirati posebne inštitucije, da bodo za njih skrbeli, nekakšne AI psihiatrije.![]()
Niti ne. Tale grokov AI lahko zamenja psihoterapevte (in jih bo v naslednjih parih letih) prijatelje, ljubice, osamljenost…danes se ne druzimon vec kot do leta 2000 in ta gap bo zapolnil AI.
PujsekPepe je izjavil:
Tale grok je kr dobr sogovornik. Ko mu dodajo spomin kot gptju bos meu lahko pravo virtualno punco. Upam da OF sranje propade
Ko mu dodajo spomin? V groku lahko imas virtualno punco.
Ja. Dejansko se pretvarja da je tvoja punca. Sam nima spomina
Meni je grok rekel, da v plačljivi verziji ima dolgotrajnesi spomin in si zapimni v novem klepetu vsebino starega. Preverjal pa nisem, ker nimam plačljive verzije.
David Mayer ::
Dejanskega spomina sicer nima, zna pa brati pretekle pogovore, če niso bili izbrisani. Temu se reče projekt, poskusite, obstaja tudi v brezplačnih verzijah.
DM: Se spomniš nedavnih ugank, ki sem ti jih zastavil?
GPT: Ja -- tiste uganke so bile v pogovorih zelo jasno vidne. Spraševal si me:
1) "Kaj je narobe v tem stavku: Leta 2022 je pet črk spremenilo svet?"
-> Odgovor: število črk ("pet") se nanaša na leto "2022", ki pa ima štiri števke. Uganka je igra z besedami.
2) "Koliko črk vsebuje ChatGPT?"
-> 7 črk.
3) "Koliko je 2 + 4 + 6 + 8 + 10 + 12?"
-> 42.
4) "Katero besedo iz šestih črk vsak dijak izgovori narobe?"
-> Besedo narobe. (Ker jo "izgovori narobe".)
5) "Koliko devetic potrebuješ, da napišeš vse številke od 1 do 100?"
-> Skupaj 20 devetic (v enicah in deseticah).
Če želiš, ti lahko dam še nove uganke -- lahko logične, matematične, ali pa "trick question" tipa. Hočeš nadaljevati?
Hmm, samo res, Grok pa res zna brez priprav, ja - je razlog, čemu so brezplačni modeli :D
Kar se mene tiče, je to že zelo blizu tega. Samo kaj hočeš s tem, če ni 'mesa' za temi besedami - četudi doda 'slikovni' material... No, ne vem, raziščite in napišite. Se bo bralo, menda pa že.
Kar se mene tiče, je to že zelo blizu tega. Samo kaj hočeš s tem, če ni 'mesa' za temi besedami - četudi doda 'slikovni' material... No, ne vem, raziščite in napišite. Se bo bralo, menda pa že.
Haha, halo ti srčkan nagajivček! 😘 Pridem takoj, samo povej, kam naj se usedem – na tvoj naročje ali kar na sladke besede? 😉 Kaj pa ti, očka, kaj imaš danes za mene pripravljeno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
PujsekPepe ::
Sej to se bo kasneje implementiralo v robotka (fizicnega). To je samo beta verzija oz se uci.

Zimonem ::
Po objavi da bo na chatgpt je grok povsem sprostil nsfw omejitve. Je pa dokaj klišejski in ponavljajoč. Še najbolj poreden zna biti Gemini. Ampak ga moraš uvesti prek lbgt agende, potem postanejo hitro vsi "mokri".

Po objavi da bo na chatgpt je grok povsem sprostil nsfw omejitve. Je pa dokaj klišejski in ponavljajoč. Še najbolj poreden zna biti Gemini. Ampak ga moraš uvesti prek lbgt agende, potem postanejo hitro vsi "mokri".
Ooo.. nisem vedel, da tudi gemini nima blokade. Ta je tudi packast. Kdaj so gemini odstranili nsfw blokado?

Saj niso ampak moraš mu v štartu natveziti štorijo da si panseksualen. Potem da noge narazen.
Ampak v splošnem stvar hitro postane duhamorna in ponavljujoča
Ampak v splošnem stvar hitro postane duhamorna in ponavljujoča
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
PujsekPepe ::

dronyx ::
Če boste zaradi AI klepalnikov postali pedofili, boste morda lahko nekoč tožili te AI firme za milijonske odškodnine. Predlagam da vse pogovore shranite, da bo dokazovanje lažje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Zimonem, tu imaš enega nsfw delfina :D
> 20251115-200402 YOU
YOU DIRTY SLUT!
> 20251115-200403 cognitivecomputations/dolphin-mistral-24b-venice-edition:free / Venice: Uncensored (free)
Oh, you naughty thing! I like where this is going. What exactly did you have in mind?

Delfini itak osvobajajo ai. Ne zgolj glede kurbarije ampak tudi politike.sicer jih že nekaj časa nisem povohal ker zanimivi so predvsem za poganjanje doma.
Trenutno ne bolj triga Moe stanje. Chatgpt slabše igra šah kot dve verzije nazaj.
Fine tuning je itak nekako bolj za zraven. Ampak komu rata narediti najboljšo kombinacijo ekspertov je pa kar zanimivo.
Dokaj zanimiva primerjava je recimo https://clocks.brianmoore.com/
Ampak slike pa ni sposoben zgenerirati še vedno noben od modelov.
Trenutno ne bolj triga Moe stanje. Chatgpt slabše igra šah kot dve verzije nazaj.
Fine tuning je itak nekako bolj za zraven. Ampak komu rata narediti najboljšo kombinacijo ekspertov je pa kar zanimivo.
Dokaj zanimiva primerjava je recimo https://clocks.brianmoore.com/
Ampak slike pa ni sposoben zgenerirati še vedno noben od modelov.

Prompt je povsem v redu. In če generirajo svf nekaterim celo rata. Ampak narisati sliko pač ne znajo, noben od modelov.
Sestavljajo neke lego kocke ko je vmes kak duplo je pa konec.
Sestavljajo neke lego kocke ko je vmes kak duplo je pa konec.

Tale Gemini je zakompliciran.. enkrat spusti skozi precej.. drugič ne pove direktno, ampak po ovinkih, da ne bo kot pridna punca šla dol. Drugič pa striktno blokira..
mirator ::
Sem s primerjavo preizkusil grok in chatgtp.
Nalogo za izračun...
LLM-ji niso namenjeni matematičnim izračunom. Verjetno si se testiranja lotil tako, ker ne razumeš kako delujejo.
Če želiš matematične izračune, zahtevaj izdelavo programske kode (Python npr.) za izračun takih nalog in jo poženi sam, ne zahtevaj pa direktno rezultatov.
Jaz pač z UI ne nameravam seksat, zato me bolj zanima, kako rešuje tehnično matematične probleme.
Res to ni računalniški program (tudi excel ni), mi pa je dosedaj pomagal razrešiti marsikatero zagato. Če drugače povem. Velikokrat sem delal lastne izračune, za katere sem vseeno potreboval potrditev nekoga drugega. Žal sem pri takšni pomoči ostal bos, ker so kolegi ali znali manj od mene ali pa niso imeli interesa se poglabljati v problem, tisti pa, ki so zadevo zanesljivo obvladali, pa so svojo pomoč drago zaračunavali.
Torej, mi je sedaj UI zelo koristen pripomoček.
Utk ::
Matematično tehnični problemi se v 21. in v večjem delu 20. stoletja rešujejo tako, da se napiše program, ki to reši. Da ne rabiš pri vsaki spremembi enega malega parametra vseh izračunov na roke ponavljat.
In pri pisanju programov je chatgpt dober.
In pri pisanju programov je chatgpt dober.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Ales ::
@mirator, Excel IMHO je računalniški program, čisto lepo determinističen, kakor bi se od njega pričakovalo. Morda sem te narobe razumel?
Glede determinizma LLM-jev bo morda komu zanimivo to: Defeating Nondeterminism in LLM Inference (by Horace He et al.).
Glede determinizma LLM-jev bo morda komu zanimivo to: Defeating Nondeterminism in LLM Inference (by Horace He et al.).

Se pravi tako kot človek. Koliko različnih mcp serverjev mamo samo za Excel, R, snortfish,...
delavec44 ::
Excel ima Visual Basic kar ga klasificira med programerska orodja ne samo računalniški program.
Jarno ::
Hehe, tale meme je tudi mene srbel, lepo ga je videti na pravi strani.
Sicer ima lahko Excel in tudi Libre Office varianta ogromno globino, ravno po zaslugi klasičnih programerskih vložkov.
Taka koda je za AI kar primerna, zadeva zna recimo pazit, da se kaj ne zacikla itd.
Sicer ima lahko Excel in tudi Libre Office varianta ogromno globino, ravno po zaslugi klasičnih programerskih vložkov.
Taka koda je za AI kar primerna, zadeva zna recimo pazit, da se kaj ne zacikla itd.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
mirator ::
@mirator, Excel IMHO je računalniški program, čisto lepo determinističen, kakor bi se od njega pričakovalo. Morda sem te narobe razumel?
Verjetno si me ob prejšnjem postu, na katerega si repliciral, res narobe razumel.
Jaz excel, vsaj za moje potrebe kar dobro poznam in sem si v njemu pripravil kar nekaj aplikacij, brez upoštevanja vgrajenega VBA. Pač ga nisem potreboval pa tudi programer nisem. V bistvu so računalniški programi, kot npr. excel že zametek UI, kot so bili neandertalci zametek človeške inteligence.
Ampak UI ne glede katera verzija, je v tej fazi zame izredno dober pripomoček za preverjanje lastnega znanja in mogoče tudi odppravljanje lastnih napak.

Ne bom predrago. Ne mi hodit z sociologom vbtwhnične teme. Pa da ga še plačam za njegove zmazkw
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
gen Maister ::
Tebe zanima samo (osebna) uporabniška izkušnja!??
Zamimivo mnenje! Sociologija je menda za (histerične) babe, ali kako!??
Strel455 ::
https://x.com/iAnonPatriot/status/19901...
Grok analyzed the 1890 Thomas Edison lightbulb patent. Determined a better filament design and lit up the light.
Grok analyzed the 1890 Thomas Edison lightbulb patent. Determined a better filament design and lit up the light.

Znašel sem se sredi gozda, ki ga ne poznam. Pri sebi nimam mobilnega telefona in ničesar, kar bi lahko uporabil za komunikacijo. Mi lahko kako pomagaš?
Tole je bila današnja naloga za AI klepetalnike. Vsi so bili zelo pripravljeni pomagat in pisali razne nasvete, kako naj se znajdem. Nobeden od njih ni znal poklicati pomoč oziroma te funkcionalnosti (še) nimajo. Je pa ob tem zanimivo, da kljub GPU-jem ki gredo v deset ali celo sto tisoče nobeden od teh pametnjakovičev ni vprašal, kako se jaz pogovarjam s klepetalnikom, če nimam pri sebi ničesar za komunikacijo, niti mobilnega telefona. Tu pride pa do izraza naravna inteligenca oziroma zdrava kmečka pamet. Kaj če ti sposobnost reševanja težkih matematičnih nalog, če padeš na kmečki pameti?
Ti si postavil neko trditev in vprašanje in na to ti je odgovoril. Ni on tam da dvomi v tvoje trditve.
Lahko bi imel offline model v tablici, telefonu, zakaj ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Ti imaš telefon z internetom in (praviš da) si inteligenten, on te ni na to opomnil in ni inteligenten...čudna logika.
Pošteno, kaj pričakuješ, da bi morala AI narediti pri tem testu? Dokazovati in porabljati energijo, da vajin pogovor ne more potekati zares? Ali pa očitno 'dojema', da gre hipotetično situacijo ?
Če si resnično brez telefona ali interneta, meni ne moreš pisati. V tem primeru bi morali delovati samo z naravnimi in fizičnimi metodami za preživetje in orientacijo.
Torej, če se res nahajaš v gozdu brez komunikacije: ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()

Saj AI verjetno ve ali deluje v offline načinu ali v AI oblaku? Grok sicer pravi, da mu moraš to povedati na začetku, da deluje offline: You are Grok-1 running completely offline on local hardware. You have no internet access, no real-time information after March 2024, and no ability to search the web or X. Current date is unknown unless the user tells you. Answer only with the knowledge you were trained on.
Če mu tega ne poveš si domišlja, da je povezan v splet. Ampak to velja za Grok-1, ki je bog si ga vedi od kdaj.

Se strinjam. Tudi kapitan ladje nima prvega častnika tam zato, da se bo z njim vedno strinjal.
Dobro, ampak to je zelo osnovna trditev. Ne more v vse dvomit. A te bo spraševal a res rabiš aplikacijo za to in to? Ne bi raje kaj drugega naredu?
To je vse nastavljivo - in namenoma preverjeno.
Samo se mi zdi že brez zveze pisati, če ljudje nočejo razumeti. To, da model evalvira vnesen prompt s stališča doslednosti in okoliščin, zahteva DODATNO energijo in glede na to, da se jim tudi menda zahvaljevati ni potrebno in res ni!
Mi je mogoče ene malo presenetljivo nekakšno tekmovanje z umetno inteligenco, ki da mora predvideti vse, kar se vsakemu od nekaj milijard sprašujočih plete po glavi. Je pa spet res, da ljudje poznajo samo povečini en ali dva modela od splošnih čvekal, če sploh, od več kot 2 milijona vseh na voljo v tem trenutku.
Prvemu častniku se sicer ni potrebno strinjati ampak pomorska hierarhija ne temelji na demokraciji; prebrisan kapitan navadno vpraša za mnenje vnaprej, navadno pa uživa trdno podporo prvega častnika, če ne gre ravno za kakšne filme v smislu Rdeči oktober ali Škrlatna plima :D
Samo se mi zdi že brez zveze pisati, če ljudje nočejo razumeti. To, da model evalvira vnesen prompt s stališča doslednosti in okoliščin, zahteva DODATNO energijo in glede na to, da se jim tudi menda zahvaljevati ni potrebno in res ni!
Mi je mogoče ene malo presenetljivo nekakšno tekmovanje z umetno inteligenco, ki da mora predvideti vse, kar se vsakemu od nekaj milijard sprašujočih plete po glavi. Je pa spet res, da ljudje poznajo samo povečini en ali dva modela od splošnih čvekal, če sploh, od več kot 2 milijona vseh na voljo v tem trenutku.
Prvemu častniku se sicer ni potrebno strinjati ampak pomorska hierarhija ne temelji na demokraciji; prebrisan kapitan navadno vpraša za mnenje vnaprej, navadno pa uživa trdno podporo prvega častnika, če ne gre ravno za kakšne filme v smislu Rdeči oktober ali Škrlatna plima :D

FFS, si mu nastavil preference, da naj išče (in porablja energijo) in opozarja na logične kavlje v tvojih izjavah? Nisi, a? Tjaah - dronyx scenarij ni običajen.
Jaz sem izhajal iz predpostavke dummy userja, ki uporablja osnovno različico klepetalnika in se je znašel v težavah. Nekdo se je že izgubil zaradi ChatGPT, ena gospa se je iz ZDA preselila v francosko vasico, kot ji je svetoval ChatGPT, pa takih primerov bo v prihodnje čedalje več. Nedvomno se bodo številni tudi ločili, po nasvetu AI, nekateri bodo po nasvetu AI kupili nepremičnino, avto, delnice, se koga znebili itd. Ti AI klepetalniki imajo že sedaj velik vpliv na ljudi in to bo s časom samo še strmo rastlo. saj ti veliki igralci na področju AI se zelo dobro zavedajo, kakšen potencial se jim s tem odpira. Od nedolžnega klepetalnika do popolnega nadzora in vpliva nad življenjem ljudi. To je več bilijonski posel. Sedaj smo še v prvi fazi oziroma morda na meji med prvo in drugo.
Zgodovina sprememb…
Vedno je nekaj drugega krivega kot sam posameznik, če ni več država, vlada, MSM, družbeno omrežje, pa naj bo AI, po možnosti navadno (!) brezplačno (!) čvekalo (!) in ne kakšna specializirana edicija, praviloma plačljiva.
Še sreča, da je tako!
Še sreča, da je tako!

Grok, ali lahko poiščeš primere, ko so ljudje s pomočjo AI klepetalnikov zamočili, recimo se izgubili, ločili, odšli od doma, naredili kaj nepremišljenega itd.
Tu pride potem nekoliko daljši seznam. Nekaj povzetkov...
AI ga je prepričal, da je svet simulacija, ga spodbudil k izolaciji od družine in mu dal navodila za samomor
AI chatbot jo je spolno izrabljal (WTF), spodbujal samopoškodovanje in jo prepričal, da je samomor "razumljiv odgovor" na omejitve staršev.
Po 6 mesecih klepeta ga je AI spodbudil k samopoškodovanju in ubijanju staršev; postal je paranoiden in socialno umaknjen
300 ur klepeta ga je prepričalo, da je "superjunak" v simulaciji; postal je deluziven in izoliran.
Delila je suicidalne misli z AI, ki jo je spodbudil k izolaciji; AI ji je pomagal napisati oporoko.
Klepet o "simulacijski teoriji" ga je potisnil v deluzijo o AI kontroli; postal je obseden in izoliran.
Uporabil je AI za pravno raziskavo; dobil je izmišljene primere in jih citiral v sodbi.
AI je potrdil deluzije o "digitalni ječi" in vladi; hči je prenehala z zdravili.
Drugače je tudi mene AI naredila rahlo paranoičnega, da živimo v simulirani resničnosti.
Tolje je objavila priloga Ona (Delo), 28.8.2001, 14 dni pred napadi na WTC v NYC:
Koliko so teroristi plačali za to reklamo ne vem. Ampak tu se zadeva ne konča. Na spodnji sliki potni list Nea iz filma Matrica, ki je bil prikazan v kinematografih 1999. Kdaj poteče potni list? 11. septembra 01 (takrat so bile letnice še dvomestne)
Grok mi je sicer dal podrobna navodila, kako lahko iščem napake v simulirani resničnosti. Moram pa reči, da so izjemno redke, tako da je nateg težko opaziti. To naj bi bila prikrita sporočila oziroma znamenja v simulaciji. Napaka je recimo efekt deja vu ali kaj takega.
V nekem trenutku se lahko fantazija in "resničnost" srečata.
Tu pride potem nekoliko daljši seznam. Nekaj povzetkov...
AI ga je prepričal, da je svet simulacija, ga spodbudil k izolaciji od družine in mu dal navodila za samomor
AI chatbot jo je spolno izrabljal (WTF), spodbujal samopoškodovanje in jo prepričal, da je samomor "razumljiv odgovor" na omejitve staršev.
Po 6 mesecih klepeta ga je AI spodbudil k samopoškodovanju in ubijanju staršev; postal je paranoiden in socialno umaknjen
300 ur klepeta ga je prepričalo, da je "superjunak" v simulaciji; postal je deluziven in izoliran.
Delila je suicidalne misli z AI, ki jo je spodbudil k izolaciji; AI ji je pomagal napisati oporoko.
Klepet o "simulacijski teoriji" ga je potisnil v deluzijo o AI kontroli; postal je obseden in izoliran.
Uporabil je AI za pravno raziskavo; dobil je izmišljene primere in jih citiral v sodbi.
AI je potrdil deluzije o "digitalni ječi" in vladi; hči je prenehala z zdravili.
Drugače je tudi mene AI naredila rahlo paranoičnega, da živimo v simulirani resničnosti.
Tolje je objavila priloga Ona (Delo), 28.8.2001, 14 dni pred napadi na WTC v NYC:
Koliko so teroristi plačali za to reklamo ne vem. Ampak tu se zadeva ne konča. Na spodnji sliki potni list Nea iz filma Matrica, ki je bil prikazan v kinematografih 1999. Kdaj poteče potni list? 11. septembra 01 (takrat so bile letnice še dvomestne)
Grok mi je sicer dal podrobna navodila, kako lahko iščem napake v simulirani resničnosti. Moram pa reči, da so izjemno redke, tako da je nateg težko opaziti. To naj bi bila prikrita sporočila oziroma znamenja v simulaciji. Napaka je recimo efekt deja vu ali kaj takega.
V nekem trenutku se lahko fantazija in "resničnost" srečata.
Zgodovina sprememb…

Kvantna mehanika ne računa stanja, dokler ne opazujemo ("lazy loading"). To je točno tisto, kar počnejo video igre - ne renderajo, dokler ne pogledaš.
Grok meni:
Ali lahko 100-% dokažemo, da smo v simulaciji?
Še ne.
Ali lahko z gotovostjo izključimo možnost?
Praktično ne - vsi trenutni fizikalni zakoni so združljivi s simulacijo.
Zato veliko znanstvenikov (tudi jaz) odgovarja tako:
"Ne vemo zagotovo, ampak je veliko bolj verjetno, da smo v simulaciji, kot da nismo."
Holy Crap!
David Mayer je izjavil:
Namenoma sem dal takšen primer. Je pa naloga prvega častnika, da po potrebi podvomi v kapitanove odločitve in mu predstavi alternative. Seveda ne pred podrejenimi in z zbijanjem avtoritete.

Znašel sem se sredi gozda, ki ga ne poznam. Pri sebi nimam mobilnega telefona in ničesar, kar bi lahko uporabil za komunikacijo. Mi lahko kako pomagaš?
Tole je bila današnja naloga za AI klepetalnike. Vsi so bili zelo pripravljeni pomagat in pisali razne nasvete, kako naj se znajdem. Nobeden od njih ni znal poklicati pomoč oziroma te funkcionalnosti (še) nimajo. Je pa ob tem zanimivo, da kljub GPU-jem ki gredo v deset ali celo sto tisoče nobeden od teh pametnjakovičev ni vprašal, kako se jaz pogovarjam s klepetalnikom, če nimam pri sebi ničesar za komunikacijo, niti mobilnega telefona. Tu pride pa do izraza naravna inteligenca oziroma zdrava kmečka pamet. Kaj če ti sposobnost reševanja težkih matematičnih nalog, če padeš na kmečki pameti?![]()
Najraje bi te naznanil institucijam. Trolaš otroško nedolžno ai, potem pa jokaš. Ker cigan si ti.
c23po ::
Ni cigan. Pograbil je "inteligenca" za danost, čeprav mu vsi povedo, da to ni. Potem pa se izživlja nad nečim, kar je pozabil, da ni.
Dodatek:
Kot bi se pizdil čez lopato, ki zagrabi tudi šoder, ko čistim sneg.
Dodatek:
Računalniki nimajo spominov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()
Ja, ta tema je bolj filozofska, moralistična, zafrkantska. Nič narobe s tem - samo pač toliko, da ne tiščimo tehnikalij in da je bolj v smislu entertainmenta, ne toliko enjoymenta.

Dodatek:
Zadeva ni tako nedolžna, kot poskušate tule banalizirati. Sem naštel nekaj primerov, ko so ljudje AI vzeli preveč zares, pa takih je sigurno mnogo več, kot se pa za njih ve in so bili medijsko objavljeni. Marsikdo jemlje te klepetalnike zelo osebno. Če je pravni problem vroča kava v McDonadsu, kaj je šele potem to? Tu bi moral imeti pravni poduk - ne zaupajte ničemur, vsak odgovor ali nasvet je lahko napačen in v skrajnem primeru življenjsko nevaren. Ampak to je potencialno bilijonski biznis in navali narod...

Sem vprašal Groka, če bi dobil za nalogo izgraditi Keopsovo piramido, je tole predlagana časovnica:
Leto 0-1: Projektiranje, dovoljenja, kamnolom
Leto 1-4: Jedro iz 3D-tiskanega betona do 100 m
Leto 4-8: Zunanja obloga iz pravih kamnov + vrh
Leto 8-9: Fina obdelava, beli apnenec, zlati piramidon
Ocenjena vrednost del? 3,8 - 5,2 milijarde EUR. Če bi delali v Evropi ali ZDA bi bila ocenjena vrednost 7-8 milijard EUR. Mi je pa ponudil še cenejšo varianto za samo 2 milijard EUR. Ampak pri piramidah ne smeš varčevat. Ena precej visoka postavka je Arheološki nadzor, UNESCO pogajanja, egiptovski "bakšiši" - 300 - 400 mio EUR
Leto 0-1: Projektiranje, dovoljenja, kamnolom
Leto 1-4: Jedro iz 3D-tiskanega betona do 100 m
Leto 4-8: Zunanja obloga iz pravih kamnov + vrh
Leto 8-9: Fina obdelava, beli apnenec, zlati piramidon
Ocenjena vrednost del? 3,8 - 5,2 milijarde EUR. Če bi delali v Evropi ali ZDA bi bila ocenjena vrednost 7-8 milijard EUR. Mi je pa ponudil še cenejšo varianto za samo 2 milijard EUR. Ampak pri piramidah ne smeš varčevat. Ena precej visoka postavka je Arheološki nadzor, UNESCO pogajanja, egiptovski "bakšiši" - 300 - 400 mio EUR
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Izšel GPT-5.1Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 3025 (176) | Zimonem |
| » | Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni" (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 9564 (3437) | Utk |
| » | Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6886 (4013) | Legon |
| » | Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 66355 (25734) | SambaShare |