Forum » Na cesti » Kranj - javne zelene površine
Kranj - javne zelene površine

Sheteentz ::
Dobil kazen 300€ (polovička v osmih dneh), ker sem v soboto v Kranju parkiral na teh koordinatah 46°15'09.8"N 14°22'08.4"E
Deca so se hotela kopati v Kokri, parkingi vsi zasedeni, pa sem avto kar parkiral na travo ob cesti.
Kazen obrazložena takole:
Na javnih zelenih površinah in območjih otroških igrišč je prepovedano: ustavljati, parkirati ali se voziti s kolesi, motornimi vozili, delovnimi stroji, razen pri vzdrževanju teh površin.
Uradni list:
https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...
2. odstavek 3. člena pravi tole:
Javne zelene površine so določene v katastru javnih zelenih površin v MOK.
Grem v kataster javnih zelenih površin MOK in te lokacije ne vidim določene kot javna zelena površina.
https://prostor.kranj.si/pregledovalnik...
A so me sploh pravilno oglobili?
Deca so se hotela kopati v Kokri, parkingi vsi zasedeni, pa sem avto kar parkiral na travo ob cesti.
Na javnih zelenih površinah in območjih otroških igrišč je prepovedano: ustavljati, parkirati ali se voziti s kolesi, motornimi vozili, delovnimi stroji, razen pri vzdrževanju teh površin.
Uradni list:
Grem v kataster javnih zelenih površin MOK in te lokacije ne vidim določene kot javna zelena površina.

feryz ::
V Kranju in okolici so poznani po tem, da pišejo kazni brez zakonske podlage. Ker lahko.
Zakaj jih torej ne bi, če nihče nima nič proti in vsi veselo plačujejo?

RedDrake ::
Parcela je občinska, del kjer si parkiral je zelen. Na gmaps se celo vidi, da so točno tam sadili neke grmovnice - celo zavarovane s količki.
Tale njihov iskalnik kaže na dejstvo da velika večina dejanskih javnih zelenih površin (še) ni vpisana.
Zdaj, lahko se vlečeš na tehnikalijo, ali pa pač priznaš napako in plačaš.
Ampak saj vemo, to drugo je non-option, smo preveč balkanizirani ...
Aja, pa naslednjič poskusi srečo s parkiranjem ob/na kakšni kmečki njivi/travniku. Mene so prijazni gorenjci že preganjali z vilami, ko sem na bankini parkiral, ker sem iskal točno specifičen kot za fotografiranje. Cesta je bila prevozna, gume pa tudi niso bile na travniškem delu, ampak hej, tam so taki prijazni kraji ...
Mogoče jih pa albanci spreobrnejo, kdo bi vedel ...
Tale njihov iskalnik kaže na dejstvo da velika večina dejanskih javnih zelenih površin (še) ni vpisana.
Zdaj, lahko se vlečeš na tehnikalijo, ali pa pač priznaš napako in plačaš.
Ampak saj vemo, to drugo je non-option, smo preveč balkanizirani ...
Aja, pa naslednjič poskusi srečo s parkiranjem ob/na kakšni kmečki njivi/travniku. Mene so prijazni gorenjci že preganjali z vilami, ko sem na bankini parkiral, ker sem iskal točno specifičen kot za fotografiranje. Cesta je bila prevozna, gume pa tudi niso bile na travniškem delu, ampak hej, tam so taki prijazni kraji ...
Mogoče jih pa albanci spreobrnejo, kdo bi vedel ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()

matobeli ::

Najbrž ne, ampak vprašanje če boš kaj lahko naredil...
Tole piše na koncu listka:
V primeru pravočasnega plačila globe se bo štelo, da je bil plačniku izdan plačilni nalog za prekršek, ki je označen na obvestilu in da je ta postal pravnomočen, ker se je plačnik odpovedal zahtevi za sodno varstvo ali ugovoru. V tem primeru stroški postopka ne bodo zaračunani, prekršek ne bo vpisan v evidenco o prekrških in postopek zaradi prekrška bo s pravočasnim plačilom globe končan.
Morebitno neplačilo globe nima pravnih posledic. V primeru neplačila globe po obvestilu se bo, po poteku roka za plačilo, postopek zaradi prekrška nadaljeval zoper lastnika ali imetnika pravice uporabe vozila z izdajo plačilnega naloga po določbah ZP-1.
Zoper obvestilo o prekršku ni pritožbe, ugovora ali zahteve za sodno varstvo. Pravno sredstvo boste lahko vložili pisno šele po vročenem plačilnem nalogu ali odločbi.
Sodno varstvo torej ni možno, dokler ne poteče rok za plačilo - ampak rok za plačilo na listku sploh ni naveden! Piše samo, da lahko v osmih dneh plačam polovičko.

Magic1 ::
To polovičko jaz vidim kot "opozorilo". Plačaš manj, priznaš in je zadeva takoj končana. Če s s tem ne strinjaš, ignoriraš opozorilo in steče normalen postopek, s vsemi pravicami, ki jih imaš.
Magic

mn ::
Razlog je to, da ti tisto obvestilo lahko kdorkoli sname z vozila dol in ti niti ne moreš vedeti, da si dobil kazen. Zato se ne more šteti da je vročeno. Ostali bombončki so pa samo zato, da čim več ljudi plača takoj in se redarstvo izogne stroškov povezanih s postopkom.

starfotr ::
Parkiraš lahko samo tam, kjer je to dovoljeno. Ne smeš parkirat kar tam kjer se ti zahoče, da bi pustil svoj kos pleha. Tudi, če je to neka zelenica.

To vržeš v smeti in počakaš na pravo pošto. Tudi na tej bo še vedno možna polovička.
Takrat se boš tudi odločil, kaj boš storil.
Itak da lahko parkiraš svoj kos pleha kjerkoli hočeš. Vprašanje je, ali si pripravljen za to tudi plačati.
Takrat se boš tudi odločil, kaj boš storil.
Itak da lahko parkiraš svoj kos pleha kjerkoli hočeš. Vprašanje je, ali si pripravljen za to tudi plačati.

scipascapa ::
Toliko drugih možnosti si imel, bazen gor 200-300m zraven 100% kaj frej.....bog ne daj iti peš kdaj kak km ali dva, preveč?

scipascapa je izjavil:
100% kaj frej...
100% nič fraj. Opcija je seveda p&r in izposoja mestnih koles. Ampak niso ravno streamlined postopek.

ššš ::
V Kranju in okolici so poznani po tem, da pišejo kazni brez zakonske podlage. Ker lahko.
Dej ne bod pameten. Parkiral je na novo urejeno zelenico, ker se mu ni dalo pr stadionu pakirat in it 50m peš. Dobil ja kazen in zdej joka, kako svet ni pravičen. Tiho naj bo, da ni dobil vleke in kaj podobnega.
https://maps.app.goo.gl/To3i9rppBnr8ag8...

A zdaj je pa že vsaka zaplata trave javna zelena površina? V katastru javnih zelenih površin MOK ta lokacija ni zavedena, tako da za zdaj verjetno res ne bom nič plačal, če so me res oglobili na osnovi prepovedi parkiranja na javnih zelenih površinah.
Če pa pride naknadno kaj priporočeno, bom pa spisal pritožbo.
Če pa pride naknadno kaj priporočeno, bom pa spisal pritožbo.

Mnogokrat je človeku dovoljeno vse, kar ni prepovedano, in ne obratno.
Ti si naletel na prepoved in sedaj tu skačeš v luft.
Ti si naletel na prepoved in sedaj tu skačeš v luft.

Nič ne skačem v luft. Kaznovali so me za parkiranje na javni zeleni površini, čeprav to (po vpogledu v kataster javnih zelenih površin MOK) ni bila. Vsake kazni pa ja ne bomo kar požrli.
Zanima me, kako bo to šlo naprej na sodišču, kakšno argumentacijo bo izbral sodnik. A bo rekel, da je na vsaki travi absolustno prepovedano parkirati?
Zanima me, kako bo to šlo naprej na sodišču, kakšno argumentacijo bo izbral sodnik. A bo rekel, da je na vsaki travi absolustno prepovedano parkirati?

Saj ima vse pravne možnosti. Naj gre v to, če meni da je neupravičeno dobil kazen. Sodišča, odvetniki in ostali so strašno veseli novega posla.

mtošev ::
Eni ste pa trdi.
Ni mu problem kazen sama, temveč kaznovanje na podlagi napačnega člena...
Ni mu problem kazen sama, temveč kaznovanje na podlagi napačnega člena...

Seveda mu je problem kazen sama, ko je parkiral je nedvomno vedel da se gre za javno zeleno površino.
Ker pa je šlo za Kranj in ne Ljubljano, kjer bi ti avto odpeljali še preden bi svojo rit posedel na ležalnik, je pač poizkusil srečo. Jebiga, se zgodi. Ni pa nobene potrebe da to vsem poveš in še vprašaš za pomoč kako se ven maznit.
In zdej se zapenja za neke tehnikalije, da v katastru tista zaplata zemlje ni opredeljena kot kot "javna zelena površina".
Mimogrede, opredeljena je kot kmetijsko zemljišče, "javna zelena površina" ni nekaj kar piše v katastru kjer se parke ponavadi vodi kot "poseljena zemljišča, parki"
Ker pa je šlo za Kranj in ne Ljubljano, kjer bi ti avto odpeljali še preden bi svojo rit posedel na ležalnik, je pač poizkusil srečo. Jebiga, se zgodi. Ni pa nobene potrebe da to vsem poveš in še vprašaš za pomoč kako se ven maznit.
In zdej se zapenja za neke tehnikalije, da v katastru tista zaplata zemlje ni opredeljena kot kot "javna zelena površina".
Mimogrede, opredeljena je kot kmetijsko zemljišče, "javna zelena površina" ni nekaj kar piše v katastru kjer se parke ponavadi vodi kot "poseljena zemljišča, parki"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()

Čakaj malo, a ti bi kar malo tako po domače talal kazni vsem povprek?
Oglobljen sem bil na osnovi parkiranja na javni zeleni površini, po katastru pa tisto ni bila javna zelena površina. Seveda je "javna zelena površina" vpisana v katastru, saj tako piše v Odloku o urejanju in čiščenju javnih zelenih površin na območju Mestne občine Kranj (2. odstavek 3. člen): Javne zelene površine so določene v katastru javnih zelenih površin v MOK. Na ta odlok se pa, na papirčku, ki sem ga dobil, sklicuje Medobčinsko redarstvo MOK.

free_rider ::
Ne plačat polovičke.
Počak, pa plačaj celotno globo.
LP, Kranjčan
Počak, pa plačaj celotno globo.
LP, Kranjčan
Imagine there's no religion :)

Čakaj malo, a ti bi kar malo tako po domače talal kazni vsem povprek?
Lahko danes slikam zasilno parkirno mesto in skupaj oblikujemo konsenz ali je to javna zelena površina, kmetijska površina ali parkirišče.
Če je pogodbenik, ki jih ureja, pozabil vpisat v kataster (ki ga, glede na odlok, mora ažurirati) je pa čas za odškodninsko tožbo, ker dejstvo je da se ti je zgodila premoženjska škoda vkolikor se izkaže da je kazen za parkiranje na kmetijskih zemljiščih nižja ali pa celo ni predvidena.
Mogoče pa v pritožbi ugotovite da si v resnici parkiral v zaščitenem priobalnem pasu vodotoka (parkiral si praktično v potok) in ti dajo še stotaka "nagrade".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()

c23po ::
...
Oglobljen sem bil na osnovi parkiranja na javni zeleni površini, po katastru pa tisto ni bila javna zelena površina. Seveda je "javna zelena površina" vpisana v katastru, saj tako piše v Odloku o urejanju in čiščenju javnih zelenih površin na območju Mestne občine Kranj (2. odstavek 3. člen): Javne zelene površine so določene v katastru javnih zelenih površin v MOK. Na ta odlok se pa, na papirčku, ki sem ga dobil, sklicuje Medobčinsko redarstvo MOK.
Pritoži se. Tipsko kazen (ki jo imajo pripravljeno redarji) bodo preklicali. Nato ti bodo izstavili ustrezno kazen za parkiranje na tisti vrsti zemljišča, kakor je vpisano v katastru. Dražje bo. Razen, če dokažeš, da je na tistem kosu zemljišča parkiranje bilo dovoljeno.
Računalniki nimajo spominov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()

Vidim, da gre za K2 - druga kmetijska zemljišča. Naprej grem pa zdaj iskat kazen za parkiranje na drugih kmetijskih zemljiščih.

Gagatronix ::
Zakaj mi ti delujes kot en model tu pri nas v LJ, ki se je z avtom neposredno pred vhod trgovine zapeljal, parking je pa 20m stran ?

Aha, nekaj sem našel!!!
3260. Odlok o pravilih cestnega prometa v Mestni občini Kranj, stran 8857.
Rekel bi, da me kvečjemu čaka 40€ kazen, ne pa 300€.
3260. Odlok o pravilih cestnega prometa v Mestni občini Kranj, stran 8857.
2.13 Prepovedi parkiranja ali ustavljanja
25. člen
(1) Poleg primerov, določenih z zakonom ter z drugimi določbami tega odloka, je prepovedano parkirati ali ustavljati tudi:
1. na zvoženi, gramozni, makadamski in podobni javni površini ali drugi površini v lasti MOK brez njenega soglasja;
2. na smernem vozišču označenim s sredinsko ločilno črto;
3. na tržnici, rekreacijskih površinah, območju pokopališča ali na katerikoli drugi javni površini in drugi površini v lasti MOK, razen na površini v skladu z določbami tega odloka;
4. na javni površini in drugi površini v lasti MOK, ki omogočajo prost dostop do transformatorske postaje ali do priključka na energetsko, infrastrukturno in komunalno javno omrežje;
5. na javni površini ali drugi površini v lasti MOK, kjer je z javnim pozivom začasno omogočen vstop ali izstop iz delovišča ali prizorišča dogodka ali prireditvenega prostora ali za izvedbo prireditve;
6. na javni površini in drugi površini v lasti MOK, ki omogočajo prost dostop do prostora z zabojniki za zbiranje odpadkov ali do zbiralnic ločenih frakcij (ekoloških otokov);
(2) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki ravna v nasprotju z določbo 1. ali 2. točke prvega odstavka tega člena.
(3) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki ravna v nasprotju z določbami 3., 4., 5. ali 6. točke prvega odstavka tega člena.
Rekel bi, da me kvečjemu čaka 40€ kazen, ne pa 300€.

srus ::
Počakaj nekaj let. Točno tam kjer si parkiral hoče trenutna mestna oblast, z Rakovcem na čelu, graditi severno obvoznico. Mogoče ti bodo kazen odpustili, ko bo tam tekla šestpasovnica.
Gre za najlepši zeleni del Kranja. Namesto, da bi končno uredili spodobne povezave do avtoceste in nova priključka na AC - Bleiweisova, Britof.
Gre za najlepši zeleni del Kranja. Namesto, da bi končno uredili spodobne povezave do avtoceste in nova priključka na AC - Bleiweisova, Britof.

nejc_nejc ::
Dobil kazen 300€ (polovička v osmih dneh), ker sem v soboto v Kranju parkiral na teh koordinatah 46°15'09.8"N 14°22'08.4"E
Uradni list:
Če bi bila moja parcela, bi ti prerezal gume.

A ti to men.
Tip parkira na travi ob parkingu in se pizdi.
Haloo
Sploh pa, da ne loči PRIVATNE in JAVNE površine.
Haloo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()

Za vsak vikend in praznik se pri nas, na vstopni točki na hrib, naguzijo avti kjerkoli ga lahko vtaknejo.
Tudi na streho kegljišča bi ga parkirali, če bi lahko splezali z njim gor.
Čeprav je 100 metrov stran, ponavadi, prostora na parkingu dovolj, free seveda. Ampak gorjancem je pomembno, da parkirajo praktično na stezo, ki vodi na hrib.
Ker 100 metrov hoje do steze je problem, naslednjih 3500 metrov lazenja v hrib pa ne.
Ampak mi, vsaj zaenkrat, še nismo Gorenjci in ne talamo listkov vsepovprek.
Ni pa rečeno, da se to ne bo spremenilo. Zgledi vlečejo.
Tudi na streho kegljišča bi ga parkirali, če bi lahko splezali z njim gor.
Čeprav je 100 metrov stran, ponavadi, prostora na parkingu dovolj, free seveda. Ampak gorjancem je pomembno, da parkirajo praktično na stezo, ki vodi na hrib.
Ker 100 metrov hoje do steze je problem, naslednjih 3500 metrov lazenja v hrib pa ne.
Ampak mi, vsaj zaenkrat, še nismo Gorenjci in ne talamo listkov vsepovprek.
Ni pa rečeno, da se to ne bo spremenilo. Zgledi vlečejo.

A ti to men.
Haloo
Pizdim, ker so me oglobili, kot da sem parkiral na javni zeleni površini, kaj pa to absolutno ni, kot pokaže kataster javnih zelenih površin MOK.
Parcela, kjer sem parkiral, je pa last občine.
Naj me oglobijo kot se spodobi, pa z veseljem plačam.

Aja, potem je pa od palčka Smuka.
Srečen bodi, da ti niso obračunali urejanja zelenice, ki si jo razturil z avtom.
Srečen bodi, da ti niso obračunali urejanja zelenice, ki si jo razturil z avtom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()

Saj se nisem s tankom peljal po zelenici :D
Ti bi po vsej sili rad, da se počutim krivega, a ne? Saj se. Ne pa krivega parkiranja na javni zeleni povšini.
Ti bi po vsej sili rad, da se počutim krivega, a ne? Saj se. Ne pa krivega parkiranja na javni zeleni povšini.

To da zelenica ni javna zelena površina ampak drugo kmetijsko zemljišče si jasno vedel že vnaprej, ker v, praktično park, ne bi nikdar zapeljal, ker pa je bil pač en jeben travnik je pa šlo.

To da zelenica ni javna zelena površina ampak drugo kmetijsko zemljišče si jasno vedel že vnaprej, ker v, praktično park, ne bi nikdar zapeljal, ker pa je bil pač en jeben travnik je pa šlo.![]()
Dobro si povzel situacijo.
Torej tale papirček vržem v smeti, počakam na uradni dopis, in spišem pritožbo, če se bodo še vedno sklicevali na javno zeleno površino. Če pa dobim kazen tistih 40€, pa pač plačam.

c23po ::
Bodi faca, pa jim vnaprej nakaži tistih 40 €. Dopiši, da se za ostalo lahko ubrišejo pod nosom in se naj naučijo pisati kazni. Ali pa vrnejo nakazani denar. Če ga ne dobiš nazaj, lahko položnico uokviriš na steno kot spomin na majhno zmago posameznika nad sistemom.
Računalniki nimajo spominov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | COVID in kolesarjenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 28043 (17441) | rabelj5 |
» | Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 31150 (27071) | Saul Goodman |
» | pobiranje drekovOddelek: Loža | 3552 (2803) | poweroff |
» | 200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 50232 (38497) | Mehmed |
» | Nepravilno parkiranje - napačen naslov na listku (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12940 (8155) | krho |