» »

Kranj - javne zelene površine

Kranj - javne zelene površine

1
2
»

WhiteAngel ::

Tole v Kranju zori za Kanglerja 2.0, se strinjam. Tista zelenica pri OPu je honeypot. Le zakaj niso še enega boksa naredili do mosta, tako kot na drugi strani?

Tole z Joštom je pa tudi kriminal. Menda je to predlagala KS Jošt, ampak je zelo zelo čudno. Vedet moraš, da je tam na klancu ene 5 fleh parkingov, torej bo MOK moral kupit 5 novih parkomatov (!). Za 2 eur na dan, ali pa 50 eur letni abonma... ne vem, kakšno sporočilo to pušča Kranjčanom, ki se želimo rekreirat?

Grimnir3 ::

WhiteAngel je izjavil:

Tole v Kranju zori za Kanglerja 2.0, se strinjam. Tista zelenica pri OPu je honeypot. Le zakaj niso še enega boksa naredili do mosta, tako kot na drugi strani?

Tole z Joštom je pa tudi kriminal. Menda je to predlagala KS Jošt, ampak je zelo zelo čudno. Vedet moraš, da je tam na klancu ene 5 fleh parkingov, torej bo MOK moral kupit 5 novih parkomatov (!). Za 2 eur na dan, ali pa 50 eur letni abonma... ne vem, kakšno sporočilo to pušča Kranjčanom, ki se želimo rekreirat?

Nevem kaj naj bi imela KS Jošt od teh parkirnin ?

Občina pa v svojem sporočilu za javnost bluzi o izboljšanju prometne varnosti. Kako parkomat izboljša prometno varnost pa mi ni ravno jasno. Kot rečeno, urejeni parkingi obstajajo že nekaj let. Da pa sedaj na njih začneš računati parkirnino pa bo izboljšalo situacijo kako ?

c23po ::

krho je izjavil:

Problem tega je, da gre folk velikorat na Jošta popoldan.... Sedaj bi pa oni za 1h kasirali 2€. (Vem, da je 2€/dan.. samo ko sem jaz hodil gor vsak dan sem rabil vse skupaj 40min gor/dol)

Preostane ti le, da za gor/dol porabiš več časa. Tako boš optimiziral svojo investicijo v parkiranje. Če boš, recimo, hodil 12 ur, ti bodo ukradli le 1 €. Dvomim namreč, da ti bo nekdo dovolil plačati 0,055 € za 40 minut parkiranja.
Računalniki nimajo spominov.

l0g1t3ch ::

c23po je izjavil:

krho je izjavil:

Problem tega je, da gre folk velikorat na Jošta popoldan.... Sedaj bi pa oni za 1h kasirali 2€. (Vem, da je 2€/dan.. samo ko sem jaz hodil gor vsak dan sem rabil vse skupaj 40min gor/dol)

Preostane ti le, da za gor/dol porabiš več časa. Tako boš optimiziral svojo investicijo v parkiranje. Če boš, recimo, hodil 12 ur, ti bodo ukradli le 1 €. Dvomim namreč, da ti bo nekdo dovolil plačati 0,055 € za 40 minut parkiranja.

Ali pa ne postaljaš parkomatov na že obstoječa parkirišča?
Sploh če želiš da jih ljudje uporabljajo namesto da parkiranjo na robu ceste, na gozdnih poteh, robovih travnikov, ...

Rokovcu očitno ni dosti loto dobitek, potrebuje še malo žepnine.

bm1973 ::

l0g1t3ch je izjavil:

Rokovcu očitno ni dosti loto dobitek, potrebuje še malo žepnine.

Očitno mu šiptarji nočejo več dajati podkupnin ...

ššš ::

Pomoje easypark sistem fukncionira tut brez avtomatov. Dovolj je samo tabla. Avtomat je sicer samo spodej, na ostalih parkiriščih ga ni.

ššš je izjavil:

Pomoje easypark sistem fukncionira tut brez avtomatov. Dovolj je samo tabla. Avtomat je sicer samo spodej, na ostalih parkiriščih ga ni.

Če so razbili avtomat je table še lažje odvijačit.

Gambino ::

krho je izjavil:

Oh ti revež, obubožal boš!

matobeli ::

WhiteAngel je izjavil:

Tole v Kranju zori za Kanglerja 2.0, se strinjam. Tista zelenica pri OPu je honeypot.

Očitno nisi bil nikoli fizično tam ker tista zelenica kamor je OP parkiral je precej očitna zelenica. Zraven je grm ki se mu veje povešajo praktično čez ta parking. Sej je blo fajn, še senca je bila. Je pa res da je bilo "fizično mogoče" tam parkirat, če to danes že šteje kot honeypot...

Zakaj niso dali še enega parkplaca? Ker je pol metra naprej že potok in ker je par 100m nazaj cel kup parkirišč in to zastonj.
In ne, v Kranju ne rabimo nobenega Kangler manevra.

Hud udarec Rakovčevim parkirninam: uničen parkirni avtomat pod Joštom....
Najprej smo s parkirišči "vabili" pločevino, zdaj je na vrsti "guljenje davkoplačevalcev" !?

https://trma.si/kranjska-klobasa/hud-ud...

Točno to.
Najprej so gradili parkinge, da so spodbujali prihod pločevine, sedaj pa bi začeli zaračunavat.

l0g1t3ch je izjavil:

Sploh če želiš da jih ljudje uporabljajo namesto da parkiranjo na robu ceste, na gozdnih poteh, robovih travnikov, ...

Postaviš parkomat in še kazni pišeš tistih ki jim je škoda 2€. win-win.

Itak postaja destinacija že prenatrpana, kmal bodo še turisti začel gor hodit. Čist ok, če se mal zabremza.

Grimnir3 je izjavil:

Najprej so gradili parkinge, da so spodbujali prihod pločevine

Ker pred parkirišči se tam ni parkiralo? No, se je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

matobeli je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Samo pišeš kazni tistim, ki ne znajo uporabljati zastonjskih parkirnih mest? To ne gre ?

free_rider ::

A mislite, da kateri drug župan pa ne bi zaračunaval parkirnine, haha? Malo morgen. Isto bi, kakšen Stevanovič še prav z veseljem.
Sej včasih so tudi parkingi v mestu bili zastonj, pa zdaj več niso. Zakaj bi bilo na vasi drugače kot v mestu.
Parkinge so dobr zrihtal, prej je bil samo pesek, ki ga je voda odnašala. Plus nekaj smeti, ki so jih joštarji puščali. Kar se vzdržuje, se plačuje.
Glejte na to da je bilo do zdaj zastonj, kot darilo.

Ko pride prebivalec Pševa ali Javornika v mesto tudi nima kar zastonj parkinga.
Imagine there's no religion :)

matobeli je izjavil:

Grimnir3 je izjavil:

Seveda se je. Ampak če začneš urejati parkinge daješ še dodatno sporočilo da pridi gor z avtom.

matobeli je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Itak postaja destinacija že prenatrpana, kmal bodo še turisti začel gor hodit. Čist ok, če se mal zabremza.

Grimnir3 je izjavil:

So bili časi ko sem hodil na jošta nekajkrat na teden. Redarjev ali kazni na avtomobilih nisem videl niti 1x. In da, če gradiš parkinge je to povabilo pločevini. Takoj bi morali začet pisat mastne kazni in odvažat s pasjki pa nobenemu ne bi prišlo na misel delat neumnosti.

Parkiraš lahko v stražišču, imaš par večjih parkirnih mest, pa se potem sprehodi od tam na jošta, sej je cilj hoja in ne da se pripelješ gor.

Tako je, zato je potrebno zaračunavat parkirnino, da se stimulira trajnejše oblike transporta n pisat kazni za tiste ki mislijo da lahko parkirajo na zelenico.

Ker 30let nazaj to ni bil problem, danes pa je.

Lahko gre pa kdorkoli pogledat v četrtek ob 17h kakšno je stanje.

l0g1t3ch je izjavil:

In da, če gradiš parkinge je to povabilo pločevini. Takoj bi morali začet pisat mastne kazni in odvažat s pasjki pa nobenemu ne bi prišlo na misel delat neumnosti.

Že kul, nekaj jih mora bit, trenutna ureditev ni slaba.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Dejansko sem pogledal v to temo, ker sem mislil, da je morda kakšna povezava z dobitkom na Loteriji oz. 5 milijonov, ki se jih lahko investira v Kranju sedaj; pa vidim, da je še vse po starem, vedno več območij za plačilo parkirnine ipd., tako kot v Ljubljani.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

feryz ::

A se res kdo sekira za Kranj? Mesto pijanih občinarjev, ki drugega kot krasti ne znajo?
Vemo kdo so novi prebivalci Kranja in kar naj imajo te podražitve in nove obdavčitve.

In ja, 2 evra dnevno ni malo.
Pri, recimo, 250 obiskov hriba letno to znese 500 evrov.
Ok, ostane abonma, ampak tudi ta ni ravno zastonj.
Očitno cilj politične kloake ni zdravje ljudi, ampak dovolj denarja za ..., ne bom se ponavljal, vsi vemo zakaj.

A so te odjebali al kaj je tvoj problem? :))

feryz je izjavil:

Ni ravno čisto zastonj je pa naslednja najbolša opcija.

Zgodovina sprememb…

Kranj je šiptarsko mesto. Počasi se selijo še v okoliške vasi.

Počasi bo cela občina šiptarska...

Tisti novi bloki na Zlatem polju zraven Lidla, 80% kupcev šiptarjev...

A to si na slo-tech slišal? Od sebe po možnosti?

Nope, od mojih gorenjskih kolegov...

Sprehodi se 1x čez dan po Kranju, ni več Slovencev...

Po kafičih v Kranju sami šiptarji...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

gruntfürmich ::

bolje šiptarji kot gorenjci!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Kar uvozi si jih domov...

bm1973 je izjavil:

Ki živijo v Kranju? Ne v predmestju ali okoliških vaseh, ampak prav v Kranju.
Ker večina kar ti nabijajo je BS in v najboljšem primeru zgolj cherry picking.

Sej to je standard. Gorenjci smo zarukanci s polno keša, pol se pa kao smatra da neki vemo.

Oberyn ::

ššš je izjavil:

V smeri od Stražišča proti Čepuljam (to je kake 3km ceste) so naredili ne vem, ene 5 parkirišč. Baje je 96 parkirnih mest. Cena je 2e na dan. V obeh vaseh, se pravi na začetku in koncu te ceste je tabla, da je parkiranje na tem odseku dovoljeno le na označenih parkiriščih.
Tok pocen parkirnine sicer še nisem vidu. Ponavad je govora o 20e na dan. Al pa 2e na uro(!)

Ne, cena ni 2 evr na dan, cena je 2 evr na izlet. To je specifično mesto, izhodišče za en sam izlet, ki je med Kranjačani ekstremno popularen. Tam nihče ne parkira za cel dan, nikoli ni in nikoli ne bo. Izlet traja 1 uro, če nisi več mlad. Cena je torej 2 eur na uro. To je zelo veliko, posebej ker je to prazna cesta v gozdu med naselji, tako rekoč bogovom zad za ritjo. In zadnjih 30 let tam promet ni bil oviran zaradi množice avtomobilov, ker je prostora ob cesti obilo. Da promet ni bil oviran, sodim po tem, da se ne spomnim, da bi tam slišal za kakšno prometno nesrečo. To ni ureditev prometa, to je reket. Bob bob bob bob.

Na tisti cesti so najbolj nevarni kolesarji. Po klancu dol pičijo brez razmisleka in tako da skoraj ležijo na kolesu.

Pravi čudež da se ne ubije vsaj kak na leto.

cekr ::

Bomo rekli še kaj o varovanju na spodnjem parkirišču.
Zelo pogosto se zgodi, da tam operirajo "občani".
Zelo veliko vozil ima zato na vrhu vrat podpis od pajsarja.
Policija ve za to točko, vendar ne morejo biti stalno prisotni.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

feryz ::

Zdaj so jim še bankomat postavili. Ampak ga ne smejo preveč pogosto prazniti.
Se mora vseeno kaj nabrati noter.

Gambino ::

feryz je izjavil:

A se res kdo sekira za Kranj? Mesto pijanih občinarjev, ki drugega kot krasti ne znajo?
Vemo kdo so novi prebivalci Kranja in kar naj imajo te podražitve in nove obdavčitve.

In ja, 2 evra dnevno ni malo.
Pri, recimo, 250 obiskov hriba letno to znese 500 evrov.
Očitno cilj politične kloake ni zdravje ljudi, ampak dovolj denarja za ..., ne bom se ponavljal, vsi vemo zakaj.

Ah daj nehaj no. Če greš na Bled je ura parkiranja od 3 do 5E/h!

2E na dan ni nič!

MaterVola ::

Gambino je izjavil:

2E na dan ni nič!

Meni se zdi, da je ravno dva evra :) Če se že želi občane spodbujati k rekreaciji, ni pametno nastavljati preprek. Škoda, da ni konzumacije v koči na vrhu!

Če bi bila to konzumacija na vrhu, ne bi bilo nobenih pripomb. Tudi če bi bila 5€.
To ni cena za cel dan. Običajen Joštar ne porabi več kot eno uro.

Bilo bi tudi opravičljivo, če bi se tako naredilo, kot so na Jezerskem.
Rampa=> plačaš vstop => greš do parkirišča pod Češko ali Kranjsko kočo.
Pred rampo pa veliko možnosti za brezplačno parkiranje.
Pod Joštom rampa ni primerna, ker so zgoraj vasi.

Bi pa lahko spodaj naredili večje parkirišče. Nemarneže pa odpeljali in jim pošteno zaračunali.

MaterVola ::

Pa je listek vezan na registrsko številko? Si bo folk pač podajal te listke in kovance.

ššš ::

Pr easyparku ni listkov. Redar samo z appom poskenira tablce.

Tiger ::

Grimnir3 je izjavil:

Nevem kaj naj bi imela KS Jošt od teh parkirnin ?
?

Tukaj piše, da zaradi pretočnosti prometa, ker se je parkiralo ob/na cesti in slednja je postala (izmenično) enosmerna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tiger ()

Gregor P ::

Tudi v Ljubljani župan vedno več ulic spreminja v enosmerne. Pri nas sicer niso uspeli (so izvedli le poskusno), ker smo se lokalci uprli. Poleg tega so hoteli na eni strani (potem enosmerne) ulice narediti še plačljiva parkirišča. V našem primeru res ni bilo potrebe po tem, ampak so nam dejansko rekli (skupaj s predsednikom četrtne skupnosti! - ki je itak na županovi listi), da smo mi to sami hoteli - po vseh zbranih podpisih je ta trditev seveda padla v vodo, razen če so res upoštevali želje kakšnih treh občanov max :|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

free_rider ::

Iz javno dostopnih virov:
Spremembe uvajamo zato, da bi zagotovili izboljšanje prometno-varnostnih razmer za vse udeležence v prometu ter boljšo pretočnost prometa. Z novim režimom bomo zagotovili urejeno parkiranje na namenskih površinah in varnejše odvijanje prometa na cesti Stražišče-Javornik-Čepulje. Pobrano parkirnino bomo namenili vzdrževanju parkirišč, del sredstev pa tudi za urejanje pohodnih poti pod Joštom.

"V Krajevni skupnosti Jošt si že dalj časa prizadevamo za bolj urejeno parkiranje in smo zelo veseli, da je občina poskrbela za urejena parkirišča. Podpiramo tudi uvedbo parkirnine, saj bo zbrani denar namenjen vzdrževanju parkirišč in urejanju poti. Hkrati pa pozivamo vse obiskovalce Jošta, da res uporabljajo le urejena parkirišča in ne parkirajo ob cesti, na travnikih ter ob vstopih na gozdne poti," je povedal predsednik KS Jošt Jaka Kregar. Medobčinsko redarstvo bo v prihodnjih dneh opozarjalo voznike na pravilno uporabo parkirišč oziroma na nepravilno parkiranje ob cesti, MOK pa bo poskrbela tudi za dodatne ukrepe, ki bodo preprečevali nepravilno parkiranje.

Smisel ni, da ima KS Jošt kaj od parkirnin in da naredijo piknik enkrat letno.
Dovolj je, da se s tem vzdržuje in ureja obstoječe stanje.

Upam tudi, da bo redarstvo ukrepalo in kaznovalo tiste, ki bodo parkirali izven parkirišč.
Moj fotr je pred leti že stoično stal 1,5 ure s traktorjem polnim drv, ker mu je pohodnica zaparkirala izvoz iz gozdne poti na glavno. In ne niso vsi v eni uri gor in dol.
Imagine there's no religion :)

Zato pa pravim; neodgovorne in sebične pohodnike naj se strogo kaznuje.
Takemu se samo nasuje drva pred in za avto.
Me pa prav zanima, kam boš spravil vse pohodnike ob konicah? Parkirnih mest je enostavno premalo za pol Kranja in še kar precej Ljubljane. Upor se bo začel najprej po Stražišču, ko bo zaparkirano po ulicah.

Posledica omejevanja se bo pa hitro poznala pri prometu koče na vrhu.

Rešitev je jasno še 100 novih parkirnih mest. /s

Najboljša rešitev bi bila, da ne bi vsi hiteli hkrati na vrh.
Vsi bi šli v nedeljo ob 10-12h ali pa med tednom po 16h. Potem je pa štala.
Pri večini takšnih hribčkov je problem.
V Preddvoru npr. med tednom ne moreš parkirat pred 19-o, da o koncu tedna sploh ne govorim.
Jest se zavedam "konic" in hodim po hribih ob drugih urah.
Imaš pa ljudi, ki vidijo, da je prav vse zasedeno, pa še rinejo in rinejo.

Saj tam ni bil nikoli problem za parkirat...

Kak že zaparkira kako gozdno pot, se zgodi, da bi bil pa to resen problem in enosmerna cesta, je pa navadna laž.

Cesta je dovolj široka, nikoli nisem videl, da bi folk puščal avto na cesti.

Ahim ::

bm1973 je izjavil:

Sprehodi se 1x čez dan po Kranju, ni več Slovencev...

Po kafičih v Kranju sami šiptarji...

To pa ze ne bo drzalo, ko smo bili pred kratkim tam ("Cukrarija" - nasproti cerkve), so bili glavni ocitno Bosanci 8-O

Wallflower ::

Jutri se mi izteče čas za plačilo polovičke, zato bom vprašal ;)
Pred kratkim sem parkiral na makadamu v Kranju, sledeče koordinate. 46.24994244695513, 14.346993395553646
Tam sem parkiral sem zato, ker je bilo tam pač parkiranih 5 avtomobilov in sem ga pač stlačil umes - očitno napaka. Šiht ob 9 pa dobit parking; nemogoče :)
Tudi vzdolž ceste proti Ledeni dvorani so parkirani avtomobili, zato sem pač predvideval, da je to le "podaljšek".
Je potem po celotni cesti od glavne proti in še naprej od Ledene dvorane potem parking na makadamski površčini prepovedan ali kako? Nikjer ni nobene table?
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6720729 (6961) acookook
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14432598 (28519) Saul Goodman
»

pobiranje drekov

323627 (2878) poweroff
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

50951133 (39398) Mehmed
»

Nepravilno parkiranje - napačen naslov na listku (strani: 1 2 )

6113085 (8300) krho

Več podobnih tem