Forum » Strojna oprema » @media tv box - hacked!
@media tv box - hacked!

timi9 ::
Če ste bili zadnje čase v kakšnem trgovskem centru, ste morda opazili @media stojnice, ki oglašujejo tv box, s katerim lahko služiš z gledanjem oglasov. The box-e so dajali zastonj vsakomur, ki se je registriral ( potreben le email naslov, tel. Številka in datum rojstva - dal moj burner email in tel).
Dali so mi škatlo in ko sem prišel domov sem opazil, da teče android. Stock je čisto neuporaben, lahko gledaš tv le preko antene ali hdmi passthrough-ja. Zato sem ga razstavil. Glavna procesna enota je Hisilicon HI3751V811, če koga zanima. Na pcb-ju sem opazil UART port, z vsemi oznakami. Sem povezal na računalnik preko RS232 TO USB in uporabil PuTTy z baud rate-om 115200. Sem dobil output od kernel-a. V procesu bootanja, je manj kot sekunda časa, da dobiš console, zato aem s pomočjo deepseek-a spisal majhen python program, ki je omogočil, da sem dobil dostop do consol-a. Preko tega sem vklopil ADB in tam namestil par programov in pozneje ga bom naredil tudi root.
Ni slabo za zastonj napravo!
P.S. - to sem na hitro spisal, zato me ne ubit zaradi slovničnih napakah :)
Dali so mi škatlo in ko sem prišel domov sem opazil, da teče android. Stock je čisto neuporaben, lahko gledaš tv le preko antene ali hdmi passthrough-ja. Zato sem ga razstavil. Glavna procesna enota je Hisilicon HI3751V811, če koga zanima. Na pcb-ju sem opazil UART port, z vsemi oznakami. Sem povezal na računalnik preko RS232 TO USB in uporabil PuTTy z baud rate-om 115200. Sem dobil output od kernel-a. V procesu bootanja, je manj kot sekunda časa, da dobiš console, zato aem s pomočjo deepseek-a spisal majhen python program, ki je omogočil, da sem dobil dostop do consol-a. Preko tega sem vklopil ADB in tam namestil par programov in pozneje ga bom naredil tudi root.
Ni slabo za zastonj napravo!
P.S. - to sem na hitro spisal, zato me ne ubit zaradi slovničnih napakah :)

timi9 ::
Zdaj še samo shackaj da bo predvajal oglase 24/7 za infinite money![]()
Infinite money glitch!!!!!!!!!!

Teoretično bi bilo možno. Njihov cel @media program je le en apk, ki bi ga mogoče bilo možno modificirati? Edin problem je, da se obnaša kot system app in na žalost še nisem bil uspešen v pridobivanju r/w pravic v /system
Problem je, da če ponovno sestaviš modificiran apk, bo signature drugačen, kar pomeni, da ne moreš overwritat originalnega apk-ja. Zbrisati pa ga tudi ne moreš, saj je skrit v /system in v /data, v /system pa imam trenutno le read-only dostop.
Mi pa ga je vseeno uspelo rootati
Nice, pa tut HW ni čisto zanič tle.
Custom rom next?
Če se bo dalo...
Sicer nimam izkušenj z izdelovanjem custom rom-a in tudi nič ne obstaja na internetu za ta procesor.
Sem mislil najprej port-at TWRP, da vsaj imam recovery, glede na to, da ga ta Android box nima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: timi9 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 64335 (587) | Nixxon |
» | D3 GO, Amis MobiaTV, T-2 tv2go [Hacked APK][ROOT] (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 174789 (32987) | yani2000 |
» | Xiaomi mi5, mi5s, mi5 plus (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 178415 (87652) | Prebeznik |
» | HTC Desire (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 489764 (232050) | Rupa |
» | Android 2.3 prispel za HTC Desire (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 18300 (15911) | sgdjkdlsugi4 |