» »

Lunos z veliko izgubo, je sploh še zanesljiv???

Lunos z veliko izgubo, je sploh še zanesljiv???

Vlaganamax ::

Ima kdo konkretne izkušnje z LUNOS-om v zadnjem času? Slišim, da imajo resno izgubo. Zanima me predvsem, ali še normalno obratujejo in dobavljajo.

Tody ::

Lunos je nemška firma. Tole kar je v bilancah je prečrpavanje denarja sem in tja.

floyd1 ::

SLO "Lunos d.o.o." je delal pod okriljem nemškega, čeprav povsem samostojno, svoj razvoj, proizvodnja... Ker so jih nemci ovirali pri širitvi poslovanja izven SLO meja (razen Balkana), so se odločili iti čisto na svoje, ustanovili firmo "I-vent", to pa so kasneje kupili Angleži - Volution Group. Lunos (Nemci) so potem pri nas ustanovili nov Lunos d.o.o. in to ni več ista firma, kot je bila prej pod tem imenom. Tako vsaj zdaj razlaga direktor I-venta. Nemci pa pravijo, da je pri nas deloval le lokalni distributer, da je ves rzvoj v Nemčiji in da so oni edini "pravi" Lunos...:| Prava poslovna žajfnica za na TV 8-).

Tu je nekaj o tem, skupaj s kasnejšim odzivom Lunosa na koncu:
https://www.revijakapital.si/milan-kust...

IL_DIAVOLO ::

Slovenski mutibarici.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bm1973 ::

Prej nemški...

Nisop Nemci samo Ordnung und Diszipline >:D

Tody ::

bm1973 je izjavil:

Prej nemški...

Nisop Nemci samo Ordnung und Diszipline >:D

A Adrija praviš :D

alešj ::

Prste stran od takih firm z velikimi izgubami! slej, ko prej se opečeš. Meni so dali predračun za več jutrjev pod pogojem 100% avans.

starfotr ::

Prste stran tudi od firm, ki imajo zelo visok dobiček, saj lupijo na polno.

borisk ::

floyd1 je izjavil:

Nemci pa pravijo, da je pri nas deloval le lokalni distributer, da je ves rzvoj v Nemčiji in da so oni edini "pravi" Lunos..

kar se razvoja tiče je šlo večino razvojnega budgeta za rezavoj reklam....

LUNOS ::

Pozdravljeni,
ker se na forumu pojavlja precej zavajajočih informacij o podjetju LUNOS d.o.o. Slovenija, bi radi pojasnili dejstva.

1️⃣ LUNOS d.o.o. Slovenija je uradno hčerinsko podjetje nemškega proizvajalca LUNOS Lüftungstechnik GmbH & Co. KG iz Berlina – istega proizvajalca, ki že več kot 65 let razvija in izdeluje originalne prezračevalne sisteme LUNOS.
Podjetje v Sloveniji posluje stabilno, s stalno rastjo prihodkov (2024: 1 mio €, prvo polletje 2025: 2,2 mio €) in razširjeno mrežo pisarn ter monterjev po vsej državi.

2️⃣ Izguba, ki jo nekateri omenjate na AJPES-u, je posledica začetnega vlaganja v rast podjetja (od leta 2023 naprej) – ne gre za insolventnost ali težave z likvidnostjo. LUNOS redno posluje, dobavlja in vgrajuje sisteme pri novih strankah v Sloveniji in tujini (Hrvaška, BiH, Črna gora).

3️⃣ Trditev, da je današnji LUNOS “nova firma” brez povezave z nemškim LUNOS-om, ne drži. Nasprotno – podjetje je neposredno v lasti LUNOS Lüftungstechnik GmbH & Co. KG in je edini uradni zastopnik originalnih LUNOS sistemov za Slovenijo in celotno Jadransko regijo.

4️⃣ Nekdanji distributer (i-Vent d.o.o.) ni več del skupine LUNOS. Pogodba je bila prekinjena leta 2023 zaradi ugotovljenih nepravilnosti in zavajanja kupcev – i-Vent danes prodaja lastne izdelke, ki niso več LUNOS in niso enaki certificiranim nemškim napravam. Vse trditve o “nadaljevanju LUNOS-a” so zato zavajajoče.

5️⃣ Če želite preveriti, ali imate doma originalni LUNOS sistem, lahko to brezplačno preverite z vnosom serijske številke naprave pri podjetju LUNOS Slovenija. Vse naprave LUNOS imajo certifikate in omogočajo subvencije Eko sklada.

🏢 Vse stranke ste vljudno vabljene v naše pisarne po Sloveniji: Maribor, Ljubljana, Koper, Rogaška Slatina, kmalu tudi Slovenj Gradec. Za območje Hrvaške deluje podjetje LUNOS Sistemi d.o.o. s pisarno v Zagrebu.

➡️ LUNOS Slovenija deluje stabilno, transparentno in z nemško podporo. Naš cilj ostaja enak kot vedno – zagotavljati zdravo, energetsko učinkovito in certificirano prezračevanje za varno bivanje.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Cr00k ()

Ales ::

LUNOS je izjavil:

3️⃣ Trditev, da je današnji LUNOS “nova firma” brez povezave z nemškim LUNOS-om, ne drži.

Kje je pa to kdo rekel?

dripac ::

Ales je izjavil:

LUNOS je izjavil:

3️⃣ Trditev, da je današnji LUNOS “nova firma” brez povezave z nemškim LUNOS-om, ne drži.

Kje je pa to kdo rekel?

Nikjer. Se je pa nekdo čutil poklicanega da to vseeno "pojasni".

Je nekaj postov višje omenjeni članek v reviji Kapital vse povedal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dripac ()

Tribal ::

Kdorkoli je kupil ventilator in nekaj satovja za take bajne denarje je moral biti malo postrani naštiman. Vedno je kup drugih proizvajalcev in monterjev ki te ne lupijo.

Lunos je od že začetka totalni nateg... Slovenija pa polna ljudi ki samo čakajo da jim nekdo pobere prihranke.

Pred leti ko sem kupoval prezračevanje, sem za ceno 1,5 lunosov dobil centralno prezračevanje, katero je po izkoristku in tihosti daleč pred lokalnimi rekuperatorji. Lokalni rekuperatorji drugih proizvajalcev so bili pa 3x cenejši od Lunos-a

c3p0 ::

Vso to reklamo, ki je je res ogromno, nekdo mora plačat...

alternative ::

Tribal je izjavil:

Kdorkoli je kupil ventilator in nekaj satovja za take bajne denarje je moral biti malo postrani naštiman. Vedno je kup drugih proizvajalcev in monterjev ki te ne lupijo.

Lunos je od že začetka totalni nateg... Slovenija pa polna ljudi ki samo čakajo da jim nekdo pobere prihranke.

Pred leti ko sem kupoval prezračevanje, sem za ceno 1,5 lunosov dobil centralno prezračevanje, katero je po izkoristku in tihosti daleč pred lokalnimi rekuperatorji. Lokalni rekuperatorji drugih proizvajalcev so bili pa 3x cenejši od Lunos-a

+1

AntonK ::

Tribal je izjavil:

Od kje pa tebi takšne bajke? Sem delal centralno prezračevanje in vložek v hišo neto ogrevalne m2 127 je bil točno 7.800 EUR. V kolikor bi se odločil za lokalno rekuperacijo je bistveno cenejša ( kar se tiče vzdrževanja in ekonomike je vse skupaj enostavnejše in še ceneje).
Kar se tiče energetske učinkovitosti je bistveno višje lokalno prezračevanje.

Torej centralno sploh nima prednosti?

feryz ::

Pusti osla, ki se gre prijaviti za eno tako brezvezno temo.

On nima za burek, kaj šele za prezračevanje.

Stikalo ::

Znimivo je, da se je OP samo zaradi tega registrial na forumu. "Vlaganamax" ime pa nakazuje o dotični branži, vlagi v stanovanjjih.

Domenavam, da je tako, da je i-vent bil samo distrubuter original Lunos robe. Lunos je verjetno postegel z vsemi inforamcijami, skriptami za prodajo, zanje.. distributer je pa očitno začel proizvajat svojo robo (zato tudi lunos naproša za preverbo serijskih številk). Potem so se pa odcepili ko je bolo dovolj informacij o poslu :D

s1m0n ::

Mislim centralno ni poceni... Že sama enota je pri nas bila ca. 3000EUR, cevi za skoraj 1500EUR (moraš do določenih enot vleči tudi po 3x cev)... Kakšna bi še bila cena celotnega sistema, če ga ne bi sami montirali... Verjetno ne daleč od zgoraj navedene!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

mtošev ::

Ne samo en, temveč trije spammerji Lunosa, en z AI generated vsebino.

Samo idiot vzame lokalno rekuperacijo - smrad, glasnost in neučinkovitost so glavni razlogi.

Ogibajte se Lunosa - vsako podjetje, ki pride delat marketing na mrtev forum ni vredno počenega groša.

Samael ::

@mtošev, pravzaprav se je začelo obratno. Ne da zdaj zagovarjam omenjeno podjetje, ki ga, razen reklam, ne poznam, zgolj omenjam.
Vključno z opom, torej računom zgoraj, ki je bil registriran zgolj zato, da je objavil to temo, so tisti teden (ali celo dan, ne spomnim se več najbolje), ko je bila odprta ta tema, vzklili štirje burner računi, ki so odpirali povsem identične teme tej. Nekdo se je res preklemansko angažiral ...
Samael != Samuel

mtošev ::

Vem, sem spremljal. Idiotizem prve klase, pa Lunos niti niso edini...

Ascendor ::

mtošev je izjavil:

Samo idiot vzame lokalno rekuperacijo - smrad, glasnost in neučinkovitost so glavni razlogi.

Kako pa bi idiot speljal centralno v obstoječi hiši, kjer se ne gre v prenovo celotne hiše (20 let staro)?

Lokalno prezračevanje je bolj podobno odprtemu oknu, kot centralnemu prezračevanju.

Razen po ceni, pri tem je bolj podobno drugemu.

mtošev je izjavil:

Ne samo en, temveč trije spammerji Lunosa, en z AI generated vsebino.

Ogibajte se Lunosa - vsako podjetje, ki pride delat marketing na mrtev forum ni vredno počenega groša.

Obstajajo čisto ušesu prijazne rešitve. Micke skoraj ne slišiš, če te ne moti škatla na steni, si zmagal. Vklopiš in pozabiš. Imamo 3 in razmišljam o četrti.

feryz je izjavil:

Lokalno prezračevanje je bolj podobno odprtemu oknu, kot centralnemu prezračevanju.

Razen po ceni, pri tem je bolj podobno drugemu.

Jasno, ampak če je v spalnici slab zrak, okna pa ne želiš imeti čez noč odprtega (poleti vroče, pozimi premrzlo), kaj je alternativa?

bm1973 ::

5 minut odprto okno zjutraj, ko se umiješ in oblčeš, spravi ven vse nočne prdce.

Če imaš pa komarnike, imaš pa poleti lahko non stop skipana okna...

bm1973 je izjavil:

5 minut odprto okno zjutraj, ko se umiješ in oblčeš, spravi ven vse nočne prdce.

Če imaš pa komarnike, imaš pa poleti lahko non stop skipana okna...

Gre se za to, da je slab zrak čez noč, briga me, če je slab ko se zbudim in grem iz sobe.
Komarnik je, ampak ta vročine ne ustavi

Ascendor je izjavil:

Jasno, ampak če je v spalnici slab zrak, okna pa ne želiš imeti čez noč odprtega (poleti vroče, pozimi premrzlo), kaj je alternativa?
Lokalni rekuperator ziher ne.

A ga imaš? Jaz ga imam. Trikrat sem ga zalaufal, prvič, zadnjič in nikoli več.
Ultra dobro porabljenih 300 evrov.

>> A ga imaš? Jaz ga imam. Trikrat sem ga zalaufal, prvič, zadnjič in nikoli več.

Si nabavil reaktivca Lunos? Potem te razumem.

>> 5 minut odprto okno zjutraj, ko se umiješ in oblčeš, spravi ven vse nočne prdce.

OK, če vlaga drugače ne pride v bajto. V moji je kapilarni dvig, in bi moral skoz imet odprto. Prezračevanje je problem rešilo.

Nope, ni lunos.
Je še 100x boljši, baje. Pa že ta ni uporaben popolnoma nič. Kako je potem lunos, si raje ne predstavljam.

Kaj pa to pomeni, da ni uporaben? Preglasen, ni efekta, preveč/premalo piha?

Daleč preglasen, celo za klet, kjer je zmontiran. Da bi to imel kje drugje si ne predstavljam.
Shladi prostor pa še bolj, kot odprto okno.

freesty ::

feryz je izjavil:

Daleč preglasen, celo za klet, kjer je zmontiran. Da bi to imel kje drugje si ne predstavljam.

Katerega pa imas? Moj ma 4 stopnje in na 1 je neslisen, na 2 moras poslusat, da slisis, 3 je nekje kot PC, 4 pa mogoce malo preglasen za ignorirat v celoti, ni pa spet hudo glasen.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

freesty je izjavil:

feryz je izjavil:

Katerega pa imas? Moj ma 4 stopnje in na 1 je neslisen, na 2 moras poslusat, da slisis, 3 je nekje kot PC, 4 pa mogoce malo preglasen za ignorirat v celoti, ni pa spet hudo glasen.

Katerega imaš pa ti? Lunos?

freesty ::

KERS +50
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prezračevalni sistem z rekuperacijo (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60789641 (6254) MTB4life
»

Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )

12235834 (2817) freesty
»

Prezračevanje stanovanja v hrupnem okolju

463253 (1332) tony1
»

Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28693279 (21130) barracuda
»

protiprašna mrežica za okno

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
424122 (3318)          

Več podobnih tem