» »

Kateri žar na oglje

Kateri žar na oglje

krefi ::

Zdravo
Kopujem žar na oglje velikost 57cm. Sedaj sem pa v dilemi katerega izbrati kakšne so prednosti ene znamke ter druge presvsem mnenja uporabnikov. Vem da so keramični žari veliko bojši ampak imam premali budget za njih. Zato se odločam med žarom Napolen ter Weber.

Pekle se bodo različne stvari kot so čevapčici in te zadeve ter staejki, burgerji, ribe, kdaj pa.kdaj tudi kakšen piščanec ter sv. rebra.

Ogledana imam tale dva za podobno ceno:
https://www.electronic4you.si/weber-mas...

https://www.aliansa.si/napoleon-zar-na-...

bauci ::

Poglej še Napoleon PRO22K-LEG-3. Ima litoželezno rešetko, ki jo tvoj predlagani nima. Rešetka se odpira na dveh straneh tako, da lahko dodajaš oglje ne da dvigneš celo rešetko in rešetka se lahko namesti na tri nivoje/višine kar tvoj nima. Je pa dražji. Kako se obnese ti še ne morem povedati, ker sem ga šele ta vikend sestavil :).
Ima Napoleon še eno dobro stvar proti Webru. Pokrov se odpre postrani in ne na zadnji del žara tako, da roke ne držiš nad celim žarom, ko odpiraš ali zapiraš pokrov.
Na prvi vtis je kakovost ok (material, stabilnost).

bauci je izjavil:

Poglej še Napoleon PRO22K-LEG-3. Ima litoželezno rešetko, ki jo tvoj predlagani nima. Rešetka se odpira na dveh straneh tako, da lahko dodajaš oglje ne da dvigneš celo rešetko in rešetka se lahko namesti na tri nivoje/višine kar tvoj nima. Je pa dražji. Kako se obnese ti še ne morem povedati, ker sem ga šele ta vikend sestavil :).
Ima Napoleon še eno dobro stvar proti Webru. Pokrov se odpre postrani in ne na zadnji del žara tako, da roke ne držiš nad celim žarom, ko odpiraš ali zapiraš pokrov.
Na prvi vtis je kakovost ok (material, stabilnost).

Kje zasledil dobro ceno ker kolikor gledam je pousod 359eur za ta model PRO22K-LEG-3
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Vzel sem ga na drva.info. Cena enaka ampak brezplačna dostava in brezplačen pribor za žar (lopatka, vilice in prijemalka).
Pojdi ga pogledat v Merkur ali Bauhaus, da vidiš razliko med navadnim in pro modelom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bauci ()

Eduardo ::

krefi je izjavil:

Vem da so keramični žari veliko bojši ampak imam premali budget za njih. Zato se odločam med žarom Napolen ter Weber.

Zakaj bi bili boljši? Samo temperaturna stabilnost za dolge ture je boljša, ostalo je lahko slabše. Kot prvo je pri keramičnem tečno, da ga večno greješ na delovno temperaturo. Dosti slabša je tudi mobilnost, ker znajo biti težki za popizdit.

krefi je izjavil:

Pekle se bodo različne stvari kot so čevapčici in te zadeve ter staejki, burgerji, ribe, kdaj pa.kdaj tudi kakšen piščanec ter sv. rebra.

Čevapčiče lahko tudi na takem za 10€, steaki bodo problem, če ni litoželezno, ker težko prideš na temperaturo, burgerji niso problem in lahko povsod, piščanca in rebra na vseh tavečjih, ker imaš b.p. dve coni, eno z direktno toploto in eno indirektno.

Vzemi tistega kateri je cenejši z litoželezno rešeto. Vse ostalo je prilično irelevantno, ker je koncept dead simple. Če ti je važen brand Weber ali Napoleon. Slednji je po kakovost pogosto level up.

Sem kupil napoleon PRO22K-LEG-3 sedaj me pa zanima kako se na njem peče direktno in indirektno? Vidim da ima pod mrežico za oglje krog.

Je razlika sam kam nastaviš oglje?

Nikjer na netu ne najdem tega opisanega
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Za indirektno peko premakneš oglje na eno polovico žara in daš meso na drugo polovico žara, kjer spodaj ni oglja.

Likalnik ::

Eduardo je izjavil:

Zakaj bi bili boljši? Samo temperaturna stabilnost za dolge ture je boljša, ostalo je lahko slabše. Kot prvo je pri keramičnem tečno, da ga večno greješ na delovno temperaturo. Dosti slabša je tudi mobilnost, ker znajo biti težki za popizdit.

to kar pišeš enostavno ni res...keramični žar ti se segreje na 250C v 10 minutah...na tej temperaturi lahko praktično spečeš vse...oziroma že 200C je dovolj za rajo, katera zna na žaru obrniti samo čevape pa piščanjčja nabodala.

glede mobilnosti, če rabiš žar katerega boš prekladal okoli hiše potem moraš že na začetku to tudi upoštevati...veliki keramični žari niso za to namenjeni...ampak tja kamor ga postaviš tam je potem 365 dni na leto...ne glede na zunanje vplive je še vedno kot nov.

dobiš tudi keramične žare manjše velikosti kateri so namenjeni transportu.

poglej KamadoJoe...super žari..res pa je, da bo potrebno kakšen EUREUR več odšteti...sicer pa kot sem napisal...za vaše čevape in ostalo podobno govno bo v redu tudi tisti za 100EUR iz bau bau.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

fikus_ ::

V Lidlu sem pred kratkim videl en manjši keramičen žar (podrobnosti ne vem).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Likalnik ::

ja tako je...določeni lidli ga imajo še vedno..črne barve..cena 100€ ampak je za dve osebi...kolega ga je kupil in zaenkrat je v redu...za večjo družbo je malo majhen

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen žar? (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1011256784 (756) recmajkemi
»

Tadragi žari?

275628 (3193) Bizkit45
»

Komado Joe oz. kak drug keramični žar

73106 (2773) Tribal
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

4311434 (9784) nekikr
»

Električni žar

3120224 (19747) roko11111

Več podobnih tem