» »

Komado Joe oz. kak drug keramični žar

Komado Joe oz. kak drug keramični žar

red_baron ::

Zdravo,
Počasi se bliža pomlad in s tem tudi peka na žaru.

Omislil bi si kaka keramični žar v smislu Komado Joe nekje 46cm premera. Izbira je velika. Kako ločiti kvaliteto od "plevela"?

Smo 5 članska družina in obožujemo žar (na oglje seveda).

Hvala za vse predloge.

lepo soboto želim!

#000000 ::

Če je oglje potem te precej ceneje pride weber kugla, kermačni za nafutrat 5 folka bo konkretno dražji, ti nucaš webra 57 premer rešetke in si zmagu.

TehDucky ::

Sem na istem, da bi si ga kupil za rojstni dan za na pomlad. Pa mogoče kar prej, da ga za rojstni dan že obvladam.

Nekako sem prebral, da originalni kamado žari, ki se prodajajo pri nas so nekako Kamado Joe, Big Green Egg in pa Primo žar.

Tisti, ki se prodajajo po pol cene telih v isti velikosti pa po možnosti še s polno dodatki, so običajno vezani na eno samo trgovino, npr. tale https://www.vrtnicenter.si/ponudba/vrt/...
To kupijo en kontejner od kitajcov in pol prodajajo - BajeTM

Od Primo so mi ovalni všeč, lahko na polovici žara zakuriš, pa ostala polovica samo nekako greje sredino mesa, ne pa tudi, da se zunaj žge, ali pa za smokat zelo primeren.

BGE jajčka ima svak, zelo zadovoljen. Sicer ga ima šele 1 leto.

Kamado Joe pa načeloma od BGE ponuja malenkost več dodatkov za isto ceno, vsaj kolikor sem nazadnje gledal.

Vglavnem, nimam v planu kupit "kitajcov", od telih treh pa tudi še nisem ziher h kateremu se najbolj nagibam. Bom ziher tudi pice peku notri, ampak nočem extra pečke samo za to.
Pa še barve so nekako fiksne- zelena, rdeča in črna za te tri znamke.

red_baron ::

zdravo,

Ja jaz bi tudi rad dobil nekaj ornk. Pice bom tudi jaz pekel :):)

Greva v akcijo kje bo najceneje.

driver_x ::

Weber je zelo dober žar, ampak čisto druga kategorija od kamado žara (imam in uporabljam oba). Pri kamadotu upoštevaj, da s časom kakšen notranji keramični del tudi poči. Zato se pozanimaj o garanciji, saj imajo dražji žari tudi več garancije, nekateri tudi doživljenjsko. Ima pa rdeči pred zelenim to prednost, da ima predeljive rešetke: žar lahko nastaviš za hkratno direktno in indirektno kuhanje, kar pride prav pri stejkih, burgerjih (in tudi čevapčičih). Seveda ne pozabi na kvalitetno oglje.

Jazon ::

Kamado Joe je bil tudo delan na kitajskem. Leta 2018 sta chefa prodala znamko Kamado Joe podjetju Dominus.
Šušlja se da naj bi konec l. 2021 firma v ZDA zaprla vrata in nato pričela pod novim imenom in made in USA. Ni pa znanega še nič glede modelov in cen.

#000000 ::

Če maš malo več folka za nafutrat in da ne čakajo med dobrotami, je to na prvi sliki top in poceni, če se pomatraš sevede, boš mel poleg še smoker.

Tribal ::

Vzami jajčka, sam sem ga kupil v Bauhause in je precej cenejši kot kamado Joe in podobne ameriške znamke.

Zadeva je fenomenalna, prižig hiter in enostaven. Ko končaš zapreš in se ugasne. Regulacija temperature v 10 stopinj natančno brez problema. Z enim polnenjem pa lahko cel dan žariš.

Prednost je predvsem v dolgih pekah in smokanju. Weber je super kot žar, za samo regulacijo toplote pa je vseeno Keramični precej boljši.
Skratka zadovoljen sem zelo z nakupom.

p.s. notri lahko delaš tudi omake za makarone, golaž, pice,... skratka vse kar v električni pečici.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen žar? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Loža
884229684 (2921) Zvezdica27
»

Tadragi žari?

275018 (2583) Bizkit45
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

4310537 (8887) nekikr
»

Žar

5895 (672) p0ki
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

7448506 (30191) bauci

Več podobnih tem