» »

Telemach modem

Telemach modem

bigbada ::

Ker prenavljamo sobo in si bom naredil majhno omrežno omarico kjer bo vse noter, me zanima če pišem na Telemach, če mi dajo novi modem oz. to belo škatlico.

Ta je že par let stara škatla oz. še iz časa Teleing (kasneje ga je Telemach kupil)

Slika:

Torej vprašanje je če so novi modemi kaj boljši oz. če se splača to menjati? Sicer dela vse... Samo informativno me zanima oz. bo sploh kakšna razlika?

Drugo vprašanje pa je, spodaj imam črni debeli kabel (optika) malo je zarolani oz. daljši in me zanime če je to res da če se ta kabel po pomoti "prepogne" so kar veliko problemi popraviti to? Predvidevam, da se ga ne da skrajšat in so dali tako, da je malo viška? Da bi ga lažje skril v omarico...

Hvala za odgovore

Peteln007 ::

Ce dosegas hitrost ki jo imas v paketu pa je zadeva stabilna nerabis menjat, kabel (vlakno) lahko skrajsa, tud zavari ce poci, to je najbolj ce kontaktiras telemach pa posljejo tehnika da zrihtajo ko imas omarico postavljeno.

pixelzgaming ::

To je še prastar genexis hybrid titanium 24/44 set modem, ki je zastarel. Nima 5GHz WiFi in mislim da več nimajo nobene podpore.

Sicer če dela, je en stabilnejših modemov, v kolikor za wifi uporabljas lasten router in te ne moti izgled, ne rabiš menjat.

Kaj točno ima telemach od modemov trenutno pa žal ne vem (mislim da bi lahko bil innbox?).. Če imaš opcijo dobit kakšnega Fritzbox-a (7590AX recimo) bi bila to odlična opcija.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

Daniel ::

Takega Genexisa imam tudi sam, za njim pa Mikrotika. Gre do gigabita brez težav. Catv pretvornik je nedolgo nazaj crknil, ostalo pa deluje.

Likalnik ::

če kličeš na Telemach ti zamenjajo modem brez težav...jaz imam tega belega in zadeva super dela..wifi in ostalo ni težav.

sedaj, če me pa vprašaš ali je kaj boljši kot pa starejši model...ne vem...delata oba enako dobro...nisem pa nek težek geek..vsakodnevna raba wifija ne predstavlja problemov

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4364 365 366 367 )

Oddelek: Omrežja in internet
183172901306 (2632) yoco
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
390121618 (1306) MrStein
»

OŠO hitrost (strani: 1 2 )

9614571 (5364) Lightning5
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

24686112 (28517) Tilen
»

i: modem/router za kabelski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588904 (8186) Ijus

Več podobnih tem