» »

vožnja po AC

vožnja po AC

Utk ::

Pri 170 pa ni dost drugač. Več se pa že res težko voziš razen ponoči.

pegasus ::

Posebej ponoči se voziš 70-80, ker imaš počasnejše reakcije.

Telbanc ::

Utk je izjavil:

Pri 170 pa ni dost drugač. Več se pa že res težko voziš razen ponoči.

Pržgem si še meglenke in pol gi Muri. Si razširim vidno polje in boli me k, če je dovoljeno.:D

Seveda po avtostradi.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

In v kateri videoigrici si pri 170 z meglenkami razširiš vidno polje? Ta mora bit pa ena precej nerealistična...

Utk je izjavil:

In v kateri videoigrici si pri 170 z meglenkami razširiš vidno polje? Ta mora bit pa ena precej nerealistična...

Lepo se vidi ograja na obeh straneh. Ko prižgeš meglenke v lepi jasni noči. Probaj če ne verjameš.

Zgodovina sprememb…

In kaj ti pomaga pri 170 da na razdalji 8 metrov vidiš ograjo? Kaj točno boš naredil ko boš tam videl karkoli naj bi že videl?

Da ne govorimo da naj bi gledal bistveno bolj naprej kot je pa doseg meglenk.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Legon ::

Da ne govorimo o tem kakšno je vidno polje pri 170 km/h...

https://www.emesa-m30.com/tunnel-effect...

In tukaj potem pridemo do tega zakaj je "varna" vožnja pri visokih hitrostih, varna samo dokler ne gre kaj narobe. Sploh ko bereš take idiotizme, kot je ta o meglenkah, je predvsem jasno, da folk pojma nima in taki potem sanjajo o tem kako je varno vozit 200 km/h.

Ja, nazadnje se izkaže da ti, ki vozijo 170, so v resnici bistveno bolj nesposobni od večine in v resnici RES ne bi smeli it niti 110.

Hec ::

Heh v odgovor raznim auspuh psihotom:

Omejitev 130 imam zato, da psihopati vozite vsaj 180. Tako kot imamo omejitev 50 tam kjer je nevarno voziti 70. In 30 kjer bi bilo pametno voziti 50.

Ker ste pac balkanci, ki dajete avtomobilu vecjo vrednost kot splosni varnosti in ste se nesposobni drzati omejitev.

Pac balkanci. S tem, da sem vam prilepil link na tiste, ki so manj balkanci od vas. Se vas prav iskreno sramujem.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hec ()

Legon je izjavil:

In tukaj potem pridemo do tega zakaj je "varna" vožnja pri visokih hitrostih, varna samo dokler ne gre kaj narobe. Sploh ko bereš take idiotizme, kot je ta o meglenkah, je predvsem jasno, da folk pojma nima in taki potem sanjajo o tem kako je varno vozit 200 km/h.

Kiri čistuni, ki vsi vozijo po pravilih. Ni mi jasno, koga ogrožaš z 170 km na uro ob 1 ponoči na avtocesti, ko praktično je vse prazno in še policaji "spijo". 200 je spet nekaj drugega. Rabiš še močnejši avto, mašino da to zdrži. Če ne tišiš od Dunaja do Ljubljane in je avto u LJ. hin. Keri čistuni, ljubi bog. Sej ni čudno da gre vse u k.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Jp, dejstvo je da je treba ponoči poostrit nadzor in odvzemat vozniške ter zaplenit avte.

endelin ::

Ringo: kaj praviš na nemce in unlimited autobahn?

starfotr ::

Nemci bodo slej ko prej ukinili neomejeno hitrost. Saj imajo že sedaj ogromno 120 km/h odsekov.

Telbanc je izjavil:

Legon je izjavil:

Kiri čistuni, ki vsi vozijo po pravilih. Ni mi jasno, koga ogrožaš z 170 km na uro ob 1 ponoči na avtocesti, ko praktično je vse prazno in še policaji "spijo". 200 je spet nekaj drugega. Rabiš še močnejši avto, mašino da to zdrži. Če ne tišiš od Dunaja do Ljubljane in je avto u LJ. hin. Keri čistuni, ljubi bog. Sej ni čudno da gre vse u k.

Nekdo, ki verjame, da s prižganimi meglenkami boljše vidi pri 170 km/h je defacto grožnja vsem okoli sebe, ker je povsem nesposoben in mu osnove niso jasne. Ja, res ni čudno, da gre vse v k.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Meizu ::

Utk, še vedno mi nisi razložil kako brezposelen človek pride do spuščenega avta.

Legon je izjavil:

Nekdo, ki verjame, da s prižganimi meglenkami boljše vidi pri 170 km/h je defacto grožnja vsem okoli sebe, ker je povsem nesposoben in mu osnove niso jasne. Ja, res ni čudno, da gre vse v k.

No, priznati moram, da sta me zadnjič kljub temu od MB do LJ dva prehitela. :))

Pač vidiš luči od zadaj, in to je to. Veš da bo šlo hitro mimo. Sicer no, življenje čist po pravilih no, komu je to še zanimivo, razen tečnim starim prdcem. O meglenkah pametujejo, taki, ki jih sploh nimajo ali jih ne znajo upalit. Poleg tega se jih izklopi, če slučajno kdo gre nasprot, kar je ponoči zlo redko.

Zgodovina sprememb…

Pravi bedak, ki jih prižiga zato, da pri 170 km/h boljše vidi cesto. Ampak važno, da se ti počutiš pomebnega in si malo manj zafrustriran nad svojo impotenco s tem, da kršiš prometne predpise. To moraš bit res pravi idiot, mislim moški, da si upaš naredit.

Res se strinjam, da sem idiot, k drgač s takimi ko si ti sploh ne bi debatiral.

Ti si kar prižgi meglenke, boš prec bolj trd.

Zakaj me ne preseneča da je ringo zvesti volivec šerifa v lj:)) na srečo tudi v ljubljani velja slovenska jurisdikcija in ne neka balkanska šerifovska mafijska po kateri tako hlepi ringo. Saj je ze za kanal samovoljo šerifa ustavilo ustavno sodišče ;)
Pity

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Ringo misli da je Ljubljana nekaj posebnega:)) pejt se malo do dunaja zapeljat kako izgleda proper mesto kjer se načrtuje kaj pa kako, ne pa ta slovenski zaselek, kjer je vse nametano vkup brez nekega načrta :D saj jaz sem tudi v Lj, samo si ne domišljam nečesa kar ni. Center mesta s premerom 500 metrov, ki ima dušo in lepoto, je pa itak še iz časov ko so bili leftardi tretirani za nebodigatreba, ostalo je pa pač nametano kot je padlo ;)

Zgodovina sprememb…

20 eur na dan vstopnina v mesto bi bila kriminal in bi se počutil opeharjeno. In to govorim kot ljubljančan :P je treba zokita pohvaliti če res bremza takšne ideje :D

Itak bodo baje kmalu vsi avti električni in bo čisti zrak. Vse se samo reši ;)

Zgodovina sprememb…

Meizu je izjavil:

Utk, še vedno mi nisi razložil kako brezposelen človek pride do spuščenega avta.

Je spuščen avto je pa res nekaj ekstra drag:
https://avto.net/Ads/details.asp?id=208...

Kiri čistuni, ki vsi vozijo po pravilih. Ni mi jasno, koga ogrožaš z 170 km na uro ob 1 ponoči na avtocesti, ko praktično je vse prazno in še policaji "spijo".

Ne gre se za 170, gre se za to, da ti logika ne deluje (kot tudi v drugih temah ne), in da zate je najbrž tudi 110 preveč.

endelin je izjavil:

20 eur na dan vstopnina v mesto bi bila kriminal in bi se počutil opeharjeno. In to govorim kot ljubljančan :P je treba zokita pohvaliti če res bremza takšne ideje :D

Itak bodo baje kmalu vsi avti električni in bo čisti zrak. Vse se samo reši ;)

Ma zakaj 20, naj bo 100, da ja ziher nihče ne pride.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

endelin je izjavil:

Ringo: kaj praviš na nemce in unlimited autobahn?

Da ocitno se nisi bil na njemu. Ker tista "neomejena" hitrost je samo spomin na preteklost, vecina autobahna ima omejitev.

S tem, da imajo oni, zaradi avtomobilske industrije, ekonomsko korist, ce lahko psihoti vsaj nekje na gas stopijo.

endelin je izjavil:

Zakaj me ne preseneča da je ringo zvesti volivec šerifa v lj:)) na srečo tudi v ljubljani velja slovenska jurisdikcija in ne neka balkanska šerifovska mafijska po kateri tako hlepi ringo. Saj je ze za kanal samovoljo šerifa ustavilo ustavno sodišče ;)
Pity

Ce govoris o zaprtju prometa, po obcinskih cestah v Ljubljani, ja velja slovenska jurisdikcija, ki to dovoljuje. Samo table postavis in je reseno.

Tele, ce si kdaj videl, recimo doticna je iz Domzal, pa imas podobne tudi v Piranu itd.

Zakaj sem pa volilec Zokija, je pa, ker je tip genialec. Od DARSa je prevzel vse drzavne vpadnice v Ljubljano, tako, da zdaj, znotraj obroca, ni vec nobene drzavne ceste.

Ugani zakaj je to potrebno ;)

Zgodovina sprememb…

endelin je izjavil:

Ringo misli da je Ljubljana nekaj posebnega:)) pejt se malo do dunaja zapeljat kako izgleda proper mesto kjer se načrtuje kaj pa kako, ne pa ta slovenski zaselek, kjer je vse nametano vkup brez nekega načrta :D saj jaz sem tudi v Lj, samo si ne domišljam nečesa kar ni. Center mesta s premerom 500 metrov, ki ima dušo in lepoto, je pa itak še iz časov ko so bili leftardi tretirani za nebodigatreba, ostalo je pa pač nametano kot je padlo ;)

Ne vem, zakaj bi mislil, da je nekaj posebnega, da mogoce malo prevec ne projiciras? Pac mini mestece, vse ostalo je pa vas.

In, ko vse vpadnice, osvobodimo dnevnega migracijskega prometa, bomo lahko cudovito uredili zelenice na dveh pasovih.

Bos imel lep, pomirjujoc, pogled na zelenje in rozice, skozi okno avtobusa. Ves kako ti bo fino? Vsa ta smrdljiva SDSovska agresija, te bo minila...

endelin je izjavil:

saj jaz sem tudi v Lj

Mislis, hotel si reci, da si iz Maribora, pa si se, iz ciste navade, zlagal?

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Hec je izjavil:

Zakaj sem pa volilec Zokija, je pa, ker je tip genialec. Od DARSa je prevzel vse drzavne vpadnice v Ljubljano, tako, da zdaj, znotraj obroca, ni vec nobene drzavne ceste.

Da ima občina večje stroške z vzdrževanjem?

delavec44 je izjavil:

Hec je izjavil:

Da ima občina večje stroške z vzdrževanjem?

Mhm, prej DARS ni skrbel za vpadnice, ceprav bi moral, odkar je Zoki prevzel, so iz leta v leto bolj zrihtane.

Denar bomo pa itak nazaj dobili od cestnin. Pojdi se kaksno nedeljo malo zapeljati skozi Ljubljano,
da bos videl, kako bo prijetna za bivanje, brez vsega tega pleha na cestah.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Mi boš posodil kolo pa pridem.

Meizu ::

Mhm, prej DARS ni skrbel za vpadnice, ceprav bi moral, odkar je Zoki prevzel, so iz leta v leto bolj zrihtane.

Ne vem kaj to pomeni zrihtane, ker gužva je vedno večja, zadnjič sem pa na mojem avtu skoraj pol podvozja pustil na izhodu iz obvoznice proti primorki (iz južne strani obvoznice) ker je sredi obvoznice ena glomazna luknja.

delavec44 je izjavil:

Mi boš posodil kolo pa pridem.

Ne rabim, tudi to je Zoki odlicno zrihtal.

https://www.bicikelj.si/

Meizu je izjavil:

Ne vem kaj to pomeni zrihtane, ker gužva je vedno večja, zadnjič sem pa na mojem avtu skoraj pol podvozja pustil na izhodu iz obvoznice proti primorki (iz južne strani obvoznice) ker je sredi obvoznice ena glomazna luknja.

Obvoznica je drzavna cesta. Pritozi se DARSu. Jaz govorim za vpadnice, se pravi ceste, ki vodijo iz obvoznice v Ljubljano.

Ampak na tistih ti pa ne bo treba unicevati podvozja, imas ze zdaj na voljo:

P+R Dolgi most (iz smeri Primorske)
Garažna hiša P+R Športni park Stožice (iz smeri Gorenjske in Štajerske)
Garažna hiša P+R Studenec (iz smeri Dolenjske)
P+R Ježica (iz smeri Štajerske)
P+R Barje (iz smeri Dolenjske in Primorske)
P+R Stanežiče (na severnem obrobju Ljubljane)

Saj pravim, da je Zoki odlicen, bo poskrbel, da boste imeli kam parkirat.

Zgodovina sprememb…

Denar bomo pa itak nazaj dobili od cestnin.

Ne vem zakaj ga ne. Ceste so občinske že, če se ne motim, 20 let.

Utk je izjavil:

Denar bomo pa itak nazaj dobili od cestnin.

Ne vem zakaj ga ne. Ceste so občinske že, če se ne motim, 20 let.

Zato ker je Zoki tak car, da bo najprej poskrbel, da boste imeli kam parkirati.

Ker ta bi bila pa res malo svinjska, da vam opali cestnine in vas pusti, da se razlivate po okolici, nato pa za dodaten zasluzek na vas spusti se redarstvo.

Kaj takega bi pricakoval od SDSa, tako, da bodite veseli, da imamo tako super zupana, ki skrbi tudi za vas.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

Me veseli, da ta njegova skrbnost ostane znotraj Ljubljane. Ker 15 let nazaj ste ga zgoraj izgubili in mi vsi ostali dobili.

Utk je izjavil:

Me veseli, da ta njegova skrbnost ostane znotraj Ljubljane. Ker 15 let nazaj ste ga zgoraj izgubili in mi vsi ostali dobili.

No vidis, pa smo vsi zadovoljni.

c23po ::

Ring0, tvojo idejo so preizkusili Italijani leta '41. Nadgradili so jo Nemci dve leti pozneje, pa je vseeno vseskup šlo v franže aprila '45. Ljubljančani takrat (baje) niso bili za. Štiri leta so (baje) trpeli za hudim pomanjkanjem. (Baje) spet ne bi bili za. (Zoki) tudi ne.
Računalniki nimajo spominov.

c23po je izjavil:

Ring0, tvojo idejo so preizkusili Italijani leta '41. Nadgradili so jo Nemci dve leti pozneje, pa je vseeno vseskup šlo v franže aprila '45. Ljubljančani takrat (baje) niso bili za. Štiri leta so (baje) trpeli za hudim pomanjkanjem. (Baje) spet ne bi bili za. (Zoki) tudi ne.

Ja, pa 45 so take kot si ti zmetali v Kraske pojave.

K sreci smo leta 2025, vem pa, da nekaj "ta bukavih" tega ni opazilo.

Kot tudi ni opazilo, da se vse EU prestolnice pocasi zapirajo pred prometom in to danes ni vec nic posebnega.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

Motiš se. Take, kot sem jaz so leta '47 pošiljali na dolgotrajne počitnice na Goli otok. Kar, seveda, nima zveze z zapiranjem Ljubljane in posledicami, na katere sem ti hotel namigniti. Saj vem, da razumeš.

val46 ::

Zanimivo kako Ringo vse slovence na cesti enači z balkanci in njihovo mentaliteto za balkanizem, obenem pa hvali in časti Jankoviča. Sej ne vem ali bi se smejal ali jokal. Sicer pa, vi si kar zaprite dostop do vaše Ljubljane, jst ne bom nič prikrajšan za to, sam pol ne jokat, ko vam bomo drugi zaprli dostop do morja ali hribov ali pa term recimo.

c23po je izjavil:

Motiš se. Take, kot sem jaz so leta '47 pošiljali na dolgotrajne počitnice na Goli otok. Kar, seveda, nima zveze z zapiranjem Ljubljane in posledicami, na katere sem ti hotel namigniti. Saj vem, da razumeš.

Ni posledic. Sicer taki kot ti sanjate o tem, da ste relevantni (cvikarski petelincki), vecina se bo pa prilagodila in sla na P+R ali si omislili kaksen el. skiro, zlozljivo kolo,.. saj opcij je veliko.

In, ko bodo ugotovili, da so na tak nacin, hitreje na destinaciji, kot prej, ko so se v dolgih kolonah premikali 5km/h in gledali, kako jih kolesa in pesci prehitevajo, se bodo tepli po celu, zakaj so bili tako neumni, da tega niso storili ze prej.

Pac zabite egoiste je vcasih treba izobrazit, da se zacnejo zavedati, kaj je bolje za njih. Sploh slovenske butnskale za volani.

Boste lahko spet kikirikali cez Zokija, zakaj ni ze prej cestnin uvedel. Pa cez DARS, zakaj ni ze prej sekcijskega merjenja hitrosti uvedel.

In potem, ko se UgaUgati prestavite na manjse in bolj varcne avtomobile, in vam letni stroski za avto padejo na polovico, se boste zavedli tudi, kaksni idiotski suznji pleha ste bili vsa ta leta.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Sem šel včeraj iz centra Ljubljane do Bežigrada. Načeloma se Ljubljane zjutraj in popoldan na široko izognem, ampak včeraj je tako naneslo.
Mama mia. 50 min za par km. Kap te zadane, če živiš v centru žabarije. To je daleč od normalnega. Zelo daleč.

Moj zadnji prispevek v tem zgrešenem odmiku od teme: Če bi Ljubljančani zaprli svoje mesto, bi enako za vas naredili prebivalci drugih mest. Manj se vas bi vozilo po avtocestah, sploh vas ne bi bilo na lokalnih. Win-win?

(over and out)

Večna mantra o migrantih.
Zanimivo, da je bil včeraj v centru Ljubljane totalni kolaps, Primorka kasneje pa relativno prazna. Niti na Brezovici se nismo zataknili, niti na Logu ne.
In ko sem preveril, ravno zaradi centra, so bili tudi ostali trije kraki zeleni.

GrimReaper3 ::

ginekk je izjavil:

Avtocesta ima itak tako projektirane ovinke, da gre povsod 200km/h.

Na gorenjski AC desni ovinek za Naklem v smeri Radovljice že ni za 200. Seveda če imaš nizkega BMW-ja in da je suho, drugače je pa bolj za max 170. Že zato ker je desni ovinek in si takoj ob ograji, ni dober občutek iti hitro.
Jaz tukaj še nisem videl koga iti več kot 160, že to je precej redko.
Kontra smer v levi ovinek gre hitreje, 180 ni noben problem. 200 je ob gostem prometu itak nemogoče.

Zgodovina sprememb…

JanBrezov je izjavil:

Kot je že nekdo napisal, 170 km/h na avtocesti sploh ni neka hitrost.

Jaz vozim 170 pa ne bi rekel da ni neka hitrost. Je tako hitro, da večkrat opazim, da delam ostalim probleme. Povečini je sicer samo to, da ne morejo takoj ko bi želeli, prehiteti, ampak me morejo počakati.
Moraš gledati tudi iz vidika vseh ostalih, ne samo sebe. Ker ne verjamem da so naše AC zmožne, da bi vsak vozil 170, ampak to lahko samo 10% voznikov.

Je pa 170 včasih dobrodošlo, recimo je na desni že vse polno, zadaj na prehitevalnem imaš pa promet. S 140 bi po nepotrebnem oviral promet.
Sicer pa če bi imeli vsi limiterje na 140, tudi ne bi bilo nič več gostega prometa. Ker zdaj ko greš 170, za sabo narediš veliko luknjo, komot tudi za 1km prazne ceste, samo včeraj sem to videl v ogledalu. Tako bi bil pa promet pač bolj enakomerno razporejen.

Zgodovina sprememb…

detroit ::

A smem vprašat s kakšnimi gokarti se vi pojate s takimi hitrostmi po naših cestah?
Skero

c23po je izjavil:

Moj zadnji prispevek v tem zgrešenem odmiku od teme: Če bi Ljubljančani zaprli svoje mesto, bi enako za vas naredili prebivalci drugih mest. Manj se vas bi vozilo po avtocestah, sploh vas ne bi bilo na lokalnih. Win-win?

(over and out)

Meni je to cisto ok, saj, ko grem v Piran tudi ne parkiram sredi Tartinijevega trga. In tudi privoscim prebivalcem ostalih obcin brezavtomobilsko zivljenje.

Sicer je to normalna praksa, ko postanejo avtomobili prevec najedljivi, ne vem zakaj bi bila Ljubljana izjema.

Ne samo to, jaz govorim o tem, da boste celo imeli moznost vstopa in to bistveno bolj poceni, kot je na zgornji sliki, za 200 eurov.

detroit je izjavil:

A smem vprašat s kakšnimi gokarti se vi pojate s takimi hitrostmi po naših cestah?

Saj se ne... malo se repencijo po internetu in sanjajo kako bi bilo lepo, ce bi se lahko vozili 180.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper3 je izjavil:

ginekk je izjavil:

Avtocesta ima itak tako projektirane ovinke, da gre povsod 200km/h.

Na gorenjski AC desni ovinek za Naklem v smeri Radovljice že ni za 200. Seveda če imaš nizkega BMW-ja in da je suho, drugače je pa bolj za max 170. Že zato ker je desni ovinek in si takoj ob ograji, ni dober občutek iti hitro.
Kontra smer v levi ovinek gre hitreje, 180 ni noben problem. 200 je ob gostem prometu itak nemogoče.
E? Kaj pa voziš? Clio? Tistemu se težko reče ovinek.
Ob gostem prometu je vse nemogoče, vedno se računa za prazno cesto.

Tukaj imaš primer. Nisem pa šel, za tiste čase, pretirano hitro, ker je bila temperatura okrog nič stopinj in je rahlo padal dež, mešan s snegom.
Ne dosti, ampak še vedno dovolj, da je bila cesta mokra.
Podnapise si vklopi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Na prazni cesti imaš pa potem levo in desno še en pas, to greš seveda lahko 200 čez ovinek, verjetno tudi 250. Ob ograji imaš pa vsega skupaj pol metra prostora, malo ti zdrsne avto in si v ograji, zato moraš biti takrat precej bolj pogumen da iščeš meje s hitrostmi preko 200, jaz čez 180 sigurno še nisem nikoli šel v prometu.

Video niti ni tako impresiven, tudi na koncu sem sprva mislil da je 160 izven naselja impresivno, sem se pa spomnil da sem samo ta mesec šel tudi sam toliko. Saj kot se mi je zdelo, 400KM ni neke razlike v hitrostih po naših cestah kot pa z 200KM, edino na pospeških se malo pozna.
Edino na AC 250, to gre meni bolj 200, ker je max 220-225, za 240 bi rabil 10km povsem prazne ceste.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

GrimReaper3 je izjavil:

MA ja, tisti klanec je eden najboljših delov avtocest pri nas...

Gas in dolge luči :)).

Klanec proti izvozu Tržič itak da je najboljši odsek, meni gre max 210, ampak večinokrat zaradi gostega prometa 180. Pa še to večkrat težko več kot 140 po levem pasu, moraš izbrati povsem desnega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Levi smernik za prehitevanje na pospeševalnem pasu AC (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11314621 (12652) PandaFlow2
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

16525910 (22607) Utk
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

16339683 (37435) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

528133752 (110774) solatko

Več podobnih tem