Forum » Loža » Mobilni telefoni Nokia
Mobilni telefoni Nokia

Hangman ::
Kako to, da se blagovna znamka Nokia ni uveljavila na trgu današnjih pametnih telefonov? Nekdaj je bil to sinonim za telefon, danes pa imaš po trgovinah na voljo le še par mobilnih telefonov, ki so večinoma primerni za starejše osebe.
Pomoje je na trgu še dovolj prostora za izboljšave, kakšne napredne lastnosti ali funkcije, zato zadnje čase razmišljam o tem, zakaj znamka ni več popularna. Jasno mi je, da so jo drugi proizvajalci prehiteli, ampak to se da nadoknaditi.
Če bi danes razvili telefon, ki je dovolj robusten in odporen na padce, ravno prave velikosti za vsak žep, s kapaciteto baterije za vsaj 2 tedna (ob današnjih obremenitvah) in sposobnostjo poganjana pametnih aplikacij, bi verjetno bil izbira št. 1 na trgu.
Pomoje je na trgu še dovolj prostora za izboljšave, kakšne napredne lastnosti ali funkcije, zato zadnje čase razmišljam o tem, zakaj znamka ni več popularna. Jasno mi je, da so jo drugi proizvajalci prehiteli, ampak to se da nadoknaditi.
Če bi danes razvili telefon, ki je dovolj robusten in odporen na padce, ravno prave velikosti za vsak žep, s kapaciteto baterije za vsaj 2 tedna (ob današnjih obremenitvah) in sposobnostjo poganjana pametnih aplikacij, bi verjetno bil izbira št. 1 na trgu.

d4vid ::
Čisto enostavno. Do prihoda androidov je bila med vodilnimi.
Potem pa so, namesto da bi izbrali android, tako kot Sony, Samsung, HTC itd, vzeli Windows Phone. WP se ni nikoli prijel, aplikacij ni bilo in brez aplikacij je pameten telefon uporaben ravno toliko kot nokia 3310.
Potem pa so, namesto da bi izbrali android, tako kot Sony, Samsung, HTC itd, vzeli Windows Phone. WP se ni nikoli prijel, aplikacij ni bilo in brez aplikacij je pameten telefon uporaben ravno toliko kot nokia 3310.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

mojsterleo ::
V bistvu se tudi Apple trenutno nahaja v podobni situaciji kot Nokia. Na kritičnem področju - razvoju umetne inteligence in s tem povezanega uporabniškega vmesnika, močno (po nekaterih ocenah vsaj 5 let) zaostajajo za konkurenco. Apple intelligence je preprosto fail. Tako za tekstovne, kot tudi slikovne in video obdelave. Koliko časa bodo še uporabniki to prenašali je vprašanje.
Tudi Nokia se je znašla v situaciiji, ko Symbian OS preprosto ni bil več konkurenčen. Začeli so tudi delati neke hibridne telefone in celo zašli v sektor igralnih konzol. Skratka na koncu jih je kupil M$ in vsilil svojo platformo Windows phone ki je prav tako propadla. Sedaj so Nokia pač podobno kot naša propadla podjetja Iskra, Alpina, Mehanotehnika Izola to neki kvazi produkti ki nimajo s kakovostjo originalne znamke nič.
Tudi Nokia se je znašla v situaciiji, ko Symbian OS preprosto ni bil več konkurenčen. Začeli so tudi delati neke hibridne telefone in celo zašli v sektor igralnih konzol. Skratka na koncu jih je kupil M$ in vsilil svojo platformo Windows phone ki je prav tako propadla. Sedaj so Nokia pač podobno kot naša propadla podjetja Iskra, Alpina, Mehanotehnika Izola to neki kvazi produkti ki nimajo s kakovostjo originalne znamke nič.

Furbo ::
Meni je super, da moj iphone nima AI.
A folk si želi, da cel telefon obsede AI?
A folk si želi, da cel telefon obsede AI?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Nazz ::
Meni je super Nokia E71 pa Bold 9000, ker se jima je še lahko reklo telefon, pa poglej kam smo prišli ...
Žal noben od naju ne narekuje razvoja. Mladini je AI še kako pomembnen.
Žal noben od naju ne narekuje razvoja. Mladini je AI še kako pomembnen.

d4vid ::
Tudi jaz bi, vsaj na telefonu, čisto brez težav preživel brez raznih EjAjev. Mislim, da Applu ne bo hudega.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram

mojsterleo ::
Tudi jaz bi, vsaj na telefonu, čisto brez težav preživel brez raznih EjAjev. Mislim, da Applu ne bo hudega.
Seveda obstajajo ljudje, ki si kupijo Apple telefon samo da je jabolko zadaj. Uporabljajo pa funkcije dumb phona. Lahko si konec koncev kupiš tudi Mercedeza in se z njim voziš nakupovat v bližnji Mercator.
Tehnologija gre dalje. Samsungovi phoni delajo že čudeže z umetno inteligenco. Siri pa je še vedno na nivoju izpred 10 let.

PujsekPepe ::
jabolček ima dolgo podporo, sam uporabljam 8plus, Iphone SE pa še 14 plus mi leži nekje, vse dela brez problemov, čeprav na SE neki appi že ne delajo več sam za google maps pa tiktok pa čist ok.
Kar se AI pa appla tiče
https://www.euronews.com/next/2025/08/1...
Ne pozabit da developerji dobijo veliko več keša pri jabuku kot androidu. Številke poguglej.
Kar se AI pa appla tiče
https://www.euronews.com/next/2025/08/1...
Ne pozabit da developerji dobijo veliko več keša pri jabuku kot androidu. Številke poguglej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()

OutOfTheBox ::
Katere fičerje pa uporabljate na telefonih ki imajo naprednejši AI? Kateri so sploh to.. Samsung?
Je kaj uporabnega?
Je kaj uporabnega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia se vrača k mobilnim telefonomOddelek: Novice / Nokia / Symbian | 9117 (6754) | antonija |
» | Nokia in Windows Phone sta zgodovina (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23208 (20423) | Gorky |
» | Motorola resno razmišlja o Windows PhoneOddelek: Novice / Windows Mobile | 17307 (15596) | Icematxyz |
» | Nokia bo le rahlo spreminjala Windows Phone 7Oddelek: Novice / Windows Mobile | 11421 (10179) | Lonsarg |
» | iPhone s tretjino dobička pametnih telefonov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 8568 (6140) | we_are_borg |