» »

Povezava Laptop-TV PROBLEM ČRNO-BELA SLIKA

Povezava Laptop-TV PROBLEM ČRNO-BELA SLIKA

peterg ::

Imam prenosnik, ki ima na plati vgrajeno grafično kartico s tv-out izhodom(S-video). Ko to priklopim na tv, je na tv-ju črno-bela slika. V nastavitvah vem, da bi moral spremeniti izhod iz S-video na kompazitiven video izhod, vendar to ni mogoče(tam kjer se to da spremeniti, je osiveno). Nekje sem slišal, da se da ta napaka odpraviti z zamenjavo dveh pinov pri s-video kablu. Naj povem še, da mi kabel iz klasičnega PC-ja na TV normalno dela(seveda ob nastavitvi kompazitiven izhod).
Lp thanks

CaqKa ::

peterg ::

Ok...sem pogledal, ampak nisem našel ustrezne rešitve:O
A mogoče kdo ve za kakšno stran, kjer bi našel podatke o teh povezavah ali pa vezalni načrt?

Kebab ::

Potrebuješ to.

Potem dela v barvah.

Stane kakih 500 - 1000 sit.

waters ::

Odgovor je sledeč. Predvidevam, da imaš SVHS kabel. Na eni strani ga vtakni v računalnik na drugi pa ga odreži. Svhs je sestavljen iz 4 žičk. Dve in dve zlotaj ( ovoj skupaj in jedro skupaj) in kasneje na chinch (jedro na jedro ovoj na ovoj). Tako dobiš chinch, ki ga vtakneš v rumeni chinch na sliki ( link Kebab ).

Zadeva 100% dela. Upam, da sem ti dobro razložil. Sicer pa malo poeksperimentiraj.

LP

peterg ::

Poskušal sem napraviti vezje, kot mi je svetoval waters. Na tv-ju sem dobil sliko, a še vedno je črno-bela....
Še enkrat naj povem, da mislim, da je glavni problem to, kako naj pretvorim signal(ki je pomoje NTSC) v barvnega(PAL)...
Poskušal sem s programom TVtool, ampak je le-ta le za grafične kartice NVidia, jaz pa imam integrirano(seveda-laptop) na plati in sicer znamke Sis.
Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: peterg ()

Sade ::

Enkrat je bla rešitev problema ta, da je blo treba v nastavitvah grafične izbraz composit Tv -out, pa je slika ratala barvna!

nicky ::

Tvoj laptop ima samo s-video izhod, zato posledično ne moreš izbrati kompozitnega (koaksa) :) Problem pa je samo v NTSC in PAL-B/G ... velikokrat ni šlo nastavit PAL-B/G, ker računalnik ni prepoznal naprave na izhodu ( TV ) in tako ni omogočil izbire pal,ntsc, ker le ta ni bila priklopjenja na s-video. Enkrat sem rešil primer, da sem naložil original gonilnike od grafične, ker z novejšimi ni in ni delala ... včasih je bil problem v frekvenci TV-ja, da pač TV ni "podpiral" barve, največkrat pa je bilo le to, da si moral vse lepo nastavljati pa preiskati, da si po "enem mescu" končno le našel da je napaka le nekje v tvojih natsavitvah za grafično kartico ... aha mal poglej tudi v bios, mogoče ma grafična kartica kake nastavitve ker je integrirana ... 0:)

il ::

Poglej če imaš NTSC/PAL nastavitev v BIOSu. Pri mojem Notex prenosniku se zadeva nastavlja v BIOSu, kjer je tudi opcija "overscan".
LP

peterg ::

Sem pogledal v BIOS-u in res je-tam se da nastaviti PAL/NTSC ampak je vseeno kaj dam-slika je še vedno čb...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564105 (3434) anjica
»

Črnobelo kdaj pač ni lepo

Oddelek: Zvok in slika
101579 (1351) Zeratrem
»

TV OUT - črno bela slika - grafična geforce

Oddelek: Zvok in slika
91843 (1678) dskerg
»

Problem z Geforce-om Ti 4200!!!

Oddelek: Zvok in slika
131766 (1382) partysound
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika
253119 (2652) romario

Več podobnih tem