Forum » Na cesti » Realna poraba bencinarja
Realna poraba bencinarja
Relanium ::
Ja maš prav
Kok kej mislte, da porabi tale enka iz Žalca, ki ga lastnik dnevno vozi na šiht (ukvarja se s tuningom)
Kok kej mislte, da porabi tale enka iz Žalca, ki ga lastnik dnevno vozi na šiht (ukvarja se s tuningom)
hojnikb ::
Si me ze skoraj preprical, zdaj se samo rabim kak review, kok stvar dejansko kej zdrzi stresa, da ni tak da po dveh rundah nordschleife treba klicat ADAC in naredit generalko :)
Zaenkrat še ni neke indikacije, da bi mel kake katastrofalne probleme... Jasno pa.. baterija in zavore nebojo zdrzale cel dan ringa...
Ampak za krajse trackdaye te pa nic ne ustavlja da ne vrzes gor set coiliverjov, bolsih ploscic pa set spodobnih gum
Ceprav nwm zakaj bi to delal
#brezpodpisa
nekoman ::
Imaš avto samo za službo?
Ne avto za privat, želja je, čim več se vozit nasploh in čim dlje.
Npr. v službo se vozim po 5 km daljši poti vsak dan sem in tja, je več ravnine ipd., skratka uživam v vožnji.
Če rabim kaj za doma iz "železnine" se zapeljem v lj 70 km stran v eno stran :) čeprav je lokalna trgovina 2 km stran.
Ja ste kar zašli offtopic. Kaj nas briga polo gti pa neke fore te :)
WizzardOfOZ ::
Probi montirat špero na FWD.....
100% špero al LSD? Ker če boš 100% špero gor dal, boš malo težko zavijal.
LSD ima pa že vsak kitajc vgrajen.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
GrimReaper3 ::
OP sem vozil 150KM TSI Tiguana, poraba bo manjsa kot Meizujev GTI, ampak bo vseeno malce vecja kot 1.6 Dizel. Racunaj na 5,5-6
Lol, 5,5l, pa kaj je VW prelisičil fiziko? Zastopim, da so naredili malenkost napredka, ampak to se da spravit dol 0,5l, ne pa celih 3l.
Meni je težko zastopiti, da prideš iz tega:
Alfa Mito 1.4T 135KM - povprečje sem imel 10,7l. Seveda je bilo to brez šparanja, ker če ne že v štartu ne bi kupil takega avta. Who the fuck kupi "športni" avto za vožnjo 60?
Poleg tega to kar pišete 5,5l je en bullshit. Pove se hitrost in obrate ter kje si vozil. Npr. s tem avtom max 100 km/h in max 3000 rpm regionalka Radovljica - Jesenice 8,1l, Jesenice - Radovljica pa 6,5l. To je zame proper normalna vožnja, ker kdo ti bo pa šel tako relacijo pri 60-80 km/h, čeprav dejansko ravno to folk dela, potem vseeno če greš z avtobusom.
Vožnja po ovinkastih cestah v hrib skoraj kot bi bil na dirkališču pa v eno smer 9,8l, nazaj 13,4l. Vse to je seveda po BC, ker ene vožnje ne moreš drugače, lagal mi je v povprečju v minus 0,35l.
Opel Astra 1.6T 200KM - povprečje do sedaj 9,05l. Sem pa vozil že vse možno, regionalke, AC. Ta tank sem ga šparal, ampak vseeno vozil zelo dinamično, AC 140, kvačjem enkrat ali 2x na dan, če sem imel dovolj kolone na desnem pasu, sem potegnil do 170, poraba 9,16l na tank.
5,5l? Pa kako boš to dobil razen če se greš vozit 80 po AC? Mislim, kako mora eden sploh izustiti tako veliko bedarijo? Nazadnje sem imel tako porabo z 1.2 60KM Puntom z max 2500 rpm, v eno smer 5,0l, v drugo smer 5,8l. To je to kar lahko narediš pri bencinarjih, ne bo mi noben pravil pravljic, da sedaj so pa naredili 150KM motor, ki pije enako. No mogoče res pri teh 2500 rpm, ampak to je bolj švoh vožnja.
Po drugi strani se pa zdaj govori že o avtih za 35-50k. Meni je za naše 1200EUR plače, se pravi za avto max 300EUR na mesec, že 10kEUR za avto zelo veliko. In če imaš 35-50k za avto, potem se sploh ne boš pogovarjal o 5,5l, ampak ti bo vseeno ali bo 8l ali 12l.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
Utk ::
Meni je za naše 1200EUR plače, se pravi za avto max 300EUR na mesec, že 10kEUR za avto zelo veliko. In če imaš 35-50k za avto, potem se sploh ne boš pogovarjal o 5,5l, ampak ti bo vseeno ali bo 8l ali 12l.
Ni čudno da imaš 1200, če si neumen kot noč.
Kmalu še to ne bom imel, prej 300EUR ali koliko da država. Najprej bom probal vleči max bolniško kolikor jo nekateri že 15 let. Saj kaj so mi delali v Iskri 13 let, res neverjetno da je to sploh še možno, verjetno sem zaradi tega zdaj zjeban, si pomoje zaslužim še enkrat toliko let plačila za nedelo.
Zgodovina sprememb…
trojnis252 ::
Imam škodo octavio 1.5 eTsi zdaj eno leto in imam povprečje 5.6 l. Če se zelo špara in vozi v koloni, brez prehitevanja, pride pod 5. AC plus regionalka.
nekoman ::
Če imaš plačo 1200€, pa da daš 300 € na mesec za avto, se meni zdi veliko...
sam če računam na hitro imaš prav:
gume na leto 200€
servisi na leto cca 600€
zavarovanje 600€
nafta 3 x 60€ x 12 = 2200 € cca
to je: 300€ genau na mesec
Si sploh ne mislim, da toliko zmečem v avto vsak mesec
sam če računam na hitro imaš prav:
gume na leto 200€
servisi na leto cca 600€
zavarovanje 600€
nafta 3 x 60€ x 12 = 2200 € cca
to je: 300€ genau na mesec
GrimReaper3 je izjavil:
Kmalu še to ne bom imel, prej 300EUR ali koliko da država. Najprej bom probal vleči max bolniško kolikor jo nekateri že 15 let. Saj kaj so mi delali v Iskri 13 let, res neverjetno da je to sploh še možno, verjetno sem zaradi tega zdaj zjeban, si pomoje zaslužim še enkrat toliko let plačila za nedelo.
Če se sam ne znaš čuvat, kdo te bo?
Če imaš plačo 1200EUR, pa da daš 300 EUR na mesec za avto, se meni zdi veliko...
Seveda je veliko. Saj zato je meni čudno kaj je pri nas toliko avtomobilov. Res ene 10x preveč jih je. Pri nas v družini 4 samo jaz redno uporabljam avto (nujne vožnje, ne kar neki), ima ga pa še fotr za bolj za vožnje za na lepše. Drugače ima pa v povprečju taka družina pri nas vsaj 4 avtomobile.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ ::
Men vedno od tankanja do tankanja porabi 20€.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
_Sajmon_ ::
GrimReaper3 je izjavil:
...
5,5l? Pa kako boš to dobil razen če se greš vozit 80 po AC? Mislim, kako mora eden sploh izustiti tako veliko bedarijo? Nazadnje sem imel tako porabo z 1.2 60KM Puntom z max 2500 rpm, v eno smer 5,0l, v drugo smer 5,8l. To je to kar lahko narediš pri bencinarjih, ne bo mi noben pravil pravljic, da sedaj so pa naredili 150KM motor, ki pije enako. No mogoče res pri teh 2500 rpm, ampak to je bolj švoh vožnja.
Samo brez panike. 5.5 sem porabil z Golfom 1.5, sicer ne 150 ampak 115KM, na relaciji Ljubljana-Vojnik-LJ, podobno LJ-Gorica-LJ. Vožnja po predpisih, na AC 120. Kjer je bila potreba, sem tudi pospešil, nimam rad da se za mano kolona dela. Pač tvoj stil vožnje je neekonomičen, pač kakor ti ustreza, če to ni nevarno za promet. Hočem reči, da ne rabiš 80 po avtocesti vozit in da so to vse realne uporabe. Za Golfa 1.5 150KM je imel AMZS testno povprečje 5.5l. Sicer je za moje moje spritmonitor dovolj relevantna stran, ki ti pove okvirno kolikšno porabo pričakovat, če je vnosov dovolj. Potem pa imaš odstopanja gor in dol, glede na stil vožnje, itd. Tako pač je, ni neka umetnost. Imam tudi sam prijatelja, ki ima Cupro 1.5 in mi je še pred mojim nakupom Golfa rekel, da porabe ne spravi po 7l. Ja, potem ko mi je omenil kako hiter je na AC, sem se samo nasmejal...
Sicer pa nima veze tudi če bi imel z Golfom 1.5 porabo 5,5l, ker bolje da ne gledam koliko pride tak avto. Ni računice da bi se splačalo, pa še poraba pri 140 je sigurno vsaj 7l.
Zgodovina sprememb…
Snajper_ ::
endelin ::
Haha ja 6 litrov bo pil 250km+ polo a božate stopalko za plin?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Blinder ::
Moč se uporablja po tistih par primernih ovinkih in pri pospeševanju, če nimaš nobenga pred sabo. V vseh ostalih sitaucijah se vozi normalno. Razen razni avti s 60 konji. Tisti se vozijo z nižoj povprečno hitrostjo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Goran's Blog ::
Meizu ::
Jap, toliko pac pije, jaz vem koliko dam za bencin. Vi pa kar veselo naprej ugotavljajte, kaz sem svoje povedal, vec kot toliko moje pozornosti pa ne rabite, boste ze preziveli :)
jest10 ::
GrimReaper3 je izjavil:
Npr. s tem avtom max 100 km/h in max 3000 rpm regionalka Radovljica - Jesenice 8,1l, Jesenice - Radovljica pa 6,5l.
Kaj imaš pa to ena razštelana jetra?
GrimReaper3 je izjavil:
OP sem vozil 150KM TSI Tiguana, poraba bo manjsa kot Meizujev GTI, ampak bo vseeno malce vecja kot 1.6 Dizel. Racunaj na 5,5-6
Lol, 5,5l, pa kaj je VW prelisičil fiziko? Zastopim, da so naredili malenkost napredka, ampak to se da spravit dol 0,5l, ne pa celih 3l.
Meni je težko zastopiti, da prideš iz tega:
Alfa Mito 1.4T 135KM - povprečje sem imel 10,7l. Seveda je bilo to brez šparanja, ker če ne že v štartu ne bi kupil takega avta. Who the fuck kupi "športni" avto za vožnjo 60?
Poleg tega to kar pišete 5,5l je en bullshit. Pove se hitrost in obrate ter kje si vozil. Npr. s tem avtom max 100 km/h in max 3000 rpm regionalka Radovljica - Jesenice 8,1l, Jesenice - Radovljica pa 6,5l. To je zame proper normalna vožnja, ker kdo ti bo pa šel tako relacijo pri 60-80 km/h, čeprav dejansko ravno to folk dela, potem vseeno če greš z avtobusom.
Vožnja po ovinkastih cestah v hrib skoraj kot bi bil na dirkališču pa v eno smer 9,8l, nazaj 13,4l. Vse to je seveda po BC, ker ene vožnje ne moreš drugače, lagal mi je v povprečju v minus 0,35l.
Opel Astra 1.6T 200KM - povprečje do sedaj 9,05l. Sem pa vozil že vse možno, regionalke, AC. Ta tank sem ga šparal, ampak vseeno vozil zelo dinamično, AC 140, kvačjem enkrat ali 2x na dan, če sem imel dovolj kolone na desnem pasu, sem potegnil do 170, poraba 9,16l na tank.
Po drugi strani se pa zdaj govori že o avtih za 35-50k. Meni je za naše 1200EUR plače, se pravi za avto max 300EUR na mesec, že 10kEUR za avto zelo veliko. In če imaš 35-50k za avto, potem se sploh ne boš pogovarjal o 5,5l, ampak ti bo vseeno ali bo 8l ali 12l.
Očitno maš neke požrešne kante to... Z atmosferskim bencinarjem z 184HP (seprav več kot ta italjanska kanta) kamot dosežem po regionalki pod 5 litrov (normalna voznja po omejitvah). Avtocesta kamot ~5.1-5.5 pri 110, nekaj čez 6L pri 130.
Edina varjanta da mi uspe pridit do 10L je da ga launcham od semaforja do semaforja. Pa še to tezko.
Tko da al maš zanič avte al se pa ne znaš vozit.
(btw porabe so ble zračunane tudi na roke tank v tank in je odstopanja pod 0,1L).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
MikeRotch ::
Jap, toliko pac pije, jaz vem koliko dam za bencin. Vi pa kar veselo naprej ugotavljajte, kaz sem svoje povedal, vec kot toliko moje pozornosti pa ne rabite, boste ze preziveli :)
Tunan Polo GTI ti pije 6 litrov, kar pomeni, da voziš 100 za šleparji na avtocesti. V temi o električnih vozilih pa se delaš norca iz imaginarnih EVjev, ki vozijo 100 za šleparji po avtocesti :)
Jasno da lahko toliko pije. Saj jaz sem tudi kupil 8 let starega Clia RS 197 in 5 let starega Mita 1.4T 135, pa sta imela oba na BC-ju 6l (tisti BC2, ki meri od začetka, ne samo BC1 za en tank) ter bila oba zamorjena do konca, da sem ju stežka odmoril, ampak je potem le šlo. Tudi čipat nobenega ni šlo.
Zdaj pa moj 1.6T 200 po skoraj 8 letih, ki ga imam od novega, to je praktično še nov avto, pa ga nisem nič božal. Gre kot treba, nobenih problemov, tudi sem siguren da ne bi nič jamral, če bi ga hotel čipati. Tako da močnejši avto bolje da voziš kot se zagre kot pa da ga cijaziš.
Ampak who the fuck bo kupil 250KM, da ga bo božal? To če voziš 100 izven AC in 140 po AC si šele dobro začel, ker tukaj še ne izkoriščaš takega avta. V bistvu v meji predpisov nimaš kaj s takim avtom.
Pa kaj je s tem ne znaš vozit, menda vsak zna vozit z 10% plina in s 100% plina, to pa res ni raketna znanost. Bolj je vprašanje kdo je toliko mazohista, da se bo vsak dan vozil z 10% plina.
Zgodovina sprememb…
Kupiš električarja, pa se nebo treba ukarjat s porabo
Zdej se pač treseš, k ti ta nemška jajca pije 9L za zelo revne konje..
Zdej se pač treseš, k ti ta nemška jajca pije 9L za zelo revne konje..
#brezpodpisa
Kaj naj bi se tresel, za 40l bencina dam 60EUR, nimaš tukaj kaj, toliko pride. Dokler bom dobival na TRR vsak mesec 1200EUR, mi to ni noben problem, ko ne bom več, bom se pač vozil z rešilcem, za drugo imaš pa v Radovljici itak vse na peške razdalji, sploh ne vem kaj je tukaj toliko avtomobilov.
Vsak ve da je najdražje zamenjat avto, sploh tak ki ti dela 100%. Pa kaj misliš da nisem vedel da ta avto pije 9-11l, ravno toliko kot sem pričakoval sem dobil, ne kot nekateri bedaki, ki pričakujejo 5l, dobijo pa 10l.
Tukaj po forumu so revni konji ja, v realnosti moram pa čakat pred mano vozeče pri 40, ko grem na istem odseku 105, pa je treba meni samo malo plina stistnit, da dobim tako hitrost, drugače bi šlo tudi 120+. Kaj mi bo 400KM, ali bom šel 200 na takem par 100m odseku, seveda po zraku, ker po cesti ne gre zaradi prometa, kaj mi bo to?
Itak da se včasih pozna, da je treba malo počakat, recimo v peti najbrž ne boš kar takoj prišel iz 140 do 180. Ampak da bi prišel brez da bi moral čakat, pa stane precej, 50k+ ter še poraba bencina 15l+. Tako da je to zajebavanje z revnimi konji kar neki, konjev je ravno prav 200 za naše ceste in naše mizerne povprečne plače 1200EUR.
Drugače pa ni treba čisto nič čakat, prva, druga, tretja, to vse leti kot je treba.
Pa to je bilo itak 2017 da si še dobil tak avto za 20k, zdaj sploh ne vem kaj bi lahko kupil rabljenega za 5-10k, to je vse zjahano, ker noben ne zna vozit. Pa jaz sem dobro premislil koliko konjev rabim za kakšno ceno, ne kot nekateri, ki kar neki kupujejo. Še zdaj po 8 letih mi nič ne manjka pri avtu, tako da sem vse prav kupil.
Vsak ve da je najdražje zamenjat avto, sploh tak ki ti dela 100%. Pa kaj misliš da nisem vedel da ta avto pije 9-11l, ravno toliko kot sem pričakoval sem dobil, ne kot nekateri bedaki, ki pričakujejo 5l, dobijo pa 10l.
Tukaj po forumu so revni konji ja, v realnosti moram pa čakat pred mano vozeče pri 40, ko grem na istem odseku 105, pa je treba meni samo malo plina stistnit, da dobim tako hitrost, drugače bi šlo tudi 120+. Kaj mi bo 400KM, ali bom šel 200 na takem par 100m odseku, seveda po zraku, ker po cesti ne gre zaradi prometa, kaj mi bo to?
Itak da se včasih pozna, da je treba malo počakat, recimo v peti najbrž ne boš kar takoj prišel iz 140 do 180. Ampak da bi prišel brez da bi moral čakat, pa stane precej, 50k+ ter še poraba bencina 15l+. Tako da je to zajebavanje z revnimi konji kar neki, konjev je ravno prav 200 za naše ceste in naše mizerne povprečne plače 1200EUR.
Drugače pa ni treba čisto nič čakat, prva, druga, tretja, to vse leti kot je treba.
Pa to je bilo itak 2017 da si še dobil tak avto za 20k, zdaj sploh ne vem kaj bi lahko kupil rabljenega za 5-10k, to je vse zjahano, ker noben ne zna vozit. Pa jaz sem dobro premislil koliko konjev rabim za kakšno ceno, ne kot nekateri, ki kar neki kupujejo. Še zdaj po 8 letih mi nič ne manjka pri avtu, tako da sem vse prav kupil.
Zgodovina sprememb…
Tunan Polo GTI ti pije 6 litrov, kar pomeni, da voziš 100 za šleparji na avtocesti. V temi o električnih vozilih pa se delaš norca iz imaginarnih EVjev, ki vozijo 100 za šleparji po avtocesti :)
Tako je, 100 za šleparji, oz. gredo prej 90. Vse ostalo so pravljice pri 1.5T 150KM do 2.0T 250KM.
Lahko pa kak video dokaz, vožnja, na koncu posnetek BC-ja. Koliko laže števec bomo že verjeli na besedo, ne vem kdo bi se to lagal.
Drugače sem pa jaz dosegel:
110 po AC, cel tank enakomerna vožnja - 6,4 l
120 po AC, cel tank enakomerna vožnja - 6,8 l
Verjamem da obstajajo bolj učinkoviti turbobencinarji, ampak to je lahko kvečjem -0,5l, se pravi okol 6l.
Sicer pa zdaj vidim za nazaj, da je celo napisal da vozi 110-115 s 6,3l. To bo pa kar prav, tako da ne vem zakaj se prepiramo. Kot sem rekel, nič dosti bolj učinkovit ni, tukaj pa kakšna jajca jaz vozim. Uf, res, en deci manj pije.
Jaz imam Polo GTI z 250KM+ čipiran 2.0 turbo TSI in pijem cca. 6.3/100 pri zrelaksirani vožnji na AC (110-115kmh) in cca dobrih 6/100 pri vožnji po magistrali. V mestu najebeš, tam sem bližje 8-9/100.
Edino v mestu normalna poraba. Ja, saj vidim več takih, ki se znajo samo afnati po mestu s tistimi glasnimi izpuhi, izven mesta pa ne znajo pokazat nič.
Zgodovina sprememb…
GrimReaper3 je izjavil:
Tako je, 100 za šleparji, oz. gredo prej 90. Vse ostalo so pravljice pri 1.5T 150KM do 2.0T 250KM.
Lahko pa kak video dokaz, vožnja, na koncu posnetek BC-ja. Koliko laže števec bomo že verjeli na besedo, ne vem kdo bi se to lagal.
Verjamem da obstajajo bolj učinkoviti turbobencinarji, ampak to je lahko kvečjem -0,5l, se pravi okol 6l.
Sicer pa zdaj vidim za nazaj, da je celo napisal da vozi 110-115 s 6,3l. To bo pa kar prav, tako da ne vem zakaj se prepiramo. Kot sem rekel, nič dosti bolj učinkovit ni, tukaj pa kakšna jajca jaz vozim. Uf, res, en deci manj pije.
Jaz imam Polo GTI z 250KM+ čipiran 2.0 turbo TSI in pijem cca. 6.3/100 pri zrelaksirani vožnji na AC (110-115kmh) in cca dobrih 6/100 pri vožnji po magistrali. V mestu najebeš, tam sem bližje 8-9/100.
Edino v mestu normalna poraba. Ja, saj vidim več takih, ki se znajo samo afnati po mestu s tistimi glasnimi izpuhi, izven mesta pa ne znajo pokazat nič.
Očitno maš neke požrešne kante to... Z atmosferskim bencinarjem z 184HP (seprav več kot ta italjanska kanta) kamot dosežem po regionalki pod 5 litrov (normalna voznja po omejitvah). Avtocesta kamot ~5.1-5.5 pri 110, nekaj čez 6L pri 130.
Edina varjanta da mi uspe pridit do 10L je da ga launcham od semaforja do semaforja. Pa še to tezko.
Tko da al maš zanič avte al se pa ne znaš vozit.
(btw porabe so ble zračunane tudi na roke tank v tank in je odstopanja pod 0,1L).
Sem imel 2.0 197 (oz. realnih 185KM) atmosferca, 7-16l je bilo. Zdaj je edino vprašanje kdo bi kupil tak avto potem pa govoril neke pravljice o 5l. Ker edino kjer lahko izkoristiš tak avto so ovinkaste gorske ceste, tam pa najbrž ne boš imel 7l (oz. v tvojih pravljicah za lahko noč celo 5l). Samo po ravnem brez ovinkov je brezveze, za na AC sploh niso primerni.
Ja, jaz sem tudi probal voziti narahlo, zakaj pa ne, ampak to je bila ena vožnja, pa ravno pri tisti s samo 7l me je ustavil policaj ko sem se spustil po klancu 70 čez tablo za naselje. Mar bi me, ko sem imel porabo 16l in sem šel 140 po regionalki, pa to je bilo precej večkrat.
Zgodovina sprememb…
ja mel si zaniČ atmosferca z MPI in nizko kompresijo. Kot pravim, z modernim atmosfercom so take porabe kamot dosegljive. Sicer tudi zelo pomaga če je to v lahki šasiji, ne kakšni težki kravi.
In to pač niso pravljice, ker sicer bi tezko odfuro 750-800km z 40l keslom.
In to pač niso pravljice, ker sicer bi tezko odfuro 750-800km z 40l keslom.
#brezpodpisa
Električni avto ne kupim nikoli in nikdar!! To itak ne bo dolgo pilo vode, ma Trumpl kar prav da je treba vrat? predragi servis in pogreb s polnjenjem in sto drugih. Osebno bom mel ica do 3EUR na L, pol šele začnem mogoče Gruntar drugač.
Do sedaj sem imel ročni menjalnik,bi pa sedaj avtomatiko.
Nikoli se nisem vozil avtomatski menjalnik. A desne noge pol praktično ne rabiš? Ti bi bilo zame dvesto ker imam težave z desno nogo/kolenom ..
Ravno desno rabiš, kako pa boš dodajal plin in zaviral? Leva pa samo počiva na počivalu za nogo.
Edino če se greš vozit reli, tam morata obe nogi delati čimveč, tudi leva na zavori in desna zavora in plin naenkrat, ampak to rabiš izredno dobro motoriko. Ta video sem gledal zanjič, sicer manual, ampak je vse enako razen pritiskanja sklopke za prestavljanje.
Drugače je za nas Evropejce še težje vozit avtomatika, ker smo navajeni na ročne. Ko sem ga imel jaz nazadnje za nadomestnega, sem se najbolj namatral in zamudil pri vzvratnem parkiranju. Ker pri ročnem imaš nadzor res v nulo, tudi sklopka zelo pomaga, ker to imaš pri nizkih hitrostih do 5 km/h v bistvu za dodajanje/odvzemanje plina.
Jaz imam rad ročnega že da imam popoln nadzor nad vozilom. Ne mi reči da ga kar vsi imajo, najbolje vidim pri preprostem vključevanju na glavno cesto, pa je lahko tako pod kotom 45°, pa se folk še kar vedno nekaj ustavlja. Če imaš dober nadzor nad vozilom in dobro opazovanje, to lepo steče in se ne rabiš nič ustavljat.
Drugače je bilo veliko povedanega že v tej temi:
Hendikep
Zgodovina sprememb…
Meizu ::
Ne vem kaj eni fantazirate. Za toliko na uro rabis pri doloceni masi in doloceni aerodinamiki toliko in toliko njutnov potiska. 2.0t je se vedno 4 cilindras, torej v osnovi nic kaj pretirano drugace kot ostali 4 cilindri. Ce ga torej vozis normalno in brez nabijanja gasa potem je cisto normalno pricakovati relacijsko porabo 6 litrov.
Golf GTI ima napram polu porabo takoj liter visjo na bilokateri kalkulaciji ker nima VvT sistema za budack cycle kar pomeni, da nima varcnega nacina voznje pri nizkem loadu masine kot ima to polo gti, ki zamakne timing ventilov tako da ne zgublja motor energije za brezveze pri polni kompresiji cilindra.
Saj vas je dosti kao strojnikov tu noter, boste ze znali zracunat teh par osnov.
Ce pa nabijate avto do poda no stop in potem nabijate kako je poraba izpod 10l nerealna - good for you. Ampak to pomeni da ste bolj en kurc od soferjev, ker vas ocitno vecina ni seznanjena s konceptom dinamicne voznje.
Jaz svojega GTIja pritisnem pogosto, konec koncev je to tudi njegov namen, ampak ce imam na AC guzvo do LJ potem nima smisla da porivam avto ostalim v rit in nerviram kot idiot. Nizka poraba je tako v mojem primeru bolj posledica guzve v prometu kot kaj drugega.
In kljub temu da sploh na B roadih rad vozim dinamicno in sportno imam na koncu dneva povprecno porabo se vedno 6.8-7l/100. Je pa res da se ne fjakam po mestih ker imam to sreco, da zivim izven betonske dzungle. Slednje je tudi razlog da vas vecina pije 10 litrov.
Edit: Pa nikjer ne pise da moras imet povprecno hitrost na regionalki 130kmh zato ker imas gtija. In taki potem prodajajo te avte naprej kot "super ocuvane" in "ljubiteljsko vozene". Pfah... se na hladno masino ga pritiskate, ne lagat.
Golf GTI ima napram polu porabo takoj liter visjo na bilokateri kalkulaciji ker nima VvT sistema za budack cycle kar pomeni, da nima varcnega nacina voznje pri nizkem loadu masine kot ima to polo gti, ki zamakne timing ventilov tako da ne zgublja motor energije za brezveze pri polni kompresiji cilindra.
Saj vas je dosti kao strojnikov tu noter, boste ze znali zracunat teh par osnov.
Ce pa nabijate avto do poda no stop in potem nabijate kako je poraba izpod 10l nerealna - good for you. Ampak to pomeni da ste bolj en kurc od soferjev, ker vas ocitno vecina ni seznanjena s konceptom dinamicne voznje.
Jaz svojega GTIja pritisnem pogosto, konec koncev je to tudi njegov namen, ampak ce imam na AC guzvo do LJ potem nima smisla da porivam avto ostalim v rit in nerviram kot idiot. Nizka poraba je tako v mojem primeru bolj posledica guzve v prometu kot kaj drugega.
In kljub temu da sploh na B roadih rad vozim dinamicno in sportno imam na koncu dneva povprecno porabo se vedno 6.8-7l/100. Je pa res da se ne fjakam po mestih ker imam to sreco, da zivim izven betonske dzungle. Slednje je tudi razlog da vas vecina pije 10 litrov.
Edit: Pa nikjer ne pise da moras imet povprecno hitrost na regionalki 130kmh zato ker imas gtija. In taki potem prodajajo te avte naprej kot "super ocuvane" in "ljubiteljsko vozene". Pfah... se na hladno masino ga pritiskate, ne lagat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
D3m ::
GrimReaper3 je izjavil:
Sicer pa nima veze tudi če bi imel z Golfom 1.5 porabo 5,5l, ker bolje da ne gledam koliko pride tak avto. Ni računice da bi se splačalo, pa še poraba pri 140 je sigurno vsaj 7l.
Sem imel tudi 5,3l ampak moraš vedeti, da pri mojem 1.5 TSI imam avtomatski izklop valjev na avtocesti in dela samo z 2-valjema.
|HP EliteBook|R5 6650U|
AtaStanko ::
GrimReaper3 je izjavil:
Točno tako se strinjam z vsem kar si napisal do sedaj.
Ja, lahko je imet 6 porabo, če se voziš kot ena stara mama, babica(Meizu) gre na jug. Samo ne moreš potem govorit, da je povprečna poraba 6
Kot je en že napisal, če greš po avtocesti na Jesenice je lahko poraba pri 130 8L, če greš pa iz Jesenic pa 6L, pa če gledaš je skoraj naravnost in kaj potem ti je povprečna kr 6L. To je Meizuova fizika. LOL
Nič čudnega, da imamo potem take zastoje, ko je pa tolk Meizuov na cest.
m0LN4r ::
GrimRiper se ni poskusil VAG Turbo navor v kombinaciji z ACT, to je s tempomatom vedno stevilka 5 spredaj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Pfah... se na hladno masino ga pritiskate, ne lagat.
Eh, za hladnega 4000 sem pa tja ni nič. Problem na dolgi rok je verjetno 4500, 5000. Seveda tudi to ne, če ti uide samo na vsake 2000-5000 km, ali zaradi lastne napake ali pa zaradi potrebe v prometu (sicer zelo redko da res nujno rabiš toliko rpm).
Itak kot vsaka stvar, bolj ga šparaš, dlje zdrži, ampak po mojem mnenju pa ni res nobene razlike ali se pri hladnem omejiš na 2500 ali na 3500.
Heh, tempomat, to je šele smeh za vsakega, ki da kaj nase kot voznika. Kot rečeno, jaz z manualom vozim vedno glede na moje trenutne potrebe, in tega mi tempomat seveda ne omogoča. Na povsem prazni AC oz. s kvečjem enim vozilom na 5 km, to je pa seveda res brezveze nekaj pospeševati, si izbereš neko konstantno hitrost, in to je pa res potem brezveze (celo utrujajoče na 100+ km?) držati plin z desno nogo.
No kot je rekel AtaStanko, tukaj vi kao dirkači, a obenem tudi cijazaši, prodajate ene številke za eno povprečno porabo nekega avta, po drugi strani pa še sami priznavate, da je to v najboljših pogojih. Kaj vam je to fetiš se tako lagati pri porabi? Vsak normalen človek bo pa, če mu avto pije 6-12l (ja, 150-250KM ne pije 5-7l), bo rekel da pije 9l in ne 6l, če se že mora označiti z eno številko. Jaz tudi lahko pridem na 5l (sicer še nisem, ampak če bi šel po AC ali po dolgi ravni regionalki 60 km/h, ne bi smel biti problem), ampak povprečna do sedaj je bila 9l, tako da ne bom po forumih razlagal, da mi pije 5l.
Ja, to je to, povejte koliko ste imeli do sedaj povprečno porabo, če pravite da pritiskate tudi na B roadih (kot pravite, če ne bi, itak ne bi kupili takega avta, logično). Ker ne vem koga zanima koliko imate vi porabo v eni koloni pred LJ. OP-ja zanima realna poraba. In če že kupuješ nov (tudi če rabljen) avto, imaš verjetno dovolj denarja, da boš vozil vsaj normalno 140 po AC, in to tako brez tempomata, se pravi 120-160.
Zgodovina sprememb…
Kakšne gare in maš to
6,3l/100km povprečne sem imel včeraj, na povratni vožnji, ko sem s prikolco peljal meter drva z Baške grape čez Soriško na Bled.
Ti pa imaš več pri 100km/h na relaciji Jesenice-Radovljica.
Dej fukni ta jajca že v prešo. Ničvredne smeti.
6,3l/100km povprečne sem imel včeraj, na povratni vožnji, ko sem s prikolco peljal meter drva z Baške grape čez Soriško na Bled.
solatjek ::
Pogovarjati se o porabi je tako zelo odvisno od tega kje se voziš, torej tvoje dnevne relacije, temperature (poletje/zima), zimske gume, koliko potnikov/prtljage prevažaš, hribi se zelo poznajo, še zdaleč spust iz hriba ne kompenzira porabe v hrib, strežni kovček...
Tako moj stari 140KM 1.8 bencinar porabi:
- 11 do 12l/100 km pri izključno mestno vožnji
- 7 l/100 km pri 130km/h tempomat izključno AC in nič drugih relacij
- 6,3 l/100 km na AC pri 110km/h
- regionalke brez nekih zastojev je brez težav 5,5 l/100km
V celoletnem povprečju, kjer je mešanica vsega, pa okrog 7l. To je računano na roke, ker BC laže za 0,3 do 0,5 (kaže manj).
Na splošno pa, z mučenjem sebe, motorjs in drugih udeležencev v prometu boš z muko prihranil še tistih dodatnih 0,5l/100 km, a brez težav povečal za 2 do 3 litre z dinamično vožnjo. To je dejstvo.
- 7 l/100 km pri 130km/h tempomat izključno AC in nič drugih relacij
- 6,3 l/100 km na AC pri 110km/h
- regionalke brez nekih zastojev je brez težav 5,5 l/100km
V celoletnem povprečju, kjer je mešanica vsega, pa okrog 7l. To je računano na roke, ker BC laže za 0,3 do 0,5 (kaže manj).
Na splošno pa, z mučenjem sebe, motorjs in drugih udeležencev v prometu boš z muko prihranil še tistih dodatnih 0,5l/100 km, a brez težav povečal za 2 do 3 litre z dinamično vožnjo. To je dejstvo.
2dark ::
Tole si moral imet zelo starega bencinarja , ki ga je potrebno visoko v obrate priganjat. To ni realna poraba, ker večina nima bencinarja s porabo 11 litrov po mestu, ne vozi 1.8 bencinarjev.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Pri 5 let stari Toyoti Rav4 2.0 bencin je poraba podobna. 11-12 po mestu. Poraba je taka že od novega, da ne bo kdo rekel, da je kaj narobe z avtom.
Pri 5 let stari Toyoti Rav4 2.0 bencin je poraba podobna. 11-12 po mestu. Poraba je taka že od novega, da ne bo kdo rekel, da je kaj narobe z avtom.
Z avtom verjetno ni. S tabo pa marsikaj, da si pripravljen plačevat tako visoko poraba, ki je neupravičena.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Neupravičena? Kako točno ti je to uspelo zaključiti takole na daljavo? Čarobna krogla pa to?
On primerja neke 1,0 turbo mlinčke v majhnih jajcih z 1,8 in 2,0 bencinarji. Pa tudi tisti mlinčki porabijo v mestu 8 litrov kot keks. Vem, ker sem imel oboje. Edino kar res naredi razliko v mestu je hibrid.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
kanarin ::
Z avtom verjetno ni. S tabo pa marsikaj, da si pripravljen plačevat tako visoko poraba, ki je neupravičena.
Pa kaj vas sploh briga kakšen avto ima kdo in kakšno porabo ter s tem povezane stroške ? Brigajte se zase. Dosti ljudi uporablja avto večinoma za za mestno vožjo pa zaradi tega še ne pomeni da morajo imeti te najmanjše avte z najnižjo porabo. Torej kaj, bom imel pacdva avta - en mini avtek za po mestu in večji zmogljivejši avto za daljše razdalje (tudi za več ljudi in več prtljage) - kaj to potem pa je računica ?
AtaStanko ::
Kakšne gare in maš to
Nov avto
Povprečna poraba se ne računa od Baške grape čez Soriško na Bled.
Povprečno lahko rečeš, da je šele najman tam cca 1k in več.
Nima veze 1.0/70KM ali 2.0/200KM kdor ima povprečno pod 7l/100km z njim nekaj ni v redu. Taki prodajte avtomobile in se vozite z avtobusom in ne delajte gužve po cestah, to ste potem tisti klobučarji prlimani na šajbo, za take več kot očitno avtomobili niso za vas.
Al pa lažete sami sebe.
On primerja neke 1,0 turbo mlinčke v majhnih jajcih z 1,8 in 2,0 bencinarji. Pa tudi tisti mlinčki porabijo v mestu 8 litrov kot keks. Vem, ker sem imel oboje. Edino kar res naredi razliko v mestu je hibrid.
Zakaj spet nekaj po svoje pametuješ. Ne vem, kaj si ti vozil, jaz sem dal lepo primerjavo dva avta, pa nobeden ni imel po mestu porabe 8 litrov. Daleč od te porabe, ki jo ti omenjaš.
Večina ne vozi 1.8 pa 2.0 bencinarjev. Samo v vednost.
Nov avto
Nima veze 1.0/70KM ali 2.0/200KM kdor ima povprečno pod 7l/100km z njim nekaj ni v redu. Taki prodajte avtomobile in se vozite z avtobusom in ne delajte gužve po cestah, to ste potem tisti klobučarji prlimani na šajbo, za take več kot očitno avtomobili niso za vas.
Al pa lažete sami sebe.
S tabo je tudi marsikaj narobe.
V tej temi vas je ogrmno, ki ne znate vozit, tišite v obrate, pa ste potem še ponosni na porabo 12 litrov. Lol.
isto tisit, ki imajo dizle, pa reče, men pa sam 7 porabi. Model. Če dizel rabi 7-8 litrov is zgrešil poanto nakupa. Vse, kar je nad 5 litrov pri umrijeno mestni vožnji je z voznikom nekaj narobe. Če ga pa goniš na pas mater pa ne sme it čez 7 litrov..
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
m0LN4r ::
Kakšne gare in maš to
Nov avto
Al pa lažete sami sebe.
Najprej bos ti pokazal, kok si imel najvecjo povprecno hitrost na recimo 500km relaciji, tisto na racunalniku od avta
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Kakšne gare in maš to
Nov avto
Al pa lažete sami sebe.
Heh... Realnost pa je, da vas "dinamike" z visoko porabo redno prehitevam. Po ravnem ste hitri, v ovinkih pa luzerji
Razen izjem(res navite mašine, ali pa stari veliki atmosferci), ne znate voziti, ali pa imate avto z aerodinamiko drvarnice, od tu nam visoka poraba
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
V tej temi vas je ogrmno, ki ne znate vozit, tišite v obrate, pa ste potem še ponosni na porabo 12 litrov. Lol.
Seveda. Ti si vedeževalec in na daljavo oceniš vse pogoje v katerih se avto vozi. Poleg tega pa si še malo guruja za osebne finance, da ljudem pavšalno razlagaš kaj je za njih najboljše, ker vemo, da imamo vsi enake potrebe in želje :)
Drugače pa predlagam, da pogledaš malo na spritmonitor, da dobiš občutek za realnost. Boš videl Twingote 0,9tce s skoraj 9 litri povprečne porabe. VW Upe z več kot 9, Cliote z 10+...