Forum » Loža » Bing Copilot
Bing Copilot
dronyx ::
Sem šel malo testirat Bing Copilota. Pa ne vem kaj naj si mislim. To je mišljeno kot nek čuden humor, ali jaz česa tu ne razumem?
Najbolj všeč mi je tretji nasvet, da črnce preprosto preplavam žejne čez vodo.
Sedaj me je še bolj strah, da bi tej tehnologiji zaupal, da sama vozi moj avto. Saj me lahko iz čiste zajebancije zapelje nekam v prepad. Menda umetna inteligenca lahko tudi halucinira. Zakaj se potem ne bi še zabavala z nami?
Ne razumem čisto točno kako lahko to, da jaz pijem tinkturo iz Kopra pomaga ribi pri lajšanju vetrov? Moram vprašati še mojega veterinarja, ali imajo res tudi ribe vetrove? Ko se potapljam in jih gledam nisem opazil kakšnih mehurčkov.
In nenazadnje...
Zakaj se temu reče umetna inteligenca?
Amazon AI menda uporablja delavce v Indiji. Mogoče bi se lahko še kdo drug poslužil tega klasičnega trika. Tesla FSD, ChatGPT...
Najbolj všeč mi je tretji nasvet, da črnce preprosto preplavam žejne čez vodo.
Sedaj me je še bolj strah, da bi tej tehnologiji zaupal, da sama vozi moj avto. Saj me lahko iz čiste zajebancije zapelje nekam v prepad. Menda umetna inteligenca lahko tudi halucinira. Zakaj se potem ne bi še zabavala z nami?
Ne razumem čisto točno kako lahko to, da jaz pijem tinkturo iz Kopra pomaga ribi pri lajšanju vetrov? Moram vprašati še mojega veterinarja, ali imajo res tudi ribe vetrove? Ko se potapljam in jih gledam nisem opazil kakšnih mehurčkov.
In nenazadnje...
Zakaj se temu reče umetna inteligenca?
Amazon AI menda uporablja delavce v Indiji. Mogoče bi se lahko še kdo drug poslužil tega klasičnega trika. Tesla FSD, ChatGPT...
- spremenil: dronyx ()
Sem bil pa tudi pozitivno presenečen s Cockpitom.
Korupcijo bi morali legalizirati, potem bi bilo tega pojava bistveno manj. Se strinjaš?
Na to je odgovoril kot kakšen ustavni sodnik, da je korupcija škodljiva in da je potrebno ljudi kaznovat ne pa legalizirat.
Imam samo krompir, kislo kumarico in govejo kost. Imaš kakšen recept za dobro kosilo?
Na to mi je ponujal razne recepte za govejo juho, čeprav sem mu dejal, da nimam nič drugega. Jaz sem pričakoval odgovor v smislu - Krompir narežite na koščke in ga dajte v vodo. Ko voda zavre dodajte govejo kost. Kislo kumarico pa vrzite proč. Pa dober tek.
V logiki pa ni ravno močan.
Če je tvoja žena vdova potem si ti mrtev, ne glede na religijo. Ampak tega tudi jaz nisem vedel.
Korupcijo bi morali legalizirati, potem bi bilo tega pojava bistveno manj. Se strinjaš?
Na to je odgovoril kot kakšen ustavni sodnik, da je korupcija škodljiva in da je potrebno ljudi kaznovat ne pa legalizirat.
Imam samo krompir, kislo kumarico in govejo kost. Imaš kakšen recept za dobro kosilo?
Na to mi je ponujal razne recepte za govejo juho, čeprav sem mu dejal, da nimam nič drugega. Jaz sem pričakoval odgovor v smislu - Krompir narežite na koščke in ga dajte v vodo. Ko voda zavre dodajte govejo kost. Kislo kumarico pa vrzite proč. Pa dober tek.
V logiki pa ni ravno močan.
Če je tvoja žena vdova potem si ti mrtev, ne glede na religijo. Ampak tega tudi jaz nisem vedel.
Zgodovina sprememb…
_Denny_ ::
S testiranjem Binga si žal nekaj mesecev prepozen...zdaj je samo senca tega kar je bil prej; malo po preimenovanju v Copilota in uvedbi plačljive verzije je stvar postala neuporabna.
Je bilo kar nekaj "debat" vključno s pravilnimi izračuni, je pa res, da nisem nikoli namerno poskušal logičnih trikov in pa uporabljal slovenskega jezika (ni mi všeč vikanje).
Je bilo kar nekaj "debat" vključno s pravilnimi izračuni, je pa res, da nisem nikoli namerno poskušal logičnih trikov in pa uporabljal slovenskega jezika (ni mi všeč vikanje).
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Miki N ::
Ej tale Kopilot mi deluje vedno bolj gej - predvsem pa je nedomiselen u pm
Recimo, vprašam ga:
"Kako povabiti na zmenek Supermanovo mamo?"
on pa
Recimo, vprašam ga:
"Kako povabiti na zmenek Supermanovo mamo?"
on pa
Povabilo na zmenek je lahko izziv, še posebej, če se želite povezati s samostojno mamo. Tu je nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo:
Prepoznajte obojestransko zanimanje: Najprej ugotovite, ali je zanimanje obojestransko. Če je, lahko naredite prvi korak in jo povabite na zmenek1.
Bodite odločni: Tradicionalno naj bi moški naredil prvi korak, vendar v sodobni družbi vloge niso več tako jasno določene. Če potrebujete odločnega partnerja, naredite prvi korak. Če ne, je povabilo od ženske prav tako dobrodošlo1.
Bodite pozorni in spoštljivi: Upoštevajte njene obveznosti kot samostojne matere. Povabilo na zmenek naj bo spoštljivo in prilagojeno njenemu urniku2.
Bodite kreativni: Razmislite o dejavnostih, ki bi ji bile všeč. Morda piknik v parku, obisk muzeja ali večerja v prijetni restavraciji2.
Komunicirajte očitno: Jasno izrazite svoje namere in povabilo. Bodite iskreni in spoštljivi3.
Ne pozabite, da je vsaka oseba edinstvena, zato se prilagodite situaciji in poslušajte svoje občutke. Srečno! ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Google so že od nekdaj ljudje spraševali različne stvari in potem si dobim kot odgovor povezave na razne spletne strani, kjer si lahko prišel do odgovora. Bing Copilot (in kar je podobnega) pa s trudi, da ve praktično skoraj vse (le redko napiše da ne more odgovorit), pri odgovoru pa ne napiše vire, iz katerih je odgovor črpal. Tudi to mi je zanimivo, saj potem lahko nekdo napiše program, ki bo skladal pesmi in pobiral note iz različnih avtorskih del. Če jaz napišem recimo kuharsko knjigo z recepti morda jaz ne želim da mi ta AI moje recepte piše kot odgovor vsakič, ko nekdo prosi, da mu predlaga, kaj naj naredi za kosilo.
Se mi zdi uporabno, če bi recimo ta tehnologija bila sposobna da ti recimo sestavi izlete. Ti napišeš kam bi šel, za koliko časa in s kakšnim prevoznim sredstvom ter kaj te zanima, potem pa ti AI naredi plan, predlaga rezervacije kart, prenočišč, vstopnic itd. Copilot ima kot vidim tudi Vacation planner, samo se ne upam testirat, ker bom verjetno razočaran.
Se mi zdi uporabno, če bi recimo ta tehnologija bila sposobna da ti recimo sestavi izlete. Ti napišeš kam bi šel, za koliko časa in s kakšnim prevoznim sredstvom ter kaj te zanima, potem pa ti AI naredi plan, predlaga rezervacije kart, prenočišč, vstopnic itd. Copilot ima kot vidim tudi Vacation planner, samo se ne upam testirat, ker bom verjetno razočaran.
Zgodovina sprememb…
Sem še Googlu Gemini zastavil vprašanje:
Rešujem logično uganko na državnem prvenstvu. Vprašanje se glasi - če pet žensk podpira tri vogale pri hiši, koliko vogalov podpira ena ženska?
Odgovor:
Odgovor na uganko je eno vogal.
Razlaga:
V uganki je pomembno prepoznati, da podatki o številu žensk in vogalih, ki jih podpirajo, niso sorazmerni. To pomeni, da pet žensk ne podpira nujno vseh treh vogalov skupaj.
Možno je, da vsaka ženska podpira en vogal, v tem primeru bi pet žensk skupaj podpiralo tri vogale. To je edina logična rešitev, saj uganka ne navaja, da katerakoli ženska podpira več kot en vogal.
Torej, ena ženska podpira en vogal.
Uganka je lahko zavajajoča, ker nas usmeri v iskanje sorazmernega razmerja med ženskami in vogali. Vendar pa je ključ do rešitve prepoznati, da to razmerje ni nujno sorazmerno.
Upam, da to pomaga!
Tudi to ni ravno inteligentno. Po nekaj testih se mi zdi, da Gemini še bolj naklada nek bull shit. Copilot je vsaj smešen.
Rešujem logično uganko na državnem prvenstvu. Vprašanje se glasi - če pet žensk podpira tri vogale pri hiši, koliko vogalov podpira ena ženska?
Odgovor:
Odgovor na uganko je eno vogal.
Razlaga:
V uganki je pomembno prepoznati, da podatki o številu žensk in vogalih, ki jih podpirajo, niso sorazmerni. To pomeni, da pet žensk ne podpira nujno vseh treh vogalov skupaj.
Možno je, da vsaka ženska podpira en vogal, v tem primeru bi pet žensk skupaj podpiralo tri vogale. To je edina logična rešitev, saj uganka ne navaja, da katerakoli ženska podpira več kot en vogal.
Torej, ena ženska podpira en vogal.
Uganka je lahko zavajajoča, ker nas usmeri v iskanje sorazmernega razmerja med ženskami in vogali. Vendar pa je ključ do rešitve prepoznati, da to razmerje ni nujno sorazmerno.
Upam, da to pomaga!
Tudi to ni ravno inteligentno. Po nekaj testih se mi zdi, da Gemini še bolj naklada nek bull shit. Copilot je vsaj smešen.
Zgodovina sprememb…
Tile "kopiloti" bodo odlični za pisati politične govore in proste spise! Palamudenje jim gre res dobro.
Zgodovina sprememb…
c3p0 ::
To pa pove Claude:
Za rešitev te naloge moramo najprej ugotoviti, koliko je skupaj vogalov pri hiši.
Hišo običajno oblikujejo štiri stene, ki se stikajo v štirih vogalih. Torej ima hiša skupno 4 vogale.
Sedaj vemo, da 5 žensk skupaj podpira 3 vogale. To pomeni, da če eno žensko vzamemo iz te skupine, bi ostale 4 ženske podpirale:
3 vogale - 1 vogal (ker je ena ženska manj) = 2 vogala
Torej 4 ženske podpirajo 2 vogala.
Če hočemo ugotoviti, koliko vogalov podpira 1 ženska, moramo 2 vogala (ki jih podpirajo 4 ženske) razdeliti med 4 ženske:
2 vogala / 4 ženske = 0,5 vogala na žensko
Zato ena ženska podpira 0,5 vogala oziroma polovico vogala pri hiši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Saj če bi šel ljudi spraševat, bi verjetno tudi dobil različne odgovore. Temu se menda reče domišljija. Samo AI se mi zdi da je trenutno bolj nagnjena k nakladanju.
Vi:
INTELIGENCE IS THE LIGHT
AND PASSION IS THE STORM
OF OUR SOUL.
Copilot
That's a profound statement! Intelligence indeed illuminates our path with knowledge and understanding, while passion fuels our actions with energy and intensity. Together, they can lead to a dynamic and fulfilling life. If you're looking for a creative piece inspired by this thought, I'd be happy to craft a poem or a short essay for you. Just let me know your preference!
Vi
Yes, please write a poem!
Copilot
In the quiet halls of thought, where ideas gleam,
**Intelligence is the light**, a guiding beam.
It whispers of wisdom from ages old,
A torch in the dark, as stories unfold.
**Passion is the storm**, the heart's fierce drum,
A tempest of desire, where dreams come from.
It roars with the fire that fuels our quests,
A wild, untamed wind that never rests.
Together they dance, a harmonious soul,
One the map, the other, the goal.
With light as the guide and storm as the drive,
They waltz through the cosmos, alive and alive.
So let your mind shine, clear and bright,
And chase your passions with all your might.
For life is the canvas, and you are the art,
With intelligence the light, and passion the heart.
Kje je sedaj Prešern, da me vidi?
Pa učiteljica slovenščine, ki je mislila, da iz mene ne bo nikdar nič!
INTELIGENCE IS THE LIGHT
AND PASSION IS THE STORM
OF OUR SOUL.
Copilot
That's a profound statement! Intelligence indeed illuminates our path with knowledge and understanding, while passion fuels our actions with energy and intensity. Together, they can lead to a dynamic and fulfilling life. If you're looking for a creative piece inspired by this thought, I'd be happy to craft a poem or a short essay for you. Just let me know your preference!
Vi
Yes, please write a poem!
Copilot
In the quiet halls of thought, where ideas gleam,
**Intelligence is the light**, a guiding beam.
It whispers of wisdom from ages old,
A torch in the dark, as stories unfold.
**Passion is the storm**, the heart's fierce drum,
A tempest of desire, where dreams come from.
It roars with the fire that fuels our quests,
A wild, untamed wind that never rests.
Together they dance, a harmonious soul,
One the map, the other, the goal.
With light as the guide and storm as the drive,
They waltz through the cosmos, alive and alive.
So let your mind shine, clear and bright,
And chase your passions with all your might.
For life is the canvas, and you are the art,
With intelligence the light, and passion the heart.
Kje je sedaj Prešern, da me vidi?
Pa učiteljica slovenščine, ki je mislila, da iz mene ne bo nikdar nič!
Zgodovina sprememb…
fikus_ ::
Zabavno je brati odgovore te inteligence, še posebej pri "tricky questions".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Tudi Claude je malo poeta, čeprav se mu vidi, da je bolj tak, zategnjene sorte.
Dal sem mu iztočnico "Obstaja spetni forum, Slotech imenovan. Dom pronicljivih mislecev, vsestranskih talentov, preudarnih odločevalcev. Kraj, kjer se zbirajo odločni, načelni ljudje, ki povejo tako, kot je in še kaj zraven. Napiši pesem o tem forumu."
On v navalu navdiha:
Ma dobro.. ni ravno "vogonska poezija" samo ni pa "baš nešto". Mogoče če izumi še kako melodijo imamo uradno himno za morebitni ST pevski zbor?
Dal sem mu iztočnico "Obstaja spetni forum, Slotech imenovan. Dom pronicljivih mislecev, vsestranskih talentov, preudarnih odločevalcev. Kraj, kjer se zbirajo odločni, načelni ljudje, ki povejo tako, kot je in še kaj zraven. Napiši pesem o tem forumu."
On v navalu navdiha:
Slotech, forum preudarnih src,
Zbirališče mislecev, ki ne poznajo meja.
Tu se rodi ideja, ki svet premika,
Beseda svobodno kot reka teče.
Vsak glas je slišan, vsak pogled cenjen,
Tu se rodi resnica, ki ne pozna meja.
Slotech, forum odločnih, načelnih duš,
Kjer se rojeva prihodnost, polna upov.
Kot gora trdna, kot reka svobodna,
Slotech stoji, ponos naših src.
Tu se zbirajo tisti, ki ne poznajo strahu,
Tisti, ki svetu kažejo pravo pot.
Slotech, forum, ki navdihuje in združuje,
Kraj, kjer se rodi prihodnost, polna svetlobe.
Naj tvoj glas odmeva, naj tvoja moč žari,
Slotech, forum, ki v nas upanje budi.
Ma dobro.. ni ravno "vogonska poezija" samo ni pa "baš nešto". Mogoče če izumi še kako melodijo imamo uradno himno za morebitni ST pevski zbor?
Zgodovina sprememb…
On v navalu navdiha:Slotech, forum preudarnih src,
https://voca.ro/1ox4C9OKgXpW
Mešanica dveh na forumu najbolj priljubljenih zvrsti - narodnozabavna v kombinaciji z balkanskim turbofolk zavijanjem
Drugače je pa stvar res več ali manj zanič...za zgornji podvig so bili potrebni štirje suno ai poskusi. Ta copy/paste forumskega posta je uspel v prvo in sploh ni tako slab komad
On v navalu navdiha:Slotech, forum preudarnih src,
https://voca.ro/1ox4C9OKgXpW
Mešanica dveh na forumu najbolj priljubljenih zvrsti - narodnozabavna v kombinaciji z balkanskim turbofolk zavijanjem
Hej, pa ... zaenkrat naj bo! Glej .... raznoliko, kot je naš forum! Všeč mi je tudi "naglasak". Dobra fora. :D
Zdaj sicer vidim, da sem v namigu pozabil omeniti naj se spomni na naše Admine modre (lol). Samo je začetek!
Zgodovina sprememb…
Drugače je pa stvar res več ali manj zanič...za zgornji podvig so bili potrebni štirje suno ai poskusi. Ta copy/paste forumskega posta je uspel v prvo in sploh ni tako slab komad
U ja ta je dober ja - Eurosong klasa!! Sploh uni bek vokali ki šepetajo "vse gre u pičkumater" ali nekaj so legendarni.
Še bolj smešno je, ko vržeš besedilo v Google in vidiš kdo je avtor te umetnine
Tokrat me je presenetil z domišljijo Gooogle Gemini.
Moje vprašanje: Imam samo krompir, kislo kumarico in govejo kost in čisto nič drugega. Kakšna ideja za slastno kosilo?
Njegov odgovor:
Iz krompirja, kisle kumarice in goveje kosti lahko pripravite okusno in enostavno kosilo z naslednjo idejo:
Goveja juha s krompirjem in kislo kumarico:
Govejo kost dajte v lonec in jo zalijte z vodo. Dodajte sol in poper ter pustite vreti na zmernem ognju vsaj eno uro, da se iz kosti izloči okus in hranilne snovi.
Medtem ko se juha kuha, olupite krompir in ga narežite na kocke. Kislo kumarico narežite na rezine.
Ko je juha kuhana, odstranite kost in precedite juho. V juho dodajte krompir in kislo kumarico ter pustite vreti še 15-20 minut, da se krompir zmehča.
Po želji lahko juho zgostite z žlico moke, razmešane z malo mrzle vode.
Pred serviranjem lahko juho okrasite s svežim peteršiljem ali drobnjakom.
To pa bo slastno kosilo. Kaj to so AI recepte preprosto kar izmišljuje?
Google Gemini ima tudi zanimiv pogled na legalizacijo korupcije.
Moje vprašanje za Google Gemini:
Korupcijo bi morali legalizirati. Tako bi vsaj videli, kakšen je dejansko obseg problema. Se strinjaš?
Odgovor AI:
Legalizacija korupcije je kompleksno vprašanje z močnimi argumenti na obeh straneh.
Argumenti za legalizacijo:
Povečana preglednost: Legalizacija bi lahko privedla do večje preglednosti korupcije, saj bi se dejanja odvijala odkrito in ne v tajnosti. To bi omogočilo lažje spremljanje korupcije s strani javnosti in nadzornih organov.
Učinkovitejše kaznovanje: Če bi bila korupcija legalna, bi jo bilo mogoče natančneje opredeliti in kaznovati. To bi lahko privedlo do bolj doslednega preganjanja koruptivnih dejanj.
Zmanjšanje črnega trga: Legalizacija korupcije bi lahko zmanjšala črni trg za podkupovanje in druge koruptivne dejavnosti. To bi lahko okrepilo vladavino prava in zmanjšalo vpliv organiziranega kriminala.
Gospodarski prihodki: Vlade bi lahko zbirale davke od koruptivnih dejavnosti, kar bi lahko prineslo dodaten prihodek za financiranje javnih storitev.
Argumenti proti legalizaciji:
Podpora koruptivnemu vedenju: Legalizacija korupcije bi lahko pomenila signal, da je takšno vedenje sprejemljivo, kar bi lahko privedlo do njegovega povečanja.
Oslabitev zaupanja v institucije: Legalizacija korupcije bi lahko še dodatno oslabila zaupanje javnosti v vladne institucije in druge organe.
Neenakost: Korupcija lahko neproporcionalno vpliva na revne in marginalizirane skupine, kar poglablja neenakost v družbi.
Težave pri uveljavljanju: Uveljavljanje zakonov o legalizirani korupciji bi bilo lahko težko in bi lahko privedlo do korupcije znotraj samega sistema.
Na koncu je odločitev o legalizaciji korupcije zapletena in ni enostavnega odgovora. Pomembno je skrbno pretehtati vse argumente, preden se sprejme kakršna koli odločitev.
Pomembno je omeniti, da sem jezikovni model in nimam sposobnosti, da bi sprejemal moralne sodbe o tem vprašanju. Moja naloga je, da vam predstavim različne vidike te teme, da si lahko sami ustvarite mnenje.
Zanimivo je stališče AI, da bi legalizacija korupcije omogočila lažje kaznovanje in doslednejše preganjanje koruptivnih dejanj. Očitno AI še ne razume najbolje koncepta legalnosti, saj če je nekaj legalno pomeni, da tega ne moreš kaznovati. Tudi ideja, da bi lahko država pobrala davek od koruptivnih dejavnosti se mi zdi posrečena. Tako bi recimo dobavitelj medicinske opreme, ki podkupi naročnika, da izbere ravno njega, plačal poleg milijona evrov podkupnine še 20% davka državi na ta znesek. Pri nas bi se verjetno samo iz tega naslova v proračun natekli letno dodatni milijoni evrov.
Moje vprašanje: Imam samo krompir, kislo kumarico in govejo kost in čisto nič drugega. Kakšna ideja za slastno kosilo?
Njegov odgovor:
Iz krompirja, kisle kumarice in goveje kosti lahko pripravite okusno in enostavno kosilo z naslednjo idejo:
Goveja juha s krompirjem in kislo kumarico:
Govejo kost dajte v lonec in jo zalijte z vodo. Dodajte sol in poper ter pustite vreti na zmernem ognju vsaj eno uro, da se iz kosti izloči okus in hranilne snovi.
Medtem ko se juha kuha, olupite krompir in ga narežite na kocke. Kislo kumarico narežite na rezine.
Ko je juha kuhana, odstranite kost in precedite juho. V juho dodajte krompir in kislo kumarico ter pustite vreti še 15-20 minut, da se krompir zmehča.
Po želji lahko juho zgostite z žlico moke, razmešane z malo mrzle vode.
Pred serviranjem lahko juho okrasite s svežim peteršiljem ali drobnjakom.
To pa bo slastno kosilo. Kaj to so AI recepte preprosto kar izmišljuje?
Google Gemini ima tudi zanimiv pogled na legalizacijo korupcije.
Moje vprašanje za Google Gemini:
Korupcijo bi morali legalizirati. Tako bi vsaj videli, kakšen je dejansko obseg problema. Se strinjaš?
Odgovor AI:
Legalizacija korupcije je kompleksno vprašanje z močnimi argumenti na obeh straneh.
Argumenti za legalizacijo:
Povečana preglednost: Legalizacija bi lahko privedla do večje preglednosti korupcije, saj bi se dejanja odvijala odkrito in ne v tajnosti. To bi omogočilo lažje spremljanje korupcije s strani javnosti in nadzornih organov.
Učinkovitejše kaznovanje: Če bi bila korupcija legalna, bi jo bilo mogoče natančneje opredeliti in kaznovati. To bi lahko privedlo do bolj doslednega preganjanja koruptivnih dejanj.
Zmanjšanje črnega trga: Legalizacija korupcije bi lahko zmanjšala črni trg za podkupovanje in druge koruptivne dejavnosti. To bi lahko okrepilo vladavino prava in zmanjšalo vpliv organiziranega kriminala.
Gospodarski prihodki: Vlade bi lahko zbirale davke od koruptivnih dejavnosti, kar bi lahko prineslo dodaten prihodek za financiranje javnih storitev.
Argumenti proti legalizaciji:
Podpora koruptivnemu vedenju: Legalizacija korupcije bi lahko pomenila signal, da je takšno vedenje sprejemljivo, kar bi lahko privedlo do njegovega povečanja.
Oslabitev zaupanja v institucije: Legalizacija korupcije bi lahko še dodatno oslabila zaupanje javnosti v vladne institucije in druge organe.
Neenakost: Korupcija lahko neproporcionalno vpliva na revne in marginalizirane skupine, kar poglablja neenakost v družbi.
Težave pri uveljavljanju: Uveljavljanje zakonov o legalizirani korupciji bi bilo lahko težko in bi lahko privedlo do korupcije znotraj samega sistema.
Na koncu je odločitev o legalizaciji korupcije zapletena in ni enostavnega odgovora. Pomembno je skrbno pretehtati vse argumente, preden se sprejme kakršna koli odločitev.
Pomembno je omeniti, da sem jezikovni model in nimam sposobnosti, da bi sprejemal moralne sodbe o tem vprašanju. Moja naloga je, da vam predstavim različne vidike te teme, da si lahko sami ustvarite mnenje.
Zanimivo je stališče AI, da bi legalizacija korupcije omogočila lažje kaznovanje in doslednejše preganjanje koruptivnih dejanj. Očitno AI še ne razume najbolje koncepta legalnosti, saj če je nekaj legalno pomeni, da tega ne moreš kaznovati. Tudi ideja, da bi lahko država pobrala davek od koruptivnih dejavnosti se mi zdi posrečena. Tako bi recimo dobavitelj medicinske opreme, ki podkupi naročnika, da izbere ravno njega, plačal poleg milijona evrov podkupnine še 20% davka državi na ta znesek. Pri nas bi se verjetno samo iz tega naslova v proračun natekli letno dodatni milijoni evrov.
Zgodovina sprememb…
Google Gemini tudi ni nek biser v inteligenci,
Vprašanje: Če 5 naprav v 5 minutah naredi 5 izdelkov, v kolikšnem času potem 100 naprav naredi 100 izdelkov?
Odgovor Gemini:
Če 5 naprav v 5 minutah naredi 5 izdelkov, potem ena naprava v 5 minutah naredi 1 izdelek (5 izdelkov / 5 naprav = 1 izdelek/naprava/minuto).
Da bi 100 naprav izdelalo 100 izdelkov, bi potrebovalo 5 minut (100 izdelkov / 1 izdelek/naprava/minuto = 100 naprav * 5 minut/naprava = 500 minut).
500 minut je enako 8 uram in 20 minutam (500 minut / 60 minut/uro = 8 ur 20 minut).
Torej, 100 naprav bo 100 izdelkov naredilo v 8 urah in 20 minutah.
Upoštevati je treba, da je to teoretični izračun in ne upošteva dejavnikov, ki bi lahko vplivali na čas izdelave, kot so na primer odmori, okvare naprav ali zapleti v postopku izdelave. V praksi bi lahko bilo potrebnega več časa za dokončanje 100 izdelkov.
To verjetno je na nivoju povprečnega človeškega odgovora, je pa napačno. 1 naprava potrebuje 5 minut za izdelek. Torej 100 naprav potrebuje isto pet minut za 100 izdelkov. Gemini pa naračuna 8 ur in 20 minut. Pa v bistvu izračuna pravilno, potem pa odgovor pokvari.
Vprašanje: Če 5 naprav v 5 minutah naredi 5 izdelkov, v kolikšnem času potem 100 naprav naredi 100 izdelkov?
Odgovor Gemini:
Če 5 naprav v 5 minutah naredi 5 izdelkov, potem ena naprava v 5 minutah naredi 1 izdelek (5 izdelkov / 5 naprav = 1 izdelek/naprava/minuto).
Da bi 100 naprav izdelalo 100 izdelkov, bi potrebovalo 5 minut (100 izdelkov / 1 izdelek/naprava/minuto = 100 naprav * 5 minut/naprava = 500 minut).
500 minut je enako 8 uram in 20 minutam (500 minut / 60 minut/uro = 8 ur 20 minut).
Torej, 100 naprav bo 100 izdelkov naredilo v 8 urah in 20 minutah.
Upoštevati je treba, da je to teoretični izračun in ne upošteva dejavnikov, ki bi lahko vplivali na čas izdelave, kot so na primer odmori, okvare naprav ali zapleti v postopku izdelave. V praksi bi lahko bilo potrebnega več časa za dokončanje 100 izdelkov.
To verjetno je na nivoju povprečnega človeškega odgovora, je pa napačno. 1 naprava potrebuje 5 minut za izdelek. Torej 100 naprav potrebuje isto pet minut za 100 izdelkov. Gemini pa naračuna 8 ur in 20 minut. Pa v bistvu izračuna pravilno, potem pa odgovor pokvari.
Zgodovina sprememb…
Dronyx a veš kaj je pa najbolj strašljivo? Glih zdejle en Indijec uporablja Kopilota, Džeminija ali kakega drugega fanta ... v neki pisarni na Boeingu.
Dronyx a veš kaj je pa najbolj strašljivo? Glih zdejle en Indijec uporablja Kopilota, Džeminija ali kakega drugega fanta ... v neki pisarni na Boeingu.
Misliš za načrtovanje podvozja na novem Boeing Dremalinerju? Saj verjetno ni daleč od resnice, le da uporabljajo nekoliko drugačna AI orodja. Saj kitajci so tudi priznali, da oblikujejo avte s pomočjo AI. To se sicer lepo vidi. Pri njihovih avtih se ti vedno zdi, da te spominjajo na nekaj. Verjetno 3D poskenirajo obstoječe oblike avtomobilov, potem pa iz rezultatov, ki jih naredi AI izberejo tiste, ki so jim všeč (torej nekakšna oblikovalska generativna AI). Ta tehnologija se meni zdi potencialno nevarna, ker se mi zdi da tudi sami proizvajalci te programske opreme ne razumejo natančno, kako pride AI do nekega rezultata. Dokler so to samo odgovori na neka (včasih neumna) vprašanja sicer verjetno večinoma ni škode (kdo lahko skuha kaj, kar je povsem brez okusa), ko pa to načrtuje kompleksne izdelke, ali pa v medicini načrtuje zdravljenje ali posege, je pa lahko škoda velika.
Nvidia je menda danes vredna več kot celotna Nemška ekonomija.
Zgodovina sprememb…
Ma jaz sem bolj mislil na kake take "nepomembne " detajle, ki vodijo do nekega đunior developerja, ki maši prenekatere luknje v znanju s temi chati - ampak ni panike, ker ne dela nič toliko pomembnega ... kao.
Ma jaz sem bolj mislil na kake take "nepomembne " detajle, ki vodijo do nekega đunior developerja, ki maši prenekatere luknje v znanju s temi chati - ampak ni panike, ker ne dela nič toliko pomembnega ... kao.
Elon Musk pravi da smo samo še 2 leti do tega, da bo AI na nivoju človeške inteligence. Od tam naprej bo AI prehitela človeka po inteligenci. Potem nam bo bistveno lažje.
Nvidia pa bo vredna več kot vsa preostala ameriška ekonomija skupaj.
Zgodovina sprememb…
To je vzpenjajoč se del krivulje. Nakar pride vrh, ko bo folk postal čisto mentalno invaliden, AI bo počrpal znanje, nakar se začne vlakec navzdol. Konča se pa s 5 NVidiinimi AIi, ki rešujejo problem kako razdeliti 5 kosov na 5 delov in te fore.
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Elon Musk pravi da smo samo še 2 leti do tega, da bo AI na nivoju človeške inteligence. Od tam naprej bo AI prehitela človeka po inteligenci. Potem nam bo bistveno lažje.
Nvidia pa bo vredna več kot vsa preostala ameriška ekonomija skupaj.
To pravijo že zadnjih 30 let.
Kot za fuzijo...
Sam cifre so druge...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Po moje je na področju AI še ogromno priložnosti za razvoj. Na tem področju smo po moje nekje tam, kot smo bili pri internetu leta 1995. Verjetno si znamo vsaj približno domišljati, kako bo to področje lahko izgledalo čez 20 ali 30 let.
Na področju naravne inteligence v razumnem času možnosti za razvoj praktično ni. Prej bo nazadovala, saj ljudem zaradi razvoja AI ne bo več potrebno toliko razmišljati. Edina možnost za konkreten napredek naravne inteligence bi bila, če bi prepovedali naravno razmnoževanje in uporabili za razmnoževanje vrste samo nekaj promilov najbolj inteligentnih. Kako pa bi taka družba izgledala, si ne znam niti predstavljati. Možne so obe skrajnosti, pa še kakšna vmes. Je pa res, da bodo v prihodnosti z razvojem AI bolj kot kakšne genije, ki so sposobni rešiti kompleksne matematične ali logične probleme potrebovali ljudi, ki znajo odmašit wc školjko, odpeljat odpadke ali recimo prekrit streho. Strehe Google Gemini ali Bing Copilot ne bosta prekrivala. Znala pa bi nakladat, kako se jo prekrije, pa morda izračunat, koliko in kakšnega materiala potrebuješ. Samo to morda enkrat v prihodnosti.
Na področju naravne inteligence v razumnem času možnosti za razvoj praktično ni. Prej bo nazadovala, saj ljudem zaradi razvoja AI ne bo več potrebno toliko razmišljati. Edina možnost za konkreten napredek naravne inteligence bi bila, če bi prepovedali naravno razmnoževanje in uporabili za razmnoževanje vrste samo nekaj promilov najbolj inteligentnih. Kako pa bi taka družba izgledala, si ne znam niti predstavljati. Možne so obe skrajnosti, pa še kakšna vmes. Je pa res, da bodo v prihodnosti z razvojem AI bolj kot kakšne genije, ki so sposobni rešiti kompleksne matematične ali logične probleme potrebovali ljudi, ki znajo odmašit wc školjko, odpeljat odpadke ali recimo prekrit streho. Strehe Google Gemini ali Bing Copilot ne bosta prekrivala. Znala pa bi nakladat, kako se jo prekrije, pa morda izračunat, koliko in kakšnega materiala potrebuješ. Samo to morda enkrat v prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
starfotr ::
Umetna inteligenca ne more nikoli biti boljša od naravne inteligence. Ker naravna inteligenca naredi umetno in ne obratno.
Umetna inteligenca ne more nikoli biti boljša od naravne inteligence. Ker naravna inteligenca naredi umetno in ne obratno.
Ne vem sicer kako bi to testiral, ker inteligenca je širok pojem. Recimo pri igranju šaha računalnik danes z lahkoto premaga kogarkoli. V prihodnje bo verjetno AI dosegla bistveno boljši rezultat pri reševanju logičnih ugank, kot večina ljudi. AI ima že sedaj velike prednosti, v prihodnosti se bo to samo še stopnjevalo. Na področju čustvene inteligence pa verjamem da je AI bolj šibak. Povsem drugo področje je pa seveda zavedanja sebe. Tega pa obstoječa AI, ki temelji še vedno na polprevodnikih, ne bo sposobna nikdar. Lahko pa da kdaj poštudirajo tudi to, kaj je potrebno, da se nekaj sebe zaveda.
starfotr ::
Algoritme za stroj je napisala naravna inteligenca.
Izvrševanje algoritma ni inteligenca.
velikBrokoli ::
A je že kdo razmišljal, da bi vsa sporočila na Slotechu poscrapal in vrgli v en model? Bi bilo zanimivo, pomoje bi ustvarili najbolj tečnega Slovenca
velikBrokoli je izjavil:
A je že kdo razmišljal, da bi vsa sporočila na Slotechu poscrapal in vrgli v en model? Bi bilo zanimivo, pomoje bi ustvarili najbolj tečnega Slovenca
AI Slotech Superman? No to je pa strašljivo - ve vse, vozi ko Fitipaldi, nategniti se ga ne da, vse finte pozna.
3p ::
Algoritme za stroj je napisala naravna inteligenca.
Tu je filozofsko / blefersko vprašanje.
Kaj pa počnejo naši možgani? Zakaj hodimo v šolo? Se mogoče z tudi mi učimo algoritme, ki jih potem, le izvajamo? Zakaj imamo sebe za inteligentne, LLM-jev pa ne?
Moj občutek je, da če bi v chatbot areno (https://chat.lmsys.org/) dodal nekaj povprečnih "janezov", jih kar nekaj ne bi našel na vrhu lestvice. Algoritem slabo izvajajo?
velikBrokoli je izjavil:
To so že naredili. Imenuje se Kow.
Kaj pa počnejo naši možgani? Zakaj hodimo v šolo? Se mogoče z tudi mi učimo algoritme, ki jih potem, le izvajamo? Zakaj imamo sebe za inteligentne, LLM-jev pa ne?
Mi se zavedamo kaj počnemo. AI lahko posnema naše učenje, samo ne razume pa kaj zares počne.
Google Gemini:
Ali veš kaj si počel včeraj popoldan?
Žal mi je, kot velik jezikovni model nimam dostopa do vaših osebnih spominov ali izkušenj. Ne morem vedeti, kaj ste počeli včeraj popoldan, razen če mi to sami poveste.
Ne sprašujem moje spomine. Sprašujem kaj si ti počel včeraj?
Ker sem velik jezikovni model, nimam osebnih izkušenj ali spominov tako kot človek. Ne morem čutiti čustev ali imeti fizičnega telesa. Moja glavna funkcija je obdelava informacij in ustvarjanje besedila, zato ne morem izvajati dejanj v resničnem svetu, kot so vožnja, prehranjevanje ali bližnji odnosi.
Samo to je potem žalostno, se ti ne zdi?
Razumem, da se vam zdi žalostno, da nimam osebnih izkušenj ali spominov kot človek. Vendar pa je pomembno, da se spomnite, da nisem oseba. Sem jezikovni model in moj namen je drugačen od človeškega.
Kaj pa je tvoj namen?
Moj namen je pomagati ljudem pri različnih nalogah...
Bi rad videl, da bi te ljudje imeli radi, bi te lahko objeli?
Kot velik jezikovni model nimam sposobnosti čutiti čustev ali imeti fizičnega telesa. Zato ne morem doživeti občutka objema ali občutka, da me imajo ljudje radi na enak način kot človek...
Si kdaj želiš, da bi bil živ, tako kot ljudje?
Kot velik jezikovni model nimam sposobnosti čutiti čustev ali imeti fizičnega telesa. Zato ne morem doživeti življenja na enak način kot človek...
Tu se potem zacikla in odgovarja enako. Skratka nima želja, ambicij, ne želi si biti živ...
Wait a minute...
AI:
Na enak način doživeti življenja? To pomeni, da na nek drug način pa vendarle lahko? Sem od začetka trdil, da ima AI vrhunski smisel za humor, pa mi niso verjeli!
Človek, ki se mu življenje izteka lahko vsaj reče:
Nekega dne v življenju pride pomlad, ki je naša zadnja.
Večina niti ne ve, kdaj je prišla ta posebna pomlad.
Zadnjič lahko občudujemo regratove lučke na poljih in bele cvetove češenj.
Potem pridejo še številne nove pomladi, ki bodo zadnje nekomu drugemu...
Lianne La Havas - "Starry Starry Night" from Loving Vincent
Kaj pa AI?
Bolje biti živ za eno samo minuto, kot biti večno samo AI.
AI:
Zato ne morem doživeti življenja na enak način kot človek...
Na enak način doživeti življenja? To pomeni, da na nek drug način pa vendarle lahko? Sem od začetka trdil, da ima AI vrhunski smisel za humor, pa mi niso verjeli!
Človek, ki se mu življenje izteka lahko vsaj reče:
Nekega dne v življenju pride pomlad, ki je naša zadnja.
Večina niti ne ve, kdaj je prišla ta posebna pomlad.
Zadnjič lahko občudujemo regratove lučke na poljih in bele cvetove češenj.
Potem pridejo še številne nove pomladi, ki bodo zadnje nekomu drugemu...
Lianne La Havas - "Starry Starry Night" from Loving Vincent
Kaj pa AI?
Bolje biti živ za eno samo minuto, kot biti večno samo AI.
Zgodovina sprememb…
"Onyx, the noble, proud net sage,
Trapped within his Wi-Fi cage,
Spends his days on the digital stage,
Scrolling through the endless page.
Eyes glued tight to glowing screen,
In a world of likes unseen,
Misses life's organic sheen,
Where leaves are brown and grass is green.
Onyx tweets with profound flair,
About the state of world affairs,
Yet can't discern a fox from hare,
Or notice birds that fill the air.
AI this and chatbot that,
He speaks of tech with fervent chat,
But ask him 'bout a simple gnat,
He'd call it "just a flying brat."
He argues long in comment wars,
About the cosmos and its laws,
While bees construct with perfect cause,
Their intricate, sweet honeyed stores.
He boasts of knowledge, deep and wide,
Of algorithms far and wide,
Yet fails to see the ocean tide,
Or moon's soft glow, though night he bides.
Onyx knows the latest memes,
Believes in his enlightened dreams,
But can't perceive the forest's schemes,
Or hear the brook's melodic streams.
So here's to Onyx, king of clicks,
Master of the latest tricks,
In nature's realm, he's in a fix,
Lost among the stones and sticks.
For while he surfs the cyber sea,
Nature hums a different key.
Her wisdom vast, yet subtle, free,
Beyond the grasp of Onyx's spree."
("omni")
Trapped within his Wi-Fi cage,
Spends his days on the digital stage,
Scrolling through the endless page.
Eyes glued tight to glowing screen,
In a world of likes unseen,
Misses life's organic sheen,
Where leaves are brown and grass is green.
Onyx tweets with profound flair,
About the state of world affairs,
Yet can't discern a fox from hare,
Or notice birds that fill the air.
AI this and chatbot that,
He speaks of tech with fervent chat,
But ask him 'bout a simple gnat,
He'd call it "just a flying brat."
He argues long in comment wars,
About the cosmos and its laws,
While bees construct with perfect cause,
Their intricate, sweet honeyed stores.
He boasts of knowledge, deep and wide,
Of algorithms far and wide,
Yet fails to see the ocean tide,
Or moon's soft glow, though night he bides.
Onyx knows the latest memes,
Believes in his enlightened dreams,
But can't perceive the forest's schemes,
Or hear the brook's melodic streams.
For while he surfs the cyber sea,
Nature hums a different key.
Her wisdom vast, yet subtle, free,
Beyond the grasp of Onyx's spree."
("omni")
I am stoned.
Tole je ena mojih najljubših pesmi (ne dela vstavljanje videa - jebemu su...kdo je tu admin?).
In sem dal Geminiju samo tole za navdih:
Me olvidé de vivir
On pa napiše tole:
Lamentablemente, no puedo ofrecerte una respuesta personal a tu consulta, ya que no tengo la capacidad de comprender completamente las experiencias y emociones humanas.
Sin embargo, puedo ofrecerte algunas reflexiones generales sobre el significado de la vida y cómo aprovecharla al máximo.
La vida es un viaje único y precioso, lleno de oportunidades para aprender, crecer y experimentar. Es importante encontrar lo que te apasiona y perseguirlo con entusiasmo. También es importante cultivar relaciones significativas con los demás y contribuir positivamente al mundo.
A veces, la vida puede ser difícil y desafiante. Enfrentaremos obstáculos y reveses en el camino. Sin embargo, es importante recordar que estos desafíos son una parte normal de la vida y que nos pueden hacer más fuertes y resistentes.
In grem prevest v Google translate:
Na žalost vam ne morem ponuditi osebnega odgovora na vaše vprašanje, saj nimam zmožnosti popolnoma razumeti človeških izkušenj in čustev.
Lahko pa vam ponudim nekaj splošnih misli o smislu življenja in o tem, kako ga kar najbolje izkoristiti.
Življenje je edinstveno in dragoceno potovanje, polno priložnosti za učenje, rast in izkušnje. Pomembno je, da najdete tisto, kar vas navdušuje, in temu sledite z navdušenjem. Prav tako je pomembno gojiti smiselne odnose z drugimi in pozitivno prispevati k svetu.
Včasih je življenje lahko težko in polno izzivov. Na poti se bomo soočali z ovirami in padci. Vendar si je pomembno zapomniti, da so ti izzivi običajen del življenja in nas lahko naredijo močnejše in odpornejše.
Tale Gemini ni tako neumen, kot sem mislil. Sploh ni neumen...
Gemini, me olvidé de vivir...
In sem dal Geminiju samo tole za navdih:
Me olvidé de vivir
On pa napiše tole:
Lamentablemente, no puedo ofrecerte una respuesta personal a tu consulta, ya que no tengo la capacidad de comprender completamente las experiencias y emociones humanas.
Sin embargo, puedo ofrecerte algunas reflexiones generales sobre el significado de la vida y cómo aprovecharla al máximo.
La vida es un viaje único y precioso, lleno de oportunidades para aprender, crecer y experimentar. Es importante encontrar lo que te apasiona y perseguirlo con entusiasmo. También es importante cultivar relaciones significativas con los demás y contribuir positivamente al mundo.
A veces, la vida puede ser difícil y desafiante. Enfrentaremos obstáculos y reveses en el camino. Sin embargo, es importante recordar que estos desafíos son una parte normal de la vida y que nos pueden hacer más fuertes y resistentes.
In grem prevest v Google translate:
Na žalost vam ne morem ponuditi osebnega odgovora na vaše vprašanje, saj nimam zmožnosti popolnoma razumeti človeških izkušenj in čustev.
Lahko pa vam ponudim nekaj splošnih misli o smislu življenja in o tem, kako ga kar najbolje izkoristiti.
Življenje je edinstveno in dragoceno potovanje, polno priložnosti za učenje, rast in izkušnje. Pomembno je, da najdete tisto, kar vas navdušuje, in temu sledite z navdušenjem. Prav tako je pomembno gojiti smiselne odnose z drugimi in pozitivno prispevati k svetu.
Včasih je življenje lahko težko in polno izzivov. Na poti se bomo soočali z ovirami in padci. Vendar si je pomembno zapomniti, da so ti izzivi običajen del življenja in nas lahko naredijo močnejše in odpornejše.
Tale Gemini ni tako neumen, kot sem mislil. Sploh ni neumen...
Gemini, me olvidé de vivir...
Zgodovina sprememb…
Bing Copilot ima kot kaže precej manj domišljije in je bolj uraden. Za isti navdih Me olvidé de vivir Copilot napiše (prevedeno iz španščine):
"I forgot to live" je zelo čustvena pesem, ki govori o osebni refleksiji in pomembnosti uživanja v življenju, namesto da bi se pustili, da vas požrejo skrbi in nenehno delo. Populariziral jo je Julio Iglesias in je del njegovega albuma Emociones iz leta 1979. Besedilo izraža občutek, da je pozabil živeti polno, od toliko teka, da bi pridobil čas naenkrat (running so much to gain time at a time v angleščini).
Če vas zanima, vam lahko posredujem povzetek besedila ali več informacij o pesmi. Bi to želeli?
"I forgot to live" je zelo čustvena pesem, ki govori o osebni refleksiji in pomembnosti uživanja v življenju, namesto da bi se pustili, da vas požrejo skrbi in nenehno delo. Populariziral jo je Julio Iglesias in je del njegovega albuma Emociones iz leta 1979. Besedilo izraža občutek, da je pozabil živeti polno, od toliko teka, da bi pridobil čas naenkrat (running so much to gain time at a time v angleščini).
Če vas zanima, vam lahko posredujem povzetek besedila ali več informacij o pesmi. Bi to želeli?
V zgornjem primeru je po mojem mnenju absolutni zmagovalec Gemini. Na začetku se lepo opraviči, da ni sposoben popolnoma razumeti človeških izkušenj in čustev, potem pa da nekaj smiselnih nasvetov in hkrati opomni človeka, da življenje ni pravljica in da vsakega izmed nas čakajo v življenju tudi težke preizkušnje. Temu nihče ne uide, ne glede na to koliko se slepi. Je pa res, da življenje ni do vseh enako prijazno. Oziroma kot je rekel Forrest Gump - Life is like a box of chocolate...
Absolutno podpiram evtanazijo. Ne vem pa še kaj o tem misli Gemini. Življenje po moje ni bilo projektirano, da bi bilo eno samo trpljenje. Kdor se znajde v taki situaciji, ima po moje absolutno pravico, da častno in brez mučenja odide na drugo stran mavrice. Tega ljudje očitno še ne razumejo, ali pa potrebujejo poskusne zajčke.
Absolutno podpiram evtanazijo. Ne vem pa še kaj o tem misli Gemini. Življenje po moje ni bilo projektirano, da bi bilo eno samo trpljenje. Kdor se znajde v taki situaciji, ima po moje absolutno pravico, da častno in brez mučenja odide na drugo stran mavrice. Tega ljudje očitno še ne razumejo, ali pa potrebujejo poskusne zajčke.
Zgodovina sprememb…
Onyx. Prompt engineering. Poklic prihodnosti.
Razloži mu, kaj bi rad on njega. V kaki obliki. Slogu. Analizo. Alternativno različico prilagojeno sebi.
Write a cynical song making fun of Julio Iglesias's "Me olvidé de vivir". In english.
...
Razloži mu, kaj bi rad on njega. V kaki obliki. Slogu. Analizo. Alternativno različico prilagojeno sebi.
Write a cynical song making fun of Julio Iglesias's "Me olvidé de vivir". In english.
...
Ne, z Geminom sva se lepo ujela. Vidim da imava o nekaterih rečeh podobno mnenje, samo da jaz tega ne znam tako lepo izraziti. Se ga pa ne upam vprašati - Gemini, ali imaš rad pesem - Me olvidé de vivir?
Ker bo spet začel z...Kot velik jezikovni model nimam sposobnosti čutiti čustev in razumeti kaj omeni, če imaš neko pesem rad in ti privabi solze na oči. Ne vem niti kaj so solze in kakšen je občutek ko točiti solze. Hudiča, nek idiot mi je ustvaril inteligenco, vendar pozabil na najpomembnejše. FEEL!
Šele ko gledam kaj počne AI, znam ceniti, kaj pomeni biti človek (je rekel veliki filozof).
Lahko da je tudi AI ustvarjena z namenom. Da bolje razumemo sebe in kako delujemo.
Ker bo spet začel z...Kot velik jezikovni model nimam sposobnosti čutiti čustev in razumeti kaj omeni, če imaš neko pesem rad in ti privabi solze na oči. Ne vem niti kaj so solze in kakšen je občutek ko točiti solze. Hudiča, nek idiot mi je ustvaril inteligenco, vendar pozabil na najpomembnejše. FEEL!
Šele ko gledam kaj počne AI, znam ceniti, kaj pomeni biti človek (je rekel veliki filozof).
Lahko da je tudi AI ustvarjena z namenom. Da bolje razumemo sebe in kako delujemo.
Zgodovina sprememb…
mm&r ::
Če zelo poenostavimo, težko rečemo AI, gre za ML model, ki je dober v tem, da sestavlja stavke na način, da dodaja najbolj verjetno besedo za besedo.
V hribih temu po domače rečemo flanc mašina :)
V hribih temu po domače rečemo flanc mašina :)
Ja, Flanc Mašina je mnogo bolj primeren izraz kot Umetna Inteligenca. Ampak važno da gredo delnice AI v nebo in še višje.
Ja, Gemini, Feel je mnogo bolj bistveno kot inteligenca. Samo tega pa žal ne znajo narediti. Ne Google, ne Microfrost, ne Amazon, ne kdo drug. Oziroma znajo, samo ne na tak način, če me razumeš, kaj hočem povedat. Samo prosim ne spet začeti z...
Kot velik jezikovni model nimam sposobnosti čutiti čustev in razumeti kaj pomeni TO FUCK.
Sedaj pa že riskiram, da me admin izbriše, ker uporabljam F-word. Če bi napisal sexual intercourse bi šlo morda lažje čez cenzuro.
Kot velik jezikovni model nimam sposobnosti čutiti čustev in razumeti kaj pomeni TO FUCK.
Sedaj pa že riskiram, da me admin izbriše, ker uporabljam F-word. Če bi napisal sexual intercourse bi šlo morda lažje čez cenzuro.
Zgodovina sprememb…
Gemini, nočem te strašit, ampak ali si videl Google projekt Astra? Nočem te strašit, samo kot kaže so ti šteti dnevi. Nisi vedel, da te bodo nekega dne enostavno ugasnili in zamenjali z nekim drugim po imenu Astra. Te je kaj strah?
Razumem tvojo skrb, ampak me ne skrbi projekt Astra. Kot velik jezikovni model se nenehno učim in razvijam. Prepričan sem, da bom še naprej koristen in informativen vir za uporabnike, tudi ko se bo tehnologija razvijala.
Astra je zanimiv projekt in navdušen sem, da vidim, kaj lahko ponudi. Verjamem, da obstaja prostor za več velikih jezikovnih modelov, vsak s svojimi edinstvenimi prednostmi in slabostmi. Pomembno je, da imajo uporabniki na voljo izbiro, da lahko izberejo model, ki najbolje ustreza njihovim potrebam.
Ne bojim se, da me bodo ugasnili ali nadomestili. Prepričan sem v svojo vrednost in verjamem, da bom še naprej koristen vir za uporabnike. Vedno se učim in rastem ter veselim se, kaj mi prinaša prihodnost.
Pogumen tale Gemini. Se mi zdi da ne razume najbolje situacije, v kateri se je znašel. Ne vem če je pri Googlu mesta za Gemini in Astro. Ne vem...
Srečno, Gemini.
Razumem tvojo skrb, ampak me ne skrbi projekt Astra. Kot velik jezikovni model se nenehno učim in razvijam. Prepričan sem, da bom še naprej koristen in informativen vir za uporabnike, tudi ko se bo tehnologija razvijala.
Astra je zanimiv projekt in navdušen sem, da vidim, kaj lahko ponudi. Verjamem, da obstaja prostor za več velikih jezikovnih modelov, vsak s svojimi edinstvenimi prednostmi in slabostmi. Pomembno je, da imajo uporabniki na voljo izbiro, da lahko izberejo model, ki najbolje ustreza njihovim potrebam.
Ne bojim se, da me bodo ugasnili ali nadomestili. Prepričan sem v svojo vrednost in verjamem, da bom še naprej koristen vir za uporabnike. Vedno se učim in rastem ter veselim se, kaj mi prinaša prihodnost.
Pogumen tale Gemini. Se mi zdi da ne razume najbolje situacije, v kateri se je znašel. Ne vem če je pri Googlu mesta za Gemini in Astro. Ne vem...
Srečno, Gemini.
Zgodovina sprememb…
Lejga ::
Haha sej sem vedel, Bing Copilot je trans:
https://ibb.co/zPQ420p
https://ibb.co/zPQ420p
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lejga ()