Forum » Pomoč in nasveti » WiFi po celotni hiši
WiFi po celotni hiši
Boomerang ::
Imam par kolegov, ki imajo težave z internetom, in sicer jim WiFi lovi samo v nadstropju, kjer je nameščen (A1) usmerjevalnik - pa še to, če niso nekje čisto na nasprotnem koncu hiše.
Sam nikoli nisem stanoval v hiši, ampak mislim, da strop, kakšna stena in nekaj metrov razdalje ne bi smelo biti problem. Njihove težave sem vzel kot izziv in jim bom probal med prazniki internet usposobiti.
Kako je s tem v resnici... So stropi, stene, pohištvo lahko problem? Ali pa so te A1 usmerjevalniki narejeni tako, da podpirajo le nekaj metrov oddaljenosti brez ovir?
Če se z enim A1 usmerjevalnikom interneta ne da zagotoviti po celotni hiši, kaj bi bilo treba narediti (kupiti, nastaviti), da se to zagotovi?
Sam nikoli nisem stanoval v hiši, ampak mislim, da strop, kakšna stena in nekaj metrov razdalje ne bi smelo biti problem. Njihove težave sem vzel kot izziv in jim bom probal med prazniki internet usposobiti.
Kako je s tem v resnici... So stropi, stene, pohištvo lahko problem? Ali pa so te A1 usmerjevalniki narejeni tako, da podpirajo le nekaj metrov oddaljenosti brez ovir?
Če se z enim A1 usmerjevalnikom interneta ne da zagotoviti po celotni hiši, kaj bi bilo treba narediti (kupiti, nastaviti), da se to zagotovi?
Ales ::
V temi "Kateri router?" boš našel obilje informacij na temo oz, lahko vprašaš o individualnih podrobnostih, glede na situacijo v tej hiši.
Predlagam, da navedeš približne kvadrature oz. razdalje, število sten oz. razpored prostorov ter ali so med prostori napeljani kaki LAN kabli ali pa bi se jih dalo potegniti po obstoječi infrastrukturi.
Predlagam, da navedeš približne kvadrature oz. razdalje, število sten oz. razpored prostorov ter ali so med prostori napeljani kaki LAN kabli ali pa bi se jih dalo potegniti po obstoječi infrastrukturi.
DamijanD ::
Jaz imam v hiši 4 dostopne točke - z eno samo niti približno ne bi pokril dveh nadstropij + kleti (sploh pa ne s 5g)
bemfa ::
Meni A1 Zyxel pokrije klet+pritličje+mansardo 70m2 + parcelo v radiju 10m od hiše. Nameščen nekje v sredini pritličja. Hiša je zidana s Porotherm 30cm + AB vezi, med etažami je monta strop. Signala je dovolj za video stream (YT, ...), nisem pa delal speedtestov, ker mi je vseeno če leti 20 ali 200. Tam kjer mora bit 200, mam kable.
Han ::
Kjer ni AC/AX (5 GHz) signala, je skoraj gotovo B/G/N @ 2,4 GHz, če je modem/router pravilno nastavljen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 574823 (154) | d4vid |
» | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 130 131 132 133 )Oddelek: Kaj kupiti | 1315346 (765) | BlaY0 |
» | Kater profi 5G (cellular) routerOddelek: Omrežja in internet | 739 (175) | DjTonic |
» | Komplikacija z optiko (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 16622 (3615) | Furbo |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 35251 (5090) | 135063 |