» »

Dubajska čokolada

Dubajska čokolada

«
1
2

mojsterleo ::

Na pa odprimo še eno malce bolj sladko praznično temo.

Že kar nekaj časa so popularni slaščičarski in pekovski izdelki s pistacijino pasto (krofi, rogljički), pred nekaj meseci pa je svetovno slavo dosegla še Dubajska čokolada.
Le-ta je pravzaprav dokaj preprosta, saj vsebuje nadev z na maslu popraženimi kadaif rezanci, tahini pasto in namazom iz pistacije, vse skupaj prelito s čokolado. Zadeva je precej sočna z okusi oreščkov, so pa tudi različne verzije.
Je pa en catch. Cena je nenormalno visoka, čeprav je res da produkt vsebuje ne ravno poceni sestavine.

Dubaj čokolado se dobi tud pri nas, cene pa so v maloprodaji od 5.50 eur (Spar) dalje (videl sem jih tudi v Mullerju, cene od 6 eur dalje). Baje naj bi jih imeli tudi v Hoferju, žal nisem nič našel. Imajo jih seveda tudi na spletu a cene so tudi tam visoke. Če ste še kje našli pa napišite!

Torej ste probali zadevo, vam je všeč, je vredno denarja ali je to zgolj novi ‘Prime’?

c3p0 ::

Moja je nabavila sestavine in jo bomo delali, malo za šalo, še manj za res.

Pistacija sicer ni poceni sestavina, a jo dobiš za 5 EUR 200g, s to maso pa verjetno narediš kar nekaj takih čokolad.

Sicer pa gre za tiktok norost, a naj bo veselje med prazniki...

starfotr ::

Čez 14 dni, ko se norija poleže jo bodo metali zastonj za vsakim, ki pride mimo. Isto kot prajm.

feryz ::

Kupili pred tedni na Dunaju. Na placu je bila mala tablica 9,9 evra, original.
Sem hotel skurcati tamalo zakaj tako zapravlja, ko smo šli mimo normalne štacune in so prodajali, enako, za 29 evrov.
Probal jo pa nisem.

mertseger ::

Če maš dosti denarja ga lahko tudi tako stran mečeš.

kamiKaZaA ::

mojsterleo je izjavil:

Torej ste probali zadevo, vam je všeč, je vredno denarja ali je to zgolj novi ‘Prime’?

Nisem še probal. Imam pa namen čez kakšno leto kupiti, ko bo akcija -50% ali -70% ko bodo želeli prodati neprodane izdelke pred potekom roka. Ni mi to zdaj taki hype, da bi moral takoj poskusiti, imam pa namen, da ravno probam to kombinacijo, katero še nisem jedel.

S Prime pa to težko primerjaš. S Prime bi lahko primerjal, če bi ti 250g čokolado z lešniki prodajali za 20€-25€. Tukaj pa so sestavine, katere še sploh nisem jedel v čokoladi. Kupiti imam namen od Lindt. Cena v Nemčiji: 15€ za 150g. Ko bo cena 7,5€ ali 5€ jo bom nabavil (če bo možno kupiti v Avstriji). Računam enkrat proti koncu drugega leta.

Če pa ne bo od Lindt na voljo, pa bom probal nabaviti od kakega drugega Branda oz. če ne bo nič na voljo bom na koncu vzel Spar ali Hofer varijanto.

https://www.lindt.de/lindt-dubai-chocol...

Spar v Avstriji ima spet 4 kupone -25% v njihovi aplikaciji, kateri veljajo vključno še ta četrtek.

Sedaj sem gledal, da imajo to čokolado 100g za 6€ oz. s kuponom jo bi dobil za 4,50€. Pa je ne bom kupil, ker bi raje od Lindt, Milke, Gorenjke ali katerega drugega uveljavljenega proizvajalca čokolad. Saj pravim ni mi sile, da bi to moral sedaj takoj probati. Bodo pa sedaj logično delali omejene serije, razprodali, spet počakali, da se mesec ali dva obrne in spet dali omejeno serijo, kar je logično, ker če bi sedaj naštancali "normalno" količino teh čokolad z zasoljeno ceno se bi jim lahko zgodilo že čez par mesecev, da bi imeli neprodane zaloge. Tako pa bodo probali iztržiti čim več na tem hype-u dokler se bo dalo (brez mene seveda, ker ne sledim tem hype-om), potem pa bo neka normalna cena te čokolade. Recimo, da bo dražja za +20% ali +30% od čokolade z lešniki. To sedaj pa mi je absolutno preveč za dati.

Še link do te čokolade v Avstriji v Sparu za 6€ (100g) oz. 4,50€ s kuponom:
https://www.interspar.at/shop/lebensmit...

starfotr ::

Ma jebela, za ta denar dobiš ročno izdelano čokolado narejeno v Sloveniji v butični čokoladnici iz vrhunskih sestavin. Ne pa industrijskega pofla tipa milka.

Meni osebno je Milka daleč najboljša po okusu. Dosti boljša od Gorenjke ali Lindt ali karkoli drugega. Ne jem pa pretirano čokolade. Občasno. Parkrat letno. Včasih nanese da tudi v mesecu dni jo jem 2x. Ni mi čokolada od sladkih stvari na prioritetnem mestu.

Magic1 ::

A klasik Milka s 58g cukra na 100g? To je tako ogabno sladko, da mi ni jasno kdo to je.
Magic

Grimnir3 ::

Magic1 je izjavil:

A klasik Milka s 58g cukra na 100g? To je tako ogabno sladko, da mi ni jasno kdo to je.

Ja.
Velika Milka s celimi lešniki.

Vem da ni kvalitetna ampak vrstica na vsake toliko pa zares zapaše.

Mogoče nostalgija.
Kaj pa vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

paradajzos ::

Milka so res smeti.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

paradajzos je izjavil:

Milka so res smeti.

Nostalgične smeti.

Grimnir3 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ja.
Velika Milka s celimi lešniki.

Vem da ni kvalitetna ampak vrstica na vsake toliko pa zares zapaše.

Mogoče nostalgija.
Kaj pa vem.

Isto. Najrajši imam veliko Milko s celimi lešniki. Pa vseeno mi je, kaj si drugi mislijo o Milki in ni mi za razpredati o kvaliteti, sladkorju, škodljivosti in vsem ostalemu... meni je enostavno dobrega okusa in je ni druge čokolade, ki bi mi bila boljša. Gorenjka 450g s celimi lešniki ali 1kg je tudi dobra, ampak pri meni še je vedno Milka No.1 če že jem čokolade. Pa sem probal že marsikatero firmo. Tudi Hofer, Lidl in podobne nizkocenovne kot tudi Lindt in podobne.

Zgodovina sprememb…

HrščPščvnk ::

Sem čokoholik in z ženo exclusivno nakupujeva samo ta kakavova zrna proizvajalca Edelmond. Ne jeva tiste mešanice šrota ki je v Milka, Lindt, Gorenjka, Kraš, itd.
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

kriptobog ::

Probal. Nic posebnega. Imamo za ta denar veliko boljse cokolade v nasih cokoladnicah.

So me pa ravno te dni hudo razočarali Ferrero Roche.

V spominu sem imel da so mi bili neznansko dobri ampak jih že nekaj časa nisem jedel.
No in sedaj dobim v dar en paket le teh in sem bil wtf...

A je šla kvaliteta v podn v zadnjih par letih al pa sem jaz imel totalno napačen spomin na njih.

Ferrero, sam cuker... Se strinjam glede milke s celimi lešniki. Edina milka, po kateri še včasih posežem, ko jo kdo ponudi, par kockic je dovolj.

Bici_ ::

Grimnir3 je izjavil:

So me pa ravno te dni hudo razočarali Ferrero Roche.

V spominu sem imel da so mi bili neznansko dobri ampak jih že nekaj časa nisem jedel.
No in sedaj dobim v dar en paket le teh in sem bil wtf...

A je šla kvaliteta v podn v zadnjih par letih al pa sem jaz imel totalno napačen spomin na njih.

Bili so solidni, sedaj pa so totalen šrot.
Šlepajo se na nek kvazi image.

Se pridružujem za Ferrero Roche. Probal belo čokolado z lešniki in mlečno čokolado z lešniki. To je med slabšimi čokoladami, kar sem jih jedel. Njihove kroglice pa so mi dobre, čokolade pa totalno zanič.

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

^ Se ne čudim preveč. To kar prodajajo pri nas v trgovinah tudi sodi bolj v sumljivo kategorijo. Odkar sem napisal op sem poskusil nekaj čokoladic in prav nobena me ni prepričala. Nizka kakovost čokolade, ter bore malo nadeva cukrastega okusa. Mislim da bi temu komaj rekli Dubajska čokolada. Raje kupite neko proper čokolado, Dubajca pa pustite na polici.

m3k ::

mojsterleo je izjavil:

...pred nekaj meseci pa je svetovno slavo dosegla še Dubajska čokolada...

Še en produkt iz kategorije "TikTok Made Me Buy It". :))
Mirko tipka na radirko ////

sbawe64 je izjavil:

Dober tek
https://siol.net/novice/svet/testirali-...

Ravno zaradi takšnih svtari za katere vem, da se dogajajo sem si rekel, da kupim le od Brand proizvajalcev to čokolado (Lindt, Milka, Gorenjka...) in še dam kakšen €uro več zaradi tega, ker si takšni slabe reklame ne morejo privoščiti (da bi goljufali pri sestavinah in dajali v proizvod nekaj kar konkretno ni primerno) in da to kar sedaj je po večini na policah so dvomljive firme, ki so nastale na račun tega hype-a in sedaj mastno služijo.

Jaz bom magari čakal par let, da pade cena te čokolade kakšnemu brand-u kot pa da bi sedaj kupil čokolado bodisi po tako visoki ceni od brand-a ali pa od dvomljivih proizvajalcev. Ne hvala, nisem tako fejst not padel v ta hype, da bi sedaj za vsako ceno moral probati to stvari.

jijetelu ::

kamiKaZaA je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Dober tek

Ravno zaradi takšnih svtari za katere vem, da se dogajajo sem si rekel, da kupim le od Brand proizvajalcev to čokolado (Lindt, Milka, Gorenjka...) in še dam kakšen €uro več zaradi tega, ker si takšni slabe reklame ne morejo privoščiti (da bi goljufali pri sestavinah in dajali v proizvod nekaj kar konkretno ni primerno) in da to kar sedaj je po večini na policah so dvomljive firme, ki so nastale na račun tega hype-a in sedaj mastno služijo.

Jaz bom magari čakal par let, da pade cena te čokolade kakšnemu brand-u kot pa da bi sedaj kupil čokolado bodisi po tako visoki ceni od brand-a ali pa od dvomljivih proizvajalcev. Ne hvala, nisem tako fejst not padel v ta hype, da bi sedaj za vsako ceno moral probati to stvari.

genialno, še posebej v času, ko ravnokar odmeva novica, da so v Lindt čokoladah našli prisotnost težkih kovin, svinca in kadmija :D:D

fikus_ ::

Lindt je imel v Usa tezave, ker so nekaj delali po svoje, tako da draga znamka ne pomeni kvalitete.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Hvala obema na tej informaciji. Nisem zasledil tega. Bom pa imel na umu. Hvala. Od afere Ducat še nisem kupil nič od Ducata, čeprav je prej bilo to dokaj redno v hladilniku...

jijetelu ::

čim je kej od korporacij, še posebej takih, ki imajo močen marketing (kar pomeni, da dajo večino denarja za reklame in promocijo), je verjetno drek, oz. nekje morejo vzet, za marketing in zahteve lastnikov (kapitalistov, torej zahtevan donos, dobiček).

če hočeš res dobro čokolado, mislim da je Pacari tam nekje v vrhu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jijetelu ()

111111111111 ::

kamiKaZaA je izjavil:

Isto. Najrajši imam veliko Milko s celimi lešniki. Pa vseeno mi je, kaj si drugi mislijo o Milki in ni mi za razpredati o kvaliteti, sladkorju, škodljivosti in vsem ostalemu... meni je enostavno dobrega okusa in je ni druge čokolade, ki bi mi bila boljša. Gorenjka 450g s celimi lešniki ali 1kg je tudi dobra, ampak pri meni še je vedno Milka No.1 če že jem čokolade. Pa sem probal že marsikatero firmo. Tudi Hofer, Lidl in podobne nizkocenovne kot tudi Lindt in podobne.

Se podpišem. Milka je tudi meni zakon. Lindt mi je tudi OK sam milka pa zmaga. :D

Tisti ki pravijo da je presladka... Saj ne jem čokolade da bo grenka. :D

HrščPščvnk je izjavil:

Sem čokoholik in z ženo exclusivno nakupujeva samo ta kakavova zrna proizvajalca Edelmond. Ne jeva tiste mešanice šrota ki je v Milka, Lindt, Gorenjka, Kraš, itd.

PA delaš čokolado ali potem samo ješ zrna.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

link_up ::

hahaha, spageti s pistacijo in cokolado. :) Dejte no fantje, malce resnosti vseeno ne skodi.
In and Out

NuMaN ::

kamiKaZaA je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Dober tek

Ravno zaradi takšnih svtari za katere vem, da se dogajajo sem si rekel, da kupim le od Brand proizvajalcev to čokolado (Lindt, Milka, Gorenjka...) in še dam kakšen EURuro več zaradi tega, ker si takšni slabe reklame ne morejo privoščiti (da bi goljufali pri sestavinah in dajali v proizvod nekaj kar konkretno ni primerno) in da to kar sedaj je po večini na policah so dvomljive firme, ki so nastale na račun tega hype-a in sedaj mastno služijo.

Pozabi.
Najprej je bila na udaru kava (borzniki), večja podražitev pred meseci tudi, nato putrček (odkar so ga odkrili Kitajci in je bil vzrok za bajno podražitev pred leti, tudi sedaj občutno, čeprav se Evropa kopa v mleku), leto in lani pa kakav in vse v zvezi z olivami.

Nikoli ne bo več kot je bilo ...

Edino cene navadnega olja so se povrnile, za ostalo se ne spomnim, da bi se.

link_up je izjavil:

hahaha, spageti s pistacijo in cokolado. :) Dejte no fantje, malce resnosti vseeno ne skodi.

Ampak res, še predlani so bile na vrhu teme o pivu, viskiju, konjaku.

Zdaj pa neke sladke zadeve z Dubaja.

Sicer priporočam, da si kupite kakav v prahu (nekaj čez 2 e 100 g) in ustvarjajte sami.

Slaščic se še nisem lotil, poleti sem naredil sladoled in žena več noče jesti drugega ...
Cenovno je pa tam tam, mogoče malce ceneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

NuMaN je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Pozabi.
Najprej je bila na udaru kava (borzniki), večja podražitev pred meseci tudi, nato putrček (odkar so ga odkrili Kitajci in je bil vzrok za bajno podražitev pred leti, tudi sedaj občutno, čeprav se Evropa kopa v mleku), leto in lani pa kakav in vse v zvezi z olivami.

Nikoli ne bo več kot je bilo ...

Edino cene navadnega olja so se povrnile, za ostalo se ne spomnim, da bi se.

Kaj hočeš povedati, da ne bo Dubajske čokolade za 3€ ali manj 100g? O tem pišem, da navadna Milka stane 2€ za 100g (to je meniu merilo za ceno) ista dubajska čokolada pa je najmanj 3x dražja in je od 6€ naprej. Lindt jo celo za oderuških 15€ prodaja (150g), medtem ko pododba Lindt sicer 100g s pistacijo stane 2,80€.

In ko bo Dubajska čokolada 3€ ali manj za 100g, takrat si jo imam namen nabaviti. Nič prej. Ti trdiš naj pozabim na tako "nizko ceno"? Se ne strinjam. V roku leta ali 2 bo Dubajska čokolada za +20% ali +30% dražja od čokolade z celimi lešniki. Danes je 3x do 5x dražaja. Ne, hvala, ne dam toliko. Nisem nor.

Sam ne najdem primerne čokolade zase. Ni nobene, ki bi imela 50-60 procentov kakava.

Sicer je pri meni merska enota za cene union nefiltrirano svetlo, trenutno 1,44 e, občasno so akcije.

Zgodovina sprememb…

NuMaN je izjavil:

Sicer priporočam, da si kupite kakav v prahu (nekaj čez 2 e 100 g) in ustvarjajte sami.

Za eno ploščico čokolade ali dve ne mislim packati in izgubljati par ur prostega časa, pa še na koncu morda ne uspe in sploh ne bo dorbro. Za take stvari sem pripravljen plačati (dati denar) in narediti tisti križljaj ali dva, da probam zadevo. Ne mislim pa kupovati stvari po 3x ali 5x ceni. Zato sem pripravljen čakati tudi 5+ let, da mine hype in pade cena na "realno" ceno produkta.

Lahko čakaš, mislim pa da cena kakava ne bo več občutno nižja.

Govorim o vseh čokoladah, za fensi hype zadeve pa vsekakor drži, kar si napisal.

Zgodovina sprememb…

NuMaN je izjavil:

Sam ne najdem primerne čokolade zase, Ni nobene, ki bi imela 50-60 procentov kakava.

Vidiš okusi so različni. Meni še nobena čokolada s 60% ali več kakava ni bila dobra. Tega enostavno ne morem jesti, ker mi je "preveč grenka" oz. premalo sladka. Zato pa kupujem mlečne čokolade ala Milka in ostale. Te so mi dobre. Spet za nekoga drugega pa je dobra in kvalitetna čokolada tista s 60% ali 70% ali celo 80% kakava, vse ostalo pa je za njega šrot. Kot sem rekel, okusi so ralični in vsak vzame to kar njemu paše. Meni je tako št. 1 od čokolade velika Milka s celimi lešniki. Nisem še jedel boljše čokolade. Pa sem tudi probal 60%, 70% in bljak od bljaka 80%.

NuMaN je izjavil:

Lahko čakaš, mislim pa da cena kakava ne bo več občutno nižja.

Govorim o vseh čokoladah, za fensi hype zadeve pa vsekakor drži, kar si napisal.

Za fancy hype čokolade pišem. Še sliko sem priložil, kjer Lindt prodaja 150g čokolado v omejeni seriji za 15€, medtem, ko so ostale takšne čokolade v njihovi ponudbi 4€. Vem, da čokolade (100g) Milka več ne bo pod 2€. Razen, ko bodo kake akcije pred potem roka.

Ravno ta teden sem v Sparu v Leibnitz delal malo večji einkauf in kupil 3 velike Milke (različnih okusov) za 2,99€ po komadu. Bila je akcija, če kupiš 3 velike (270g-300g) čokolade jo dobiš za 2,99€ po komadu. Rok uporabe: junij/julij 2025. Vse je šlo skozi in so me pač prepričali, da dam 9€ za 3 velike Milke. Se bo pojedlo do takrat. To ziher. Ne bo pa se v tem mesecu pojedla več kot 1.

Aja, pa one Dubajske za 6€ (100g) nisem hotel niti povohati, kaj šele da bi jo dal v košaro. Neka čudna firma. Ne, hvala.

Kolikor koli obrneš pa je dejstvo, da je Dubajska čokolada pri nas kar konkretno razprodana. Včeraj sem marsikje naletel na prazne police.

Meni je v glavnem še najboljša kakšna velika Gorenjka s celimi lešniki. Milka je presladka - me po konzumiranju zgaga peče, sploh tiste polnjene. Pa če kupujem Milko, jo naraje v Müllerju. Lindt ni po mojen okusu - nekako mi ne paše njihov repertoar. Dobro je s čokoladami založen tudi Lidl, za njih proizvaja J.D. Gross iz Nemčije.

Sam sem nazadnje kar nekaj časa konzumiral Gorenjko s celimi lešniki, pa mi je postala presladka.
Sicer imajo tudi temno s celimi lešniki, ampak se jo težje dobi, ne spomnim se procenta kakava, malce mi je bila pregrenka za "navadno" čokolado.

Nekaj vmes bi bilo optimalno, ampak tukaj pač trg odloča.

Trenutno čokolade sploh ne jem - namesto tega pojem dva keksa Baiocchi, v dlan si nasujem orehe, in poplaknem s požirkom terana.

Sami keksi bi bili presladki.

Brezčokoladna verzija je bila ta kombinacija s Plazma keksi, je pa bil požar in teh keksov trenutno ni, čeprav so bili zelo iskani ...

Zgodovina sprememb…

borut_p ::

Tole cokolado imajo se v leclercu - samo tam pri lokalcu turku ... narejena pa v avstriji :)
Jo je bilo se kaj nekaj vceraj ... smo vzeli, danes probali ... nic posebnega.
Ne zastopim hypa

Saj ni tako hudo kot s pijačo Prime - mimogrede, a jo še sploh prodajajo. Tudi mularije ne vidim več piti tega, so zgleda šli nazaj na red bull surogate.

WizzardOfOZ ::

jijetelu je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Dober tek

genialno, še posebej v času, ko ravnokar odmeva novica, da so v Lindt čokoladah našli prisotnost težkih kovin, svinca in kadmija :D:D

Ja, ampak v ameriških Lindt čokoladah in ne Lindt iz Švice.
Lindt z malino in lešniki zmaga po okusu. Pa tista z mangom ali pistacijo tudi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

socialec ::

Pa ta dubajska čokolada... to so ziher kakšni influencerji prignali v to fomo stanje, ali?

So si na OF malo po koži podrgnile in hopa, številke gooooor...

Kot vedno, pri nas z letom zamika. Napihnjene cene so posledice tega, da folk to robo takoj razgrabi. Baje letos mora bit del darila za božička, če ne, si luzer.

Smo naredili domačo, cena sestavin iz maloprodaje je nekje 6€ za 400g. Čakam, da dobim prvo kupljeno, da primerjam :)

jecok ::

mojsterleo je izjavil:

Probal, leta nazaj, na dubaiskem letališču (če se prav spomnim, je imela enako ceno kot navadna milka, je bilo pa pivo 4x dražje kot tu), ko sem čakal na let. Nič posebnega, po pravici povedano, mi je milka s keksom boljša. Ampak socialnoomrežni hype naredi svoje, mi pa niti na kraj pameti ne pade, da bi plačal 5+ eurov zanjo. Pa saj prav, naj tudi slaščičarji kaj zaslužijo na račun ubogih na duhu.

Skratka, da, je novi "Prime".

Malo je edino sitno, da bo vse skupaj dvignilo ceno pistacijam, ki jih, sicer slane, mnogo raje jem, kot čokolado.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jecok ()

Klamzi ::

Probal domačo in res ne vidim zakaj tak hype... Bolano, res :)

Kar se tiče "hrane", slabše kot Prime ne more bit...

v Lidlu jo prodajajo od danes naprej, cena je 6'99 EUR ZA 200g. Poreklo Madžarska.

feryz ::

Po pravici povejte, zanič je.
Škoda denarja za to packarijo.

bm1973 ::

Ta dubajska čokolada ni nič posebnega.

Pa sem jedel original, direktno iz Dubai-ja...

Ni vredna 27 EUR... Saj ti ne pozlati riti...
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16217716 (11542) IL_DIAVOLO
»

Kako priditi do življenjskih potrebščin ceneje? (strani: 1 2 )

7515037 (9625) gruntfürmich
»

Okus nutelle (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32664078 (24735) Zvezdica27
»

Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada? (strani: 1 2 3 4 5 )

22060460 (42765) hunter01
»

čokolada (strani: 1 2 )

698451 (7132) DoloresJane

Več podobnih tem