Forum » Loža » Dubajska čokolada
Dubajska čokolada
mojsterleo ::
Na pa odprimo še eno malce bolj sladko praznično temo.
Že kar nekaj časa so popularni slaščičarski in pekovski izdelki s pistacijino pasto (krofi, rogljički), pred nekaj meseci pa je svetovno slavo dosegla še Dubajska čokolada.
Le-ta je pravzaprav dokaj preprosta, saj vsebuje nadev z na maslu popraženimi kadaif rezanci, tahini pasto in namazom iz pistacije, vse skupaj prelito s čokolado. Zadeva je precej sočna z okusi oreščkov, so pa tudi različne verzije.
Je pa en catch. Cena je nenormalno visoka, čeprav je res da produkt vsebuje ne ravno poceni sestavine.
Dubaj čokolado se dobi tud pri nas, cene pa so v maloprodaji od 5.50 eur (Spar) dalje (videl sem jih tudi v Mullerju, cene od 6 eur dalje). Baje naj bi jih imeli tudi v Hoferju, žal nisem nič našel. Imajo jih seveda tudi na spletu a cene so tudi tam visoke. Če ste še kje našli pa napišite!
Torej ste probali zadevo, vam je všeč, je vredno denarja ali je to zgolj novi ‘Prime’?
Že kar nekaj časa so popularni slaščičarski in pekovski izdelki s pistacijino pasto (krofi, rogljički), pred nekaj meseci pa je svetovno slavo dosegla še Dubajska čokolada.
Le-ta je pravzaprav dokaj preprosta, saj vsebuje nadev z na maslu popraženimi kadaif rezanci, tahini pasto in namazom iz pistacije, vse skupaj prelito s čokolado. Zadeva je precej sočna z okusi oreščkov, so pa tudi različne verzije.
Je pa en catch. Cena je nenormalno visoka, čeprav je res da produkt vsebuje ne ravno poceni sestavine.
Dubaj čokolado se dobi tud pri nas, cene pa so v maloprodaji od 5.50 eur (Spar) dalje (videl sem jih tudi v Mullerju, cene od 6 eur dalje). Baje naj bi jih imeli tudi v Hoferju, žal nisem nič našel. Imajo jih seveda tudi na spletu a cene so tudi tam visoke. Če ste še kje našli pa napišite!
Torej ste probali zadevo, vam je všeč, je vredno denarja ali je to zgolj novi ‘Prime’?
c3p0 ::
Moja je nabavila sestavine in jo bomo delali, malo za šalo, še manj za res.
Pistacija sicer ni poceni sestavina, a jo dobiš za 5 EUR 200g, s to maso pa verjetno narediš kar nekaj takih čokolad.
Sicer pa gre za tiktok norost, a naj bo veselje med prazniki...
Pistacija sicer ni poceni sestavina, a jo dobiš za 5 EUR 200g, s to maso pa verjetno narediš kar nekaj takih čokolad.
Sicer pa gre za tiktok norost, a naj bo veselje med prazniki...
starfotr ::
Čez 14 dni, ko se norija poleže jo bodo metali zastonj za vsakim, ki pride mimo. Isto kot prajm.
feryz ::
Kupili pred tedni na Dunaju. Na placu je bila mala tablica 9,9 evra, original.
Sem hotel skurcati tamalo zakaj tako zapravlja, ko smo šli mimo normalne štacune in so prodajali, enako, za 29 evrov.
Probal jo pa nisem.
Sem hotel skurcati tamalo zakaj tako zapravlja, ko smo šli mimo normalne štacune in so prodajali, enako, za 29 evrov.
Probal jo pa nisem.
kamiKaZaA ::
mojsterleo je izjavil:
Nisem še probal. Imam pa namen čez kakšno leto kupiti, ko bo akcija -50% ali -70% ko bodo želeli prodati neprodane izdelke pred potekom roka. Ni mi to zdaj taki hype, da bi moral takoj poskusiti, imam pa namen, da ravno probam to kombinacijo, katero še nisem jedel.
S Prime pa to težko primerjaš. S Prime bi lahko primerjal, če bi ti 250g čokolado z lešniki prodajali za 20€-25€. Tukaj pa so sestavine, katere še sploh nisem jedel v čokoladi. Kupiti imam namen od Lindt. Cena v Nemčiji: 15€ za 150g. Ko bo cena 7,5€ ali 5€ jo bom nabavil (če bo možno kupiti v Avstriji). Računam enkrat proti koncu drugega leta.
Če pa ne bo od Lindt na voljo, pa bom probal nabaviti od kakega drugega Branda oz. če ne bo nič na voljo bom na koncu vzel Spar ali Hofer varijanto.
https://www.lindt.de/lindt-dubai-chocol...
Spar v Avstriji ima spet 4 kupone -25% v njihovi aplikaciji, kateri veljajo vključno še ta četrtek.
Sedaj sem gledal, da imajo to čokolado 100g za 6€ oz. s kuponom jo bi dobil za 4,50€. Pa je ne bom kupil, ker bi raje od Lindt, Milke, Gorenjke ali katerega drugega uveljavljenega proizvajalca čokolad. Saj pravim ni mi sile, da bi to moral sedaj takoj probati. Bodo pa sedaj logično delali omejene serije, razprodali, spet počakali, da se mesec ali dva obrne in spet dali omejeno serijo, kar je logično, ker če bi sedaj naštancali "normalno" količino teh čokolad z zasoljeno ceno se bi jim lahko zgodilo že čez par mesecev, da bi imeli neprodane zaloge. Tako pa bodo probali iztržiti čim več na tem hype-u dokler se bo dalo (brez mene seveda, ker ne sledim tem hype-om), potem pa bo neka normalna cena te čokolade. Recimo, da bo dražja za +20% ali +30% od čokolade z lešniki. To sedaj pa mi je absolutno preveč za dati.
Še link do te čokolade v Avstriji v Sparu za 6€ (100g) oz. 4,50€ s kuponom:
https://www.interspar.at/shop/lebensmit...
Sedaj sem gledal, da imajo to čokolado 100g za 6€ oz. s kuponom jo bi dobil za 4,50€. Pa je ne bom kupil, ker bi raje od Lindt, Milke, Gorenjke ali katerega drugega uveljavljenega proizvajalca čokolad. Saj pravim ni mi sile, da bi to moral sedaj takoj probati. Bodo pa sedaj logično delali omejene serije, razprodali, spet počakali, da se mesec ali dva obrne in spet dali omejeno serijo, kar je logično, ker če bi sedaj naštancali "normalno" količino teh čokolad z zasoljeno ceno se bi jim lahko zgodilo že čez par mesecev, da bi imeli neprodane zaloge. Tako pa bodo probali iztržiti čim več na tem hype-u dokler se bo dalo (brez mene seveda, ker ne sledim tem hype-om), potem pa bo neka normalna cena te čokolade. Recimo, da bo dražja za +20% ali +30% od čokolade z lešniki. To sedaj pa mi je absolutno preveč za dati.
Še link do te čokolade v Avstriji v Sparu za 6€ (100g) oz. 4,50€ s kuponom:
https://www.interspar.at/shop/lebensmit...
starfotr ::
Ma jebela, za ta denar dobiš ročno izdelano čokolado narejeno v Sloveniji v butični čokoladnici iz vrhunskih sestavin. Ne pa industrijskega pofla tipa milka.
Meni osebno je Milka daleč najboljša po okusu. Dosti boljša od Gorenjke ali Lindt ali karkoli drugega. Ne jem pa pretirano čokolade. Občasno. Parkrat letno. Včasih nanese da tudi v mesecu dni jo jem 2x. Ni mi čokolada od sladkih stvari na prioritetnem mestu.
Magic1 ::
A klasik Milka s 58g cukra na 100g? To je tako ogabno sladko, da mi ni jasno kdo to je.
Magic
Grimnir3 ::
A klasik Milka s 58g cukra na 100g? To je tako ogabno sladko, da mi ni jasno kdo to je.
Ja.
Velika Milka s celimi lešniki.
Vem da ni kvalitetna ampak vrstica na vsake toliko pa zares zapaše.
Mogoče nostalgija.
Kaj pa vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()
Ja.
Velika Milka s celimi lešniki.
Vem da ni kvalitetna ampak vrstica na vsake toliko pa zares zapaše.
Mogoče nostalgija.
Kaj pa vem.
Isto. Najrajši imam veliko Milko s celimi lešniki. Pa vseeno mi je, kaj si drugi mislijo o Milki in ni mi za razpredati o kvaliteti, sladkorju, škodljivosti in vsem ostalemu... meni je enostavno dobrega okusa in je ni druge čokolade, ki bi mi bila boljša. Gorenjka 450g s celimi lešniki ali 1kg je tudi dobra, ampak pri meni še je vedno Milka No.1 če že jem čokolade. Pa sem probal že marsikatero firmo. Tudi Hofer, Lidl in podobne nizkocenovne kot tudi Lindt in podobne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()
HrščPščvnk ::
Sem čokoholik in z ženo exclusivno nakupujeva samo ta kakavova zrna proizvajalca Edelmond. Ne jeva tiste mešanice šrota ki je v Milka, Lindt, Gorenjka, Kraš, itd.
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.
Grimnir3 ::
So me pa ravno te dni hudo razočarali Ferrero Roche.
V spominu sem imel da so mi bili neznansko dobri ampak jih že nekaj časa nisem jedel.
No in sedaj dobim v dar en paket le teh in sem bil wtf...
A je šla kvaliteta v podn v zadnjih par letih al pa sem jaz imel totalno napačen spomin na njih.
V spominu sem imel da so mi bili neznansko dobri ampak jih že nekaj časa nisem jedel.
A je šla kvaliteta v podn v zadnjih par letih al pa sem jaz imel totalno napačen spomin na njih.
c3p0 ::
Ferrero, sam cuker... Se strinjam glede milke s celimi lešniki. Edina milka, po kateri še včasih posežem, ko jo kdo ponudi, par kockic je dovolj.
Bici ::
So me pa ravno te dni hudo razočarali Ferrero Roche.
Bili so solidni, sedaj pa so totalen šrot.
Šlepajo se na nek kvazi image.
Se pridružujem za Ferrero Roche. Probal belo čokolado z lešniki in mlečno čokolado z lešniki. To je med slabšimi čokoladami, kar sem jih jedel. Njihove kroglice pa so mi dobre, čokolade pa totalno zanič.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Okus nutelle (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 63382 (24039) | Zvezdica27 |
» | Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 59678 (41983) | hunter01 |
» | Kaj ste dobili za bozic? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 19441 (119) | D3m |
» | Koliko čokolade pospravite naenkrat?Oddelek: Loža | 2838 (2279) | karafeka |
» | čokolada (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8343 (7024) | DoloresJane |