» »

Formula 1 2025

Formula 1 2025

««
28 / 31
»»

Nachtigall ::

PIA se ni na ravni najboljsih, kakor so (bili) SCH, SEN, HAM, VER, ..., je pa od trenutne "nove" garniture (LEC, NOR, SAI, RUS, HAD, ANT, LAW, ...) se najblizje.

V bistvu od mlajsih, se mi zdita edino PIA in mogoce ANT (bomo videli kaksen bo njegov razvoj v prihodnosti), da bosta nekoc v debati za med najboljse.

DamijanD ::

Kaj je ANT prikazal več kot HAD ?

ZveeZ ::

DamijanD je izjavil:

Kaj je ANT prikazal več kot HAD ?

P3 :P

billy ::

Vedno se gleda dosežke voznika v primerjavi z moštvenim kolegom.

in ANT ni pokazal kaj dosti, če ga primerjamo z ruslom. Je pa res, da je novinec, rusl pa že skoraj veteran v mercedesu.

medtem pa hadjar navdušuje od prvega dne v moštvu.

Scorpy84 ::

billy je izjavil:

Vedno se gleda dosežke voznika v primerjavi z moštvenim kolegom.

in ANT ni pokazal kaj dosti, če ga primerjamo z ruslom. Je pa res, da je novinec, rusl pa že skoraj veteran v mercedesu.

medtem pa hadjar navdušuje od prvega dne v moštvu.

Mi gledamo, mostva pa imajo se druge podatke, tudi ce ne gre za isto mostvo. Kako pridejo, pa samo oni vejo. Ko sem hodil na dirke, sem na tribunah pogosto videl kaksnega "delavca" iz ferrarija, red bulla... z radiem in slusalkami na glavi.

codeMonkey ::

Kako ni pokazal kaj dosti. Pole na sprintu v Miamiju? Sem moral pogledati kje je bil Russel - na petem mestu. Sicer so ga lepo obdelali v prvih ovinkih na dirki, ampak vseeno.

Ali drugace, za novinca se je zelo dober izkazal. Ni pa pokazal takega talenta kot max, sploh pa ham prvo sezono. Problem je, da sta dva za novince dvignila visoko lestvico. Sploh pa prvi se unicuje kariero in zdaj izjava issacka, da nebi sel v red bull. 5 let nazaj, bi pa drugace govoril.

Ja, ampak IMO precej povrsna ocena. Lewis je letnik 85, torej je bil l. 2007 star 22 let, ko je prisel v McLaren in delal dezave Alonsu. Max je res prisel v F1 mlad, ampak v Torro Rosso in ne mores zdaj reci, da je bilo po nekaj dirkah takoj vsem jasno kaksen talent je. Cisto noben od omenjenih ni pri teh letih prisel v F1 in totalno dominiral. Pac malo bo potrebno pocakati tu, prevec pricakujete od Kimija zdaj. Pa ima model ze stopnicke v zepu in pole na sprintu (pri dominaciji McLarna in vmesavanju Verstappna celo)

Zgodovina sprememb…

Btw: Max je Ricciarda premagal po tockah v WDC sele tretjo skupno sezono, po tem ko je prisel v RB. Ko je bil star 21 let. Vidite vzorec?

Zgodovina sprememb…

BT52 ::

BRUH Kimi je odličen. Zaostaja za pol manj, kot Ham za njim. IMO

codeMonkey je izjavil:

Btw: Max je Ricciarda premagal po tockah v WDC sele tretjo skupno sezono, po tem ko je prisel v RB. Ko je bil star 21 let. Vidite vzorec?

Da nebi bilo naziva crashtappen, bi bilo obratno. Po surovi hitrosti je bil boljsi od riccarda, ceprav tudi ta ni zaostajal prav veliko.

codeMonkey je izjavil:

Kako ni pokazal kaj dosti. Pole na sprintu v Miamiju? Sem moral pogledati kje je bil Russel - na petem mestu. Sicer so ga lepo obdelali v prvih ovinkih na dirki, ampak vseeno.

te sprint dirke letos kar odstopajo od potem prave dirke, a so kaj spremenili pri fii?

Ne, samo dirkalniki so drugacni, obraba gum pri polni posodi igra ulogo. Tam kje je obraba najvecja, bo mclaren imel prednost. Kanada nima tako visoko obrabo gum.

Jap. Manj je treba pazit na gume pa dirkalnik je lazji

no..saj ampak tudi lani je bilo tako, pa so načeloma sprinte zmagovali tisti, ki so bili potem tudi na full race zmagovalci...letos pa smo imeli eno anomalijo kitajska, kjer je lujz zmagal sprint, v dirki pa se čisto zgubil...potem kimi je dobil sprint qualy, na dirki pa nic od njega :)

Lani niso imeli probleme z obrabo, mercedes nekoliko vec od prve trojice. No pri red bullu je znal samo max z gumami. Letos je mclaren postavil lestvico visje, glede obrabe. Drugo leto bojo dirkalniki lazji, manj podtlaka, ne bo vec odvisna obraba od aerodinamike, ampak od samega zaviranja, pospesevanja. Pricakovati je, da bojo vsi imeli podobno obrabo gum.

Torej je letos mcl dejansko hiter le v začetni fazi dirke, kjer je bolid toliko težji in je višja obraba gum? Zato na sprintih (še) niso tako blesteli?

billy je izjavil:

Torej je letos mcl dejansko hiter le v začetni fazi dirke, kjer je bolid toliko težji in je višja obraba gum? Zato na sprintih (še) niso tako blesteli?

Veliko se je pisalo o zadnjih zavorah, ter samim hlajenjem in da na ta nacin ohranjajo. Ampak v miami se je videlo, da tudi sprednje gume znajo ohranjati. Dokler je dirkalnik tezek, so v prednosti ja. Tudi po SC izgubijo vso prednost. Tako da ja, ogromno prednost imajo v prvih 10-15 krogov.

No..v kanadi pa so v zaključni fazi dirke bili hitri...rekel bi da je norris bil najhitrejši :)

V kanadi je srednja obraba gum, pa se ta sta se lovila eden bezal. Ostali niso imeli potrebe v zakljucku gonit.

raceboy ::

zakaj je bil nek novinec alex dunne v p1 namesto norrisa ?

Skyman ::

Ker je noris biv v gardalandu in se ni mogel pravocasno vrniti,in je padel v zastoj na primorki.

Kaj eni resno 1x na leto gledate F1?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

raceboy ::

ej sorry ce ne spremljam vsega. lahko vseeno poves ?

Ganon ::

Zato, ker je del njihovega razvojnega programa in je dobro, da pridobi izkušnje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Tilen88 ::

Skyman je izjavil:

Ker je noris biv v gardalandu in se ni mogel pravocasno vrniti,in je padel v zastoj na primorki.

Kaj eni resno 1x na leto gledate F1?

Se mi je zdelo da sem ga videl, ko sva se peljala v tistih čajnih šalčkah nekrat okoli

a je razbil salcko :)

Tudi Leclerc ni vozil,mislim da je celo pravilnik za mlade dirkace da se udelezujejo 1 prostih treningov,mislim da sem nekaj ujel 1x.(lahko me kdo popravi)

broken/link ::

AI odgovor:

In the 2025 Formula 1 season, teams are required to field young drivers in free practice sessions twice per car. This means each team will have a total of four young driver sessions throughout the year, two per car. This is a change from previous seasons where only one young driver session per car was mandated

Russell je kar direktno povedal, da je Mercedes v pogovorih z Maxom. Pogodba se mu izteče konec sezone, nove še ni podpisal. Vse kaže, da je Totov cilj čakati tako dolgo, dokler ga Max jasno ne zavrne. Ampak po moje je tole že skoraj zaključena zgodba, Max bo drugo leto sedel v mercedesu. Russell pa naj podpiše z Astonom. Kdo se bo zadnji smejal? McLaren? >:D

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

Russell je kar direktno povedal, da je Mercedes v pogovorih z Maxom. Pogodba se mu izteče konec sezone, nove še ni podpisal. Vse kaže, da je Totov cilj čakati tako dolgo, dokler ga Max jasno ne zavrne. Ampak po moje je tole že skoraj zaključena zgodba, Max bo drugo leto sedel v mercedesu. Russell pa naj podpiše z Astonom. Kdo se bo zadnji smejal? McLaren? >:D

Lahko da se Maxov manadger pogaja z vec ekipami

Norris enkrat z ogromno napako in odstopom, drugič z več kot pol sekunde prednosti na kvalifikacijah. :)) Zanimiva sezona.

Max skoraj sekundo zadaj. :O

Cr00k ::

Na rabljenih gumah... zadnji run je opustil. Realno ni sekundo zdaj...

scythe ::

Realno bi prišel med TOP5 brez yellow-flag.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Kar je še vedno več kot pol sekunde za prvim mestom. Piastri je imel tudi smolo na koncu. Dvomim, da bi izboljšal Norrisov čas, bi pa bil vsaj drugi.

Sej je ql, da je VER P7. Bo slo ju3 vec kokic v promet:)

Ferrari je bil s temi posodobivam toliko hiter da je dobesedno zazgal travo ob stezi.

Ja PIA bi bil 2gi or 3 če bi VES spravil krog skupi. Ferrari pa je maksimiziral rezultat. Bolj po zaslugi jajcanja Merca in Maxa.

Posnetek nesreče iz F1 filma :)):

https://jmp.sh/s/hRkHh2AvbZ1BLlMXpHyn

skyform ::

Lol, brezveze to je enako pretiravanje kot Driven. Sem mislil, da bo malo bolj realno kot Rush. Se pravi Rush ostaja best F1 movie.

skyform ::

Sicer Rush je po resničnih dogodkih tako da niso morali kaj dosti spreminjati in zato ni bilo nekih pretiravanj. Tole pa je neka izmišljena zgodba kjer 60 letnik nardi comeback po 30 letih in pol ta starček najbrž nahobla cel grid mladih voznikov. ? že to pove dosti o tem kaki bo film.

skyform je izjavil:

Lol, brezveze to je enako pretiravanje kot Driven. Sem mislil, da bo malo bolj realno kot Rush. Se pravi Rush ostaja best F1 movie.

Pa Grand Prix (1966). Vsaj v tehnicnem in danes zgodovinskem smislu.

Plus ženska je tehnični leader ki spi z glavnim karakterjem... BRUH (dober zgleda za ženske v STEM, ko libtardi hočejo povedat)

Ko sem slišal Brad Pitt in da je on voznik, pa ko je v trailerju izblebetal "lets go battle" quote sm vedo da je tole rupa. Da ne omenjam, da pisec tega scenarija ni napisal nič pametnega v celotni karieri (F... Dumbuja). LOL

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

wiljamsu je pa vroče :p

Sj mu je ze vzgal zadno krilce.. matr

bye max

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Zakaj nismo videli nesreče? ;(

A je tolk vroce, da se Maxu ne vozi? Ker je zlo nekarakteristicno to prensel...

Varnostniki hitr to danes delajo na vrocini da se jim pir ne segreje ?

Če sem zloben, lahko rečem, da je slaba karma opravila svoje. Piastri pa z odličnim štartom.

Me zanima ali bo spet ponovila se VN kanade pri mclarnu

To, da se mclarna borita za naslov prvaka, da sta tesno skupaj in da ju moštvo pri boju ne ovira, je perfektna situacija. Bo zanimivo opazovati njuno dinamiko. Napetost bo naraščala.

Uffff, Oscar pritiska. :D

Zgodovina sprememb…

tsunoda bo danes vse zbil ven ?
««
28 / 31
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Na cesti
1680113475 (19755) skyform
»

Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507139407 (40745) Skyman
»

Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 496 97 98 99 )

4925354231 (137404) ripmork
»

Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4136 137 138 139 )

6916479783 (247782) BT52

Več podobnih tem