» »

Klasična tradicionalna britvica (moško britje)

Klasična tradicionalna britvica (moško britje)

«
1
2

yansek ::

Pozdravljeni

Od kar vem imam težave z britjem obraza oz brade (še posebej predeli kot so vrat, pa tudi okoli ust..).

Težave so: vraščene dlake, razdražena koža, ranice...

Očitno bom moral začeti obiskovati brivce, da se naučim britja.

Malo sem brskal po youtubu in naletel na kanal kjer je govora tudi o teh problemih, ki sem jih opisal zgoraj. Kot rešitev pa se namesto običajnih popularnih britvic z več rezili kot se jih prodaja v običajnih supermarketih in drogerijah predlaga klasično tradicionalno britev takšnega tipa:
https://www.notino.si/wilkinson-sword/p...

Vaše izkušnje, rešitve?
Hvala

GrimReaper3 ::

Jaz sem kupil 4 leta nazaj komplet v Notino, ampak sem rabil samo enkrat. Preveč cuka in porezan sem bil. Tako da ostajam na Mach 3 in bilokateri peni, ne rabiš nobenih čopičev.
Imam tudi Gillette Fusion 5, trenutno že en čas brez britvic, ker je price/performance slabši kot pri Mach 3. Edino tista ena britvica na drugi strani je uporabna za nosne dlake, ampak tudi Mach 3 to opravi BP.

Mach 3 drži ena britvica tudi 2, 3, 4, 5 mesecev, ali Turbo ali navadne. Sem pa imel že tak komplet britvic kjer sem bil že pri drugem britju porezan. Fusion 5 pa za 1-2 meseca.

Zgodovina sprememb…

Ne vem, bom dal priložnost britju s 'straight razor' in saftey razor profesionalno pri kakšnem brivcu

NuMaN ::

Sam kombiniram s klasično - nek poceni wilkinskon, dobil s četrtinskim popustom v tuš drogeriji za kake 4 e, in pa neki poceni dm nastavki, made in USA.

Za britje s klasično si je treba vzeti čas. In imeti rahlo roko, nič pritiskati.

Najprej se pobrijem s klasičmo, nato pa natančno še z navadno. Brijem se tam nekje vsak tretji dan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Klamzi ::

https://hensonshaving.com/
Priporočam. Še najbližje britvicam na kartuše, ampak neprimerljivo bolje kar se tiče udobja med in po britju.
Resda je cena okoli 70EUR (tudi v SLO) kot za nek el. brivnik, ampak se splača.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Klamzi ()

mojsterleo ::

Jaz uporabljam Wilkinson protector 3. Ni najboljša ever. Je pa poceni in robustna za tedensko britje.

Gel je Gilette Fusion 5. Če se briješ ročno je dober gel res pomemben. Pozabite na peno in ne škrtarit.

Aftershave imam pa Solea d'amaris lotion. Ta res pomaga pri mikro poškodbah in vnetjih kože takoj po britju.

borut_p ::

Jaz sem se navadil, da se pac ne brijem na nulo. In imam striznik za lase. Na najnizjo nastavitev in to je to

2dark ::

Več kot je rezil , bolj draži.

Sam sem recimo nekaj časa letos uporabljal Gillete proglide. Vendar so se mi po vsakem britju naredili mezoljčki po vratu.

Zato sem se vrnil na ustaljeno verzijo Gillete blue 3 s tremi rezili. Osebno mi te najbolj ugajajo.

(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

starfotr ::

Bistvena je predpriprava. Brisača namočena v toplo vodo in počakat, da se omehčajo dlake in koža.

Klamzi je izjavil:

Priporočam. Še najbližje britvicam na kartuše, ampak neprimerljivo bolje kar se tiče udobja med in po britju.

Misliš na ureznine, razdraženost kože po britju, vraščanje dlak? Po tvojih izkušnjah vse to bolje s safety razor?

komunist1945 ::

Za moje pojme je safety razor tolk boljši od teh multi britvic, da je neverjetno, samo očitno vsakemu kaj drugega odgovarja. Ureznine pri meni nekje enako (male in redke), manj cukanja, manj pritiskanja, manj potez rabiš (ok, malo več občutka), vraščanja nikoli nisem mel, tako da tega ne morem povedat. Pa dosti manjša cena rezil, daljša življenjska doba rezil, manj odpadkov. Pa mam nekega poceni kitajskega za 5 dolarjev že dolgo, zdaj ne vem, kateri so trenutno aktualni, ampak sigurno dobiš na aliexpressu kakega solidnega za drobiž, pa probaš. Je polno nekih forumov o britju s fanatiki, ki iz tega celo znanost delajo, zveš kar hočeš, ampak dosti pa tudi brezveze komplicirajo.

Gel ali peno ali karkoli si uporabljal, lahko uporabljaš isto naprej, saj isto funkcijo opravlja, ni treba komplicirat, probaš kasneje različne, če te zanima.

Poldy ::

Točno to sem sam probal. Mi ne odgovarja, cuka in razdraži kožo. Pa sem probal več tehnik in kotov, mi ne paše.
Vse je odvisno od tipa kože, pa kakšne kocine imaš. Probaj, pa boš videl, saj spet ni tako drago. Ne vem zakaj bi bilo pri brivcu bolje, saj imaš tam isto kožo kot doma.

SambaShare ::

starfotr je izjavil:

Bistvena je predpriprava. Brisača namočena v toplo vodo in počakat, da se omehčajo dlake in koža.

Ali enostavno britje po tuširanju.

twom ::

yansek je izjavil:

Od kar vem imam težave z britjem obraza oz brade (še posebej predeli kot so vrat, pa tudi okoli ust..).

Vaše izkušnje, rešitve?
Enim ustreza Philips brivnik, drugim Braun, tretjim britvice. Četrtim ne pomaga prav nič in si puščajo brado.

Navadna britvica... se moraš navaditi, da rezilo držiš pod tapravim kotom in potem nič ne cuka. Moj oče pri 85 se ne zna obrit z drugim kot s tako britvico. Jaz se brijem že 30 let samo s (tadražjimi) Philipsi.

Včasih mi je pomagalo, da sem se takoj po britju namazal s tekočino za po britju, kasneje samo z vodo, sedaj pa ne rabim nič več nič. Emšo izgleda...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

IL_DIAVOLO ::

Safety razor je poceni, ampak vsak nastavek ni za vsako kozo. Moras sam ugotoviti kako odprt sistem ti ustreza.

Britvice pa boljse da se kar navadis, da zamenjas pri vsakem drugem britju.

Meni recimo ustreza dvojka.

En guide na to temo:

https://grownmanshave.com/blogs/grown-m...
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bluesvinja ::

Britev (ta prava, "cut throat") proti brivnemu aparatu:

Težava multirezilnih je, da lahko (baje, pri občutljivih) kocino odrežejo pod nivojem kože. Ta jo zaraste in fašeš rdeč flek.

Sam sem kar na rezilu, sem se pred leti odločil, da ne bom ves čas kopoval nekaj za britje. In nikoli več pogledal nazaj. Enkrat vmes sem jo pozabil doma in uporabljal tiste, za enkratno uporabo, sploh ni primerjave. Je pa tudi res, da sem se enkrat fejst urezal v prst, čisto po neumnem.

GrimReaper3 je izjavil:

Jaz sem kupil 4 leta nazaj komplet v Notino, ampak sem rabil samo enkrat. Preveč cuka in porezan sem bil.

Ni za nerodne :))

Zgodovina sprememb…

Mimogrede, dekletom lahko poveste, da so njihove "ženske" britvice, za en drek in naj raje kupujejo moške, njihove "roza", čeprav dražje, niso dovolj ostre in potem bolj trgajo kot režejo.

Probajte se za foro enkrat z njeno pobriti, garantiram, da ne boste potegnili več kot enkrat po obrazu ;)

Zgodovina sprememb…

bluesvinja je izjavil:

Britev (ta prava, "cut throat") proti brivnemu aparatu:

Težava multirezilnih je, da lahko (baje, pri občutljivih) kocino odrežejo pod nivojem kože. Ta jo zaraste in fašeš rdeč flek.

Več kot je rezil slabše je.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

undertacker ::

Tud sam sem imel problem s kožo predvsem okrog vratu, brijem se z klasično britvico ki sem jo kupil v dm-u. To je trajalo nekaj časa, po britju so se mi vedno pojavili mozolji, sedaj pa odkar uporabljam peno za britje od Vichy, tega problema ni več, tako, da je odvisno tudi katera pena se uporablja.

undertacker je izjavil:

Tud sam sem imel problem s kožo predvsem okrog vratu, brijem se z klasično britvico ki sem jo kupil v dm-u. To je trajalo nekaj časa, po britju so se mi vedno pojavili mozolji, sedaj pa odkar uporabljam peno za britje od Vichy, tega problema ni več, tako, da je odvisno tudi katera pena se uporablja.

Jah, verjetno od kože odvisno, ko sem šel na britev, sem se nekaj časa preseraval z raznimi "penami" in čopičem, zdaj uporabljam žajfo. Navadno, za 2 eura. Pa sem se že tudi kdaj samo z vodo pobril, malo peče aftershave, to je pa to.

Zgodovina sprememb…

Velki ::

worpy komu daš brusit straight razor? Kot jaz vem jih v SLO brusi samo Miha iz LJ? Poznaš morda še koga?

Velki je izjavil:

worpy komu daš brusit straight razor? Kot jaz vem jih v SLO brusi samo Miha iz LJ? Poznaš morda še koga?

Sam, ne vem, če je v Sloveniji kakšen uraden brusilec. Sicer, kupiš balzo, jo nalimaš na eno trdo podlago, magari navaden les in namažeš s polirno pasto. Uporabljaš podobno kot strop in drži ostrino kakšno leto.

Se pa priporočam, če veš za kakšnega brusilca, sem in tja jo je vseeno treba nabrusit na kamen in se vsakič lomim, ker nimam pogoste prakse. Saj nabrušeno je dobro, ampak raje dam nekomu 10 eurov, pa naj se on igra.

Zgodovina sprememb…

Tole, sicer imam tudi kamne, ampak kot rečeno...:

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

undertacker je izjavil:

Sam uporabljam biobaza žajfo, ampak bom probal menjati s to peno, ki si jo omenil. A se dobi v kakem DM?

Ali pa bom uporabil kar antiseptično tekočo žajfo, v teh novih penah/gelih so čudne arome ...

Se spomnim Nivea aftershave pre ohoho leti: prva verzija je bila super, taka kamilična bolj, potem so pa to kamilico vzeli ven in jo zamenjali z nekimi parfumi, tako da je zadeva postala neuporabna.

Klamzi ::

yansek je izjavil:

Klamzi je izjavil:

Misliš na ureznine, razdraženost kože po britju, vraščanje dlak? Po tvojih izkušnjah vse to bolje s safety razor?

Tako, točno na to mislim.
Sem sprobal nekaj komadov teh klasičnih DE britvic in ja, čeprav so te Wilkinson in King Gillete iz DM in Muller kar OK, lahko res toplo priporočam le zgoraj omenjeno.

Edit:
Ali pa to za 1EUR iz Aliexpress, presenetljivo dobra zadeva, brez heca =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Klamzi ()

stevemcq_ ::

Pozdravljen,

sam že dobro 10letje uporabljam britvico MERKUR 34C, s katero se še nisem porezal ali imel vraščenih dlak. Brijem se vsakič, ko zaključim s tuširanjem. Eden izmed najboljših nakupov, ki sem jih opravil kadarkoli.

Link do izdelka: https://merkur-razors.com/produkt/merku...

twom ::

bluesvinja je izjavil:

Mimogrede, dekletom lahko poveste, da so njihove "ženske" britvice, za en drek in naj raje kupujejo moške, njihove "roza", čeprav dražje, niso dovolj ostre in potem bolj trgajo kot režejo.

Probajte se za foro enkrat z njeno pobriti, garantiram, da ne boste potegnili več kot enkrat po obrazu ;)

2dark je izjavil:

Več kot je rezil slabše je.
Jaz imam doma eno zeleno kirurško z enim rezilom, verjetno za odstranjevat dlak in las pred operacijam. Vse ostale britvice se skrijejo proti temu.

NuMaN je izjavil:

Se spomnim Nivea aftershave pre ohoho leti: prva verzija je bila super, taka kamilična bolj, potem so pa to kamilico vzeli ven in jo zamenjali z nekimi parfumi, tako da je zadeva postala neuporabna.

NIvea ima še vedno balzam za po britju s kamilico. Meni ni bil všeč.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

feryz ::

Jaz se že 20 let nisem obril na golo.
Vsake 3 ali 4 dni postrižem s strižnikom na 1 milimeter in je mir.
Prej sem imel skozi vneto kožo, ne glede s čim sem se bril.

Zvezdica27 ::

lp,

nekaterim ročne britvice nostavno ne grejo... koža...

Med ročnimi britvicami je VESOLJE razlike. Od ruskih vojaških, do merkur nemških, do ne vem kaj... Jaz osebno sem jih menjal kar nekaj in se pozna tudi razlika vpetja. Vpetje, kjer vijačiš glavo na štil je slabši, kot da je recimo vijak na dnu štila. Ne vem zakaj, ker bi moralo biti isto, pa ni. Sedaj sem kupil box sistem (kot tisti wilkinson) in bom probal še to. Mora biti vse kovinsko, to pa.

Druga stvar potem so klingice... če hočeš povprečne, a dobre, glej muellerjeve. Poceni in dobre, lahko se briješ kake 3, 4x z njimi. Vendar, potem cukajo, ko oksidirajo. Po drugi strani imaš premuim klinge, ki pa so drage... režejo mnogo bolje. Potem pa imaš cheap shit iz amazona, ki pa ne rećejo tako dobro, ampak so - pazi to - boljša izbira, če se briješ vsak dan, da ni pregrobo in ker so tako poceni, jo imaš samo in izključno 1x.

Ampak spet... da do tega prideš, rabiš probati... koža ti bo že povedala. Ker meni osebno tiste ženske brijejo pregrobo - jaz osebno imam raje, da ne reže super ostro.

tako da...

zdaj se pa znajdi.

zz

socialec ::

what? samo v redu napneš namazano kožo in lahko briješ kontra rasti skoraj s čimerkoli in to v nulo, samo mora biti skrajšano najprej, ker dolge dlake zapacajo rezilo!

Magic1 ::

Če imaš težave britjem, ti Philips one blade postriže praktično na nulo. Enostavno in nobenih težav s vnetji. Poceni za probat:
https://www.dm.si/philips-oneblade-elek...
Magic

lej... kakor hočete, s parimi kolegi smo sporabli vse, eden pač britvic ne more, nikakor in nobenih, vedno krvav. Različni smo si...

zz

z3ro ::

Jaz tudi teram Philips one blade vsakih 5-6 dni..ne menjam za nič na svetu:)

Bellator ::

Vidim, da je na forumu precej takšnih, ki jih foter (ali kakšen drug moški) ni naučil kako se briti in kaj uporabiti.

https://agentshave.co.uk/proraso-alum-b...

SloLord ::

feryz je izjavil:

Jaz se že 20 let nisem obril na golo.
Vsake 3 ali 4 dni postrižem s strižnikom na 1 milimeter in je mir.
Prej sem imel skozi vneto kožo, ne glede s čim sem se bril.

Tako delam tudi jaz. Na 4/5 dni na 1 milimeter...
It is I, Leclerc!

Glugy ::

bluesvinja je izjavil:

O ja tist je pa čisti nateg. Po navad ko začnejo nakladat da je neki posebi za moške / ženske je to sam marketinkški prijem, še posebej če je stvar prej bila mišljena za vse. tud to k so začel manscape al kaj je že posebej ciljat na moške....drago za brezveze.

Sam stran od takih izdelkov ki so polni umazanih trikov trženja.

undertacker ::

vichy homme rasierschaum to peno uporabljam, resda, da je cena 10€ ampak sem ful zadovoljen.

cromusbattle ::

Se pridružujem že napisanemu mnenju o tradicionalni britvici, npr MERKUR 34C ali pa podobne.
V kombinaciji s kremo za britje - npr. CLASSIC, PALMOLIVE, dobiš v šparu. Po mojih izkušnjah so pene za britje dosti slabše.

Ni primerjave z britvicami za enkratno uporabo, tudi mach3 gillete se skrije proti tem... Obrije hitro in natančno, dlake se lepo odstranjajo pod tekočo vodo, itd...

Po končani uporabi lepo odpreš in očistiš britvico, zelo poceni v primerjavi proti mach3 ali podobnim.

nekikr ::

yansek je izjavil:

Pozdravljeni

Očitno bom moral začeti obiskovati brivce, da se naučim britja.

Malo sem brskal po youtubu in naletel na kanal kjer je govora tudi o teh problemih, ki sem jih opisal zgoraj. Kot rešitev pa se namesto običajnih popularnih britvic z več rezili kot se jih prodaja v običajnih supermarketih in drogerijah predlaga klasično tradicionalno britev takšnega tipa:
https://www.notino.si/wilkinson-sword/p...

Vaše izkušnje, rešitve?
Hvala

Z vsemi britvicami boš imel enake probleme, če imaš občutljivo kožo. Vem, ker sem probal čisto vse in čisto vse možne kombinacije. Lahko ima 15 rezil ali pa je samo en premium safety razor, lahko je najbolj poceni pena ali pa profi brivska, s preshave, toplo brisačo...vse sem probal. Potem sem probal pa Braunov brivnik in od takrat nisem imel nobenih problemov več. Saj je nekaj več denarja kot te britvice, ampak za take, kot sva midva, je tole od boga poslano.

Braun Series 9 Pro+
Res, sem ga poskusil, ampak imam težave pri britju vrata, okoli ust (razdražena koža, izpuščaji po vratu..)

Pri Merkur morate gleadati višje serije... kar je pod 40, 50e je slabše narejeno. Sicer pa tudi one višje... meni se je ena kar okrušila (zlitina slaba). Ni več kvalitete nikjer, se mi zdi.

zz

energetik ::

Vse in še več je napisano tule: https://britev.si/

Jaz sem na koncu pristal na temle:
 Merkur 37C slant

Merkur 37C slant

ter na DE britvici (random, nabavil sem jih en kup 10 let nazaj po 10-20c/komad).

Ta kombinacija ti praktično na nulo obrije tudi 1cm brado v 1 potegu. Tiste plastične kartuše z 3, 5, 10... rezili so nateg.

Za podmazat uporabljam DM brivski gel in brivsko ščetko. Tako da me britje stane praktično samo gel 1x/pol leta. Merkur 37C je večen, britvice pa so skoraj zastonj.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

redtech ::

Podpišem, double edge je top. Je pa zelo dobro, da je koža dobro namočena, najbolje po tuširanju, brez pritiskanja, ker ti hitro postrga kožo.

nekikr ::

yansek je izjavil:

Braun Series 9 Pro+
Res, sem ga poskusil, ampak imam težave pri britju vrata, okoli ust (razdražena koža, izpuščaji po vratu..)

Nemesto alkoholnega aftershava, ki je en navaden q, se po britju namaži s kremo za obraz.

Eduardo ::

Safety razor je najboljša zadeva. Vse ostalo je v primerjavi šrot.

Je pa res, da dela slabo, če niso dlake prej kratke. Tako da tisti, ki se brijejo naredno je pametno da prej postrižejo. Še boljše postrižejo, potem morda še pobrijejo na hitro z električnim in potem safety. Najhitrejši in najboljši način.

Aftershave pa ne vem, če je potreben. Meni ga je nazanje zmanjkalo pred dvema letoma, pa še nisem kupil novega.

Eduardo je izjavil:

Safety razor je najboljša zadeva. Vse ostalo je v primerjavi šrot.

Je pa res, da dela slabo, če niso dlake prej kratke. Tako da tisti, ki se brijejo naredno je pametno da prej postrižejo. Še boljše postrižejo, potem morda še pobrijejo na hitro z električnim in potem safety. Najhitrejši in najboljši način.
Am, kot rečeno vsaj ta:
 Merkur 37c

Merkur 37c

in ta:
 Mühle M41

Mühle M41

Z 1 potegom zlahka odstranita tudi 10mm brado (z M41 morda celo 15-20mm). Tako da predhodno trimanje je potrebno res samo pri full-size bradi.
vires in numeris

rkobarov ::

najboljše je britje po tuširanju, brado še dodatno namočiti s toplo vodo pred koncem, dobra pena je tudi pomembna.
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

Eduardo ::

@energetik, jaz imam King C. Gillette, izgleda dokaj enak. Je verjetno tudi odvisno od tega kakšni hlodi ti rastejo po faci. Moji so kar hlodi ... :)

energetik je izjavil:

in ta:
 Mühle M41

Mühle M41

Z 1 potegom zlahka odstranita tudi 10mm brado (z M41 morda celo 15-20mm). Tako da predhodno trimanje je potrebno res samo pri full-size bradi.
Evo ekstremen primer:
vires in numeris
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri brivnik? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
554163463 (6544) mancini
»

Britvice

415508 (3232) tilen03
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

426102264 (49717) šernk
»

Kje kupiti Gillette rezila ? (strani: 1 2 )

9132915 (23417) GrimReaper
»

Britvice-kje (strani: 1 2 3 )

12840577 (30402) gendale

Več podobnih tem