» »

Britvice-kje

Britvice-kje

1 2
3
»

RejZoR ::

Koliko čas pa porabite za normalno britje? Me zanima mal iz firbca, ker sem svoj Philipsov brivnik predelal (odstranil Lift & Cut rezila), da se zdej obrijem praktično pol hitreje kot prej (~5-7 minut) na nivo ene pol dneva stare brade (pač ne obrije tko gladko kot prej, cuka pa tud nič več pri dalši bradi). Ko sem se raziral z dvojno Gilette britvico se mi je zdelo, da je vedno trajalo po ~15 minut. In z nepredelanim električnim brivnikom takisto. Tolk, da imam mal za primerjavo koliko časa vi porabite za britje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

energetik ::

Z Mach3 rabim ca. 5min do gladkega vključno z nanašanjem pene, če se potrudim. Ne glede na starost brade, ker gre itak že s prvim potegom večina stran. Pa imam ponavadi 4mm+ brado, ko se spravim na delo.

pirlo ::

Dejansko se z DE sploh ni tak strašno brit kot zgleda :). Zelo podobno je kot z običajnimi, po hitrosti ni neke razlike. Malo dlje časa traja nanašanje pene oz. mila.

TeslaSlate ::

čist informativno bom neki povedu, imam wilkinson brivnik quatro, pri britju uporabljam milo za britje nikakrsnih pen ali gelov in sm presenecen da se z eno in isto britvico brijem že 3,5 meseca, brijem se vsak tretji dan vcasih se vec tm cca 5 mm brade je maksimum preden se obrijem, tko da mogoce je veliko dejavnikov ki vplivajo na lagodje pr britju npr. ustreznost brivnika, trdota dlak, sestava kože, milo / pena/ gel itd ampak slabe 4 mesece z eno in isto je pa noro :)

Vanadium ::

mah sem tudi jaz slišal da je milo pa čopič zakon za britje, bom moral preverit če se kje vala od fotra kaki čopič, da zaplenem pol pa samo še milo kupit

dr.Akula ::

Par vprašanja za vas, ki se bolj spoznate na "safety razorje". Odločam se, da bi si nabavil enega od teh Edwin Jaggerjev.
1. Zanima me kakšna je sploh razlika med temi modeli, ki stanejo okoli 30€, kateri bi bil najbolj primeren za začetnika?
2. Naslednje, na koliko časa se mora menjati britvico, če se brijem vsak dan in ali se britvice dobijo tudi v Sloveniji?
3. Ali se s temi britvicami lahko uporablja tudi navaden gel za britje iz "piksne"?

Do sedaj sem se bril z Gilletkami (3 in 5 vrstnimi) in bi rad poizkusil nekaj novega. Pa še drage so ko žafran :D
ni podatka

pirlo ::

Jaz sem naročil ta komplet.
Res je, da je bila malo večja investicija, ampak se s fotrom brijema oba s tem.
Žiletk še imava polno, menjama jih približno na vsaka 4 britja čeprav mislim da bi se še lahko dalje bril. Za razliko od "kartuš" ne opazim neke razlike med prvim in četrtim britjem. Tudi neke razlike med firmami žiletk ne opazim.
Milo še tudi nisva uspela potrošit. Se mi zdi da boma še en čas trošila te zaloge :). Lahko tudi uporabljaš gel za britje, na začetku sva ga tudi midva, dokler nisva spraznila starih zalog.
Ta brivnik se mi zdi vredu, ne vidim nobenega problema na njem, je pa res, da je edini, ki sem ga kdajkoli probal.
Upam, da ti kaj pomaga to :)

dr.Akula ::

Hvala za odgovor. Vidim da imaš Edwin Jagger DE89L - se ti zdi, da bi tale veliko bolj drsel, ker pač nima tistih izbočenih črt?
Še nekaj, če mi lahko odgovoriš; kje se da britvice kupiti v Sloveniji? Vem, da najbrž zveni neumno vprašanje, ampak jih še nikoli prej nisem rabil iskati, zato ne vem. :D
ni podatka

dr.Akula ::

Ne vem zakaj mi ne pusti editat prejšnjega posta. V glavnem še to sem te želel vprašat: kje shranjuješ britvico v času, ko je ne uporabljaš?
ni podatka

flood ::

ta gladek jagger bi znal bit problem z mokrimi rokami pa tudi tiste črtice ne pomagajo kaj dosti
js ti priporočam tega, ki ima isto glavo kot jager, ampak malo lažji ročaj grip pa tudi malo boljši
http://www.shaving.ie/products/Muhle-R8...

britvice se pri nas dobi, ampak je izbira skromna (wilkinson, gilette in še kaj)
z eno žiletko pa tam 2-4 britja odvisno od znamke
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

mujek ::

Jaz se zdaj že nekaj časa (4 mesece) brijem z Muhle R89. Je sicer edini brivnik ki sem ga probal tako da ne morem primerjati. Sem pa prebral kar nekaj review in so Edwin Jagger skritizirali zaradi slabega oprijema.
Brijem se zelo različno - od 3x na teden pa do 1x na mesec, britvice pa mi zdržijo 2-4 britve.

pirlo ::

Ima neke črte, ampak so zelo tanke :). Nimam pa nobenih težav z oprijemom ... niti enkrat še mi ni zdrsel. Britvice imam vse v eni mali plastični škatli, in vsaka, ki jo uporabljam jo dam nazaj v papirnati ovitek in v škatlo.
 Nekako tako zgleda [:)

Nekako tako zgleda [:)

]

Britvice sem videl enkrat v mercatorju na blagajni, tak da jih imajo verjetno vse trgovine. Ne vem pa kakšna je cena. Ko to porabim bom verjetno nabavil en večji komplet britvic in milo na shaving.ie.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirlo ()

dr.Akula ::

Evo, naročil svoje. Na koncu sem se odločil za Muhle R89 Grande, upam da mi bo ustrezal in še nekaj drugih potrebščin.

Tule je celo naročilo:
 naročilo

naročilo

ni podatka

dr.Akula ::

No zdaj se že dober mesec brijem z safety razorjem in mi je kar všeč. Britvice, ki mi do sedaj najbolj ustrezajo so Timor-jeve.
Eno vprašanje za tiste, ki ste veterani: kako se brijete na tem predelu, kjer brada preide v spodnji del? Tu moram narediti vsaj 3 prehode, da se normalno pobrijem in zaradi tega se na tem mestu ponavadi pojavi malo krvi (sicer res minimalna rana, ampak je moteče). Mogoče imam jaz samo čudno obliko brade, v kombinaciji z občutljivo kožo...
Še to; a mogoče kdo uporablja kakšno stvar proti "razor bumps" in ali deluje?
ni podatka

pirlo ::

dr.Akula je izjavil:

Še to; a mogoče kdo uporablja kakšno stvar proti "razor bumps" in ali deluje?

Tu tudi mene zanima :)

flood ::

imaš precej namenskih stvari proti bumpsih (čekiraj spletne trgovine za britje) deluje pa vedno odvisno od posameznika, ampak jaz mislim da je bolj pomembna tehnika britja oz. bolj pripomore, da ti ne nastajajo
predel brade si enostavno tako da grem prvič v smeri dlake in drugič v nasprotni s tem, da moraš pazit na kot britja
in seveda vedno z minimalnim pritiskom se brijemo
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

Brane22 ::

Na tole sem naletel ravnokar. Nisem preizkusil, ampak reklama je kul:

Dollar Shave Club

:))

Spider9 ::

Tisti ki uporabljate mach3 pa imate zlo gosto in trdo brado, vam 1 britvica zdrži več britij ali samo 1?
LP

energetik ::

Tudi po 10 in več britij uporabljam 1.

Spider9 ::

Če kupim kakšno bolj cenejšo, mi zdži samo eno britje. Je potem takšna razlika?
LP

TeslaSlate ::

js uporabljam wilkinson quatro iz Mercatorja brivnik z priloženima 2 " kartušama ", uglavnem verjeli ali ne
uporabljam 1 na pol leta se pravi za 8 eur se brijem 1 leto :) svetujem da probate ce ne druzga se boste usaj neki casa bril za 8 eurov.
mam pa milo drgac ne pene niti gela, žajfa Tabak čopič pa gas :)

fantasycamp ::

TeslaSlate je izjavil:

js uporabljam wilkinson quatro iz Mercatorja brivnik z priloženima 2 " kartušama ", uglavnem verjeli ali ne
uporabljam 1 na pol leta se pravi za 8 eur se brijem 1 leto :) svetujem da probate ce ne druzga se boste usaj neki casa bril za 8 eurov.
mam pa milo drgac ne pene niti gela, žajfa Tabak čopič pa gas :)


So 8€ samo britvice ali britvice plus brivnik?

GrimReaper ::

Spider9 je izjavil:

Tisti ki uporabljate mach3 pa imate zlo gosto in trdo brado, vam 1 britvica zdrži več britij ali samo 1?

Tam 6, 7 britij max.
Sej kaj pa je sploh dobra alternativa Mach3, Fusion Power je samo malenkost boljši, ampak so britvice 15 namesto 10€.
Potem je pa še omenjeni Wilkinson Quattro Titanium, ampak pol leta glih ne zdrži če imaš močno črno brado, največ 10 britij.
Gillette Blue in podobnih se pa ne splača kupovat, ker so že v štartu dost slabše.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Aston_11 ::

Jaz tudi eno rezilo zlorabim do onemoglosti. Pol leta minimum. Trenutno imam Fussion.

Vanadium ::

Včeraj probal DE žilet in moram reč da je vrhunsko. Sem uporabil od fotra stari soluna brivnik in moram rečt prva liga britje. Prince leti v koš gillette in wilkinsoni so pa zaradi princa ze leteli. Imam naročen od gilletta black beauty TTO brivnik, pa se par zadev bidam na ebayu. Drugace pa kar se tiče pene... vse ki sem jih probal se skrijejo pred palmira sapun za brijanje.

ToniT je izjavil:

Rotringe s pavsa - kje je že to...:)


Rotring je žargonsko v tehnični stroki (arhitektura, gradbeništvo,...) poimenovan rapidograf oz tuš pisalo. Pavs je pa polprosojn papir za nacrte. Žilet je bla pa radirka. Se ze kar neki časa ne uporablja vse skupaj.

gendale ::

jaz uporabljam ene britvice iz mullerja, kao za 1x uporabo, ubistvu zdržijo več, lepo obrijejo, ne dražijo kože, skupno gledano, splača se mi dat tistih par e več, ker na dolgi rok pride ceneje in udobneje

električnega brivnika pa ne morem uporabljat, ker me samo na pol obrije + naredi čiso rdečega po koži
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

theBill ::

Sam imam vse opcije:

1.) Za daljšo brado Wilkinson Classic + Gillete klasične britvice (ker Wilkinson ima za en drek rezila, ki bolj trgajo kot brijejo), pakirane po 5 kom skupaj. Stanejo par €, to je praktično zastonj. Mach 3 ali Fusion so pri daljši bradi neuporabni, se takoj zapacajo in je vse skupaj ena velika muka, je pa res, da si z klasično britvico hitro posnameš kožo.

2.) za srednjo do krajšo brado Fusion (stoji v omari in čaka na boljše čase) in Mach 3 - rajši imam Mach 3 Turbo, cenejše britvice od Fusiona, obrije pa praktično enako dobro.

3.) zadnja pridobitev je brivnik Philips RQ1250 Sensotouch 3D. Ta je spet uporaben bolj za srednjo dolžino dlak, če so predolge jih moram prej "pofrezat" s strojčkom za striženje las brez nastavka, če pa je brada prekratka, je pa spet potrebno preveč pritiska, da vse dobro obrije, in imam po britju čist rdečo kožo.

Je pa med tem in starim Philishave brivnikom taka razlika, kot je bila ob prehodu iz BIC britvic za enkratno uporabo na Mach 3 britvice. Opazil sem tudi, da mam še najmanj vneto kožo, če uporabim po britju alkoholni aftershave. Če uporabim tiste Nivea balzame po britju, potem se vse skupaj še bolj vname.

mailer ::

V lidlu sem danes videl 20 britvic (dve rezili) za malo nad 2€.

gendale ::

ene te poceni (ne vem za točno te) so zanič (ne obrije, takoj zafila z dlakami, čist rdeča koža) in se izkaže, da je bolje dat malo več (velja pa tud obratno, ene dražje so drek)

moraš malo probavat, da najdeš ene, ki ti pašejo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42697310 (44763) šernk
»

Kje kupiti Gillette rezila ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9131083 (21585) GrimReaper
»

Občutljiva koža po britju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7824017 (16069) radmannsdorf
»

Samo za moške (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514274 (11496) LordTado
»

Brivni aparat - brivnik

Oddelek: Loža
346631 (5990) Saladin

Več podobnih tem