» »

Klasična tradicionalna britvica (moško britje)

Klasična tradicionalna britvica (moško britje)

1
2
»

nekikr ::

Krvav skroz in skroz. Ta način ni za občutljivo kožo ali močno brado.

Master_Yoda ::

Jaz sem probal Mach4, Fusion, Double edge (Merkur Slant, Barber pole modela). In pri vseh sem imel probleme v vratnem predelu - rdecica, krvavenje, etc.

Sem sel na Braun elektricnega - osnovno serijo 3, sedaj pa teh problemov vec ni. Pa se glavo si z njim obrijem.
Dovie'andi se tovya sagain.

yansek ::

Klamzi je izjavil:

https://hensonshaving.com/
Priporočam. Še najbližje britvicam na kartuše, ampak neprimerljivo bolje kar se tiče udobja med in po britju.
Resda je cena okoli 70EUR (tudi v SLO) kot za nek el. brivnik, ampak se splača.

Kako je z razdrazenostjo kože po britju, vneto pekočo kožo (vrat, okoli ust pri tej Hanson britvici?

Klamzi ::

Jaz osebno nimam več problemov, tudi z alkoholnim losjonom skoraj nič ne zapeče, kar je dober znak. Je pa res da se ne brijem vsak dan, ampak na 2-5dni. S tistimi multiblade pa je bila vedno muka...
Imam AL13++ (medium agresivnost) in napram ostalim DE britvicam mi ta najbolj ustreza. Če si v dvomih pač probaš tisto z linka za 1€. Je nežna in dovolj efektivna. Ali pa nekaj kar so drugi predlagali. Ne kompliciraj preveč, ker večini ljudi bo DE bolj ustrezala kot multiblade, le sprobat jo je treba =)

AL13++ (medium agresivnost)

Koliko daš pa na samo predpripravo britja? Ta naj bi bila vsaj toliko pomembna kot samo britje?

Brivska krema? Se ti zdi pomembno katera? Ali kar navadna brivska pena iz supermarketa?

Koliko bi pa rekel da je pomembna sama tehnika britja?

Kaj bi bilo če bi se bril vsak dan, misliš da bi imel kaj več problemov?

energetik ::

yansek je izjavil:

Koliko daš pa na samo predpripravo britja? Ta naj bi bila vsaj toliko pomembna kot samo britje?

Brivska krema? Se ti zdi pomembno katera? Ali kar navadna brivska pena iz supermarketa?

Glede predpriprave se jaz najraje po tistem, ko si umijem lase in imam tudi brado zmehčano. Preizkusil sem precej namenskih brivskih mil s čopičem, pa sem na koncu pristal na DM gelu + čopič. Meni je praktično enako, pa precej manj časa se porabi.

Tehnika britja: narediš 3 prehode - WTG, XTG, ATG.

Vseeno pa - jaz če se brijem na manj kot 3 dni, so krvavice, ne glede na to kaj uporabim. Zdaj se nekje na 5dni, ker se mi na manj ne da.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

redtech ::

@Yoda preveč si nategnil kožo in pritisnil. Pravilo pri double edge je, da vzameš tako težko ročko, da britvica pada sama in je ne porivaš v kožo.

Jaz imam pene in gele iz Hofra..., nisem opazil nekih razlik, najbolj se pozna, če si bil prej pod tušem ali pa zelo dobro umiješ obraz s toplo vodo.

Klamzi ::

yansek je izjavil:

Tu se težko posplošuje, ker nimamo vsi iste kože, niti približno. Lahko ti samo povem moje izkušnje.

1. Večinoma zvečer po tuširanju, ampak le zato ker mi je najbolj priročno. No, takrat so dlake najmehkejše, ampak pazi, koža je izsušena in pa utrujena od raznih dejavnikov skozi dan, tako da je fajn bit še posebej nežen.
Ali pa zjutraj, ko je koža spočita in dobro namočena s hladno vodo. In ker nimam časa, niti volje namakat sihta kot pri tuširanju, so dlake trše in je britje lahko bolj grobo, sploh s slabšim rezilom.
2. Sem uporabljal ta fensi mila in čopič, so OK, s super sestavinami, tudi cenejša na dolgi rok, ampak so rezultati z brivsko kremo bolj konstanti, vseskupaj gre hitreje,... Naprimer kreme od Nivea so super, sploh ta nova s konopljo.
3. Je pomembna, ni pa to neka znanost, še vsak jo je osvojil. Ne rabiš youtuba =) Nežni, a odločni gibi, to je to.
4. Ja, mislim da bi. Pa moraš tudi razumet da včasih pride tak dan, ko koži britje ne ustreza. Nevem, naprimer če si bil cel dan na mrzlem vetru, ali pa te je par ur drgnil trak od čelade, zadrga od jakne, si bil dolgo v prašnem okolju ipd.

Ja cela znanost, še posebej jo lahko narediš iz tega, ko imaš težave.

Pa obstaja kakšen profesionalni brivec te vrste pri nas, ki zna operirati z želetkami, pa svetovati?

Bil sem do sedaj pri nekaj teh brivcih pri nas in do sedaj nisem imel sreče. Lahko rečem da od nekaterih vem skoraj več od njih, pa nič ne vem. Pa zaračuna mi na koncu toliko kot je cena ene tretjine novega električnega brivnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: yansek ()

Zvezdica27 ::

helou.

za božička sem si kupil, za foro, box/kletko sistem Wilkinson, to kar prodajajo povsod, neka akcija je bila, 10e z njihovimi žiletkami.

Zadeva je za ta denar super (prvič imam ta sistem, se mi zelo dopade), je pa izjemno agresivna, recimo dve stopnji bolj agresivna kot Merkur (najlažje primerjam, ker imam sedaj Merkur, ne vem točno katero). Sicer je tudi med Merkurji razlika, samo tale wilkinson, z njihovimi žiletkami, je tako agresiven/oster, da sem se do zdaj ob vsakem britju rahlo porezal (v smislu odrezal malce povrhnjice sem ter tja). Ampak - tako minimalno, da sem še veno zadovoljen. Če je kak mozoljček - bo šel - pri Merkurju ostane.

Sedaj bom probal še z manj agresivnimi klingicami, če bo ta kombinacija OK, ker taka agresivnost meni meji že na rahlo nezadovoljstvo - čeprav sem še vedno happy, ker pa res pobrije v nulo (kar Merkur ne), za dan ne-britja razlike je, če ne celo za dva. Ampak za ta denar se splača probati, smo vedite, da kaj tako agresivnega težko kupiš, torej, da je to na enem spektru te lestvice.

zz

energetik ::

Merkur ima drgač vsaj ene par različnih brivnikov, ki se zelo razlikujejo po agresivnosti. Jaz imam 37c (slant) in je krasen. Ne morem rečt, da je agresiven, samo učinkovit. Tudi če maš jeklene dlake gre skozi kot čez puter.
vires in numeris

Zvezdica27 ::

od merkurja sem imel oz. imam 34c in 42c, oba se mi ne zdita agresivna

zz
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
434104705 (1099) socialec
»

Kateri brivnik? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

555166311 (1283) Matija82
»

Britvice

415711 (3435) tilen03
»

Kje kupiti Gillette rezila ? (strani: 1 2 )

9133527 (24029) GrimReaper
»

Britvice-kje (strani: 1 2 3 )

12841132 (30957) gendale

Več podobnih tem