» »

Kateri brivnik?

Kateri brivnik?

««
«
1 / 11
»»

svetetko ::

Pozdravljeni!
Odločam se za nakup brivnika, zanima me nekaj stvari.
Se da z dokaj kvalitetnim brivnikom popolnoma obriti? Recimo da si vzameš dovolj časa, se bo še vedno čutilo brado?
Imam precej relativno občutljivo kožo, po britju s klinco me precej peče. Bo brivnik boljša rešitev zame?
Kako je s pokvarljivostjo brivnikov in posledično uveljavljanjem garancije? Mogoče ga bom naročil iz Avstrije, pri nas so cene naravnost oderuške.
Nekako se nagibam k Philipsu, predvsem seriji 7000 in 8000. Se splača dati toliko več denarja za HQ9 glave namesto HQ8? Najbolj zanimivi so mi:
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...
Kaj pa Braun? Če gledamo kvaliteto britja v primerjavi s Philipsom?
Hvala za info in lep pozdrav.

šernk ::

vsekakor med temi tremi zgoraj vzemi HQ 8250, ker ima speed XL tehnologijo britja, ki je vsaj zame precej boljša od prejšnjih, če si vzameš čas se da dokaj solidno obriti (brado čutim le ob izredno močnem pritisku).

glede kvarljivosti pa: doma smo imeli v zadnjih 15ih letih 5 brivnikov. 4 philipsove in enega "noname znamke", niti en ni izdihnil, no tisti noname je bil dokaj malo v uporabi, vsi ostali so pa (bili) vsak dan v uporabi, ti pa brivnik zdrži nekje 5+ let z istimi glavami brez težav.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

svetetko ::

Hvala za komentar. Morda kdo ve kako je z naročanjem iz Avstrije in Nemčije? Katere trgovine pošiljajo v Slovenijo? Npr www.redcoon.at ali pa www.pluselektro.de? Cene so precej če ne celo ugodnejše tudi v Angliji. Ker gre naslednji teden sestra v London, sem pomislil, da bi mi brivnik kar tam kupila. Koliko bi bilo carine pri brivniku za recimo 100 evrov? LP

element ::

Pri nakupih v UK ni carine, tudi davek plačaš že njim. Vsekakor se ti splača naročiti sestri, da ti prinese brivnik. Cene so tam res ugodne, drugače pa je še vedno možnost katera izmed nemških/avstrijskih strani. Jaz sem kupil Philips HS 8460 z nemškega Amazona. Sem zadovoljen, omenjeni model je pri njih vsaj za tretjino cenejši.

svetetko ::

amazon.de potem pošilja v slo? kaj pa amazon.co.uk? Se da plačati le s kreditno kartico ali je še kaka alternativa?

element ::

Amazon.de pošilja kar nekaj stvari k nam, ampak je še vseeno odvisno od podizvajalca. Nekaterih izdelkov se ne da dobit. Pri amazon.co.uk ti ne bodo poslali tehnične robe, če že obstaja kakšen podizvajalec, ki pošlje, pa je poštnina bistveno dražja. Plača se s kreditno kartico (Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express), alternative ni. Lahko odpreš virtualno kreditno kartico (wirecard recimo) kamor nakažeš denar (ob nakazilu plačaš nekaj provizije), potem pa plačuješ kot s kreditno (dobiš vse potrebne številke, kot so na pravi kartici).

pilko ::

Jaz priporočam Braun, po možnosti takega, ki ima zraven čistilno kartušo Clean and Charge.
Do sedaj sem imel težave z vnetjem kože po Britju, bistvo te kartuše pa je v tem, da brivnik po vsaki uporabi očisti in dezinficira.

Brivnikov Braun, ki imajo čistilno kartušo je samo nekaj - navadno najdražji v vsakem razredu.

Na slovenskih in tujih straneh, jih boste našli brez težav. V Sloveniji so navadno najceneje TUKAJ, sicer pa imajo različna podjetja akcije v različnih obdobjih...

rtmktl ::

Bom kar tu uprašal. Tudi sam kupujem prvi brivnik (do sedaj sem uporabljal Mac3 klince). Odločam pa se med:
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...
http://www.mimovrste.com/artikel/345004...

Katerega bi izbrali vi? Kaksen predlog?
LP

ZLOky ::

Jaz imam tudi občutljivo kožo in po britju z želetkami me je zelo peklo in sem imel zelo razdraženo kožo (rdečo). Potem sem nabavil prvi akumulatorski brivnik Philips, imel nekaj let, zamenjal za drugega Filipa, ker sem veliko potoval in se mi je prvi Filip preveč poškodoval (beri=padel, ipd.).
V glavnem, ko sem kupoval drugega Filipa, mi je bilo pomebno:

- da dela tudi, ko se izprazni in se polni prek omrežja (te opcije nimajo vsi, zamisli si, da se briješ in se ti baterija sprazni, seveda te prej opozori da se bo spraznila, ampak jbg, v glavnem ga moraš nafilat in če noče delat za časa polnjenja ter povrh vsega se tebi še mudi, si v riti)
- da je vodotesen, jaz svojega (govorim o brivniku) perem s tekočim milom pod vodo tudi ko se polni prek omrežja, je vse tako dobro vodotesno zadelano, da ne more prit do pi2darije.

Evo, Filipi, vodotesni, brez kabla na Ceneje.si.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZLOky ()

TOP ::

Jaz sem se vedno bril z želetkami potle sem kupil brivnik od Philipsa in po dveh letih je šla glava je začel cukati.Tako da sem spet presedlal na Gilete želetke in še vsak dan se ne rabi brit.Jaz ne grem nikoli več na brivnik.

Smiley123 ::

Jaz sem pred 2 letoma kupil philipsa cc clean ali kaj je (sicer mi ta zadeva z čiščenjem že od začetka ni delala, a se mi ni dalo nazaj pošiljat ker sem ga preko spleta kupil itd...).

No v glavnem brivnik je na 3 glave z tremi razili ali kako je to in sem čisto zadovoljen. Prej sem vedno imel rdečo kožo in vnetnje, a zdaj se pa pobrijem in si niti nikaj ne nanašam in je ql. Je pa res, da nisi tak gladko pobrit kot z britvico (jaz včasih po britju da nebi 1000x drgnil po enem mestu še na koncu če katera daljša dlakica ostane jo pač z britvico malo potegnem in je).

V glavnem moje mnenje je, da ko sem 1x sprobal brivni aparat, da več nikoli ne grem nazaj na navadne britvice (ps. na začetku se ti bo seveda koža navajala na aparat, ker meni je bilo na začetku malce čudno in mi je precej peklo, ko sem ga ene prvih 5-10x uporabil. Brijem se pa tam na 2-3 dni).

Griffith ::

Z žiletko si lepše obrit in dlje časa traja da dlake ponovno zrastejo, s strojčkom pa si obrit hitreje a tudi dlake zrastejo hitreje.
Jaz bi ti priporočal takega Philipsa ki ima povečano površino britja na glavi. Sam imam takega in sem zelo hitro obrit.
Eden izmed takih je tale ki ima (Brivne glave Speed-XL) http://www.mimovrste.com/artikel/345002...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Griffith ()

alphasaphir ::

Če bi rad imel trimer kar na brivnem aparatu, poglej tudi za brauni.

teoo ::

rtmktl je izjavil:

Bom kar tu uprašal. Tudi sam kupujem prvi brivnik (do sedaj sem uporabljal Mac3 klince). Odločam pa se med:
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...
http://www.mimovrste.com/artikel/345004...

Katerega bi izbrali vi? Kaksen predlog?
LP

Samo za primerjavo, jaz sem 3 mesce nazaj vzel
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...

dela ok, je fuul tih, baterija zdrži en mesec(brijem 3x na teden), edina kritika leti na "izskočno rezilo" ker ni dovolj fiksno ko je odprto in ko briješ "proti toku" se rad zapira. Na enem prastarem phillipsu se mi to ni dogajalo.

aja, kupil sem ga prek amazon.de, je prišel brez poštnine za precej manjši denar kot pri nas.


Verjetno so ti, ki si jih ti prilepil precej podobni.
defying gravity

svetetko ::

Tudi sam uporabljam HQ8250 in imam podobne izkušnje z njim kot teoo. Super brivnik.
Na prvih dveh linkih sta brivnika iz serije 7xx0, ki imajo slabše brivne glave. Sicer je pa pri Philipsu dokaj preprosto: prva cifra v štirimestni številki ti pove kakšne glave so noter (višja je, bolje je), v naslednjih dveh pa dobiš primerjavo baterij in dodatnih malenkosti. Višja cifra pomeni boljšo baterijo, najnižja ponavadi le britje med napajanjem iz vtičnice. Za nakup se odločiš na podlagi zahtev in razpoložljivega denarja :)

borutz ::

tudi jaz sem imel 8250 kaksno leto nazaj in sem bil zelo zadovoljen.
ker sem ga nekje v tujini pozabil na neznanem wc-ju, se sedaj cca. pol leta brijem na gillette.

Pobrije priblizno isto kot britvica samo trajanje je opazno krajse
vendar me to ne moti se raje vsak dan z brivnikom brijem kot z britvicam vsak drugi dan.

tako da sem ga ravno pred 10 min preko amazon.de ponovno narocil.

cena z ptt : 103,66 eur :))

slowie ::

Jaz imam tegale .... Letnik 2003.

Dobil za RD, nikoli še menjal glave ali rezil, nikoli pri servisu, in dela. Edino žena zadnje čase jamra, da moje britje "nekam dolgo traja".... 8-)

In zdaj niti ne vem, ali se mi bolj splača menjat glavo, ali kupit novega.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

logit ::

Tile brivniki se po mojih izkušnjah niso kaj preveč spremenili v zadnjih letih (imam 2 Philipsova v razmaku 4 let), tako da poglej za nova rezila.

Dromar ::

LP folk!

Jaz bi si pa zdaj kupil en dober brivnik. Probal sem malo fotrovega Philipsa Sensotouch, ki je lani bil za 100€, pa se mi zdi kar dober. Imam občutljivo kožo in nisem pretirano kosmat (brijem se na tri dni), dlake imam srednje trdote. Nekaj v zmernem cenovnem rangu, zgornja meja recimo 100€, lahko je Braun ali Philips, glede na to, kaj se pač zdaj bolj splača glede na moje preference. Do zdaj sem imel enega cheap iz Jagra za 13€, pa imam zmeraj mozoljčke, čeprav je brivnik vedno zelo dobro bril

5er--> ::

Dromar ::

Še kakšna mnenja? Nekako sem te vrste člankov že prebral, tako da me bolj zanimajo osebne izkušnje in argumenti ljudi, ki so mogoče prestopili iz enega na drug pol

JamesQ ::

Živjo.

Pred dobrim mesecem sem si kupil el. brivnik za na službena potovanja. Izbral sem model Philips PT920/18. Po enem mesecu uporabe lahko rečem, da pobrije zadovoljivo, vzdrževanje je enostavno, baterija pa zdrži več kot 25 britij. Je pa tudi res, da se ti mora koža malo prilagoditi tem načinu britja.

LDŽ

TheJack ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

RejZoR ::

Ta ima Gyroflex 2D. Vzemi raje takega, ki je brez samočistilne baze ampak ima Gyroflex 3D. S 3D se brije precej lepše, baze pa skor sigurno ne rabiš, če se aparat da splaknit pod vodo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kabana ::

Pri brivnikih sta dva tabora: Braun in Philips. Oba tabora trdita, da je njun način britja boljši. Toda v resnici gre samo za različno filozofijo, za različna pristopa k isti stvari, ki pa sta si enakovredna. (Obstajajo sicer še drugi proizvajalci, od katerih je še najbolj prisoten Remington, ki pa v bistvu prav tako sodi v Philipsov tabor.)
Osebno sem od samega začetka pripadnik Philipsovega tabora in nimam nobene želje ne potrebe, da bi presedlal k Braunu. Že dolga leta se brijem z enim in istim akumulatorskim brivnikom, in kar se vzdrževanja tiče ne delam nič drugega kot da po vsakem britju odperem pokrov, stresem vsebino v umivalnik, pokrov zaperem nazaj in brivnik pospravim do naslednjega dne. Brijem se vsako jutro in baterija mi z enim polnjenjem še vedno zdrži več kot en teden. Nobenih mozoljev, nobene krvi.
Če bi danes moral zaradi x razloga kupiti novega, bi kupil tega, ki ga omenja JamesQ.

Dromar ::

RejZor, daj konkreten primer, ki se splača. Mnogim tukaj res ni jasno, v kaj se splača vložit cent več in v kaj ne. Meni recimo ni jasno, zakaj je tisti brivnik, ki ga je JamesQ linkal, boljši od katerega drugega. V čem je boljši denimo od kakšnih sensotouchev, ki so sicer precej lepši in nekateri celo cenejši? So slabši?
Ne najdem nobenega, ki bi bil cenovno pod 100€ in imel Gyroflex 3D in za brivnik celega premoženja ne bi najraje dal, ker si bi raje privoščil še kaj drugega.

RejZoR ::

Če hočeš dober in poceni brivnik vrži uč na Remington Titanium-X R5150, ki ga zdele dobiš v Merkurju za 55 EUR (oz R6150 za 80 EUR, ki je isti samo da namesto procentov baterije kaže preostalo baterijo v minutah). Sam sem ga sicer vzel v Big Bangu, model R5150 pred parimi mesci za 70 EUR ampak mi vseeno ni žal.

Rezila v dveh vrstah prevlečena s titanom, ki naj bi dlje držala ostrino, prirezovalnik, lahko ga čistiš pod tekočo vodo, ima procentualni indikator baterije (LED lučke od 0%-100% v 20% korakih), Li-ion baterija in delovanje na accu al pa kabel.

Največja prednost napram Philipsu je povsem neodvisna glava brivnika, kar dobiš pri Philipsu šele z Gyroflex 3D. In pa manjko Lift&Cut sistema. Slednji naj bi bil za bolj gladko britje ampak rado začne cukat, ko se rezila obrabijo. In kljub temu da Remington tega nima, obrije neverjetno gladko.

Drugače pa ne boš falil niti s Philipsom PT870 in boljšim PT920, ki ima rezila celo v treh vrstah ampak nima pa indikatorja baterije.

Na foil sistem (mrežica, vglavnem Braun) vglavnem prisegajo starejši, ki se že leta brijejo z brivnikom na mrežico. Sam sem ga imel pa mi ni bilo všeč. Sploh pa ni dobra izbira če je to tvoj prvi brivnik. Ker na začetku še nimaš občutka in avtomatično preveč pritiskaš in boš hitro preluknjal mrežico. Poleg tega je precej glasnejši, mrežica se zaradi trenja bistveno bolj segreje, kar bolj draži kožo med britjem in po vratu in okoli adamovega jabolka se nikoli nisem mogu dobro obrit. Pa med delovanjem se zaradi oscilacije rezila trese.

Kar pa se tiče teh brivnikov z Gyroflex 2D, se mi zdi da so brezvezen vmesni model, ki vsaj za moje pojme nima niti ene prednosti. Polnit jih moraš na podstavku, kar pomeni, da jih ne moreš dat na kabel, brivna glava je isto toga kot na modelih ala PT920 s tem da se pač cela lahko nagiba v vse smeri. Prirezovalnik je kot ločen nastavek in ne kot popup. Edino kar je prednost je bolj ergonomična oblika dela, ki ga držiš.

Philips z Gyroflex 3D pa je druga beštja, isto kot zgornji Gyroflex 2D, samo da je vsako od 3 rotacijskih glav zares neodvisno eno od druge in se posamezno premikajo na vse strani, tko da se res odlično prilega vsem krivinam obraza, izbočenim in vbočenim. Poleg tega pa se celotna glava premika na vse strani kot pri 2D.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

alphasaphir ::

kako imajo pa phillips/remington rešeno rezanje daljših dlak in kako se da z njimi obriti brado na črto, da del brade ostane? Da pa jo vsake tolko vseeno v celoti obrijem, brez da rabim s škarjami rezat.

RejZoR ::

Pri vseh omenjenih imaš zraven namenski prirezovalnik, ki je kot navadni strižnik las, samo zelo pomanjšan. Namenjen prav za urejanje zalizc in brade.

Kar pa se tiče direktnega britja dolgih dlak (npr 2-3mm) pa bojo vsi mal cukal. Philipsi zaradi Lift&Cut sistema, Remington pa kljub temu, da nima Lift&Cut vseeno mal cuka, ko so dlake bolj dolge. Mal sumim da zaradi dual track rezil. Al pa je kakšna druga fora. Ker ko sem pred časom HQ6920 predelal tko, da sem iz rezil odstranil Lift&Cut del, sem lahko bril direktno dolge dlake, pa ni praktično nič cukalo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

menjalnik ::

Meni bi pa zanimalo kje bi lahko kupil nožke za brivnik s tremi glavami?

RejZoR ::

Za Philips dobiš v Merkurju (vglavnem po naročilu oz večji centri) in verjetno tud Big Bang ter vseh pooblaščenih servisih za Philips. Za Remington pa dobiš npr v Servis Ježek v Črnučah (mal naprej od Mercator tehnike) če si iz LJ konca. Za drugje poglej na garancijskem listu kdo ti je najbližji serviser. Eni tud pošiljajo po pošti z odkupnino.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Dromar ::

Mislim, da bom vzell kar tega Remingtona, čeprav se na Amazonu veliko ljudi čez njega pritožuje. Pravijo, da baterija zdrži samo za 2 britji, da je plastičen, da ni polnilnega stojala ampak samo adapter, da ne dobiš torbice ali pokrovčka itd. itd.
Gundžajo itak pri vseh, tako da se mi zdi to še najboljši kompromis, če res stane samo 55€. Bom šel pogledat v LJ v Merkur ta teden. Bi torej rekel, da je tale Remington boljši od denimo http://www.mimovrste.com/artikel/345000... ?
Stvar bi imel namreč za vsaj kakšnih deset let, torej par 10€ več ni tak problem.

RejZoR ::

Tistle Philips gor ni nič posebnega, sploh pa ne za to ceno. Je sicer vodotesen in naj bi imel Li-ion baterijo ampak še vedno se polni 8 ur kar je mal čudno. Ko sem imel HQ6920 za 30 EUR je imel NiMh akumulator in se je polnil 8 ur. Remington z Li-ion se mi polni kakšno uro, mogoče največ 2 uri. Če se res polni 8 ur potem raje vzemi HQ6920. Tud za prirezovalnik nič ne piše če ga ima ali ne.

Ja, Remington res nima zaščitnega pokrovčka, kar je mogoče mal tečno če brivnik pogosto nosiš okoli. Lahko bi bili mal manj škrt in vrgli zraven še kos zaščitne plastike in naredil 3 zareze kamor bi se zataknil...

Glede plastičnosti je pa tko, zadeva ni nič bolj plastična od dražjih Philipsov. Razlika je samo v tem, da ima Remington rahlo hrapavo plastiko, ki daje na otip drugačen občutek kot povsem gladka glossy površina Philipsov. Vseeno deluje dost masivno, ko ga držiš, da veš, da ne bo razpadel sam od sebe.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TheJack ::

Hja, jaz tudi ne vem, kaj naj vzamem. Do sedaj sem se bril večinoma z britvico in enim res cenenim braunom, sedaj pa bi si rad kupil en malo bolj orenk brivnik. Predvsem tak, ki brije hitro in brez kompliciranja.

RejZoR, pa tudi en moj kolega pravita, da ga ni čez philipsa oz. čez vrtljive glave. Ko pa sem prebral PDF, ki ga je dal 5er-->, pa nisem več tako prepričan. Še nikoli se nisem bril z vrtljivimi glavami (= rotary shaver), tako da pravzaprav ne vem, če je to sploh zame. Ne morem pa si privoščiti, da eksperimentiranja z brivniki, ki stanejo precej preko 100 EUR.

Tip v PDF linku priporoča Braun Series 7, torej nekaj takega: http://www.mimovrste.com/artikel/345003.... Tu je problem cena in pa menda to, ker se težko čisti brez čistilne baze, za kattero pa je treba vsakih nekaj mesecev kupovati tekočino za 20 EUR (http://www.mimovrste.com/artikel/345002.... Ni ravno poceni, skratka.

Naslednji brivnik, ki ga priporoča taisti tip, je Panasonic ES-LV (npr.: http://www.mimovrste.com/artikel/345000.... Tale pride res zasoljenih 230 EUR, pa še čistilne baze nima. Ampak menda se lažje čisti kar pod pipo.

Moj zadnji kandidat je Philips RQ1250/16 (http://www.mimovrste.com/artikel/345003.... Prednost je, ker je najcenejši (172 EUR) in ker ga priporoča precej ljudi. Slabost je, ker nima samočistilne baze in pa to, da zgoraj omenjeni tip v PDF linku pravi, da je ta brivnik slabši od zgoraj omenjenih brauna in panasonica. Menda ni za res goste brade. Poleg tega niti sam ne vem, če bi mi rotary shaver ustrezal.

No ja, bom še premislil. Ni dvakrat za reči, da bom na koncu vse nekam poslal in vzel tegale remingtona za 50 EUR ;) Se vsaj sekiral ne bom preveč, če bo zanič...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

RejZoR ::

Če ti ni problem dat ~180 EUR za RQ1250, potem ga definitivno vzemi, ker je dobra zadeva (sploh Gyroflex 3D sistem gibanja glave mi je zelo všeč). Edina hiba pri tem je da ga ne moreš dat direktno na kabel kar je tečno če se ti ful mudi, zadeva pa se ti sprazne med britjem. Ampak to pa je tud edini minus, ki ti ga znam omenit za ta model.

Čistilne baze pa ne rabiš če mene vprašaš. Sam brivnik (oz točneje glavo) po vsakem britju sperem z vročo vodo in to je to. HQ6920 sem imel skor 2 leti in pol pa je po tem času izgledal kot nov (s tem da sem pral samo snemljivo glavo brivnika, sam brivnik namreč ni vodotesen, tega sem sem in tja spihal in očistil s priloženim mini čopičem). Podobno je s trenutnim Remingtonom. Pri čistilni bazi računaj, da boš moral kupovat kartuše s čistilnim sredstvom, kar je spet dodaten strošek za nekaj kar lahko storiš s tekočo vodo. Če pa se ti res ne da jebat pol pa ajde.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TheJack ::

Verjetno govoriš o suhem britju, ne? (za tale philips namreč pravijo, da bolje brije mokro, kot suho)

Koliko časa traja, da se kolikor-toliko solidno obriješ z rotary shaverjem (po ene treh dneh, recimo)? Pri brivniku mi je namreč najbolj pomembno, da obrije HITRO, da torej že pri prvem potegu obrije vse dlake (ja vem, da je to najbolj odvisno od tega, kako kosmat si ;). Moj sedanji brivnik (en poceni braun) je namreč glede tega obupen, saj traja veliko časa in vlečenja po obrazu (kar seveda vodi k vnetju kože), da si končno zadovoljivo obrit....

menjalnik ::

Našel sem nožke za moj brivnik in ko sem hotel naročiti sem naletel, da izdelka ni več v ponudbi, kje naj še pogledam?

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_...

šernk ::

Kateri brivnik?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

kabana ::

Braun je specialist za brivnike z brežico, Philips je specialist za brivnike s tremi brivnimi glavami, Remington pa proizvaja oba sistema. Torej je generalist. Vendar od Remingtona na slovenskem trgu dobimo predvsem brivnike z brivnimi glavami in ne z mrežico. Bolj zaupam specialistu. Moj izbor bi bil vsak philipsov brivnik, ki ima tri brivne glave, v vsaki brivni glavi pa tri kroge rezil. Zakaj? Ker je britje s tremi krogi rezil na rezilno glavo veliko učinkovitejše in hitrejše od britja z enim krogom rezil na rezilno glavo ali dvema. Poleg tega so ti brivniki toliko zanesljivi, da v njegovi običajni življenjski dobi pravzaprav ni potrebe po potrošnem materialu. So tudi enostavni za uporabo: ni potrebnih nobenih 'baz' s posebnimi 'vodicami', ki bi avtomatično čistile in negovale brivno glavo, medtem ko brivnik ni v uporabi :)

šernk ::

No ja vsake tolk je dobro zamenjat rezila za brivnik, je pa tud res da je življenska doba philips brivnikov tudi 10 let :)

oče je imel prejšnjega čez 10 let, vendar ga je povozil čas, jaz ga imam sedaj cca 6 let, oče ima novega že 3 leta, tako da zadeve so praktično neuničljive. sam sem po 5ih letih prvič zamenjal rezila, pa se vsak dan brijem.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

kabana ::

No, še to:
Razlika med mrežico in rezilnimi glavami za telebane

Dobro se obriješ z obema. Razlika je le v načinu britja: z mrežico se briješ gori-doli, z rezilnimi glavami pa gori-doli-naokoli.

RejZoR ::

@kabana
Mja no, ne moreš ravno posploševat. Remington je dal prvi brivnik na trg davnega leta 1937. Kar je eno leto preden ga je razvil Braun, s tem da ga je Braun zaradi WW2 začel tržit šele leta 1951. Bolj je pomembno kaj izumiš kot pa to kaj proizvajaš. Korporacije itaq vedno delajo na večih segmentih. Braun dela tud palične mešalnike, likalnike, sušilnike las, torej je toliko generalista kot Remington. Philips pa itaq vemo kaj vse dela, od hifi opreme, medicinske opreme, žarnice in cel kup drugih elektronskih naprav.

Tud zelo važno je kakšen pristop uporabljaš pri samem delovanju, pri rezilih in malih malenkostih, ki jih opaziš šele ko dalj časa delaš s tem napravam.

Recimo na prvi pogled sta Remington in Philips 3 head rotacijski shaverji isti, ampak ko pa pogledaš samo mehaniko gibanja glav pa vidiš, da so uporabili čist drugačne pristope. In eni so sila enostavni ampak učinkoviti. Kot pravijo, simpl je tanartabulš. In to dejansko drži.

Remington ima recimo v sredini glave vzmet in obroček, kar omogoča, da se vsaka od treh glav premika povsem neodvisno. Philips ima za vsako glavo listno vzmet, ampak so glave povezane med sabo. Če navznoter potisneš eno se bosta tud tadrugi dve premaknili z istim gibom. Je pa za razliko od Remingtona vsaka dejanska okrogla mrežica dodatno premična znotraj vsakega od treh nosilcev. Pri Remingtonu je fiksna.

S titanom prevlečena rezila uporablja samo Remington, po čemer je znan tud pri strižnikih. Bom videl koliko dlje bojo zdržala, Philips me je začel cukat po 2 letih in pol... Philips je edini, ki uporablja Lift&Cut sistem. Ki je spet dejansko blazno simpl zadeva, ki deluje. Dodatno prožno rezilo pred dejanskim rezilom, ki samo zagrabi dlako, jo potegne stran od kože, da jo dejansko rezilo odreže bliže kože. Sicer ima to tud svoje slabosti, da čez čas začne cukat ampak sama ideja pa je sila zanimiva kako so kompenziral debelejšo mrežico rotacijske glave. In tega je še ogromno. Vglavnem sami mali detajli, ki lahko pomenijo posamezniku več kot pa karkoli drugega.

Kar pa se tiče kako se briješ je odvisno od posameznika. Jezst se z rotacisjkimi vedno brijem proti smeri rasti dlak, da dosežeš res gladko obrito kožo. Pri mrežici pa sam princip ni dost drugačen. Če hočeš, da je na gladko obrito moraš it nasprotno od smeri rasti dlak, da jih potisneš skozi mrežico nakar jih rezilo odreže. Ne gre drugače.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

kabana ::

@ RejZoR
Uporabljam Philishave 5806, in sicer že tako dolgo, da sem pozabil,kdaj sem ga kupil. Bi bilo treba preveriti, kdaj so ga nehali delati. Definitivno je starejši od pet let. Brijem se vsak dan in še vedno imam prva rezila in ne cukajo. Tudi sam čakam, kdaj bodo začela. Ampak do zdaj še niso.
Sicer pa: Thumbs up for Remington.

mat xxl ::

Uporabljam že ene 4 leta Braun serijo 7 model 9595, zadnjič ko sem šel na servis po baterijo ugotovim, da je to še zmeram zadnji top model vsaj glava, sedaj me pa zanima glede na to, da je v seriji 5 že ravno prišel nov model, če kdo ve, kdaj pride serija 7 nov model ...

gimnazija123 ::

tudi jaz bi rabil majhno pomoč. sem prebral kar veliko materiala o brivnikih, pa še vedno nimam pojma kaj naj kupimo.
bi bil tale kot zgoraj omenjate v redu? http://www.merkur.si/aparati/brivniki-i...
ali je boljše stisniti še nekaj denarja in kupiti philipsa pt920?
brivnik se bo uporabljal vsaki drugi dan, želim si, da bi bil čimbolj prijazen do kože( torej čimmanj nastajanja mozoljčkov in tega). 120 je zgornja meja, kopuje se pa za obdobje vsaj enih 5 let. lepo prosim za pomoč.

RejZoR ::

Philipsovi pri nekaterih uporabnikih povzročijo vraščanje dlak zaradi Lift&Cut sistema. Pri men sicer ni ampak pri nekaterih pa se to dogaja. Remington te težave naj ne bi imel, ker dlake nikoli ne odreže pod nivojem kože.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

cobrica ::

Sam imam
pa je bol tako, tako.. Če se ne briješ vsak drugi dan je problem, sam sem se sicer ze navadil da se po britju z hladno vodo sperem pa je kul. Drugače brije še kar vredu, pod vratom ponavadi ostane kakšna dlaka, drugače je pa vredu. Proti navadnim klingam je plus, predvsem to, ker ne potrebujem več pene. Sicer sem ze menjal rezila naj bi se na vsaki dve leti, je bla pa cena brivnika takrat nekje 130€.

kmetek ::

kupujem Philips brivnik, katere se svetuje? blage nimam :)

http://www.eltus.si/b2b/Brivniki-za-bra...

RejZoR ::

Vse razen SensoTouch 2D, ki se mi zdi povsem brezvezen sistem. AT870 in AT920 sta super od navadnih oblik. Ali pa Senso Touch 3D če si pripravljen dat mal več.

Odlična alternativa je tud HQ6927 v Merkurju za 33 EUR. Sicer nima prirezovalnika ampak je za ta denar super. Pod vodo še vedno opereš samo glavo brivnika, prirezovalnik pa itaq nisem nikol rabil.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kmetek ::

Do 100€ bi še dal.

kateri SENSO TOUCH 2D/3D več modelov je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()
««
«
1 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri električni brivnik??

Oddelek: Kaj kupiti
3115839 (8515) janezvalva
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42697894 (45347) šernk
»

Kater brivnik oz. tip: Braun ali Philips?

Oddelek: Loža
189834 (4169) McMallar
»

Kakšen brivnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
4513556 (8086) smile-
»

Brivnik

Oddelek: Loža
4610493 (7092) matmel

Več podobnih tem