Forum » Loža » Opremljanje stanovanja konec 2025
Opremljanje stanovanja konec 2025
PINki ::
Vse lepo in prav, vendar za tak budget bi jaz šel do notranjega oblikovalca, ki bi prostore lepo uskladil in povezal v neko celoto predvsem pa naredil bolj funkcionalno kot bi jih sam. Pri tebi vidim mešano na žaru, Lesnina, IKEA, mizar, vprašanje kako potem izpade na koncu (stilsko).
Npr. samostojen koš za perilo je že mimo, to je vse že vgradno oziroma skrito očem.
Npr. samostojen koš za perilo je že mimo, to je vse že vgradno oziroma skrito očem.
Alayne ::
Absolutno se da bolje in stilsko. Kolega arhitekt nama je pomagal pri izrisu prostora, da vse nekako stima in je logicno in dovolj vticnic recimo. Vrgli smo recimo ven nekaj sten ipd. Isto arihtekt je videl opremo in ker sodeluje z notranjimi oblikovalci mu zaupam, ko je rekel, da je super izpadlo.
Prioritete ima pa vsak svoje. Barvno se postelja ikea po firmi ne loci od vgradne omare, ker pac crno. Lahko pa seveda z lupo gledas in razisces. Vsak les sem "book-matchala", kjer je le slo. Na koncu je vazno, da je nama vsec. Recimo jedilna miza je tocno enak odtenek kot obloga na steni kuhinji in se lepo povezete prostora.
Nama recimo je bila TV omarica popolnoma vseeno kaksna je in sva v to vrgla manj denarja. Kavc nama je pomemben, da je usnjen, ker gor preziviva veliko casa. Otroska soba pa se z ikea sistemom lazje prilagaja odrascanju otroka. Mi pac ni noter za montirat masivne omare, ce bo v 30minutah prelepljena z nalepkami.
Ja, razsvetlitev je draga. Dejansko je bil budget 3000 eur, ampak sva uspela za manj. spet, nama je to pomembno, komu drugemu pac ne.
Res je, obstaja vgradni kos za perilo. Nekako nisva ideja je bila tudi utility omara, kjer sta en na drugem pralni in susilni. Iskreno so bile ponudbe cen kr nore, zato, da je prakticno ojacana omara. Tako sva zaenkrat precenila, da tega ne potrebujema.
Nek kompromis pac sklenes kaj ti je pomembno in kaj ne. Se vedno lahko cez nekaj let menjas, ce ti kaj ne stima,
Prioritete ima pa vsak svoje. Barvno se postelja ikea po firmi ne loci od vgradne omare, ker pac crno. Lahko pa seveda z lupo gledas in razisces. Vsak les sem "book-matchala", kjer je le slo. Na koncu je vazno, da je nama vsec. Recimo jedilna miza je tocno enak odtenek kot obloga na steni kuhinji in se lepo povezete prostora.
Nama recimo je bila TV omarica popolnoma vseeno kaksna je in sva v to vrgla manj denarja. Kavc nama je pomemben, da je usnjen, ker gor preziviva veliko casa. Otroska soba pa se z ikea sistemom lazje prilagaja odrascanju otroka. Mi pac ni noter za montirat masivne omare, ce bo v 30minutah prelepljena z nalepkami.
Ja, razsvetlitev je draga. Dejansko je bil budget 3000 eur, ampak sva uspela za manj. spet, nama je to pomembno, komu drugemu pac ne.
Res je, obstaja vgradni kos za perilo. Nekako nisva ideja je bila tudi utility omara, kjer sta en na drugem pralni in susilni. Iskreno so bile ponudbe cen kr nore, zato, da je prakticno ojacana omara. Tako sva zaenkrat precenila, da tega ne potrebujema.
Nek kompromis pac sklenes kaj ti je pomembno in kaj ne. Se vedno lahko cez nekaj let menjas, ce ti kaj ne stima,
PINki ::
Se strinjam, da je najpomembneje da ste uporabniki zadovoljni. Super, da sta imela pomoč in sta vedela v kaj bosta vrgla več in v kaj manj denarja. Kompromisi so pa vedno :) Je pa res boleče včasih gledati oglase na nepremičnine.net in ko vidiš kako folk opremi stanovanje, se za glavo primeš.
velikBrokoli ::
Tudi jaz sem za opremo nove hiše najel notranje oblikovalce, sem izjemno zadovoljen z njihovimi predlogi in načrti. Vredni svojega denarja, izdelajo načrte za mizarja in vizualizacije. Res se v vse podrobnosti spustijo, jaz na pol stvari sploh pomislil ne bi.
Opremo bova pa večinoma vzela Bosch serijo 8, tehnični kamen v kuhinji, dva Žakelj kavča, masivno jedilno mizo, po meri pohištvo za celotno hišo, 77" OLED TV, svetila tudi niso bila najcenejša (sploh tista nad mizo in na hodniku zgoraj, ki sta bolj fensi). Ponudbe mizarja še nimam, ampak naju bo verjetno koštalo (vse kar sem zgoraj opisal) okoli 60k za 140m2 hišo.
Opremo bova pa večinoma vzela Bosch serijo 8, tehnični kamen v kuhinji, dva Žakelj kavča, masivno jedilno mizo, po meri pohištvo za celotno hišo, 77" OLED TV, svetila tudi niso bila najcenejša (sploh tista nad mizo in na hodniku zgoraj, ki sta bolj fensi). Ponudbe mizarja še nimam, ampak naju bo verjetno koštalo (vse kar sem zgoraj opisal) okoli 60k za 140m2 hišo.
Twixz ::
85 m2. Šlo se mi je da je čimbolj odprto, zato sem pred vsem porušil par sten, iz 2 oken naredil vrata (balkonska).
Kuhinja + jedilnica 7.500€ (mizar, po meri) + aparati (indukcija z integrirano napo, pomivalc, xxl hladilnik, vgradna pečica, vse od Bosch).
Kopalnica 3.000€ ("vgradna tuš kabina" brez kadi, same ploščice z kanaleto in vrata, omarice, pralni stroj in sušilni stroj letos 1.500€ (prej sva mela neke 20 let staro gorenje, kar je pač budget dopuščal))
Spalnica 4.000€ (postelja 2.500€ (rad dobro spim in tu nisem šparal), ostalo komoda, omara, nočne omarice, itd.))
Otroška soba 3.000€ (postelja z jogijem 1.500€, računalnik omara pisalna miza itd.)
Dnevna soba + kabinet 4.000€ (kavč, 75" TV, klubska miza, miza za računalnik, tepihi, itd.)
Slabih 25.000€ torej, not bad, not terrible.
Kuhinja + jedilnica 7.500€ (mizar, po meri) + aparati (indukcija z integrirano napo, pomivalc, xxl hladilnik, vgradna pečica, vse od Bosch).
Kopalnica 3.000€ ("vgradna tuš kabina" brez kadi, same ploščice z kanaleto in vrata, omarice, pralni stroj in sušilni stroj letos 1.500€ (prej sva mela neke 20 let staro gorenje, kar je pač budget dopuščal))
Spalnica 4.000€ (postelja 2.500€ (rad dobro spim in tu nisem šparal), ostalo komoda, omara, nočne omarice, itd.))
Otroška soba 3.000€ (postelja z jogijem 1.500€, računalnik omara pisalna miza itd.)
Dnevna soba + kabinet 4.000€ (kavč, 75" TV, klubska miza, miza za računalnik, tepihi, itd.)
Slabih 25.000€ torej, not bad, not terrible.
Lonsarg ::
Ja 25k je taka realna cena za tipi topi opremo, kar je več je pa že ekstremni luksuz, zdaj če imaš odveč denar ajde, ampak jaz kljub temu da ga imam ne bi šel višje od tega. Enostavno je zadeva nad 25k za opremo velik diminishing return, raje cenej in na 20-30 let postopoma kaj menjat kot pa 60k in potem 50 let ne upaš nič menjat čeprav je že vse bogo in si vsega naveličan :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Ja 25k je taka realna cena za tipi topi opremo, kar je več je pa že ekstremni luksuz, zdaj če imaš odveč denar ajde, ampak jaz kljub temu da ga imam ne bi šel višje od tega. Enostavno je zadeva nad 25k za opremo velik diminishing return, raje cenej in na 20-30 let postopoma kaj menjat kot pa 60k in potem 50 let ne upaš nič menjat čeprav je že vse bogo in si vsega naveličan :)
Niti ni realno ker sem vse dobil s popustom prek vez. Če ne bi imel tega, bi dal 30k+. Pa nisem niti štel vinila, laminata, ploščic, to je naneslo na mojo kvadraturo precej, pa sem kupoval prek akcij in popustov, vsak dan google in gremo, sreča sem imel čas in se mi ni mudilo...
Pa še pozabil sem prištet cca. 1000€ za razsvetljavo, isto prek vez, s tem da lustre sovražim, nadgradni ali vgradni led paneli.
Se pa pomoje da z 20k prit čez. Če ti je vseeno za kuhinjo in kupiš razstavni eksponat, to je npr. naredil moj tast in je dobil kuhinjo ki ne zgleda slabo za bolano dobro ceno. Isto aparate.
Jaz sem imel pa precej prostorske stiske in sem moral precej kompenzirati da sem prišel do tega kar sem, kar se tiče kuhinje.
Lonsarg ::
Mja jaz talnih oblog in vgradne kopalniške opreme in to niti ne štejem v samo opremljanje, ker sem to v čisto ločeni fazi izbiral, ne v končni fazi ko se pohištvo/aparate vgrajujeje.
Ni blo zdaj mišljeno da je 25k nujno ta točka, tudi če je 30k ali 35k, definitivno pa se tu nekje začne konkretni diminishing return. Pač skok iz 15k na 30k bo konkretno opazen (pod pogojem da ne montiraš sam, če montiraš pohištvo sam se da že za 15k spodobno opremit). Skok iz 30k na 60k pa ne bo opazen ali pa bo komot celo slabše izgledalo ker se bo kje nalašč dajalo drage materijale, ki niso sploh nujno lepši in/ali te omejujejo pri dizajnu (naprimer zelo slaba izbira barv pri kamenih pultih, masivi,...). Ko si enkrat na nivoju nad 30k+ je bolj važen dizajn in da ujemajoče stvari izbere, kot pa to koliko drage zadeve izbereš.
Ni blo zdaj mišljeno da je 25k nujno ta točka, tudi če je 30k ali 35k, definitivno pa se tu nekje začne konkretni diminishing return. Pač skok iz 15k na 30k bo konkretno opazen (pod pogojem da ne montiraš sam, če montiraš pohištvo sam se da že za 15k spodobno opremit). Skok iz 30k na 60k pa ne bo opazen ali pa bo komot celo slabše izgledalo ker se bo kje nalašč dajalo drage materijale, ki niso sploh nujno lepši in/ali te omejujejo pri dizajnu (naprimer zelo slaba izbira barv pri kamenih pultih, masivi,...). Ko si enkrat na nivoju nad 30k+ je bolj važen dizajn in da ujemajoče stvari izbere, kot pa to koliko drage zadeve izbereš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Mja jaz talnih oblog in vgradne kopalniške opreme in to niti ne štejem v samo opremljanje, ker sem to v čisto ločeni fazi izbiral, ne v končni fazi ko se pohištvo/aparate vgrajujeje.
Ja saj ubistvu imaš prav.
Samo men je uporabnost bolj pomembna kot izgled. Vse barve in fronte in pi****terne je izbirala moja. Jaz sem izbiral stroje in aparate (ker sem pač nor na uporabnost, porabo, funkcije)
Rajš kupim vikend za tistih 50k razlike, kot pa luster za 5k. Ampak vsakemu svoje :)
kow ::
Tvixz, torej smo iz 25k prisli bolj na realnih 40k+, ce ne zelis tratiti zivljenja z iskanjem popustov po trgovskih centrih, poznavanja mojstrov itd (kar je seveda na nek nacin luksuz). Sem prav razumel?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
m0LN4r ::
Prodam King size dizajnersko posteljo od arhitekta 240x240
Sestavljena iz 6 posmirglanih in z lanenim oljem naoljanih evropalet.
Za pravi vintage feeling, so bile izbrane evropalete rabljene vsaj 5 let.
Tako, pa ne samo to. Trend se zadnje case zelo hitro spreminja, gospodinjski aparati pa prodajajo samo featurje, ker je surova tehnika enako dobra.
Pol pa cez 10 let vse menjat, ker zgleda mimo ali pa se preselis in bo naslenji ki bo prevzel vse vrgel ven, ker mu bo po okusu totalno mimo.
Sestavljena iz 6 posmirglanih in z lanenim oljem naoljanih evropalet.
Za pravi vintage feeling, so bile izbrane evropalete rabljene vsaj 5 let.
Vse lepo in prav, vendar za tak budget bi jaz šel do notranjega oblikovalca, ki bi prostore lepo uskladil in povezal v neko celoto predvsem pa naredil bolj funkcionalno kot bi jih sam. Pri tebi vidim mešano na žaru, Lesnina, IKEA, mizar, vprašanje kako potem izpade na koncu (stilsko).
Tako, pa ne samo to. Trend se zadnje case zelo hitro spreminja, gospodinjski aparati pa prodajajo samo featurje, ker je surova tehnika enako dobra.
Pol pa cez 10 let vse menjat, ker zgleda mimo ali pa se preselis in bo naslenji ki bo prevzel vse vrgel ven, ker mu bo po okusu totalno mimo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Tvixz, torej smo iz 25k prisli bolj na realnih 40k+, ce ne zelis tratiti zivljenja z iskanjem popustov po trgovskih centrih, poznavanja mojstrov itd (kar je seveda na nek nacin luksuz). Sem prav razumel?
V mojem primeru, z 85 m2, brez arhitektabi prišel čez z 30k. Mogoče celo kakega jurja manj. To je zelo odvisno od posameznikovih želja/časa/volje do dela/financ. A je novogradnja, a je mansarda, a je vikend, itd.
Men stanovanje ne pomeni več kot nek življenjski dosežek, ki sem si ga zadal pri 25. letih in se pri 27. oz. 28. vselil. Ogromno se naučiš, ni pa to zdaj nekaj s čimer bi se hvalil. Da je prostorno, da lahko pridejo moji taboljši kolegi in njihove taboljše polovice k meni na obisk brez da bi skrbel za prostor, da pridem vsak dan iz službe in je vse na svojem mestu, to je pa to.
Kot sem rekel, nad 30k mi ni logično da vložiš v opremo stanovanja, še 25k mi je veliko :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Loža | 218477 (2192) | MrStein |
» | Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5250 (2131) | Kayzon |
» | Nakup gospodinjskih aparatov - Bosch, Electrolux, GorenjeOddelek: Loža | 7192 (1527) | koyotee |
» | Aparati? Jah Bosch, Miele, Gorenje, AEG,... zbiraj miškoOddelek: Loža | 10520 (8933) | starfotr |
» | Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31677 (26199) | anjabebler |