» »

Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega?

Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega?

«
1
2

Netrunner ::

Imam za kupit:

1. Pomivalni stroj

2. Pralni stroj

3. Sušilni stroj

4. Kuhinjsko Pečico

5. Indukcijsko ploščo

6. Napo

Tega nisem kupoval že ... ne pomnem sploh. Ali kdo ve, v kakšnem cenovnem rangu mora biti posamezni aparat, da je dober price / performance? ..pa še mogoče katere so dobre znamke, katere se je za izogibat...

Zaenkrat sem samo pogruntal da me bo kvaliteten pomivalni stroj prišel nekje cca 500-800€ ... so pa tudi 1k + ... Če ima kdo kakšne uporabne informacije mu bom hvaležen.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

2dark ::

Izogibaj se vse, kar je Gorenje.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Mnja.. gorenje ni več tisto kar je blo. Pa Bekota se bom tudi izogibal.

cekr ::

1-5. srednji razred Bosch od 600€-800€/aparat. Višji razred 800€-
6. ne vem, kaj rabiš. Če je samo za vgradnjo brez preseravanja, 200€ naprej.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

starfotr ::

Recimo ta pomivalca glej vsaj Bosch serijo 6.

Ostalo kupi po istem kopitu oz. cenovnem pragu.

To ni ravno poceni, je pa dobro.

Jure14 ::

Pomivalni glej, da ima plehnato dno. In po možnosti mehanske gumbe, ne touch.
Pralni glej, da ima plehnata oba bobna.
Plošča naj ima ločene kontrole za vsako kuhališče.
Pri pečici mi ne sedejo touch komande. Odpreš vrata, para gre ven, vse je vlažno, nič ne prime.

aljaž95 ::

Jaz imam vse aparate od nastetega od Gorenje in vse laufa tako kot mora.

Lowink ::

Lokalni majstr je reku Gorenje in Beko, verjetno zarad servisa.
Premisli o 2x manjši pomivalc ;)

OutOfTheBox ::

Netrunner je izjavil:

Imam za kupit:

1. Pomivalni stroj

2. Pralni stroj

3. Sušilni stroj

4. Kuhinjsko Pečico

5. Indukcijsko ploščo

6. Napo

Tega nisem kupoval že ... ne pomnem sploh. Ali kdo ve, v kakšnem cenovnem rangu mora biti posamezni aparat, da je dober price / performance? ..pa še mogoče katere so dobre znamke, katere se je za izogibat...

Zaenkrat sem samo pogruntal da me bo kvaliteten pomivalni stroj prišel nekje cca 500-800EUR ... so pa tudi 1k + ... Če ima kdo kakšne uporabne informacije mu bom hvaležen.

Sušilnega nimam, za napo nimam pojma kaj je, hladilnik je beko, vse drugo gorenje. Nabavil vse leta 2020, do danes ni bilo problemov z nobeno zadevo od gorenja. Beko hladilnik je imel sicer neko serijsko napako in nabiral led v zamrzovalniku spodaj. Zamenjali so del pod garancijo.

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

Sodobna bela tehnika je z mogoče par izjemami potrošni izdelek, narejen za obdobje 5-10 let, odvisno od tipa aparata. Kaj kupiti je stvar preferenc in primerjave zmogljivosti. Najbolje je da greš malo naokrog po tehničnih centrih in si narediš ožji izbor, potem pa iz tega izbereš kar ti najbolj ustreza.
Meni so recimo pralni stroji Beko srednjega ranga z inverter motorjem super. Tiho delovanje in vse mogoče nastavitve pri pranju, ter miljon programov.
Sušilec pa imamo Candy kondenzacijski (se manj uporablja - bolj v hladnih mesecih ko zunaj težko sušiš).

Djole ::

Lowink je izjavil:

Lokalni majstr je reku Gorenje in Beko, verjetno zarad servisa.

Na gorenje servis se caka po 30 dni da prides na vrsto.

miha98 ::

Netrunner je izjavil:

Imam za kupit:

1. Pomivalni stroj

2. Pralni stroj

3. Sušilni stroj

4. Kuhinjsko Pečico

5. Indukcijsko ploščo

6. Napo

Zaenkrat sem samo pogruntal da me bo kvaliteten pomivalni stroj prišel nekje cca 500-800€ ... so pa tudi 1k + ... Če ima kdo kakšne uporabne informacije mu bom hvaležen.

Jaz bi šel na ebay pa naročil v kompletu. Oz. Išči komplete na internetu...

2dark je izjavil:

Izogibaj se vse, kar je Gorenje.

Zakaj mi imamo gorenje pa dela? Pečica druga, pomivalec drugi pa sušilec drugi pa pralni je tretji že... od leta 90 seveda...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miha98 ()

ozbolt ::

Sem kupoval leto nazaj. Moje izbire:

Pomivalni stroj - Bosch SMV6
Pralni stroj - LG F4DV709S1E
Kuhinjsko Pečico - Gorenje BPSX6737E13BG
Indukcijsko ploščo - Electrolux EIV634
Napo - FABER INKA LUX SMART EV8 X A52

Komentarji:
Pomivalni stroj se mi nekaj zamaze in ga moram redno cistit, ni mi jasno zakaj. Drugace opere super in naj bi zdrzal dolgo.
Pralni stroj dela super, susilni del je tako-tako, kot pri vseh teh pralno-susilnih, ampak ko ga nucamo je ok. Se pa bojim ce se kdaj pokvari kako je z LG servisom pri nas
Pecica super, sem bil ze vajen podobnega modela, kupil ta model ker sem hotel pirolizo, ki preverjeno deluje
Indukcijska je fajn, kupil zaradi simpl kontrol
Napa je mogoce malo draga, ma vlece pa res res super. Plus simpl zvezani lucki, tako da sem malo se poigral in lepo brez krsenja garancije zvezal napo luci skupaj z LED trakom, tako da sedaj en knof osvetli celoten pult :)

Legon ::

Kar ima daljšo garancijo. Bela tehnika dandanes ni več delana za 20 let, ampak zdrži ponavadi okrog 5, tako da je dobro imet vsaj toliko garancije.

Osebno sem največjo razliko v kvaliteti opazil pri indukcijski plošči (enakomernost delovanja, polna obremenitev...) in pri pomivalnem strolju. Pri pralnem strolju in sušilcu nisem opazil razlike med 400 in 1000 eur napravo.

Z gorenjem nima slabih izkušen, se je pa recimo bojler Ariston izkazal za totalen drek in sem ga moram menajt 2x v treh letih. Gorenje sedaj dela svoje že 4 leto. Od gorenja ima sušilec in pralni stroj. Sušilec se je po malo manj kot petih letih res intenzivne uporabe (stanovnaje in majhni otroci) znotraj dobesedno raztreščil. Servis je prišel v enem tednu, menjli kompeleten stroj v garanciji. Pralni stroj sem imel pred tem Beko in je ravno tako oddelal svojih pet let preden je crknil. Ker je bil izven garancije nismo niti servisiral.

Indukcijsko imam bosh, ranga 1000 EUR in je ne bi zamenjal za nič na svetu. Boost na vseh ploščah, enakomerno greje pri nizkih nastavitvah, prilagajanje gretja površini posode... Pred tem sem imel čast uporabčljt vstopni model Beko in me je imelo, da bi si šel po taborniški kuhalnik.

DePalmo ::

Moj prispevek:
- vsaj 5 let garancije. Načeloma je sprejemljivo tudi 2+3 ali 3+2, če jo omogočajo
- pomivalni se naj po zaključenem ciklu odpre, da se posoda posuši
- pralni če Bosch, vsaj serija 4. Mami ima 2, jaz 4 in je občutna razlika. Glej da ima kovinski boben, tudi tiste prekate ki premetujejo cunje (Vox ima plastične in jih trga in NE priznajo garancije)
- indukcijska: obvezno posamezne kontrole na kuhališče, z alu robom (je grdo, ampak če ti posoda pade nanj, indukcija preživi), konstantno delovanje in ne pulzno (ta podatek zelo skrivajo!, pri pulznem boš znorel)
- napa: čimvečji pretok zraka, filtri lahko snemljivi in pralni v pomivalnem

Kar se pa firm tiče, je pa loterija. Sam imam Bosch in dela. Mami ima mešano in dela, tašča ima Gorenje in dela. Sem pa že imel Gorenje hladilnik ter Vox zamrzovalno in pralni stroj, in ni delalo. Imam pa izkušnje z Bosch servisom in lahko rečem da so še kar odzivni in prijazni.

c3p0 ::

Po 13 letih:

- Bosch pečica, še deluje bp, problemi občasno, da sama prestavi program, vlaga al kaj
- pralni stroj Gorenje, 3x crknil, sam popravljam, še deluje (inox kad, lagere sam menjam, tega več ne dobiš)
- sušilec Gorenje, večkrat crknil, sam popravljal, lani menjal z novim LG s TČ
- indukcija Siemens, dela bp
- vgradna mikrovalovna Bosch, sicer par let mlajša, dela bp
- pomivalni stroj Bosch, 1x jemal narazen, ker se je zamašil, drugače bp

Gambino ::

Po mojih izkušnjah je BOSCH glede kvalitete/cena najboljš, imaš pa tudi izjeme. Izogibaj se Gorenja, Beko, Electrolux, LG

PINki ::

ZPS teste upošteva kdo pri izbiri? Jaz sem za pomivalca izbral Bekotov model, ki je zmagal na testu. Pa je cena 500€ in je premagal tiste za 1000+€.

Za druge stvari sem pa gledal specifikacije in ceno ter izbral na podlago tega. Tako, da imam cel mix med aparati, Bosch, Beko, Gorenje, Haier, Whirlpool...

link_up ::

Hladilnik naj bo Liebherr...ostalo je lahko Bosch, vendar ne nizje od serije 6...pecica pa naj bo parna, ker se res obnese. Za susilca pa ne vem, enkrat so se proti postavljali, ker je imel self-cleaning condenser.

Ce povprecis je cca 800e na stroj.
In and Out

asdf_jklc ::

Bosch, Miele - cela kuhna prise od 7.000 - 8.000 do 15.000 - 21.000 €.

Hvala za en kup uporabnih informacij. Danes grem na lov po trgovinah, da vidim kaj se pri nas dobi. Zvečer pa še malo po netu sem in tja če se da dobiti kaj ugodneje.

Motion ::

Netrunner je izjavil:

Mnja.. gorenje ni več tisto kar je blo. Pa Bekota se bom tudi izogibal.

Tudi Bosh ni več kar je bil.

Jst mam pomivalca od gorenja, je pršel zraven kuhje. (tako nežji morda morda srednji razred). Morm potrkat ob dnevni uporabi po 6tih letih brez kakršnega koli problema.

Drgač pa. Pr kuhalni plošči glej tudi sam način kontrole grelnikov. Naprimer meni je Boshev način totalna bedarija, mi je pa zelo všeč elektroluksov. V 6tih letih brez problema.

Sušilec Gorenje z TČ (srednji rang). Meh dela tako tako, še serviser ne ve točno kaj je narobe.
Pralni stroj Beko. So problemi z njim, Prav tako rjavi.
Pečica elektrolux BP
hladilnik Bosch BP

Motion je izjavil:

Tudi Bosh ni več kar je bil.

Verjamem ja... danes redko dobiš še kaj zelo kvalitetnega za normalno ceno.

Sam imam izkušnje z gorenje in beko in ni problem v temu, da se je kaj pokvarilo ampak v osnovi kako deluje. Npr. moj candy pralni stroj je po cca 12 letih mrknil in sem vzel bekota... saj deluje vendar deluje precej glasneje, občasno se rad sprehodi po kopalnici, ožemanje perila je precej slabše kot je bilo prej ... ipd zadeve.

starfotr ::

PINki je izjavil:

ZPS teste upošteva kdo pri izbiri? Jaz sem za pomivalca izbral Bekotov model, ki je zmagal na testu. Pa je cena 500€ in je premagal tiste za 1000+€.

Za druge stvari sem pa gledal specifikacije in ceno ter izbral na podlago tega. Tako, da imam cel mix med aparati, Bosch, Beko, Gorenje, Haier, Whirlpool...

Ne. Ker njim je vseeno, če je plastična kad, če so ležaji zaliti v ohišje itd. Oni ne razstavijo stroja in pregledajo sestavnih delov. Za njih je stroj črna škatla in ocenjujejo samo končni rezultat, kako opere itd.

issak ::

Lowink je izjavil:

Zakaj bi to hotel? Meni je še običajen vgradni premajhen včasih.

Jaz imam drugače Electrolux hladilnik, pečico, indukcijsko ploščo, napo - nobenih težav že 8 let. Electrolux pomivalcu je enkrat crknil grelec - zamenjan v garanciji, in potem brez težav naprej.

Indesit pralnemu stroju je po 5 letih padel boben, zdaj imam Candy (po nasvetu enega serviserja).
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

iso2000 ::

Jaz sem delno menjal kar je bilo potrebno (pečica in pralni stroj) in sem se odločil za Bosch Serija 6. Izkušnje s temi aparati so zelo dobre, tako da ko mi bo še kaj od starih aparatov crknilo nameravam zamenjati ravno tako z Bosch serija 6. Edino hladilnik sem bil zaradi okoliščin prisiljen kupiti od gorenja (kar so v določenem trenutku imeli na zalogi v trgovini) in nisem preveč zadovoljen. Ravno pred 14 dnevi smo imeli serviserja na domu, saj je zamrzovalni del prenehal hladiti (šlo je do -6 stopinj). Hladilnik je star leto in pol. Pa tudi sicer se mi glede na ceno ne zdi kakšen presežek. Moram pa pohvaliti odzivnost serviserja, je prišel 4., dan od prijave napake v klicnem centru.

urosz ::

Indukcijska plošča - AEG
Napa - Faber
Pečica je ok tudi gorenje, če nisi zahtevni uporabnik, ne rabiš piroliz, parnega pečenja itd.
Vse ostalo načeloma Bosch srednji razred

Lonsarg ::

Moje izkusnje so da pri vecini strojev je samo delovanje podobno, gre bolj za to kateremu zaupas da dlje zdrzi.

Popolmoma druga zgodba pa je indukcija, tle so pa konkretne razlike v delovanju in mi je zal da sem sparal, ker ima zadeva premajhne plosce, nezvezno priziganje/ugasanje na malih hitrostih skratka sam cakam pa upam da se pokvari da kupim proper indukcijo :) Ce kdo ve za kak specificen model indukcije ki deluje kot treba se priporocam. Se zavedam da bo cena blizje 1000EUR za proper varjanto.

Jebomir ::

Netrunner je izjavil:

Tega nisem kupoval že ... ne pomnem sploh. Ali kdo ve, v kakšnem cenovnem rangu mora biti posamezni aparat, da je dober price / performance? .

Minimalno 2-3 jurje po komadu, manj sploh ne glej!!
To je zato, ko pridejo obiski se lahk pohvališ: Ja tole je blo tok in tok, tole je blo pa tolk!

tony1 ::

link_up je izjavil:

Hladilnik naj bo Liebherr...

This. Sploh, če ne kuhaš vsak dan se najbolj rabi ravno hladilnik in je dobro, da je ta kvaliteten.

A ima kakšno dvigalo tudi zraven? Da ne rabiš težko zlagat ter dvigovat ... -.- :d

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miha98 ()

Twixz ::

Netrunner je izjavil:

Imam za kupit:

1. Pomivalni stroj

2. Pralni stroj

3. Sušilni stroj

4. Kuhinjsko Pečico

5. Indukcijsko ploščo

6. Napo

Pomivalc, pralni stroj in sušilc je razlika sam v porabi. 500€ čist dovolj.

Pečica in indukcija se splača malo več razkirat.
Napa je pa tko no, men ni všeč (imam indukcijo z integrirano napo pa mi je precelj bolj praktično, zavzame manj prostora in nasploh zgleda moderno).

Jebomir je izjavil:

Netrunner je izjavil:

Tega nisem kupoval že ... ne pomnem sploh. Ali kdo ve, v kakšnem cenovnem rangu mora biti posamezni aparat, da je dober price / performance? .

Minimalno 2-3 jurje po komadu, manj sploh ne glej!!
To je zato, ko pridejo obiski se lahk pohvališ: Ja tole je blo tok in tok, tole je blo pa tolk!

Ne rabiš, mora sam fensi zgledat. Pri nas so mislili da smo dal 15 jurjev za kuhinjo, pa sem jih oblil z mrzlim tušem, da je bila sam 4k. Obžalujem edino da pečice nisem vzel na pirolizo.

miha98 je izjavil:

A ima kakšno dvigalo tudi zraven? Da ne rabiš težko zlagat ter dvigovat ... -.- :d

Za kmetijske nasvete obišči http://traktor.mojforum.si/.

Karen ::

Še moje izkušnje (podobno kot predhodniki):
Da ima vse 5 let garancijo
Pomivalni stroj - glej 3. predal zgoraj, za bištek, izogni se spodnji košari ki se dvigne, je plus 150 eur in ni vredna razlike v ceni
Pralni stroj in Sušilni stroj - v Italiji pol leta nazaj dobil za 799 10kg Hoover z inverterjem in 10kg Hoover sušilec s TČ, oboje podaljšana garancija. Dela bp.
Kuhinjsko Pečico - če se lahko stegneš se stegni do pirolize.
Indukcijsko ploščo - tu moraš imet srečo, fino je da ima kovinski rob (steklo gre ko ob njega rukneš posodo po nesreči), drugače pa je to najbolj delikatna stvar za kupit, od tega kako zvezno je ogrevanje (ene samo vklapljajo in izklapljajo, ene imajo zvezno moč gretja)... skratka se lahko naserješ.
Napo - Faber nimaš kaj falit.

Off-topic: "Pralni stroj in Sušilni stroj - v Italiji pol leta nazaj dobil za 799 10kg Hoover z inverterjem in 10kg Hoover sušilec s TČ, oboje podaljšana garancija. Dela bp."

Letos sem kupi pralni in sušilni stroj, made in Italy, in oba pri višjih temperaturah pranja/sušenju smrdita po zažganem. (Serviser seveda glumi gljivo.) Si pri Hooverju opazil podobne težave? Če ja, kdaj je izzvenelo?

"Kuhinjsko Pečico - če se lahko stegneš se stegni do pirolize."

Že dve pečici (to je bilo sicer v najemu, tako da sta bili vsakič rabljeni) se mi proti koncu programa za pirolizo vsakič grdo ugasneta, kot bi bilo nekaj narobe: display se izključi (tudi ura), vrat se pa seveda ne da odpreti. Ko se ohladi pečica normalno deluje. Varovalke za tokokrog pečice ni vrglo ven. Je to normalno? :P

RedDrake ::

Moje first hand izkušnje.
- Beko pralni stroj - 11 let b.p., je pa res, da je bil ob nakupu top model, ki je obstajal v njihovi liniji.
- Kombi hladilnik Samsung - 8 let b.p., še vedno laufa tiho, vsa plastika je cela.
- Kombi hladilnik LG - 13 let+, laufa tiho, plastični predali v zmrzovalniku so že vsi trije šli v kose.
- Zamrzovalna omara Liebherr (kupljena lani, ~ 1k EUR), po nekaj mesecih je kompresor začel ropotati tako da se ga po skoraj celi hiši sliši. Trenutno manjšam zalogo v omari, da bom potem poklical serviserja, če bo potreben kak večji poseg.
- Pečica Gorenje - 13 let+, najbolj navadna ventilatorska, dela b.p.
- Napo sem pred kratkim zamenjal eno Faber, staro ravno cca 13 let, ki je s solidnim pokom in dimom naznanila odstop od nadaljnega delovanja. Zdaj je notri nek noname, ki je bil vizualno najbolj podoben prejšnji napi.
- Za kuhalno ploščo ne morem svetovati, ker sem na plinu, kjer razlik skorajda ne opaziš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

mayne ::

Vse kupljeno 2019, vse A+++ razreda takrat. Vse ima 5let (10 na motor) garancije.

Zaenkrat nimam nobenih slabih izkušenj. Pečico in pomivalca sem rajši kupil Beko "top" model kot Bosch low-mid range.

Hladilnik Bosch 213cm - 1100€, dobil za 50% te cene zaradi praske na vrhu hladilnika. Vse OK, zelo tih.
Pečica Beko 580€ - piroliza, do 300C, čiščenje s paro. Vse deluje OK.
Pomivalni stroj Beko - 530€ - prilagodljiva notranjost, tih, pere super.
Pralni stroj - AEG - 540€. 9kg perila max, pere super.

Servis naročen 1 do zdaj za pomivalca, izpolnil zahtevek online, prišel lokalni serviser po 2 dnevih. Izkazalo se je da sem sam kriv, napačno nastavil doziranje soli.

tony1 je izjavil:

miha98 je izjavil:

Kaj pa ima liebherr firma z kmetijstvom? Reveži slovenski delajo podvozja za avtodvigala za njih. žerjavi itd.... to kar ti obiskuj sam ta kmetijski program...

Glede pomivalnega stroja, mene motijo tiste tipke na robu vrat ker ko enkrat vklopiš nimaš vpogleda stanja + ne veš če lahko še prekineš v kolikor si kaj pozabil dodat noter. Zato razmišljam, da bi vzel onega ki ima panel na sprednji strani, pa vidim da se mi izbira kar zmanjša in podraži...

eEdbM ::

Se v 'kontinuumu strošek-čas' izplača, da sam dostaviš aparat na servis?

Netrunner je izjavil:

Glede pomivalnega stroja, mene motijo tiste tipke na robu vrat ker ko enkrat vklopiš nimaš vpogleda stanja + ne veš če lahko še prekineš v kolikor si kaj pozabil dodat noter. Zato razmišljam, da bi vzel onega ki ima panel na sprednji strani, pa vidim da se mi izbira kar zmanjša in podraži...

Prekineš lahk kadarkoli. Jaz dajam not v mojega kadar je 70% programa že mimo če se gre za kakšen kozarec ali pa ne preveč umazan krožnik.

miha98 je izjavil:

tony1 je izjavil:

miha98 je izjavil:

Kaj pa ima liebherr firma z kmetijstvom? Reveži slovenski delajo podvozja za avtodvigala za njih. žerjavi itd.... to kar ti obiskuj sam ta kmetijski program...

Kmetijski program je za kmete, ki ne vedo, kaj je L. hladilna tehnika, nato pa se vtikajo v teme, kjer ni treba.

vidko54 ::

No, jst sem pa ravno frišen kupec, tako da še moj prispevek:
- Vse Miele in Bora, je samo en mesec od uporabe ampak zaenkrat vse štima tko kot bi moralo pri ostalih ponudnikih. Javim naslednje leto :D

vidko54 je izjavil:

No, jst sem pa ravno frišen kupec, tako da še moj prispevek:
- Vse Miele in Bora, je samo en mesec od uporabe ampak zaenkrat vse štima tko kot bi moralo pri ostalih ponudnikih. Javim naslednje leto :D

https://www.miele.si/product/12432420/v...
https://www.miele.si/product/12382810/i...
https://www.miele.si/product/12540810/p...
https://www.miele.si/product/12397280/s...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vidko54 ()

Miele je super ja, vendar cene so pa precej visoke. Če budgeta ne bi imel omejenega, potem bi tudi jaz vzel po vsej verjetnosi miele.

Lowink ::

issak je izjavil:

Lowink je izjavil:

Zakaj bi to hotel? Meni je še običajen vgradni premajhen včasih.

Jaz imam drugače Electrolux hladilnik, pečico, indukcijsko ploščo, napo - nobenih težav že 8 let. Electrolux pomivalcu je enkrat crknil grelec - zamenjan v garanciji, in potem brez težav naprej.

Indesit pralnemu stroju je po 5 letih padel boben, zdaj imam Candy (po nasvetu enega serviserja).

U bistvu je to hack, da ni treba ven zlagat s stroja, sam obračaš cikle. Pomivalca sta vgradna, vendar 45cm širine namesto 60cm.

nokken ::

starfotr je izjavil:

PINki je izjavil:

Ne. Ker njim je vseeno, če je plastična kad, če so ležaji zaliti v ohišje itd. Oni ne razstavijo stroja in pregledajo sestavnih delov. Za njih je stroj črna škatla in ocenjujejo samo končni rezultat, kako opere itd.

Kar je precej normalno in edino pomembno za koncnega uporabnika. Naceloma mi je pri pomivalnem stroju precej pomembno kako pere, precej manj pomembno pa mi je ce so lezaji zaliti v ohisje in kako so znotraj stroja napeljani kabli ali se kaksna podobna nebuloza. In ce odlocam med enim ki dobro pere in drugim, ki zanic pere bi verjetno izbral prvega... popravljal pa vecinoma ne bos ne enega ne drugega, ampak ga bos zamenjal za novega, tako da je precej irelevantno kako so "zaliti" lezaji.

"U bistvu je to hack, da ni treba ven zlagat s stroja, sam obračaš cikle. Pomivalca sta vgradna, vendar 45cm širine namesto 60cm."

To pride prav le v manjšem številu primerov, ko pereš manjše količine cunj, saj je zmogljivost sušenja (na papirju in še bolj v praksi) manjša od zmogljivosti pranja... Če le imaš plac zanj je ločen sušilni stroj pomembna prednost.

Jure14 je izjavil:

Pomivalni glej, da ima plehnato dno. In po možnosti mehanske gumbe, ne touch.

Kakšni so problemi v primeru plastičnega dna?

Jure14 je izjavil:

Pralni glej, da ima plehnata oba bobna.

Dva bobna? Kaj ni samo eden?

Jure14 je izjavil:

Plošča naj ima ločene kontrole za vsako kuhališče.

smiselno... moram pa preverit kako sploh imajo to urejeno danes.

Jure14 je izjavil:

Pri pečici mi ne sedejo touch komande. Odpreš vrata, para gre ven, vse je vlažno, nič ne prime.

Meni tudi ne, primarno bom gledal na fizične tipke skoraj povsod.

megakamela ::

Pri beli tehniki več denarja ne pomeni boljše kvalitete. Kupiš, kar ima več garancije in ne kupiš nič od Bosch (imam zaenkrat slabe izkušnje z 2 let starimi aparati).
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gospodinjski aparati Gorenje, mnenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12019097 (3983) hazlhof
»

Aparati? Jah Bosch, Miele, Gorenje, AEG,... zbiraj miško

4210089 (8502) starfotr
»

pomivalni stroj beko: popravilo ali novega??

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4410528 (8911) mulc007
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

5931348 (25870) anjabebler
»

Bosch najslabši gospodinjski aparati (strani: 1 2 )

8324514 (21610) Nummy

Več podobnih tem