» »

Opremljanje stanovanja konec 2025

Opremljanje stanovanja konec 2025

1
2
3

vidko54 ::

tony1 je izjavil:

Z Liebherrjem sem sam zadovoljen, ker:
-ne ustvarja ledu v hladilniku (led v zmrzovalniku sem prvič odstranjeval po 12ih letih)
-notranji del ima veliko prostornino v primerjavi z zunanjo dimenzijo (mnogo več kot primerljivo star hladilnik)
-tudi glede kvalitete ostalega se ne pritožujem, vse je tako kot mora biti.

"40k za opremo v stanovanju brez zračnika. ;(("

Takle mamo, vsa nova stanovanja jih nimajo. Najbrž še Šelengurg ne.

" Ah drobiž ni, to nikakor. Ne bom obubožal zaradi teh 40.000€ ampak bi rad dobil kvaliteto za ceno, ki jo oglašuje Miele. Če mi tu več ljudi pravi, da se kvari na isto let kot Bosch, potem je jasno, da se bom Obrnil na Bosch. Vozim pa Audi Q3."

Jao, tak avto lahko stane 15 ali pa 65k... Skratka, če to zate ni nepomemben denar, poglej namesto po mercedsih (jaguarjih?) še po volksvagnih... Jaz bi sicer raje več dal za kuhinjsko "pohištvo" kot aparate, sploh tiste, ki jih ne nucaš vsakodnevno (npr. pečico).

Audi Q3 sportstback 2023 letnik. 47k. Eto :)

tony1 je izjavil:

-ne ustvarja ledu v hladilniku (led v zmrzovalniku sem prvič odstranjeval po 12ih letih)
-notranji del ima veliko prostornino v primerjavi z zunanjo dimenzijo (mnogo več kot primerljivo star hladilnik)
-tudi glede kvalitete ostalega se ne pritožujem, vse je tako kot mora biti.

"40k za opremo v stanovanju brez zračnika. ;(("

Takle mamo, vsa nova stanovanja jih nimajo. Najbrž še Šelengurg ne.

" Ah drobiž ni, to nikakor. Ne bom obubožal zaradi teh 40.000€ ampak bi rad dobil kvaliteto za ceno, ki jo oglašuje Miele. Če mi tu več ljudi pravi, da se kvari na isto let kot Bosch, potem je jasno, da se bom Obrnil na Bosch. Vozim pa Audi Q3."

Jao, tak avto lahko stane 15 ali pa 65k... Skratka, če to zate ni nepomemben denar, poglej namesto po mercedsih (jaguarjih?) še po volksvagnih... Jaz bi sicer raje več dal za kuhinjsko "pohištvo" kot aparate, sploh tiste, ki jih ne nucaš vsakodnevno (npr. pečico).

Odlično, torej liebherr je dejansko vreden po večini svojega denarja. Mogoče priporočate še kakšen hladilnik druge znamke?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vidko54 ()

tony1 ::

Miele je le prepakiran Libherr, dejansko pa sam na slabše s kakšno drugo od teh dveh znamk ne bi več šel. Hladilnik se (če sodim po ročaju fronte, ki sem edinega polomil že po petih letih) zagotovo največ rabi med vsemi aparati v kuhinji.

" Audi Q3 sportstback 2023 letnik. 47k. Eto :)"

Če ni na puf, potem zapravi še na opremi flata isti denar. Če je, probaj kakšnih 10 jurjev prišparati.

Jure14 je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ko se pa ta sistem pokvari, je pa veselica.
Tri hladilnike nazaj sem tudi imel Liebherja. Potem je pa po cca 5 letih crknila elektronika za odtajevanje. In je temperatura v zmrzovalniku 8x na dan šla od -20 do +30 in nazaj na -20.
Izmerjeno s senzorjem za "hladno verigo".
Nakup novega cenejši od popravila.

Verjamem, crkne danes tako vsak. Dokler dela je super...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Machete ::

šelnburg in šummi imajo prezračevanje z rekuperacijo, nimajo pa odduhov. Kvartet npr. ima okrogle odduhe za cevi v kuhinjah + prezračevanje.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

tony1 je izjavil:

Miele je le prepakiran Libherr, dejansko pa sam na slabše s kakšno drugo od teh dveh znamk ne bi več šel. Hladilnik se (če sodim po ročaju fronte, ki sem edinega polomil že po petih letih) zagotovo največ rabi med vsemi aparati v kuhinji.

" Audi Q3 sportstback 2023 letnik. 47k. Eto :)"

Če ni na puf, potem zapravi še na opremi flata isti denar. Če je, probaj kakšnih 10 jurjev prišparati.

Jure14 je izjavil:

tony1 je izjavil:

Ko se pa ta sistem pokvari, je pa veselica.
Tri hladilnike nazaj sem tudi imel Liebherja. Potem je pa po cca 5 letih crknila elektronika za odtajevanje. In je temperatura v zmrzovalniku 8x na dan šla od -20 do +30 in nazaj na -20.
Izmerjeno s senzorjem za "hladno verigo".
Nakup novega cenejši od popravila.

Verjamem, crkne danes tako vsak. Dokler dela je super...

Na puf ni, ampak ja, dejansko bi rad dobil stvari, ki bodo dodale dodatno vrednost, ne bi jih pa imel samo zato ker so to drage stvari.

Modro razmišljanje. Sam bi vzel stroje za približno tak denar kot sem pisal na prvi strani. Aja, mikrovalovne tudi ne vzemi najcenejše za 70 EUR, ker bo precej glasna. Pozoren bodi na lahkotnost odpiranja vrat in glasnost piskov ob nastavljanju/koncu gretja... Obvezno jo vpni v omarico (ne previsoko v luft), da ne pleše pri odpiranju vrat. Ampak čez 200 EUR pa spet ne bi šel...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Machete je izjavil:

šelnburg in šummi imajo prezračevanje z rekuperacijo, nimajo pa odduhov. Kvartet npr. ima okrogle odduhe za cevi v kuhinjah + prezračevanje.

Sej vsi v Ljubljani imajo rekuperacijo, no vsaj kolikor jaz vem. Najin ima rekuperacijo zdej za ostalo pa niti ne vem kako in kaj, vem samo da more napa imeti notranji odvod zraka, to so me opozorili.

Machete je izjavil:

Iz prve roke povem, da je praviloma rekuperacija v blokih brez nape eno sranje.

Nekaj sicer pomaga nakup kakšne zelo drage nape z ogljenim filrom, samo zato, da ne bo grozno glasna (Bora, Siemens)...

delavec44 ::

njyngs je izjavil:

Machete je izjavil:

bhahahaha. Nekdo dela posebaj zate projekt in to je isto kot iz trgovine , kjer iz Filipinov dobijo serije po nekaj tisoč istih sestavov. Pa kje vi živite?

Govorim da je cenovno isto. Razen če že dolgo nisi stopil v trgovino in videl prenapihnjene cene. Al pa če te je mizar nategnil na suho s previsoko ceno.

Utk je izjavil:

Tam kjer nočemo čakat pol leta za par omar niti doktorirat iz njih.

Hja, kaj pa hodite k slabim mizarjem.

Omara iz IKEje 560€, dobava 1 dan, sestaviš sam. Primerljiva omara pri mizarju "po meri" 2000€, dobava pol leta. Ampak ja, čisto enako je.

foofighter ::

Ravno sem v procesu nakupa pralnega stroja. Mi ni škoda dati več keša za kar koli od opreme, če je to seveda upravičeno.
Tisti, ki ste to že preučili oz. tisti ki zagovarjate pralne stroje po 2k+. Al pa tud za 1k+. Kaj točno je njihova prednost v primerjavi z recimo:

Haier za 500 eur
https://www.mimovrste.com/pralni-stroji...

Ali pa Beko za 350 eur
https://www.shoppster.si/p/3797911

Kolikor vidim imajo itak vsi stroji, tudi tisti za še manj denarja, po vsaj 15 programov. Varčni so vsi dokaj podobno. Haier ima edini 7 let garancije.
Torej, a naj bi en Miele ali pa Bosch zagotovo delala 10+, oz. še toliko in toliko let po poteku garancije? Poceni znamke pa ne?
A je res razlika v programih in kako opere?

matobeli ::

Bistvena razlika je samo v velikosti bobna, v večjem lepše opereš kaj večjega. Pol imaš pa bonbončke, ki so, ali pa niso pomembni, avtomatski dozer praška/mehčalca, upravljanje preko aplikacije, časovnik...

Avtomatski dozirnik je fajn, dokler ne crkne, pol si na analognem, verjetno enim dela dlje časa. Upravljanje prek aplikacije je brezveze je pa priročno da pošlje push na telefon ko konča, velik boben je definitivno praktičen, zakasnitev pranja tudi (ampak to pa menda podpirajo tudi že manj pametni).

Edino na kar bom pri naslednjem res pozoren so fizični knofi, če se bo dalo dobit. Teli na dotik so, vsaj na mojem dost švoh zadeva in pa bolje izveden odtok za čiščenje filtra. Eni imajo dodane kakšne fajn pladnje da spelješ nekam proti odtoku, drugi so samo luknja z vratci.

Ker je stroj praktično nepremičnina se splača pogledat tudi kateri serviserji so v bližini, da v primeru okvare ni nekih tegob.

Razlika med takim za 500 in 900 EUR, na dražjem:
-ne boš slišal klikanja releja, ki odpira vodo
-šum vode, ko se nataka / ko pljuska v bobnu / centrifuge bo bolj zadušen
-višji obrati centrifuge
-dalo se bo nastaviti trajno dodatno izpiranje (detergenta iz cunj), da ga ni treba klikniti ob vsakem pranju
-dražji bo v ponavadi bolj varčen z vodo, morda tudi štromom (ne bo pa zato pral nič slabše)
-WIFI in ta jajca, če ti je kaj do tega

tony1 je izjavil:

-višji obrati centrifuge
-dalo se bo nastaviti trajno dodatno izpiranje (detergenta iz cunj), da ga ni treba klikniti ob vsakem pranju
-dražji bo v ponavadi bolj varčen z vodo, morda tudi štromom (ne bo pa zato pral nič slabše)

Torej, če ga imaš v pralnici, skoraj vse nepomembno.

foofighter je izjavil:

Haier ima edini 7 let garancije.

Pazi, 2 leti je garancije, 7 let je jamstva. Mogoče isto, mogoče ne. Vemo kakšne so razlike pri avtih.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Za pralne nisem toliko naštudiral, nekako pri pralnih in sušilnih nisem zaznal toliko razlik nižji/srednji/višji rang glede na raziskave. Tudi pri hladilnikih nisem zaznal nekih opaznih razlik med cenovnimi rangi, sem kupil pač da ima ustrezno velikost. Pečice tudi mi ni uspelo z Googlanjem najt nekih razlik tak da sem vzel najcenejši Bosch, pač nekak bolj zaupam te znamki kot raznim elektroluxom.

Ampak recimo pri indukcijah pa kar moraš vsaj na srednji rang ali več da dobiš kuhališča spodobne širine (mam trenutno eno ki ima max širino 19cm in to ni ok za marsikater wok ali peko palačink). Pri malo dražjih dobiš še flex kuhališče ki združi eno celotno stran skupaj da daš res velike zadeve lahko gor (tudi kake žar plošče naprimer). Preklaplanje na nižjih močeh je pri poceni indukcijah neoptimalno (velik interval, glasno preklaplanje). Če greš iz srednjega v višji imaš tudi menije lepe velika, da lahko katerokoli moč z enim klikom nastaviš namesto da večkrat pritiskaš +/-.

Pri pomivalnih pa je pri poceni problem da je marsikaj lahko mokro ko pride ven, ter da nimajo spodaj lučke kdaj konča, to sta nekak dva glavna problema poceni pomivalcev. No pa tudi pokvarljivost definitivno je nekaj razlike, vprašanje sicer koliko.

Skratka največ razlik med cenovnimi rangi sem zaznal pri pomivalcih in indukcijah, to dvoje sem šel v najvišji rang, drugje pa nižji/srednji (s tem da sem vseeno vzel večino Bosch ker so me marsikatere druge znamke razočarale, no morda me bo tudi Bosch, do zdaj ga še nisem imel hehe). No hladilnik tudi ni bil poceni, ampak ne zato ker bi v svoji kategoriji bil med dražjimi, pač pa ker so nasploh Ameriški široki dražji od običnih 60cm hladilnikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

delavec44 je izjavil:

tony1 je izjavil:

-višji obrati centrifuge

foofighter je izjavil:

Pazi, 2 leti je garancije, 7 let je jamstva. Mogoče isto, mogoče ne. Vemo kakšne so razlike pri avtih.

Kolikor sem gledal v varčnosti ni velikih razlik. Nekatere cenejše znamke so v rangu z dražjimi. Določeni modeli celo bolj varčni, določeni malenkost manj.
Enako pri glasnosti. Haier je tišji od Boschev recimo. Beko glasnejši.
Releji, natakanje vode... jbg pralni stroj je. Nekaj se bo slišalo. To me ne moti.

Razlika med garancijo in jamstvom... Ok, to se pa strinjam da je potrebno naštudirati. Ve kdo kaj več o tem? Oz. kakšne izkušnje z uveljavljanjem jamstva?

dj_uro ::

razvajenost =)

1. Miele pralni in sušilni stroj sta kar tiha, kar pomeni, da lahko imaš v manjšem stanovanju odprta vrata kopalnice (da se ponoči mimohodci na wc ne zaletavajo =) )
-twindos je dobra zadeva, pralnega praška sploh ne uporabljamo že vrsto let
-ko se je pokvaril en del stroja izven garancije, so ga prišli zamenjati brezplačno (strošek slabih 600€)
-z relativno majhnim doplačilom imaš 10 let garancije
2. pomivalc - autodos je spet ena dobra zadeva, tablet ne uporabljamo že vrsto let
-opazno tišji od najdražjega Gorenjevega in Bekotovega pomivalca
-bolj logična razporeditev košar v notranjosti
3. hladilniki so po večini kar tam tam - razlika je v pogostosti nastajanja ledu kljub nofrost pizdariji
4. pečica - ne razumem, zakaj ne obstaja črno črna notranjost pečice - na temno sivi se vse vidi, piroliza je pa itak nepotrebna zadeva (spuca notranjost, pomaže steklo)
5. plošča - mislim da se imenuje zvezna indukcija - razlike v naši uporabi med 1000€ Gorenjevo in 3500€ Mieletovo razen v ceni ne opazim... obe sta super

mojih 5c
vw-klub.si

" 2. pomivalc - autodos je spet ena dobra zadeva, tablet ne uporabljamo že vrsto let"

To se zdi ena redkih zanimivih inovacij, saj v vrtiljak naložiš tistih 20 tablet in si prihraniš vsakokratno nalivanje gela za cel mesec.

Kako velike so te tablete, so oblečene v folijo? Jih stroj dobro izpere s posode tudi v varčevalnih programih?

Gambino ::

To da se izbira izključno določena imena je tako kot kupuješ recimo Mercedeza. Uuuu imaš mercedeza, ga vprašaš kater model in reče A. Halo, pol od tega avtomobila je isto, kot je v Renaultu. Kaj hočem povedati. Če hočeš določeno znamko, moraš tudi tam pogledati kater rang spada!

socialec ::

Mi, socialci, imamo čas in vsakič posebej vložimo tableto. Zdaj bi morali nasuti še tisto debelo mehčalno sol ali kaj, panel sveti kot božično drevesce.

Cleon ::

Avtomatskega doziranja praskov ni nihce omenil (TwinDOS), Miele ma tud taksne modele.

tony1 je izjavil:

" 2. pomivalc - autodos je spet ena dobra zadeva, tablet ne uporabljamo že vrsto let"

To se zdi ena redkih zanimivih inovacij, saj v vrtiljak naložiš tistih 20 tablet in si prihraniš vsakokratno nalivanje gela za cel mesec.

Kako velike so te tablete, so oblečene v folijo? Jih stroj dobro izpere s posode tudi v varčevalnih programih?

Niso tablete, v tistem okroglem cca 3cm visokem disku je prah - najbrz fino zdrobljene tablete.
In stroj sam dozira po potrebi.

Mi peremo na eco + express, pa je vedno ok, kar se tice prahu na posodi. Ne opere pa vedno v nulo, je kdaj pa kdaj treba na malo jaci program
vw-klub.si

Zanimivo, tnx za info. Koliko takšnih pranj pa zdrži en disk?

tony1 je izjavil:

Zanimivo, tnx za info. Koliko takšnih pranj pa zdrži en disk?

30 ish. Oziroma 1mesec ;)
vw-klub.si

To je super.

Super za še eno stvar, ki se lahko (in se bo) pokvari. V čem je problem, če moramo ročno dati perilo/posodo v in iz stroja, da takrat pač doziraš še detergent?

delavec44 je izjavil:

Super za še eno stvar, ki se lahko (in se bo) pokvari. V čem je problem, če moramo ročno dati perilo/posodo v in iz stroja, da takrat pač doziraš še detergent?

vse se lahko pokvari...to se je brezveze obremenjevati, še posebno spraševati... lenoba je gonilo napredka...
zakaj potrebujemo samodejno parkiranje? pa lane assist, pa tempomat ipd. ''bedarije''?
zakaj bi še odpiral predal in iz škatle vzel tableto, jo odprl in dal iz vrečke, dal v okenček, ga zaprl, odprl koš za smeti in vrgel vrečko, če lahko zložim posodo, izberem program in zaprem vrata pomivalca?
-bedno, a poenostavljeno
vw-klub.si

Twixz ::

Sej avtomatsko doziranje imaš pri pralnem stroju isto. Jaz uporabljam sicer serie 8 Bosch ki ima Iron assist in I-Dos pa sem prezadovoljen zaenkrat. Par kolegov ma i-dos že več let pa baje na leto prišparajo na detergentu in mehčalcu 100€+. Sam bom pa vedel čez eno leto kako je s tem :)

delavec44 je izjavil:

Samo zato, ker je bolj komot.

Babica je kupila pralni stroj leta '68 in dajala vse cunje dvakrat prat, prvič brez praška, ker se drugače ni dobro opralo. In prelagala cunje še tretjič v centrifugo (ločeno). Danes pač tega nihče ne bo delal, ker smo izumili boljši stroj. In enkrat bo tudi nalivanje praška pred vsakim pranjem posode izumrlo.

Ima potem ločene posode za vse različne praške? Za črno, za mešano, za belo, v prahu za do 90, za občutljivo?

Zgodovina sprememb…

lambda ::

tony1 je izjavil:

To je super.

In drago.

tony1 je izjavil:

Babica je kupila pralni stroj leta '68 in dajala vse cunje dvakrat prat, prvič brez praška, ker se drugače ni dobro opralo. In prelagala cunje še tretjič v centrifugo (ločeno). Danes pač tega nihče ne bo delal, ker smo izumili boljši stroj. In enkrat bo tudi nalivanje praška pred vsakim pranjem posode izumrlo.

Saj, če res hočeš, lahko že zdaj kapsule zadegaš not, ne vem pa, kakšni so rezultati. Moram reči, da imamo v vseh pralnikih pred-doziranje (pač naliješ/nasuješ prej)... Je pa res, da dokler nisem zaprl vratc za tekoči detergent, da se je odokativno vlivalo in se čudilo stroškom za čistilo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

darksamurai ::

feryz je izjavil:

Zakaj bi Miele dal v blok?
Miele so težkokategorniki, se pravi aparati, ki naj bi delali noč in dan. In zdržali.
Pralni perejo po par strojev dnevno, hladilniki se odpirajo 24 ur na dan, indukcije se ne ustavijo in podobno.
Za v en blokec je škoda teh aparatov in denarja.

Sicer pa, odkar vse delajo Poljaki, je vseeno ali je to Miele, Bosch ali kaj tretjega.
Vse je Poljsko.

Kakšne neumnosti pišeš. Miele in BSH (Bosch) sta ločeni podjetji, vsako s svojim razvojem (različnim dizajnom) in vsako s svojo proizvodnjo.
Miele ima profi serijo in consumer serijo. Consumer serija ni namenjena neprekinjenem delovanju.

Bosch/Siemens/NEFF najvišje serije se še vedno proizvajajo v Nemčiji. Večino Miele aparatov se ravno tako proizvaja v Nemčiji.

settler ::

Elektronika v Boschu ni razvita pri njih ampak pri EGO-tu, ki dela vse možne krmilnike za vse možne firme. Smo benchmarkali vse možne stroje tako da vem.
Bosch mogoče izdeluje v Nemčij, ampak se na vsem špara. Je bilo že neko povpraševanje če bi Gorenje delalo nekatere pomivalne stroje...

Tudi Miele seli proizvodnjo pralnih in sušilnih stojev na Poljsko, vir: https://rmx.news/article/german-manufac...
Tako da, važen je samo dobiček, tudi če je to Miele. In ja da ima Miele v pomivalnem stroju pol stvari plastičnih tudi nekaj pove, da se špara...

Mogoče za tiste, ki bi radi neki premium rang, lahko pogleda še ASKO. Če samo pogledaš materiale, ASKO veliko več stavi na Inox.

Drugače pa tako kot je že nekdo omenil, 3/4 stvari je za 500-600€ dovolj dobrih, potem so pa samo še premium featurji in detajli kateri dvigujejo ceno v nebo.

Twixz ::

delavec44 je izjavil:

Ima potem ločene posode za vse različne praške? Za črno, za mešano, za belo, v prahu za do 90, za občutljivo?

Nope, jaz sem bolj u izi. Na telefonu izberem kaj bom pral, kdaj bom pral in to je to, do zdaj je zmeraj prišlo ven čisto in dišeče.

Kanban ::

Kvalitetnejšega pralnega stroja s kakšnim dodatnim featurejem, ki olajša delo, jim ne moreš prodati, 10 različnih praškov, ki vsi delajo isto, pa očitno lahko :)

Ja, vsi delajo isto :D

5 različnih praškov me nič več ne stane, stroj je pa 3x dražji od mojega.

Zgodovina sprememb…

Za tričetrt pranj bo verjetno dovolj en in tega imaš na avtomatskem doziranju. Za ostale potrebe, da bolje spiš, ker veš, da imajo cunje bolj udobno življenje kot ti, pa ti nič ne brani, da ga ročno doziraš the old fashioned way.

Stroji z avtomatskim doziranjem nikakor niso vsi "3x dražji od tvojega", razen če imaš stroj za 200eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Takrat ko sem jaz kupoval je bil. Nič ne pogrešam.

Zgodovina sprememb…

Ok, fantje, drži, da tale dozer (še) ni sine-qua-non ampak in da amiši še vedno peremo ob reki, ampak tema malo ausglajza, ker je bistvo verjetno bilo povedano. Ali so tile dozerji tudi za mehčalce? :D

delavec44 je izjavil:

Potem pa bodi malo bolj natančen pri dajanju nasvetov in povej, da nimaš pojma kaj in za kakšno ceno se prodajajo stvari sedaj, ker imaš 5 ali 10 let star stroj.

socialec je izjavil:

Ali so tile dozerji tudi za mehčalce? :D

So

Zgodovina sprememb…

Kanban je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Potem pa bodi malo bolj natančen pri dajanju nasvetov in povej, da nimaš pojma kaj in za kakšno ceno se prodajajo stvari sedaj, ker imaš 5 ali 10 let star stroj.

Daj se umiri no. Nobenih nasvetov ne dajem, vsak pa lahko pove svoje mnenje. In ti si začel s tem tonom, kaj vse mi lahko prodajo. Zgleda manj kot tebi.

Pardon, ne nasvet, zgolj zavajajoče neinformirano mnenje. 3x dražji stroj, kot praviš, bi tudi mene odvrnil, pa taki z avtomatskim doziranjem na srečo niso niti blizu vsi 3x.

Zgodovina sprememb…

windigo ::

Katera znamka pomivalnih strojev je boljša: Ikea, Zanussi, Electrolux ali AEG?

Vsi pa so narejeni v isti tovarni na istem tekočem traku, nekateri se razlikujejo samo po barvi ročk in tipu gumbov, drugi v obliki košar. Košare so tudi tisto, kar najbolj določa cenovni razred stroja. Za dvižne plačate več lahko 500€ dodatka napram najbolj osnovnem modelu. Je pa seveda tudi par modelov strojev, taki z avtomatičnim doziranjem se vendarle malo razlikujejo od tistih brez in tisti z WiFi imajo nekaj dodatne elektronike. In pa več generacij, včasih lahko v akcijah kupite tudi par let staro zalogo.

S 14 let starim Electroluxovim sem zadovoljen, prvi pomivalec, pri katerem AUTO program dobro skrajša trajanje, če naložim manj posode kot poln stroj. AEG je ista firma, samo malo dražji ("boljši" zaradi kakšnega bombončka, sam ga ne bi več vzel, ker njihov pralno-sušilni stroj ni nič posebnega, če že iz stroj tega hleva potem Electrolux).

Machete ::

delavec44 je izjavil:

Ti, ki pereš v potoku, pa se ti koža lahko izuši ali noht zatrga.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darksamurai ::

settler je izjavil:

Elektronika v Boschu ni razvita pri njih ampak pri EGO-tu, ki dela vse možne krmilnike za vse možne firme. Smo benchmarkali vse možne stroje tako da vem.
Bosch mogoče izdeluje v Nemčij, ampak se na vsem špara. Je bilo že neko povpraševanje če bi Gorenje delalo nekatere pomivalne stroje...

Tudi Miele seli proizvodnjo pralnih in sušilnih stojev na Poljsko, vir: https://rmx.news/article/german-manufac...
Tako da, važen je samo dobiček, tudi če je to Miele. In ja da ima Miele v pomivalnem stroju pol stvari plastičnih tudi nekaj pove, da se špara...

Mogoče za tiste, ki bi radi neki premium rang, lahko pogleda še ASKO. Če samo pogledaš materiale, ASKO veliko več stavi na Inox.

Drugače pa tako kot je že nekdo omenil, 3/4 stvari je za 500-600€ dovolj dobrih, potem so pa samo še premium featurji in detajli kateri dvigujejo ceno v nebo.

V Gorenju ste benchmarkali samo nekaj aparatov in s tem ste dobili mogoče 5% informacij, 95% pa jih ne poznaš. BSH interno razvije veliko elektronike. Delež in-house razvite elektronike pa se razlikuje med divizijami (vrstami aparatov) in med serijami. Tudi znotraj iste serije imaš v eni verziji in-house razvito elektroniko, druga verzija aparata pa ima outsourcano elektroniko.
VW, BMW, Mercedes, Renault... tudi outsourcajo 3/4 razvoja k dobaviteljem podsklopov. Po tvoji logiki sta BMW 7 in Renault Clio isto sranje, ker isti proizvajalec dela menjalnik, luči...

Kar pa se tiče plastike vs inox pa ni vse črno belo. V določenih primerih je inox boljši, v drugih primerih pa plastika. Šparajo pa vsi, ampak vseeno Miele manj špara kot Gorenje.

delavec44 je izjavil:

seveda, tako kot imaš ''eno škatlo ARIEL-a'' za vse, imaš tu dve ločeni posodi čistila, za belo in pisano/ostalo
vw-klub.si

Bellzmet ::

Uf komplicirate. Tableta v boben za vse in je to to. Še vedno vse oprano.

Machete je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ti, ki pereš v potoku, pa se ti koža lahko izuši ali noht zatrga.

Bogi.

delavec44 je izjavil:

tony1 je izjavil:

-višji obrati centrifuge

foofighter je izjavil:

Sem se pozanimal direktno pri Haier SLO ali kakšna je razlika. Citiram:
Jamstvo je enako kot garancija in zavzema splošno popravilo ter rezervne dele, ki niso posledica poškodbe, ki jo naredi kupec.

Alayne ::

Midva sva trenutno na cca 40k za 70k notranje povrsine.
Zunaj (atrij), še nisva. Manjka utitily closet zunaj in pa kaka vrtna garnitura+pergola.

Kuhinja + aparati 17,5k. Aparati kupljen na black friday, ker sva ravno takrat narocala kuhinjo. Vse je BORA in Bosch 8. generacija. Mikrovalovne nimava.

Jedilna miza (masiven les, raztegljiva) + ornk stoli = cca 3500

Kavc 2.5k (znizan iz 5k). Tv philipps ambilight cca 2k. Vgradne omare po meri z drsnimi vrati v garderobi in spalnici 4.7k

Dva dormeo jogija 2k. Postelje ogrodje od ikee, otroska soba pac kallax in pax. Skupno ene 800 eur. Dnevna soba osnovna lesnina 300 eur? Nocne oamrice 100.

Kopalnica ikea 500 eur? (Umivalnik sva dala sirsi not, ker nama osnovni 60cm ni bil kul, pa omarico spodaj), plus tus stena iz baumaxa pa razne te bedarije od kosar za perilo, metlica...
Pralni stroj bosch 8 exclusiv (brez i dose, ker ne rabim, ampak z velikim bobnim in mocno centrifugo) ene 1000 eur. Za susilca se sparam.

Lustri skupno 1000 eur (3je res lepi za dnevno jedilni prostor, ostali najceneje kaj je bilo).
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1026218361 (2076) MrStein
»

Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega? (strani: 1 2 )

895232 (2113) Kayzon
»

Nakup gospodinjskih aparatov - Bosch, Electrolux, Gorenje

347183 (1518) koyotee
»

Aparati? Jah Bosch, Miele, Gorenje, AEG,... zbiraj miško

4210513 (8926) starfotr
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

5931675 (26197) anjabebler

Več podobnih tem