Forum » Loža » Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega?
Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega?
Netrunner ::
megakamela je izjavil:
Pri beli tehniki več denarja ne pomeni boljše kvalitete. Kupiš, kar ima več garancije in ne kupiš nič od Bosch (imam zaenkrat slabe izkušnje z 2 let starimi aparati).
:) Zelo dosti jih priporoča bosch ker večinoma imajo pozitivne izkušnje, sem pa tja je kakšna negativna kot je očitno tvoja, vendar kar berem si bolj izjema. Lahko podaš kakšno informacijo več, katere stroje točno imaš in kakšne so slabe izkušnje?
Marsikatera znamka ima vrhunske produkte samo v nekem cenovnem segmentu, vendar da jih konkurenca mne povozi izdajo še kakšne cenejše modele ki pa so lahko za en k...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
starfotr ::
megakamela je izjavil:
Pri beli tehniki več denarja ne pomeni boljše kvalitete. Kupiš, kar ima več garancije in ne kupiš nič od Bosch (imam zaenkrat slabe izkušnje z 2 let starimi aparati).
V bistvu čisto povsod pomeni več denarja boljšo kakovost. Vendar ni to linearna funkcija (cena, kakovost), vendar gre po drugačnih krivuljah.
Lowink ::
"U bistvu je to hack, da ni treba ven zlagat s stroja, sam obračaš cikle. Pomivalca sta vgradna, vendar 45cm širine namesto 60cm."
To pride prav le v manjšem številu primerov, ko pereš manjše količine cunj, saj je zmogljivost sušenja (na papirju in še bolj v praksi) manjša od zmogljivosti pranja... Če le imaš plac zanj je ločen sušilni stroj pomembna prednost.
Dva komada pomivalni stroj, za posodo*, se pravi v enga zlagaš umazano posodo z druzga jemlješ, potem samo obrneš cikel.
Netrunner ::
Dva komada pomivalni stroj, za posodo*, se pravi v enga zlagaš umazano posodo z druzga jemlješ, potem samo obrneš cikel.
IMO je to precej neumna ideja.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
tony1 ::
"U bistvu je to hack, da ni treba ven zlagat s stroja, sam obračaš cikle. Pomivalca sta vgradna, vendar 45cm širine namesto 60cm."
To pride prav le v manjšem številu primerov, ko pereš manjše količine cunj, saj je zmogljivost sušenja (na papirju in še bolj v praksi) manjša od zmogljivosti pranja... Če le imaš plac zanj je ločen sušilni stroj pomembna prednost.
Nimam praktičnih izkušenj, da bi znal oceniti, če je vredno stroška in prostora... Gotovo je kdo tako delal v gostinstvu, bi prišlo prav doma?
cekr ::
mojsterleo je izjavil:
Je kdo probal kaj od firme Asko? Cene so impresivne, kaj pa izdelki?
To je Gorenje. Samo narejen, da dela.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
miha98 ::
megakamela je izjavil:
Pa da je servis blizu. Oz. Odziven...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miha98 ()
Lowink ::
Nimam praktičnih izkušenj, da bi znal oceniti, če je vredno stroška in prostora... Gotovo je kdo tako delal v gostinstvu, bi prišlo prav doma?
Parameter je enostaven, prostor in strošek je ničem. Sklupni imovalec je potem definicija kuhinje in privlačnost nenormalnega početja, seveda kuhanje.
"Parameter je enostaven, prostor in strošek je ničem."
Očitno pade iz zraka?
Blokov, ki bi imeli 5 metrov pulta je presneto malo. Za bloke niso zastonj izumili 45 cm širokih PS-jev, ker se tudi to pozna pri velikosti pulta.
Očitno pade iz zraka?
Blokov, ki bi imeli 5 metrov pulta je presneto malo. Za bloke niso zastonj izumili 45 cm širokih PS-jev, ker se tudi to pozna pri velikosti pulta.
Lonsarg ::
Govorimo o 15cm ne o 5m.
15cm omare je VEDNO manj vredno od 15cm pomivalnega stroja, tudi če je v teoriji kuhinja zgolj 3m. Skratka 45cm pomivalni stroj je kapitalna napaka, preverjeno v praksi pri sestri "ker se ji je tako izšlo" in je potem leta in leta trpela. V 60cm pomivalc gredo 4 večje posode spodaj, v 45cm pomivalc pa 2, faktor 2 manj prostora praktično.
15cm omare je VEDNO manj vredno od 15cm pomivalnega stroja, tudi če je v teoriji kuhinja zgolj 3m. Skratka 45cm pomivalni stroj je kapitalna napaka, preverjeno v praksi pri sestri "ker se ji je tako izšlo" in je potem leta in leta trpela. V 60cm pomivalc gredo 4 večje posode spodaj, v 45cm pomivalc pa 2, faktor 2 manj prostora praktično.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Invictus ::
Moja tudi teži naj kupim večji pomivalni stroj.
Zdaj je 45 cm, preseljen iz stanovanja. Imam pa plac za 60cm pomivalc, ko sem naročil novo kuhinjo...
Sam nakup gospodinjskih aparatov pride na vrsto, ko zaključim par zadev v kleti...
Zdaj je 45 cm, preseljen iz stanovanja. Imam pa plac za 60cm pomivalc, ko sem naročil novo kuhinjo...
Sam nakup gospodinjskih aparatov pride na vrsto, ko zaključim par zadev v kleti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Govorimo o 15cm ne o 5m.
Ne, govorimo o 60+60, dveh PS-jih hkrati. Do try to keep up.
Nikonja ::
NE kupovat 45cm pomivalni stroj posebej če imaš izbiro za normalnega 60cm. Ni to samo 15 cm, ampak prostora v pomivalcu je precej manj in ga zafilaš v sekundi, plus to da so večinoma tudi dražji ker se ne prodajejo. Moja mat se zaj.... in je že po 2 mesech jokala da se hoče rešit tega sranja.
Za preverit kvaliteto imate v nemčji Warenestfitungtest, nekaj kot adacov test za gume, ampak testirajo tehniko.
Za preverit kvaliteto imate v nemčji Warenestfitungtest, nekaj kot adacov test za gume, ampak testirajo tehniko.
DePalmo ::
ZPS teste upošteva kdo pri izbiri?
Ne. Jih preletim če je ravno objava na FBju, drugače se na njih ne spomnim ko kaj rabim. Raje si izberem par modelov in nato berem specifikacije in forume (slovenske in tuje) ter se nato odločim.
Po mojih izkušnjah je BOSCH glede kvalitete/cena najboljš, imaš pa tudi izjeme. Izogibaj se Gorenja, Beko, Electrolux, LG
Mami ima indukcijo AEG/Electrolux. Sedaj že 6. leto in še vedno dela, pa je bila najcenejša katera je ustrezala našim pogojem in mislim da ima tudi zvezno delovanje. Zato sem napisal da je z firmami loterija. Jaz res ne prenesem Vox (ko sem opremljal stanovanje so imeli dobre ponudbe ... vse 5 let garancije in določene stvari ki so mi bile všeč, a sem iz principa vzel druge znamke), a drugim dobro delajo.
Ne. Ker njim je vseeno, če je plastična kad, če so ležaji zaliti v ohišje itd. Oni ne razstavijo stroja in pregledajo sestavnih delov. Za njih je stroj črna škatla in ocenjujejo samo končni rezultat, kako opere itd.
Edino kar mi je pri pomivalnem po novem pomembno je da je boben celoten kovinski (Vox izkušnja). Idealno iz enega kosa. Ležajev se pa že dolgo ne menja več, ker "ekologija". Me pa zelo zanima katera trgovina ti bo pustila stroj razkopat, preden ga kupiš.
Karen ::
Se strinjam s predhodniki: 45cm samo če res ni druge opcije zaradi prostora, sicer bolje toliko ožja ena od omar.
Jure14 ::
Pomivalni glej, da ima plehnato dno. In po možnosti mehanske gumbe, ne touch.
Kakšni so problemi v primeru plastičnega dna?
Se zvije (menda zaradi vročine) in ne tesni.
Pralni glej, da ima plehnata oba bobna.
Dva bobna? Kaj ni samo eden?
En boben je tisto, kar vidiš, kar se vrti, okoli vsega skupaj je pa še en "boben", kad, ki drži vodo.
Plastični hitro zasmrdijo zaradi bakterij.
krho ::
Pomivalni glej, da ima plehnato dno. In po možnosti mehanske gumbe, ne touch.
Pralni glej, da ima plehnata oba bobna.
Plošča naj ima ločene kontrole za vsako kuhališče.
Pri pečici mi ne sedejo touch komande. Odpreš vrata, para gre ven, vse je vlažno, nič ne prime.
Meni dela Electroluxova pečica s touchem čisto ok. Tudi z mokrimi prsti. Sedaj, po zaslonu pa ne rofkam, takoj, ko jo odprem, se umaknem, da se para umakne, samo tisto se praktično takoj posuši. Sedaj glede parne pečice je malce odvisno kaj pečeš. Pri nas recimo precej kuhamo štruklje na pari sedaj kar v pečici, pa sami pečemo kruh.
Pri indukciji, kot s orekli drugi, komande za vsako ploščo posebej pa obvezno zvezno delovanje. Če imaš prostor bi jaz vzel tudi širšo indukcijo aka 75-90 cm in ne klasičnih 60cm
Pomivalni stroj - glej 3. predal zgoraj, za bištek, izogni se spodnji košari ki se dvigne, je plus 150 eur in ni vredna razlike v ceni
Sovražim 3ji predal, ker sedaj sredinski predal izgubi na višini.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
c3p0 ::
En boben je tisto, kar vidiš, kar se vrti, okoli vsega skupaj je pa še en "boben", kad, ki drži vodo.
Plastični hitro zasmrdijo zaradi bakterij.
Tega bojda skoraj več ne dobiš (inox kad), moj Gorenje še sicer ima, iz leta 2011. Ne vem, če Miele ima.
Drug bombonček je, da je ležaje lažje menjat, pri plastični je to podvig, ne nujno uspešen, ker je vse skupaj zalito.
Toliko o EU borbi za ekološke rešitve... Slamice pa štimajo.
eEdbM ::
joez7 ::
Pa pazi. Marsikatera firma dela za druge firme. Španski pomivalec z nalepko Gorenje. Gorenski pralni stroj z nalepko Kerting in podobno. Včasih en model katastrofa, drug pa kar uporaben od iste firme. Beko je nekaj časa mel zanimivo politiko. Nov model super in kakovosten za zmerno ceno, čez leto zelo podoben model z slabšimi materiali (plastična vrata namesto steklenih), za isto ceno. Še posebej pri pralnih strojih in sušilcih z črpalko (A+++ in A++). Si moral biti picajzl.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
PINki ::
Kaj pa industrijski pralni stroj namesto gospodinjskega? Verjetno niti ne delajo 8kg? Je kdo že primerjal TCO?
Pa pazi. Marsikatera firma dela za druge firme. Španski pomivalec z nalepko Gorenje. Gorenski pralni stroj z nalepko Kerting in podobno. Včasih en model katastrofa, drug pa kar uporaben od iste firme. Beko je nekaj časa mel zanimivo politiko. Nov model super in kakovosten za zmerno ceno, čez leto zelo podoben model z slabšimi materiali (plastična vrata namesto steklenih), za isto ceno. Še posebej pri pralnih strojih in sušilcih z črpalko (A+++ in A++). Si moral biti picajzl.
Kupiš kombinirani pralno-sušilni stroj od Whirlpoola ali od AEGja, pa oba naredi ista ITA fabrika. Drugi je sicer precej boljši (in občutno dražji), plastika pa pri segrevanju cunj smrdi pri obeh enako...
V bistvu čisto povsod pomeni več denarja boljšo kakovost. Vendar ni to linearna funkcija (cena, kakovost), vendar gre po drugačnih krivuljah.
Na krivuljo nategunstva ne pozabi, da primerjaš med različnimi dobavitelji.
Kakšno nategunstvo? Dobiš, kar plačaš. Če si z nakupom zadovoljen, potem natega ni. In verjetno je pri cenejših zadevah več nategov, kot pri dražjih.
darkolord ::
Kaj pa industrijski pralni stroj namesto gospodinjskega? Verjetno niti ne delajo 8kg? Je kdo že primerjal TCO?Ja, delajo za rang 8 kg - npr. Speed Queen FF7. Pravijo, da je "built like a tank", ampak:
- še vedno rabi servise
- dražji
- večji
- glasnejši
- porabi več vode in elektrike
- nastavitve so zelo omejene (temp je "hladno/toplo/vroče", centrifuga je "nizki/srednji/visoki vrtljaji")
- ni tako nežen do perila (v pralnici je ponavadi vseeno, ker ne pereš tam vsak dan)
Meee ::
Jaz kupujem samo še po naslednjem principu: Najcenejši model, ki ima 5 letno garancijo
To je to. Vem da v teoriji dražji modeli dlje zdržijo, ampak v praksi gre vseeno malo za loterijo.
Nimam nobene želje plačevat 1000+ EUR za nekaj kar bi dobil lahko za 500EUR. Če pa kao te boljše naprave tudi bolje delajo, se manj kvarijo,... naj dajo pa 10 letno garancijo pa jih z veseljem nabavim. Dokler pa ima nek Beko 5 letno garancijo in košta 500 EUR, medtem ko ima kao boljša firma 2 letno garancijo in košta še 1x več...
To je to. Vem da v teoriji dražji modeli dlje zdržijo, ampak v praksi gre vseeno malo za loterijo.
Nimam nobene želje plačevat 1000+ EUR za nekaj kar bi dobil lahko za 500EUR. Če pa kao te boljše naprave tudi bolje delajo, se manj kvarijo,... naj dajo pa 10 letno garancijo pa jih z veseljem nabavim. Dokler pa ima nek Beko 5 letno garancijo in košta 500 EUR, medtem ko ima kao boljša firma 2 letno garancijo in košta še 1x več...
Utk ::
Ja, se strinjam, razen pri pralnem stroju, tam kupim nekaj srednjega vseeno, ker ne glede na garancijo, ni fajn, da ti stalno crkuje. Če dokončno crkne po 8 ali 10 letih je vseeno, ni pa fajn, da ti vsake pol leta crkne, tudi če je še v garanciji.
Neka pečica pa ne bo crknila, sušilc tudi če crkne, ni taka katastrofa, hladilniki tudi še kar delajo...
Neka pečica pa ne bo crknila, sušilc tudi če crkne, ni taka katastrofa, hladilniki tudi še kar delajo...
Tilen ::
Zaenkrat sem samo pogruntal da me bo kvaliteten pomivalni stroj prišel nekje cca 500-800€ ... so pa tudi 1k + ... Če ima kdo kakšne uporabne informacije mu bom hvaležen.
Za pomivalec ti priporočam Bosch SMV6ZCX42E ali nek današnji njihov ekvivalent. Sedaj 3 leta brez problema in smo zelo zadovoljni. Mora imeti inox dno, kot je že bilo omenjeno in posebej zmožnost tudi za kvalitetno sušenje plastike (Zeolith). Meni je kul še tretji predal za pribor namesto košare, ker če si vse zlagaš po vrsti imaš takoj pospravljeno in tudi flexi predali so top. Lahko jih na klik premikaš po višini, ko imaš v katerem predalu kaj višjega oziroma večjega. Home Connect je zakon, ker si lahko downloadas nove programe pranja in sušenja in jih nastaviš v appu. Remote start in tako naprej. Skratka, res zadovoljni. Plus je še to, da v appu vidiš podroben opis priporočil.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Tu bi dodal, da vsa ta povezljivost je neumnost in nima praktično nobene dodane vrednosti. Verjetno povprečen človek rabi samo 2 programa. To je Auto in 70 stopinj. Vse ostalo je bolj kilavo.
Dodana vrednost je, da ti opere dobro in hitro, je kakovostne izdelave, porabi dovolj vode in elektrike za splakovanje (da ne uživaš hormonskih motilcev iz detergenta) in da je sušenje kot se šika. Ne pa da ti 4 ure tensta, kot da gre stroj na izlet na Dunaj in nato je posoda še mokra.
Dodana vrednost je, da ti opere dobro in hitro, je kakovostne izdelave, porabi dovolj vode in elektrike za splakovanje (da ne uživaš hormonskih motilcev iz detergenta) in da je sušenje kot se šika. Ne pa da ti 4 ure tensta, kot da gre stroj na izlet na Dunaj in nato je posoda še mokra.
Kakšno nategunstvo? Dobiš, kar plačaš. Če si z nakupom zadovoljen, potem natega ni. In verjetno je pri cenejših zadevah več nategov, kot pri dražjih.
Starfotr, grem stavit, da si najbolj pameten in uspešen človek v Sloveniji. Nisi? Jebiga potem. Enkrat si menda omenjal, da nimaš časa delat primerjav na internetu in da to naredijo v trgovini zate :D
Auto programi so danes zaradi doseganja vseh okoljskih standardov 2 uri in več. ECO tudi 4 ure.
Hitri in dobri programi so potratnejši in predvsem glasnejši.
Pralni stroj kupiš vedno ta dražji, da ni problem v stroju.
V našem primeru Bosch WAX32MH0BY, 5 let splošne garancije in 10 let garancije na motor.
Hitri in dobri programi so potratnejši in predvsem glasnejši.
Ja, se strinjam, razen pri pralnem stroju, tam kupim nekaj srednjega vseeno, ker ne glede na garancijo, ni fajn, da ti stalno crkuje. Če dokončno crkne po 8 ali 10 letih je vseeno, ni pa fajn, da ti vsake pol leta crkne, tudi če je še v garanciji.
V našem primeru Bosch WAX32MH0BY, 5 let splošne garancije in 10 let garancije na motor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Narobe si razumel, kupiš moraš isti model in z najvišjo ceno, nižja cena za isti model pomeni slabo; smeš sicer prostovoljno podvojiti ceno, za vsak slučaj, pač
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Ja, se strinjam. Raje eno serijo manj in boljši model.
Eh, zafrkavam staregafotra, ki očitno domneva, da imajo vsi dobavitelji enake nabavne pogoje in predvsem enak RVC, če že v celoti odmislimo namen garancije... Samo mu ne smemo preveč zameriti, ker je že kdaj prej kakšen naiven nesmisel prijavil.
Badwolff ::
Late to the party, ampak pe mojih 5 par.
Počasi bom z vsem prešel na Bosch, Serie 6 se mi zdi nekako najbolš p/p, 8 je po ceni že blizu Mieleja.
Ob novi kuhinji sem vzel Beko MW, pečico, ploščo, ker so mi priporočali.
Po 5 letih sem že menjal indukcijo< ker me je spravljala ob živce. Plošče so se pregrevale, tako da recimo palčink za 5,6 judi nismo mogli spečt. Hitrost gretja je bila tako tako. Vsa indukcijska posoda ni delala, predvsem tista, ki ima tist rdeč krog na sredi, kar je skor vsa. Sedaj imam Bosch, kjer zaenkrat brez težav.
Pečica mi je šel kontakt, ves čas je gorela lučka, da sem jo moral odšraufat. ko pečeš se dostktrat me zapre polno. Do jeseni jo bom zamenjal za parno Bosch.
Pralni in sušilni stroj sem imel Gorenje in Candy, oboje je preživelo cca 10 let, pol se ne splača večpopravljat. Pri Boschu sem f+dolgo kolebal a vzhet idos, samodejno doziranje detergenta in mehčalca. Zaenkrat se je izkazalo za totalno zmago, komaj da vem, da imamo pralni prašek.
Pomivalc imam tudi candy, deluje že 10 let z občasnimi pretresi, ampak rešljivimi.
Aja, MW Beko je tud dokaj kmal crknila, vgradne pa sploh niso prou pocen.
Počasi bom z vsem prešel na Bosch, Serie 6 se mi zdi nekako najbolš p/p, 8 je po ceni že blizu Mieleja.
Ob novi kuhinji sem vzel Beko MW, pečico, ploščo, ker so mi priporočali.
Po 5 letih sem že menjal indukcijo< ker me je spravljala ob živce. Plošče so se pregrevale, tako da recimo palčink za 5,6 judi nismo mogli spečt. Hitrost gretja je bila tako tako. Vsa indukcijska posoda ni delala, predvsem tista, ki ima tist rdeč krog na sredi, kar je skor vsa. Sedaj imam Bosch, kjer zaenkrat brez težav.
Pečica mi je šel kontakt, ves čas je gorela lučka, da sem jo moral odšraufat. ko pečeš se dostktrat me zapre polno. Do jeseni jo bom zamenjal za parno Bosch.
Pralni in sušilni stroj sem imel Gorenje in Candy, oboje je preživelo cca 10 let, pol se ne splača večpopravljat. Pri Boschu sem f+dolgo kolebal a vzhet idos, samodejno doziranje detergenta in mehčalca. Zaenkrat se je izkazalo za totalno zmago, komaj da vem, da imamo pralni prašek.
Pomivalc imam tudi candy, deluje že 10 let z občasnimi pretresi, ampak rešljivimi.
Aja, MW Beko je tud dokaj kmal crknila, vgradne pa sploh niso prou pocen.
Badwolff ::
Pa je pomivalni stroj nuja? Ne gre na roke pomivat?
tud ni nuja pralni, sploh pa ne sušilni stroj, kaj šele pečica, pa tudi za ploščo so alternative.
Ker najbrž ne rabiš niti tv in računalnika, svetiš pa si s svečami, si lahko completelly off the grid. Amiši recimo to prakticirajo, pa jim nič ne manjka
Kayzon ::
Pa je pomivalni stroj nuja? Ne gre na roke pomivat?
tud ni nuja pralni, sploh pa ne sušilni stroj, kaj šele pečica, pa tudi za ploščo so alternative.
Ker najbrž ne rabiš niti tv in računalnika, svetiš pa si s svečami, si lahko completelly off the grid. Amiši recimo to prakticirajo, pa jim nič ne manjka
Uff si ga preteral zdej,zakaj se raje ne usedes mal d te ne trofne od vrocine
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gospodinjski aparati Gorenje, mnenja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20347 (5233) | hazlhof |
» | Aparati? Jah Bosch, Miele, Gorenje, AEG,... zbiraj miškoOddelek: Loža | 11050 (9463) | starfotr |
» | pomivalni stroj beko: popravilo ali novega??Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10880 (9263) | mulc007 |
» | Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31864 (26386) | anjabebler |
» | Bosch najslabši gospodinjski aparati (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24807 (21903) | Nummy |