» »

Nakup gospodinjskih aparatov - Bosch, Electrolux, Gorenje

Nakup gospodinjskih aparatov - Bosch, Electrolux, Gorenje

Robert ::

Zanima me kakšne imate izkušnje z delovanjem gospodinjskih aparatov - pomivalni stroji (vgradni), kuhalne plošče (vgradne, kombinirane plin + indukcija ali samo indukcija), pečice (vgradne), hladilniki (samostoječi) znamk Bosch, Electrolux in Gorenje, pa tudi glede servisa in garancije.

fikus_ ::

Vsak bo hvalil svojega konja.

MNajprej se odloči za obseg financ in kaj želiš dobiti za to.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

BaTeMaN ::

Jaz sem kupoval 11 let nazaj vse nek srednji razred. Vse našteto imam BOSCH. Normalna uporaba - vsak dan. Plina nimam, indukcijo imam. Tudi sesalec, kuhinjski robot, sušilni stroj... vse deluje. Nobena stvar še ni potrebovala servisa... aha tudi mikrovalovka. Sicer ne vem, da bi katera znamka bila res slabša. Vzel pa sem vse iste znamke ravno zaradi vzdrževanja, da je isti servis za vse.
less then zero

TheBlueOne ::

Ni nekih posebnih razlik v podobnih cenovnih razredih. Kolikor vem so taveliki deloma povezani is si znajo izmenjati kaksne komponente. Jaz vzamem kar je tisti trenutek najbolj znizano. Kupujem srednji razred, zaenkrat se nisem imel popravil.

gojira ::

Pralni, sušilni, pomivalni stroj imamo od Bosch, indukcijo pravtako, vgradno pečico od Electrolux, hladilnik pa od Gorenje (tisti samostoječi "retro"). Vse dela BP in nimam pripomb. Hladilnik, vgradna pečica ter pomivalni stroj so stari že 10 let in še kar delajo (brez servisov).

Vajenc ::

Bosch je pri beli tehniki tako kot VW pri avtih. Za soliden denar dobiš soliden izdelek. V visokem rangu obstajajo bolj elitni, v nizkem pa konkurenca nudi več za ta denar.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Likalnik ::

ti glej, da dobiš čim več garancije za najmanj denarja....jaz sem dobil 6 let na vse gospodinjske aparata znamke Siemens (sedaj jih ni več v SLO)...trenutno mi brez težav delajo že cca 9-10let (2x hladilnik, pečica, indukcija, pomivalni stroj, napa=Faber in tudi brez težav)

Vajenc ::

Siemens in Bosch sta pri beli tehniki praktično eno in isto (enaki rezervni deli, proizvodna linija...). Jaz bi npr. pralni stroj za 500€-800€ kupil od Boscha, pod 500€ od Beko, ki ima 5 letno garancijo in več bonbončkov, za 800€+ pa Miele ali pa kakšno znamko, ki dela izključno profesionalno linijo (za pralnice, hotele...).
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vanadium ::

Kako se pa kaj samsung obnese pri beli tehniki?

;-) ::

Vsak hvali to kar je sam kupil. Jaz sam se nikoli ne oziram na druge, na mnenja in gledam samo na ceno, funkcije ki jih rabim in da mi je stvar všeč.

Pečico smo kupili Vox ker je bila najcenejša in po treh letih nimam kaj reči, isto je bilo s steklokeramično Vox, po treh letih nimam kaj reči. Pomivalec sem gledal le da spravim noter toliko posode kot rabim in ceno, dobil sem Candy.

Nikoli še ni bilo nobene težave, itak pa teh stvari ne kupuješ za nedoločen čas, meni je zmaga, da delajo 3 leta nato se jih itak naveličaš. Steklokeramične sem se že.

profii ::

Kako se lahko naveličaš steklokeramične oz indukcije?
Ajde, razumem da je glasna ali pa da ima slab UI, samo potem ti je šla na živce že od prvega dne.

;-) ::

Takrat nisem vedel kaj me bo motilo po tolikem času, moti me rob, moti me, da se steklo kjer so gumbi segreje če imaš večjo posodo gor dlje časa in težko pritisneš prostor za izklop...tega v trgovini ne sprobaš.

profii ::

To se strinjam, tudi glastnosti ne moreš sprobat v trgovini. Ampak tega se nisi naveličal, to je design fail v osnovi. ;)

klekej ::

Pozdravljeni. Potrebujem kupiti kombiniran hladilnik, pečico in napo. Pojma nimam kaj je danes aktualno in katero znamko kupiti. Pečica verjetno mora imeti pirolizo, hladilniki imajo vsi tiste bio predale, kaj pa nape? Rad bi nek srednji rang tako kakovostno kot cenovno. Ali je danes najboljše kupiti najceneje in menjavat, ker itak vse crkuje? :D Prosim za kakšna priporočila, akcije. Hvala.

fikus_ ::

Kupiš zadevo z neko "srednjo" ceno in čimveč garancije. Pri tem je še fajn, da je servis odziven za popravila v garancijskem roku.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Invictus ::

Če kupuješ več, se splača iti v BTC v Big Bang. Lansko leto je bila tam fajn prtodajalka, luštna za požret in dobro razgledana kar se tiče ponudvbe, pripravljena tudi dati cel kup popustov, če vzameš več...

Sam da ne narajmaš ta sitne, kjer sem vstal in šel drugam ;).

Amak boš že videl katera je luštna ;). Če seveda še dela...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

pwn3rrr ::

Glede hladilnika imajo nek srednji rang vsi narejeno dokaj podobno s tistimi predali za sadje, zelenjavo, meso... če imaš prostor, kupi višino 2m, glej edino, da ima "No Frost" tehnologijo.

Glede pečice lahko kupiš tudi takšno, ki ima vse mogoče funkcije/tipala, ampak roko na srce, če res nisi nek master chef, ne potrebuješ vsega tega, piroliza je OK.

Glede nape pa nisi omenil kakšno iščeš (kaminsko, vgradno, otočno...), tukaj se verjetno splača vzeti od ene take firme, ki izdeluje samo nape.

Načeloma je pa tudi moj nasvet takšen, da kupi s čimveč garancije, trenutno imajo pri večini še vedno neko akcijo "5 let garancije", v osnovi je 2 leti (razen Gorenje ima stalno 5 let, če prav vem). Ampak te akcije se počasi iztekajo, je pa trenutno velik problem z zalogami, tako da znaš čakati tudi po več mesecev na določene aparate, sklepam da potem tudi 5 letna garancija pade v vodo, ker ne moreš do časa registrirati aparata.

Če rečem kakšno še okoli firm za belo tehniko; Miele je za elito, Bosch ima kvaliteto, ampak še precej plačaš firmo, AEG se mi zdi še najboljši glede price/performance (je nemška izdelava in je razlika v kvaliteti kar opazna, če vzamem v primerjavo recimo Electrolux, ki je hčerinska firma, ampak se vse izdeluje v Italiji, Bolgariji...). Potem imaš še Gorenje, nekateri so popolnoma razočarani, nekateri pa zelo zadovoljni, tako da težko biti pameten. Moraš imeti tudi nekaj sreče.

Moja trenutna taktika glede nakupa bele tehnike bi bila takšna: Pri GA skoraj zagotovo dobiš trenutno najnižje cene za aparate, imajo še kodo -10% na vse spletne nakupe, greš osebno v trgovino in ti prodajalec da sigurno še kakšen dodaten procent popusta, problem pri njih je, ker nimajo ničesar na zalogi in se boš načakal. Naj ti dajo predračun in potem greš s tem predračunom po drugih trgovinah in iščeš kakšno zalogo. Cene ti bodo pa izenačili praktično povsod (Merkur, Harvey Norman, Big Bang...).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pwn3rrr ()

Ahim ::

Jaz sem z Bosch dokaj zadovoljen (vse sem izbiral serija 6, cim tisje po specifikacijah kjer je bila kakrsnakoli izbira), z izjemo pomivalnega stroja za posodo - Bosch ima nenormalno butast dizajn zgornjega predala (sta samo dva); Miele ima recimo se tretji predal na vrhu za pribor in je bistveno bolj prakticen, razlike bi pa bilo par sto EUR v ceni (skupno sem vzel za cca. 4.5K aparatov za celo stanovanje, se pravi mogoce 10% razlike pri celotnem nakupu). Naslednji pomivalec ocitno ne bo Bosch :)) Je pa zelo tih, podono kot pralno-susilni in hladilnik. Pri kuhalni plosci je bilo pa kljucno to, da ima izbrani model moznost upravljanja vsake pozicije individualno, pri pejsnjem mi je neznansko slo na zivce da moras najprej izbrati kuhalisce, nato pa sele nastavitev temperature, medtem ko imas tri posode gor in se ti kaj prijema/smodi ... :D

TehDucky ::

Jaz imam tega Boscha SMV68MX04E pa ima tretji zgornji predal za pribor. Edino kar zamerim Boschu, da je odstranil prostorček za detergent za predpranje. Ostalo pa super, tih in pa fino posuši. V štartu sem gledal tudi, da ima kovinsko dno.
Drugače imam pa vse stvari od druge znamke skoraj.
Mogoče imam Samsunga še največ. Po testih se je hladilnik in pralni stroj (za svojo ceno) najbolj izkal, trenutno tudi jaz izredno zadovoljen z njima. Napa Samsung mi je tudi ok, ni problemov.
Bosch imam indukcijsko pol flex pol 2x obroč in kovinsko obrobo (prevečkrat že videl počeno steklo ob robu, ko odložiš težko posodo).
Aja pa parno pečico od Electroluxa, sicer zadovoljen, sploh nimam mikrovalovke, ker se vse hitro pogreje notri in s paro in brez. Sicer sem imel eno garancijsko popravilo, ampak na srečo ni bilo nič, samo odpret škatlo in en ventil za vodo nastavit, v tovarni manjša napaka. Mogoče bi se še za Gorenjevo parno pečico odločil, ampak nekaj sem moral izbrati.

Djole ::

Eno vprasanje za tiste, ki imate pralni stroj bosch visje serije, npr 6. Sam imam serijo 4, pa me zanima, imate opcijo prilagajanja temperature posameznega programa? Je to morda odvisno od ranga serije in modela ali nasplosno bosch nima tega. Sam namrec lahk spreminjam le centrifugo in pa krajsam casovno program. S strojem smo sicer zadovoljni, pogresam pa to opcijo, stari electrolux je imel moznost spreminjanja temeperature pranja za vsak program posamezno, sicer omejeno navzgor, ampak si lahko znizal na do 20 vsakega posebej. Plus neke opcije z zadrzanim izpiranjem, nocna centrifuga, itd itd, pa je bil cenejsi kot trenutni bosch

klekej ::

Sem bil pri GA in so mi ponudili tole, ter še nekaj popusta:

https://www.ga.si/rcna366e40zxbn
https://www.ga.si/eod6p66wx
https://www.ga.si/lixa-bl-a-60

Mnenje?

Robert ::

Kakšne imate kaj izkušnje z Faber kuhinjskimi napami, naj bi bile med bolj kvalitetnimi.....

Scaramouche ::

Djole je izjavil:

Eno vprasanje za tiste, ki imate pralni stroj bosch visje serije, npr 6. Sam imam serijo 4, pa me zanima, imate opcijo prilagajanja temperature posameznega programa? Je to morda odvisno od ranga serije in modela ali nasplosno bosch nima tega. Sam namrec lahk spreminjam le centrifugo in pa krajsam casovno program. S strojem smo sicer zadovoljni, pogresam pa to opcijo, stari electrolux je imel moznost spreminjanja temeperature pranja za vsak program posamezno, sicer omejeno navzgor, ampak si lahko znizal na do 20 vsakega posebej. Plus neke opcije z zadrzanim izpiranjem, nocna centrifuga, itd itd, pa je bil cenejsi kot trenutni bosch


Imam ja, lahko imaš opcijo temperature pri vsakem programu!

profii ::

Robert je izjavil:

Kakšne imate kaj izkušnje z Faber kuhinjskimi napami, naj bi bile med bolj kvalitetnimi.....


Povej model. Veliko je odvisno od fija cevi in cevi same...

Avenger ::

Robert je izjavil:

Kakšne imate kaj izkušnje z Faber kuhinjskimi napami, naj bi bile med bolj kvalitetnimi.....


Mislil sem, da so ventilatorji praktično enaki in v čem je fora, da je napa zlahka 500€, ampak potem ko smo kupili Faberjevo, pa ne vem iz glave kolk je bila, bi rekel cca 300-400, je tkole, ko vklopiš, zelo močno vleče že na najnižji hitrosti, tako da moraš imet odprto okno še preden si vklopil napo, če okno odpreš potem, ga praktično odsune vate zaradi podtlaka. Tko da, motor je močan, vetrnica pa tudi in ni narejena samo da premetava volumen ampak tudi naredi podtlak, kar je nujno, sploh če imaš potem še kakšne zavoje cevi gor nad napo. Edino kar mi absolutno ni všeč so touch "gumbi", registrira samo če držiš pol sekunde ali nekaj takega, skratka dotakneš se in moraš malo počakat. Plus, niso najbolj dobro vidni, stokrat raje bi imel gumbe.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Robert ::

profii je izjavil:

Robert je izjavil:

Kakšne imate kaj izkušnje z Faber kuhinjskimi napami, naj bi bile med bolj kvalitetnimi.....


Povej model. Veliko je odvisno od fija cevi in cevi same...


Gledal sem za tem modelom nape: FABER TWEET EV8 LED BK A55; prav tako iščem hladilnik z zamrzovalnikom zgoraj, ki bi imel 60 L volumna v zamrzovalnem delu, srebrne barve in višine od 160-170 cm (omejen s prostorom) a ga zanimivo preprosto nisem našel (Gorenje, Liebherr, Electrolux, Bosch,...), še najbližji je bil en model Samsunga pa ne vem kakšna je kaj kvaliteta.

Avenger ::

^^Men so bile zelo všeč take nape, ampak sem se potem vseeno odločil za klasično, ker so mi vsi prodajalci rekli, da je poševna napa lepa, ampak manj funkcionalna iz prve roke pa ne vem.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Vajenc ::

Robert je izjavil:

Gledal sem za tem modelom nape: FABER TWEET EV8 LED BK A55

Imam tako, belo, na ogleni filter brez priklopa na dimnik. Slab nakup, ne priporočam. Prešvoh in preglasna. Je pa lep dekorativni kos pohištva z uporabno lučko. Kupi kaj v višjem rangu Faber oz v tem rangu kaj drugega.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Robert ::

Vajenc je izjavil:

Robert je izjavil:

Gledal sem za tem modelom nape: FABER TWEET EV8 LED BK A55

Imam tako, belo, na ogleni filter brez priklopa na dimnik. Slab nakup, ne priporočam. Prešvoh in preglasna. Je pa lep dekorativni kos pohištva z uporabno lučko. Kupi kaj v višjem rangu Faber oz v tem rangu kaj drugega.


Hvala za opis, sem jo videl in sprobal v temni barvi pri kolegu (ima novo, staro 1 mesec, z oglenim filtrom) in se mi je zdela na prvi vtis zelo v redu, močna, ne preglasna na polni moči. Imel bi jo speljano v zračnik (steno). Pač verjetno bo veljal rek 'vsake oči imajo svojega malarja'.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gospodinjski aparati Gorenje, mnenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12015819 (705) hazlhof
»

Nakup bele tehnike

Oddelek: Loža
4411907 (10866) IL_DIAVOLO
»

Nakup kuhinjskih aparatov

Oddelek: Loža
72543 (1856) Magic1
»

Electrolux ali Bosch?

Oddelek: Loža
1110305 (10137) Karen
»

komplet bela tehnika

Oddelek: Kaj kupiti
127493 (7185) prepecenc

Več podobnih tem