Slo-Tech - Na spletnih straneh Internet Archiva so ponudili legendarni igri Unreal Gold in večigralsko verzijo Unreal Tournament, ki sta leta 1998 spisali zgodovino. Da sta igri na voljo, smo prvikrat izvedeli oktobra, a tedaj še ni bilo jasno, kakšno stališče ima o tem založnik Epic. Ta je sedaj potrdil, da se z javno dostopnostjo strinjajo. Potrdili so, da sta Unreal 1 in Unreal Tournament na voljo na archive.org in da ju ljudje lahko brez omejitev igrajo in širijo povezavo do njiju.
Kdor je igri igral pred poltretjim desetletjem, bo morda nekoliko presenečen, kako sta videti na današnji opremi. Ločljivost 640 x 480 na modernih zaslonih ni videti posebej privlačno, miška je obrnjena, za krmiljenje pa uporablja tipke s puščicami. Z nekaj prenastavljanja je možno uporabiti tudi tipke WASD ali kakšno drugo kombinacijo.
Unreal je poganjal znameniti pogon UE (Unreal Engine), ki je bil odtlej podlaga za številne streljačine. Še danes se Unreal Engine 5 široko uporablja, kar je lani povzročilo nekaj hude krvi zaradi sprememb licenciranja. A davnega leta 1998 sta bila Unreal in nato Unreal Tournament, ki sta se v srca igralcev zapisala zlasti z orodjem za urejanje, Internet Play pa je bil takrat nekaj revolucionarnega. Nasledniki sicer nikoli niso uspeli stopiti v velike čevlje prve verzije, ki je na voljo tu in tu.
Novice » Igre » Unreal 1 in Unreal Tournament brezplačno na voljo na Internet Archivu
mtosev ::
Zelo lepo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Glugy ::
No evo tako bi moralo biti z vsemi starimi igrami. Da se igre lepo ohranijo za spomin pa predstavijo mulcem da dobijo mal občutek kako je bilo to igrati v starih časih. Ne pa da se preganja širitev prastarih iger pa nevem kaj še vse.
Igre z obrnjeno miško že zelo dolg nisem mel. Sam vem pa da sem bil včasih navajen tud na to in mi je blo čist v krvi to. Vse se da navadt : ] bi bila pa zanimiva izkušnja po toliko letih imet obrnjeno miško spet.
Igre z obrnjeno miško že zelo dolg nisem mel. Sam vem pa da sem bil včasih navajen tud na to in mi je blo čist v krvi to. Vse se da navadt : ] bi bila pa zanimiva izkušnja po toliko letih imet obrnjeno miško spet.
SkyNet ::
Če koga zanima obstajajo patchi, ki nekoliko posodobijo originalno igro. Tudi nekaj strežnikov je še živih :)
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs
Riff ::
zakon špila al si špilal UT ali pa Quake 3 Areno jst sm oboje enako in še danes sm pa ke zaženem oba špila še posebej Quake 3 Areno, Unreal je pa zlo dobr zgledal na 3dfx voodoo kartici voodoo1 ali v2 ali v3 ali v 5 na 3dfx glide apiju :)
D3m ::
Tukaj imate najnovejši patch za UT ter Unreal (Gold) s podporo za D3D8, D3D9 in modificiran OpenGL ter Win10/11 podpora.
https://www.oldunreal.com/downloads/unr...
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
MrStein ::
Obrnjen nadzor z mišjo se reši z vklopom opcije reverse mouse :-)
Saj se vse da nastaviti. Samo potem bi bila novica zelo kratka...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Unreal Tournament III (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Igre | 14792 (2447) | kuglvinkl |
» | Amazon izdal lasten pogon za igre LumberyardOddelek: Novice / Igre | 7464 (5778) | Red_Mamba |
» | Unreal Tournament 2003 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Igre | 13220 (8280) | R33D3M33R |
» | UNREAL 2 The Awakening (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 8837 (5752) | vander |
» | Unreal 2Oddelek: Igre | 1835 (1343) | Ahiles |