Forum » Na cesti » Prodan avto letnik 2008, kupec po 5ih dneh zahteva vračilo kupnine
Prodan avto letnik 2008, kupec po 5ih dneh zahteva vračilo kupnine
ATLIZ ::
Zdravo,
prodala sem 16 let star avto. Kupec je avto peljal na testno vožnjo, preveril v programu, če so km realni. Kar sem znala povedat o avtu sem povedala. Toliko si ga je želel, da ni hotel domov brez njega, zato smo še isti dan uredili prepis. 5. dan od nakupa mi piše, da je šla sklopka in naj mu plačam popravilo ali vrnem nazaj kupnino, oz. tudi grozi s tožbo.
Kaj storiti?
prodala sem 16 let star avto. Kupec je avto peljal na testno vožnjo, preveril v programu, če so km realni. Kar sem znala povedat o avtu sem povedala. Toliko si ga je želel, da ni hotel domov brez njega, zato smo še isti dan uredili prepis. 5. dan od nakupa mi piše, da je šla sklopka in naj mu plačam popravilo ali vrnem nazaj kupnino, oz. tudi grozi s tožbo.
Kaj storiti?
feryz ::
Poveš mu, da mu je uspelo v petih dneh uničiti sklopko in naj si jo popravi.
Sklopka ne gre v petih minutah, ampak se dolgo pripravlja na to, da bo šla. Če jo namerno ne zjebeš.
Sklopka ne gre v petih minutah, ampak se dolgo pripravlja na to, da bo šla. Če jo namerno ne zjebeš.
Kalibri ::
Naj toži, itak ne bo. Tudi sklopka ni šla. Mutibarici pač probajo še nekaj znižati kupnino in večina popusti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
Telbanc ::
Jaz stari avto ko odsluži svoje, lih zato ne prodajam "čefurjem", ampak sam pokličem une u Grosuplje. Da te en jaha pol za en drobiž in ti grozi, je čist mim.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Hoče, da mu takoj nakažem 1000€, še št. TRR-ja mi je poslal, v nasprotnem primeru pravi, da bo tožil. Tu mi je zdaj zoprno, ker imam občutek že od začetka, da je prevarant, vendar, ko berem te neke zakone v Sloveniji, vidim, da imajo kupci neke pravice. On se sklicuje na napako, ki je nastala v roku tistih 8ih dneh od nakupa.
Kalibri ::
Hoče, da mu takoj nakažem 1000€, še št. TRR-ja mi je poslal, v nasprotnem primeru pravi, da bo tožil. Tu mi je zdaj zoprno, ker imam občutek že od začetka, da je prevarant, vendar, ko berem te neke zakone v Sloveniji, vidim, da imajo kupci neke pravice. On se sklicuje na napako, ki je nastala v roku tistih 8ih dneh od nakupa.
Itak. Samo napake ne more dokazati, ker je ni. In sklopka tudi ne stane jurja.
Tožba pa stane jurja. Ki jih ne bo dal.
Malo spremljaj, ker bo avto kmalu v oglasih.
In ne veš kaj je s sklopko delal. Pri normalni uporabi v 5 dneh ne crkne. Pač proba, če si dovolj naivna, da mu boš verjela.
Malo poguglaj ni Tel številko, če se pojavlja vbl oglasih.
Btw tako temo imamo tukaj 1x na mesec
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
raceboy ::
res najboljse v avtohiso in nej se potem oni s takmi ukvarjajo. sicer tam se znajo. res, da bo sel avto od hise nekaj cenejse vendar ni vredno.
delavec44 ::
Ker avtohiša pa ne zahteva dela kupnine nazaj zaradi skritih napak? Beri malo sosednje teme. Tam je tudi šlo jurja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
raceboy ::
ok. to mi res ni znano. sicer pa dvomim, da bodo neke resne hise ti grozile kot ta tip v postu.
Bizkit45 ::
V sosednji temi sta zamolcala aktivno lučko za napako. Sta vedela in bi lahko povedala pri prodaji (to sta sta kasneje priznala je druga storija)
Tukaj pa pravi da je povedala vse kar je vedela in da bo sklopka sla v petih dneh, ni mogla niti pod razno vedeti. Sploh pa avto je star 16 let..
Tukaj pa pravi da je povedala vse kar je vedela in da bo sklopka sla v petih dneh, ni mogla niti pod razno vedeti. Sploh pa avto je star 16 let..
kriptobog ::
Sem imel tako storijo pri zadnji prodaji. Sicer je trdil, da je sel racunalnik in ne vem se kaj, pa sem mu rekel naj pripelje avto do servisa, ki sem ga dolocil jaz in da bodo tam pogledali in da je ce to res crknilo, da krijem vse stroske skupaj z avto vleko, v nasprotnem primeru pa krije avtovleko sam. Od takrat naprej ni bilo vec ne duha ne sluha o njem. Avto je bil pa cez en teden na avto.net
SasoS ::
Kakšno tožbo? Uspel bi samo če on dokaže da je bilo nekaj zamolčano. Tega ne more dokazati, razen če bi mu npr. povedala da si menjala sklopko pa to recimo nisi.
Malo sem brskal, zanimiv odstavek:
https://pirc-musar.si/klavzula-videno-k...
Če se je peljal na testno vožnjo in je sklopka delala, potem je avto sprejel tak kot je. Blokiraj cifro.
Malo sem brskal, zanimiv odstavek:
https://pirc-musar.si/klavzula-videno-k...
Prodajalec starega rabljenega avtomobila, ki ga je kupec že preizkusil, med drugim tudi ne odgovarja za kasneje odkrito napako, razen v primeru, če je prodajalec zatrjeval, da stvar nima nobenih napak oziroma da ima določeno posebno kvaliteto. Če je torej prodajalec izrecno zatrjeval dodatne lastnosti, ki so izven okvira tistih lastnosti za stare in dotrajane stvari. Če je prodajalec ob sklepanju pravnega posla glede avtomobila zatrjeval, da je uporaben in v voznem stanju, kupec pa se je o tem tudi prepričal, saj je po nakupu avtomobila z njim opravil dolgo vožnjo ter če jo po tej vožnji ugotovil, da avtomobil nima tistih lastnosti, kot jih je sam pričakoval, potem bi moral te napake, ki jih je ugotovil, naznaniti prodajalcu. [7] Če jih ni, zanje prodajalec ne odgovorja.
Če se je peljal na testno vožnjo in je sklopka delala, potem je avto sprejel tak kot je. Blokiraj cifro.
Daniel ::
Nategniti te hoče.
Cel koš s sklopko vred za marsikateri avto stane 100 eur, menja pa ti ga popoldanec v roku dveh do treh ur. Če bi bila sklopka fuč bi se to poznalo že pri testni vožnji (zdrsavanje lamel).
To ne crkne kar tako, razen, če bi se vsipal potisni ležaj, kar pa niti slučajno ne verjamem, da se je zgodilo v teh 5 dnevih.
Če bo še grozil, ga prijavi policiji, drugače pa blokiraš številko, potem pa naj toži, če želi.
Neverjetno, koliko nategunov tlači to zemljo.
Cel koš s sklopko vred za marsikateri avto stane 100 eur, menja pa ti ga popoldanec v roku dveh do treh ur. Če bi bila sklopka fuč bi se to poznalo že pri testni vožnji (zdrsavanje lamel).
To ne crkne kar tako, razen, če bi se vsipal potisni ležaj, kar pa niti slučajno ne verjamem, da se je zgodilo v teh 5 dnevih.
Če bo še grozil, ga prijavi policiji, drugače pa blokiraš številko, potem pa naj toži, če želi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
c3p0 ::
Ker avtohiša pa ne zahteva dela kupnine nazaj zaradi skritih napak? Beri malo sosednje teme. Tam je tudi šlo jurja.
Ja, če se prodajalec upogne.
V sosednji temi sta zamolcala aktivno lučko za napako. Sta vedela in bi lahko povedala pri prodaji (to sta sta kasneje priznala je druga storija)
Zato pa imamo VIDENO v videno-kupljeno. Če je lučko spregledal kupec avtohiša in nato naslednji kupec, a nekako si kot laik vseeno kriv.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Zdravo,
Kaj storiti?
Rabil je sklopko, kupil tvoj avto. Zdaj bo pa probal še kaj dodatno iztržit. Morda je sklopko sam menjal z neko dotrajano. Kako veš, da ni? Ne moreš vedet.
Tožbe ne bo, ker bi ga tožba stala več od vrednosti spora, kje še je izvedenec... Sploh, če v pogodbi piše videno-kupljeno, ima zelo male šanse, da kaj dobi, razen če sam na sodišču priznaš, da je sklopka že prej zezala, pa si mu pozabil povedat - ali kako podobno neumnost.
Lahko pa se upogneš, kot tisti v sosednji temi. No, na koncu bo verjetno "velikodušno" pristal, da mu daš jurja nazaj, on pa obdrži avto, da ni dodatnih stroškov. Dobričina. Volk sit, koza cela, ti pa revnejši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Da ne bi kdo moje pripombe narobe razumel slučajno. Jaz mislim, da niti avtohiša niti privat kupec nimata nobenih vzvodov zahtevati karkoli, če je na pogodbi videno kupljeno. Skrite napake in vedenje za le-te je pa skoraj nemogoče dokazati, še posebej če je prodajalec laik.
V tem primeru tu je pa seveda kupec nategun in verjetno do napake sploh ni prišlo.
V tem primeru tu je pa seveda kupec nategun in verjetno do napake sploh ni prišlo.
hojnikb ::
Predlagaj vračilo kupnine, vendar zahtevaj avto, ki je bil v enakem stanju, kot si ga prodala. Če ne pristane na to kupčijo, mu pač prepusti tozbo, če hoče (itk nebo).
Simpl.
Simpl.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Utk ::
Zakaj bi kdo to delal? Lahko je tudi zamenjal sklopko za zanič. Sklopka sicer tudi pri novem avtu nima strašne garancije, pri 16 let starem pa sploh ne. Čeprav je res da ne crkne čez noč. Če je pa začela drset pa jebiga, enkrat se zgodi. Niti ni to tak strošek.
Zakaj bi kdo to delal? Lahko je tudi zamenjal sklopko za zanič. Sklopka sicer tudi pri novem avtu nima strašne garancije, pri 16 let starem pa sploh ne. Čeprav je res da ne crkne čez noč. Če je pa začela drset pa jebiga, enkrat se zgodi. Niti ni to tak strošek.
zato da si vsaj malo zasciten, v primer da kupec res gre v kako tozbo.
Če je nafukator, itk nebo pristal na tako moznost.
#brezpodpisa
Potem bo reku, da je že zapravil 500 evrov za popravila, in bo zahteval to povrhu.
Če pristane na to, prizna da ga je nategnila.
Če pristane na to, prizna da ga je nategnila.
reku kazu... treba račune pokazat, če čes na sodiscu kaj dejansko zahtevat...
#brezpodpisa
To je pa res problem.
Račun za 500 evrov ga stane 10 evrov v davku.
Račun za 500 evrov ga stane 10 evrov v davku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Ja, če se prodajalec upogne.
Zato pa imamo VIDENO v videno-kupljeno. Če je lučko spregledal kupec avtohiša in nato naslednji kupec, a nekako si kot laik vseeno kriv.
Se strinjam z VIDENO-kupljeno in sam kupujem/prodajam po tem principu.
Želel sem povedati samo, da sta v sosednji temi vrnila del kupnine, ker sta PRIZNALA, da sta lučko zamolčala.
Če bi rekla, to takrat ni bilo aktivno, bi obveljalo VIDENO-KUPLJENO in naj tista avtohiša toži kolikor želi, pa ne vem če bi veliko dosegla.
Furbo ::
Nista zamolčala lučko, videl jo je lahko vsak, ki je dal kontakt v avtu.
Če avtohiša niti toliko ne pogleda avto, da kluč malce obrne, si je sama kriva.
Ker v isti sapi ziher nakladajo, kako vse rabljene avte preverijo na nekih 100 točkah (larifari).
Če avtohiša niti toliko ne pogleda avto, da kluč malce obrne, si je sama kriva.
Ker v isti sapi ziher nakladajo, kako vse rabljene avte preverijo na nekih 100 točkah (larifari).
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Priznala sta nam tu na forumu, avtohiši nista nič govorila.
Tega avta tu pa definitivno ne bi jemal nazaj. Kaj veš kaj je bedak 5 dni delal z njim. Ali je zamenjal sklopko sam, ali jo je skuril on, ali laže itd.
Tega avta tu pa definitivno ne bi jemal nazaj. Kaj veš kaj je bedak 5 dni delal z njim. Ali je zamenjal sklopko sam, ali jo je skuril on, ali laže itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
dexterboy ::
Samo prijavi na policijo in blokiraj mail/cifro.
+1 Že DANES naredi prijavo! Če je še nisi....
Nategniti te hoče. Cel koš s sklopko vred za marsikateri avto stane 100 eur, menja pa ti ga popoldanec v roku dveh do treh ur. Če bi bila sklopka fuč bi se to poznalo že pri testni vožnji (zdrsavanje lamel). To ne crkne kar tako, razen, če bi se vsipal potisni ležaj, kar pa niti slučajno ne verjamem, da se je zgodilo v teh 5 dnevih. Če bo še grozil, ga prijavi policiji, drugače pa blokiraš številko, potem pa naj toži, če želi.Neverjetno, da pri trenutni zakonodaji ne smeš imeti AK47 doma. Ker pol ne bi prihajalo do takšnih "bolanih" scen.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
twom ::
Hoče, da mu takoj nakažem 1000€, še št. TRR-ja mi je poslal, v nasprotnem primeru pravi, da bo tožil. Tu mi je zdaj zoprno, ker imam občutek že od začetka, da je prevarant, vendar, ko berem te neke zakone v Sloveniji, vidim, da imajo kupci neke pravice. On se sklicuje na napako, ki je nastala v roku tistih 8ih dneh od nakupa.Napiši mu da boš ob naslednjem sporočilu podala prijavo na policijo. In če bo težil naprej, to tudi narediš.
Kolikor berem, te mora pismeno obvestiti, jaz bi zavlačeval, potem mu pa rekel, naj se gre slikat.
Glugy ::
Sej ni nov avto. Karkoli se lahko pokvari kadarkoli. Ni tle zdej da se neki nav pokvarl sam zato ker je eno posebno obdobje ko se avto prodaja. Sklopka se ne ozira na prenose lastništev. To je tveganje ki ga sprejmeš ko kupuješ rabljene stvari.
Drugo pa je če lahko dokažeš da ti je namenoma prodajalec skrival pomembne relevantne podatke ob prodaji.
Drugo pa je če lahko dokažeš da ti je namenoma prodajalec skrival pomembne relevantne podatke ob prodaji.
Želel sem povedati samo, da sta v sosednji temi vrnila del kupnine, ker sta PRIZNALA, da sta lučko zamolčala.
Če bi rekla, to takrat ni bilo aktivno, bi obveljalo VIDENO-KUPLJENO in naj tista avtohiša toži kolikor želi, pa ne vem če bi veliko dosegla.
Drži, goljufi računajo na to, da se prodajalcu ne da zafrkavat z grožnjami in se večinoma hitro vda, povrne del zneska. Kdor se ne, pač sčasoma grejo drugam, avto še vedno s profitom prodajo (prej še zavrtijo km nazaj, kaj spolirajo, ipd.).
MIHAc27 ::
Kupci rabljenih avtov nimamo nobenih pravic, če kupujemo od fizičnih oseb. Sam sem ugotovil, da ima avto x2 kilometrov. Nisem mogel nič.
Tale te pa 100% nateguje. Sklopka... vidi, da si ženska, in da o avtih verjetno malo veš. Kaj je v 5 dneh delal z avtom tudi ne moreš vedet.
Naslednjič, ko te kliče samo reči videno-kupljeno. Ni reklamacij. Če te še kliče ga boš ti prijavila na policijo, ker grozi. Potem blokiraj cifro.
Klemen1300 ::
To je nateg, da nebi slucajno kaj nakazovala.
Lahko pa objavis njegovo telefonsko stevilko, da vsi bodoci vedo za nategatorja.
Lahko pa objavis njegovo telefonsko stevilko, da vsi bodoci vedo za nategatorja.
2dark ::
Slaba sklopka oz. zdrs se čuti. Tukaj je nemogoče prikrit. Da bi po petih dneh sklopka "šla" pa se mi zdi nemogoče. Tudi, če bi potisni ležaj razpadel, ne more sedaj kupec krivit prodajalca.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
sskj zamolčati
namenoma ne povedati česa: zamolčati komu kaj; zamolčati pomembna dejstva, okoliščine; ni lagal, samo zamolčal je nekatere stvari / ekspr. časopisi so ta dogodek zamolčal
namenoma ne povedati česa: zamolčati komu kaj; zamolčati pomembna dejstva, okoliščine; ni lagal, samo zamolčal je nekatere stvari / ekspr. časopisi so ta dogodek zamolčal
sskj zamolčati
Oponašaš reddit bote?
sskj zamolčati
kako boš zamolčal, da je skloka že slabša? NE moreš.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
ne sklopka :)
tisto kar sta v drugi temi prikrila. Za to temo jst trdim, da je ženšče ki je prodalo vse po predpisih naredila.
V tisti drugi temi, k sta pa jurja vrnila, sta pa ZAMOLČALA
tisto kar sta v drugi temi prikrila. Za to temo jst trdim, da je ženšče ki je prodalo vse po predpisih naredila.
Sicer se lahko vprašamo, kako lahko nekdo spregleda lučko za motor? Meni se zdi to nemogoče, ker ne morem verjet, da bi kdo lahko spregledal opozorilne lučke.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Sicer se lahko vprašamo, kako lahko nekdo spregleda lučko za motor? Meni se zdi to nemogoče, ker ne morem verjet, da bi kdo lahko spregledal opozorilne lučke.
Profi kupec (avtohiša) in bodoči kupec, oba spregledala. Krvi pa prodajalec?
Ki nujno sploh ni vedel, da ta lučka ne sme svetit. Laik nujno ne ve. /OT
Nikonja ::
Fak a ni to enako pri nakupu katerekoli rabljene stvari. Pač imaš opcijo pri nakupu preverit vse kar se da, če ti ni všeč se obrneš, če ti je, pač kupiš in upaš da bo ok ostalo. Še zmeraj imaš opcijo kupit novo, dražja ampak bolj ziher opcija.
Fak a ni to enako pri nakupu katerekoli rabljene stvari. Pač imaš opcijo pri nakupu preverit vse kar se da, če ti ni všeč se obrneš, če ti je, pač kupiš in upaš da bo ok ostalo. Še zmeraj imaš opcijo kupit novo, dražja ampak bolj ziher opcija.
Ne verjmamem, da bi se potisni ležaj razletel , če bi delal normalno. PRej bi morali biti znaki močnega tresenja pri speljevanju. Če se komu zdi, da so tresljaji ob spusščanju sklopke normlana zadeva, tudi, če gre za dizla je precej čuden.
Slabe sklopke oz. sklopke, ki je popolnoma na koncu ne moreš prikrit. Lahko prikriješ kaj drugega.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
ginekk ::
Sklopko je preizkusil in očitno ga ni motila. Slaba sklopka bi zdrsvala ob pospeševanju, morda celo cvilila. To niti skrita napaka ne more bit.
Tako da 100% nategun, samo takojšnji blok številke, ker si ne zasluži niti odgovora.
Tako da 100% nategun, samo takojšnji blok številke, ker si ne zasluži niti odgovora.
Hvala vsem za odgovore, so me pomirili. Tip je res naporen. Pisal in klical je konstantno, do danes sem bila strpna, potem pa ni šlo več, naredila sem posnetke sporočil, potem pa blokirala številke. Zadnjih nekaj sporočil je bilo, da mi avtovleka pripelje avto in naj pripravim denar, drugo sporočilo, da mi pošlje račun od avtomehanika, potem da gre do odvetnika, iz prvotnih 1000€ je šel že na 2000€ in tako naprej, dokler nisem imela dovolj. Verjamem, da marsikdo poklekne, ko se sreča s takim osebkom. Na policijo še nisem šla, ker sem na dopustu v tujini, ampak grem takoj, ko se vrnem nazaj.
Danes moraš kar dobro razmisliti komu boš prodal avto in sigurno vse zapišem naslednjič v pogodbo. Nikomur ne privoščim take izkušnje.
Danes moraš kar dobro razmisliti komu boš prodal avto in sigurno vse zapišem naslednjič v pogodbo. Nikomur ne privoščim take izkušnje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prodaja avtomobila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 4511 (558) | Furbo |
» | Prodaja starega avtomobila - kupec želi mene kot prodajalca pooblastiti za prepis v nOddelek: Na cesti | 3402 (1555) | MIHAc27 |
» | Prodaja avta in reklamacija kupca, pomoč! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 20262 (9728) | BadgerSkin |
» | Prodaja avtomobila, kupcu je po 2000km crknil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 30007 (18637) | Mato989 |
» | Prodal Avto - okvarjen avto po 1mescu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 37111 (25395) | zobnik |