Forum » Na cesti » Prodan avto letnik 2008, kupec po 5ih dneh zahteva vračilo kupnine
Prodan avto letnik 2008, kupec po 5ih dneh zahteva vračilo kupnine
ATLIZ ::
Update o zadevi. Prišli smo do tega, da mi je pisal grožnje v sms sporočilu. Ponovno iz naslednje telefonske številke poslal, da je pooblaščeni serviser volkswagna in da mi pošlje račun...bla bla bla. Takrat sem mu poslala sms, da v primeru, če pošlje še kakšno sporočilo, oddam uradno prijavo na policiji (na policijski postaji so mi rekli, da mu za ta sporočila lahko pošljejo globo v vrednosti 320€). Glede avta pa naj odloča o tem sodišče. Od takrat imam mir.
BCSman ::
Je pa res da se na 50 primerov zgodi tudi tak, da tik po nakupu po naključju nekaj pomembnega crkne in potem je kupec seveda ves zafrustriran. Tik pred nakupom, ko sem dan prej dal že 50eur možaku kot aro, da kupim njegov avto, se ni oglašal, nakar me po dveh urah z napol paničnim glasom kliče nazaj, da je crknil kompresor, kar ga je stalo 400eur in če se strinjam z 400eur višjo ceno ali pa mi da aro nazaj. Seveda se nisem strinjal, ker pri tisti kripi je 400eur predstavljalo 15% vrednosti. Ampak če pomislim da bi crknil kompresor tik PO nakupu...on bi se zgovarjal na videno kupljeno, jaz bi zgubljal živce.
OutOfTheBox ::
Ali pa še večja verjetnost, te je želel samo nategnit za 400EUR več, kompresor (klime?) pa ni zares crknil. Ti pač nisi kupil njegove fore, eden izmed naslednjih petih, ki mu bi nakazali aro pa bi.
Že to da je sam šel na svojo roko nekaj menjavat brez posvetovanja potencialnega kupca (ker je bil avto že praktično tvoj), nakazuje na skoraj verjeten nateg.
Že to da je sam šel na svojo roko nekaj menjavat brez posvetovanja potencialnega kupca (ker je bil avto že praktično tvoj), nakazuje na skoraj verjeten nateg.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Andrej0212 ::
Hvala vsem za odgovore, so me pomirili. Tip je res naporen. Pisal in klical je konstantno, do danes sem bila strpna, potem pa ni šlo več, naredila sem posnetke sporočil, potem pa blokirala številke. Zadnjih nekaj sporočil je bilo, da mi avtovleka pripelje avto in naj pripravim denar, drugo sporočilo, da mi pošlje račun od avtomehanika, potem da gre do odvetnika, iz prvotnih 1000€ je šel že na 2000€ in tako naprej, dokler nisem imela dovolj. Verjamem, da marsikdo poklekne, ko se sreča s takim osebkom. Na policijo še nisem šla, ker sem na dopustu v tujini, ampak grem takoj, ko se vrnem nazaj.
Danes moraš kar dobro razmisliti komu boš prodal avto in sigurno vse zapišem naslednjič v pogodbo. Nikomur ne privoščim take izkušnje.
Upam da mu nisi dala centa.
Moja izkušnja: letos sem prodal 19 let staro kanto, zjebano v nulo.
Pogodba je bila 2 strani dolga z vsemi razlagami napak in na koncu: klavzula videno kupljeno, glede na stanje avtomobila kupec prevzema polno odgovornost za vse morebitne okvare, ki so glede na stanje avta pričakovane.
Naredi drugič to, s tem se zaščitiš. Pri videno kupljeno ti mora kupec dokazat, da si ti VEDELA za napako. Če je napaka bila in ti nisi vedela, ti nihče ne more nič. Dokazovat, da si ti vedela za napako pa je misija nemogoče, razen če si nekoga res nategnila z ne vem kako očitnimi, ampak prikritimi napakami.
Če je sklopka mehka ali trda, to ni skrita napaka, ampak jo opaziš takoj, če si kdaj že vozil avto.
No meni je kupec rekel koliko denarja, toliko glasbe, tako da je razumel, kaj kupuje. Lahko mu po avto še služil leto ali dve, lahko mu pa naslednji dan odpade pol motorja.
So pa smešni. Nihče te ne bo toži za jurja. Dopis odvetnika in konzultacija ter vložitev tožbe na sodišču te pride krepko čez pol jurja.
Naletela si na enega preprodajalca, ki bo tvoj avto prodal za 2 jurja več (verjemi da se tudi staro kanto danes da prodat za par jurjev), pa jurja je probal še iz tebe iztržit, da bi mel vsaj 3 jurje dobička.
c3p0 ::
Goljufi tu vidijo priložnost za dodatni zaslužek. Če kloni en na 4 in mu vrne jurja, pa je to že 250€ na avto še dodatnega "bonusa".
O kakšni morali pa je itak brezveze razpravljat pri teh izmečkih.
O kakšni morali pa je itak brezveze razpravljat pri teh izmečkih.
Zvezdica27 ::
Heh... in ti je uspelo spisati tri slovnične napake... Važno, da ti nisi taspoden, ne?
mugen999 ::
Ne biti takoj užaljeni ljudje. Pri teh poslih z rabljenimi avti se vedno omenja izraz mutibariči, kateri zbijajo cene do onemoglosti, ker jim ni cilj avto imeti, ampak ga naprej preprodati in za malo dela dobro zaslužiti. Seveda jih ni sram se ob tem posluževati najnizkotnejših praks, kot smo ji priča v tej temi. In me pač zanima, ali je bil to eden od teh taspodnih mutibaričev, ali se tega sedaj poslužujejo že naši.
In ja tudi k meni so že prišli ko sem prodajal kak rabljen avto, in so se vedno delali budale z 20 kratnim istim vprašanjem, kakšna je zadnja cena. Medtem ko so odgovor dobili že po prvem vprašanju.
In ja tudi k meni so že prišli ko sem prodajal kak rabljen avto, in so se vedno delali budale z 20 kratnim istim vprašanjem, kakšna je zadnja cena. Medtem ko so odgovor dobili že po prvem vprašanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mugen999 ()
val46 ::
Vsakič mu rečeš 50€ več kot prejšnjič, bo hitro skontal, da če ima namen avto kupit, da je boljše če je tiho in tega ne sprašuje več. Če ga pa nima namena kupit, se ga pa vsaj po hitrem postopku rešiš. Ker komu se pa da ukvarjat in zgubljat čas z enimi čudaki, ki sam hodijo okrog gledat, kje bodo dobili kaj zastonj.
c3p0 ::
Pa saj vidiš takoj, koliko je ura, če nisi naiven. Ti, ki so klicali minuto (dobesedno!) po oddaji oglasa in zbijali ceno, tu je jasno, da želi takoj kupit od obupanega prodajalca in zaslužit, seveda za podn ceno. Naknadno morda še izvest goljufijo tega threada. Ga ne stane nič, morda nekaj časa.
Vsi resni kupci si avto želijo ogledat in potem še kaj naredit na ceni. Če se ti res mudi, pa prodaj za drobiž...
Vsi resni kupci si avto želijo ogledat in potem še kaj naredit na ceni. Če se ti res mudi, pa prodaj za drobiž...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prodaja avtomobila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 4507 (554) | Furbo |
» | Prodaja starega avtomobila - kupec želi mene kot prodajalca pooblastiti za prepis v nOddelek: Na cesti | 3401 (1554) | MIHAc27 |
» | Prodaja avta in reklamacija kupca, pomoč! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 20259 (9725) | BadgerSkin |
» | Prodaja avtomobila, kupcu je po 2000km crknil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 30001 (18631) | Mato989 |
» | Prodal Avto - okvarjen avto po 1mescu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 37108 (25392) | zobnik |