Forum » Loža » Talno gretje dela, ko je izklopljeno
Talno gretje dela, ko je izklopljeno
Zoraldinho ::
Pozdrav!
Toplotna črpalka težko doseže ogrevalno temperaturo bojlerja, ker vroča voda uhaja v talno gretje tudi, ko je to izkopljeno.Pooblaščeni servis LG črpalke pravi, da je to stvar vodovodarja.Vodovodarji pravijo, da je težava v črpalki.Začaran krog, jaz in problem pa ostajamo.
Ima prosim kdo namig za rešitev?
Hvala vnaprej!
Toplotna črpalka težko doseže ogrevalno temperaturo bojlerja, ker vroča voda uhaja v talno gretje tudi, ko je to izkopljeno.Pooblaščeni servis LG črpalke pravi, da je to stvar vodovodarja.Vodovodarji pravijo, da je težava v črpalki.Začaran krog, jaz in problem pa ostajamo.
Ima prosim kdo namig za rešitev?
Hvala vnaprej!
Utk ::
Čaki malo. Kdo ti je montiral TČ in jo povezal na bojler in talno gretje? "Vodovodar" ali nek LG servis?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
joez7 ::
Pa ti je monter vgradil mešalni - prekrmilni ventil za ločitev talnega od bojlerja.
Verjetno je stvar na monterju TČ. Ta ti mora pravilno vse izvest. Zgrabi ga.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
2f4u ::
Predvidevam, da imas enocevni sistem; na povratku imas ventil, ki je nekako dusilka; ponavadi je to nekje 3/4 zaprt. Poleti ga zapri cisto in ne bo pretoka. Seveda, ob ogrevanju ga moras ponovno odpret.
MadMax ::
Najprej povej ali je to tako od novega, ali se je pojavilo po nekaj letih.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
ttommy ::
Pri nas je enkrat tudi ponoči grelo radiatorje, čeprav je bilo ogrevanje izklopljeno. Ogrevanje imamo na pelete in ne TČ. Resetiral sem sobno enoto za časovno programiranje in je bilo potem OK.
Gamer
zodiak ::
Lahko pa enostavno cev, ki gre za talno gretje odrežeš in gor montiraš ventil, ki je zaprt in se ga do zime ne odpira. Preprosta mehanska rešitev...
Zoraldinho ::
Pa ti je monter vgradil mešalni - prekrmilni ventil za ločitev talnega od bojlerja.
Zadeva je bila 5 let brezhibna.Sedaj sem fizično zaprl dotok v talno in je ok.Če odprem pretok v talno in prižgem ogrevanje bo ok dokler ne pride na vrsto ogrevanje bojlerja.Takrat začne 50 stopinj vodo spuščati tudi v tla.Podjetje, ki več ne obstaja je vse skupaj montiralo.Kako prosim vstavim fotko saj mi samo url ponuja.Hvala!
MadMax ::
Preklopni ventil kliče po menjavi.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
joez7 ::
Pač url skopiraš, ga že bomo odprli.
Če ti je prej delalo, je verjetno šel mešalni (prekrmilni) ventil.
Ga je treba testirat - ali je šel pogon - ali pa rele, ki krmili ta ventil. Pač mal raziskovanja in dela za kako uro.
Če ti je prej delalo, je verjetno šel mešalni (prekrmilni) ventil.
Ga je treba testirat - ali je šel pogon - ali pa rele, ki krmili ta ventil. Pač mal raziskovanja in dela za kako uro.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasvet za izbiro načina gretja. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 15349 (633) | Utk |
» | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 80 81 82 83 )Oddelek: Loža | 641225 (9126) | alekskac |
» | Ena ženska, ki je izgubljena med ponudbami TČ in IR paneli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 15154 (7469) | a_borlak |
» | talno gretje - cena?Oddelek: Loža | 10837 (7400) | PrimoZ_ |
» | Talno ogrevanje - da ali ne (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 40005 (13076) | urosh |