Forum » Zvok in slika » PCTVpro-slaba slika
PCTVpro-slaba slika
seevaac ::
Pred kratkim sem svoj stari 55 centovski tv kot dober starejši bratec odstopil sestrci, za svoje potrebe pa nabavil Pinaclov tuner. Ker se, kadar moj priftošl temu dopušča, vedno odločam po pravilu "mal dnarja mal muske" sem se pač mal bol stegnu in za 26k kupil PCTVpro, ki naj bi imel naj-naj sliko, stereo tv/radio pa še možnost zajemanja slike v različnih formatih. VSe našteto pri meni drži, le slika je daleč od naj-naj. Slednja je precej različna od programa do programa, v povprečju pa je celo na precej(!) nižjem nivoju od mojega starega Eveluxovega hrestača. Nekatere programe se sicer še nekako da gledati, medtem ko so drugi (npr. hallmark, TV3, HRT-ji, kanalA...) obupbni. SLika je polna šuma, na SLO2, TV3 in Discoveriju pa se prvih nekaj minut pojavlja intervalni šum slike s spremljajočim zvočnim sikanjem! Prepričan sem, da sem tuner inštaliral ok, večkrat sem že zagnal programsko diagnostiko, ki je tudi ok, vključen imam "noise filter" in redukcijo, kanale pa sem že tudi "fino nastavljal".
Se je že kdo srečal s podobnim problemom oziroma pozna rešitev? Je težava v signalu (kabelska TV), ali pa sem enostavno preveč pričakoval od gledanja TV na čaronalniku?
Se je že kdo srečal s podobnim problemom oziroma pozna rešitev? Je težava v signalu (kabelska TV), ali pa sem enostavno preveč pričakoval od gledanja TV na čaronalniku?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?Oddelek: Zvok in slika | 13098 (11455) | Scorpia |
» | DVB-TUSB TV USB Dongle ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 4562 (3376) | kontra |
» | Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 65955 (23663) | k4vz0024 |
» | DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 58538 (35250) | Alexius Heristalski |
» | Katero USB DVB-T TV-Kartico z FM kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1424 (1253) | Alexius Heristalski |