Forum » Na cesti » kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?
kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?
Temo vidijo: vsi

Pithlit ::
Motoristi slotecha, kaksno mnenje imate o kitajskih motorjih,specificno CFMOTO znamka?
V oci mi padla modela 450sr pa 675sr, k mata res atraktivn dezijn sam se ni cudit zakaj..
CFMOTO's motorcycles are designed in Italy by Modena 40, an R&D and design studio located in Rimini, Italy. The studio is led by 2-wheels Design Director Carles Solsona, a Spanish designer with a strong Italian motorsport background, having previously worked with Ducati, Aprilia, and MV Agusta.
Sicer je po mojem bolje odpret novo temo (ker ta je 125) ampak jaz s svojim 675nk kar fajn uživam.
Life is as complicated as we make it...
sbawe64 ::
Če dodam k 125 ccm lestvici agilnih japonsko štirko:
Yamaha MT125, maks moč pri 11 000 rpm,
Yamaha R125, maks moč pri 10 000 rpm,
Suzuki GSX- S125 oz. R125, maks moč pri 10 500 rpm, //Kavčič pravi, da ima najboljše razmerje med močjo in maso https://www.motoavantura.si/suzuki-gsx-...
Kawasaki Ninja 125, maks moč pri 10 000 rpm
Honda CB125R, maks moč pri 10 000 rpm.
Yamaha MT125, maks moč pri 11 000 rpm,
Yamaha R125, maks moč pri 10 000 rpm,
Suzuki GSX- S125 oz. R125, maks moč pri 10 500 rpm, //Kavčič pravi, da ima najboljše razmerje med močjo in maso https://www.motoavantura.si/suzuki-gsx-...
Kawasaki Ninja 125, maks moč pri 10 000 rpm
Honda CB125R, maks moč pri 10 000 rpm.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

Kayzon ::
Motoristi slotecha, kaksno mnenje imate o kitajskih motorjih,specificno CFMOTO znamka?
V oci mi padla modela 450sr pa 675sr, k mata res atraktivn dezijn sam se ni cudit zakaj..
CFMOTO's motorcycles are designed in Italy by Modena 40, an R&D and design studio located in Rimini, Italy. The studio is led by 2-wheels Design Director Carles Solsona, a Spanish designer with a strong Italian motorsport background, having previously worked with Ducati, Aprilia, and MV Agusta.
Sicer je po mojem bolje odpret novo temo (ker ta je 125) ampak jaz s svojim 675nk kar fajn uživam.
Torej mlada dama, zaupaj nam naslednje stvari:
- Kako to da si se odlocila za kitajca
- Verjetno si morala kupiti novega ker nisem zasledil da se prodajajo rabljeni? Ce ja,koliko te je prislo?
- Kaksne so tvoje predhodne izkusnje z motorji?
- Kako se primerja kitajc z drugimi motorji ki si jih imela ali probala
- Ali si "full geared up" k se peljes?
Se vprasanje na splosno za vse motoriste, izpita se nimam ga bom pa mel do naslednje pomladi in me zanima kok je neumno ce preskocim beginner motorje in grem npr na Z900 Kawasaki? Predhodnih izkusenj z motorji nimam z izjemo mopedov,sem pa 30 let star tako da ne bi norel in podobno.

Pithlit ::
- Verjetno si morala kupiti novega ker nisem zasledil da se prodajajo rabljeni? Ce ja,koliko te je prislo?
Se vprasanje na splosno za vse motoriste, izpita se nimam ga bom pa mel do naslednje pomladi in me zanima kok je neumno ce preskocim beginner motorje in grem npr na Z900 Kawasaki? Predhodnih izkusenj z motorji nimam z izjemo mopedov,sem pa 30 let star tako da ne bi norel in podobno.
-Mlada dama ima točno toliko izkušenj kot mladi gospod in je presedlala direkt iz avtomatika na Kitajca (s pavzo vmes)
-no, ima sicer mlada dama še cca nekih 1000km s Hondo Hornet 750. In če je to za primerjavo dovolj... Sta motorja povsem primerljiva. 675nk je par cm višji in ima tudi višje težišče, drugače sta pa tam-tam (z izjemo digitalnih bonbončkov, ki jih imajo kitajčki več. Android auto, recimo). Aja, pa nk ima quickshifter serijsko.
-mlada dama se je za dotičnega Kitajca odločila ker bil primerljivi japonček ene 2-3 jurčke več. In je raje ta denar zmetala v opremo pa izpit. In še prekleto lušen se ji je zdel.
-novega seveda. Za slabih 6k. (zavarovanje je 160€/leto, kuri dobre 4l/100 - s tem da nisem ravno počasen voznik). Pa 5 let garancije.
Mimogrede, avtošola te bo itak učila na nekem kategoriji primernem motorju. Če boš delal A, te ne bodo dali na 125ccm kosilnico.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
sbawe64 ::
Rabljeni so na avto net:
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...
Moj sosed je delal izpit za A pri 40-tih.
Prvo je imel 20 let skuter '45 km/h', neuradno odprt.
Potem je vozil Piaggio mp3 z B kategorijo, ko je naredil A, prvo KTM duke 390, Yamaha mt-07, sedaj ima mt-09 avtomatik.
Si upam trditi, da niti ktm-a ne obvlada na polno, brez da bi imel polne hlače (na dirkališču).
Ali recimo peljati kot tale 2 spodaj na 'mopedih' z manj kot 500 ccm.
Vedno vsa zaščitna oprema na motorju.
Direkt na Z900 ? Zakaj ?
To je praktično litrski super sport motor, le da je naked, malo pretiravam, a ne veliko! Moč motorja 90 kW, masa 217 kg.
Časi stock street legal Suzuki gsx 1000 vs Moto gp na uk dirkališču, voznik Sylvain Guintoli
Kaj so beginner motorji ? Vse kar ima +30 KM je v rokah pravega precej hitro.
Po ravni avtocesti zna plin nabiti vsaka opica, za to ne potrebuješ veliko skillsov, samo praznino v glavi.
Kako se take situacije ponavadi končajo lahko vidiš na 'moto stars' yt kanalu.
Recimo Yamaha R3 (321 ccm, 42 HP) je v kačjih ridah na ravni velikih, pred njim ženska na Aprilia RSV4 (1000 ccm, +200 HP)
Tip na stari Hondi cb500 letnik 1994, 50 KM
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...
Moj sosed je delal izpit za A pri 40-tih.
Prvo je imel 20 let skuter '45 km/h', neuradno odprt.
Potem je vozil Piaggio mp3 z B kategorijo, ko je naredil A, prvo KTM duke 390, Yamaha mt-07, sedaj ima mt-09 avtomatik.
Si upam trditi, da niti ktm-a ne obvlada na polno, brez da bi imel polne hlače (na dirkališču).
Ali recimo peljati kot tale 2 spodaj na 'mopedih' z manj kot 500 ccm.
Vedno vsa zaščitna oprema na motorju.
Direkt na Z900 ? Zakaj ?
To je praktično litrski super sport motor, le da je naked, malo pretiravam, a ne veliko! Moč motorja 90 kW, masa 217 kg.
Časi stock street legal Suzuki gsx 1000 vs Moto gp na uk dirkališču, voznik Sylvain Guintoli
Kaj so beginner motorji ? Vse kar ima +30 KM je v rokah pravega precej hitro.
Po ravni avtocesti zna plin nabiti vsaka opica, za to ne potrebuješ veliko skillsov, samo praznino v glavi.
Kako se take situacije ponavadi končajo lahko vidiš na 'moto stars' yt kanalu.
Recimo Yamaha R3 (321 ccm, 42 HP) je v kačjih ridah na ravni velikih, pred njim ženska na Aprilia RSV4 (1000 ccm, +200 HP)
Tip na stari Hondi cb500 letnik 1994, 50 KM
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

Kayzon ::
-Mlada dama ima točno toliko izkušenj kot mladi gospod in je presedlala direkt iz avtomatika na Kitajca (s pavzo vmes)
-no, ima sicer mlada dama še cca nekih 1000km s Hondo Hornet 750. In če je to za primerjavo dovolj... Sta motorja povsem primerljiva. 675nk je par cm višji in ima tudi višje težišče, drugače sta pa tam-tam (z izjemo digitalnih bonbončkov, ki jih imajo kitajčki več. Android auto, recimo). Aja, pa nk ima quickshifter serijsko.
-mlada dama se je za dotičnega Kitajca odločila ker bil primerljivi japonček ene 2-3 jurčke več. In je raje ta denar zmetala v opremo pa izpit. In še prekleto lušen se ji je zdel.
-novega seveda. Za slabih 6k. (zavarovanje je 160€/leto, kuri dobre 4l/100 - s tem da nisem ravno počasen voznik). Pa 5 let garancije.
Mimogrede, avtošola te bo itak učila na nekem kategoriji primernem motorju. Če boš delal A, te ne bodo dali na 125ccm kosilnico.
Ja najlepsa hvala za izcrpen odgovor,se vrnem v temo ko bom blizje temu d opravim izpit
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Koda 125cc - izpit za motor, motorji 125Oddelek: Na cesti | 1928 (1550) | Buggy |
| » | Nakup novega 125 motorja - kasko in zaščitna opremaOddelek: Na cesti | 4064 (2681) | twom |
| » | Kateri skuter 125 za B vozniško? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 49250 (23595) | demogill |
| » | Izpit Za Motor (A) (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22348 (13907) | Twixz |
| » | AMZS raziskava: Vsi na (motorno) kolo za zdravo okolje?Oddelek: Na cesti | 6409 (5599) | splatman |