Forum » Loža » Davčna št. Listek
Davčna št. Listek
Malajlo ::
Bože mili... Vsako leto dobiš od FURSa odmero dohodnine. In tam je davčna napisana.
Lahko pa začneš uporabljati vse e- stritve naše JU, pa imaš vse na dohvat ruke. Kdaj ti dokumenti potečejo, kdaj registrirati avto, otroke v davčno napoved dodati, skratka ni da ni.
EMŠO znam na pamet že od pamtiveka (samo predzadnji dve cifri sta random, zadnja je itak checksum, vse prej pa datum; razen če si izjema kot Pithlit in še kdo, ampak taki to itak veste ), davčne sem se pa naučil v zadnjih letih pri vsaki interakciji z VO-KA, RTV, T-2, Grawe, Generali, Telekom, Triglav... WTF sicer EMŠO ni nek faktor, ampak davčna?
Glede spola in EMŠO - ma ne vem, če gre to skozi čez vse registre z menjavo EMŠO in general. Ali? Ker ID je precej drugačen. Nisem ziher, če spol v CRP še vodijo glede na EMŠO. Po moje ga sploh ne, je samo en atribut tam zadaj, ostalina Juge, ker pač je bolj enostavno. Samo da ni null. Pa da na približno SURS ve, koliko jih je brez jajc (ali pa k..ca). Čisto fiziološko. (pa ne me dobesedno jemati, ker - ja, so izjeme, statistična ali pa, naj me bes plentaj!, kakšna druga napaka)
Lahko pa začneš uporabljati vse e- stritve naše JU, pa imaš vse na dohvat ruke. Kdaj ti dokumenti potečejo, kdaj registrirati avto, otroke v davčno napoved dodati, skratka ni da ni.
EMŠO znam na pamet že od pamtiveka (samo predzadnji dve cifri sta random, zadnja je itak checksum, vse prej pa datum; razen če si izjema kot Pithlit in še kdo, ampak taki to itak veste ), davčne sem se pa naučil v zadnjih letih pri vsaki interakciji z VO-KA, RTV, T-2, Grawe, Generali, Telekom, Triglav... WTF sicer EMŠO ni nek faktor, ampak davčna?
Glede spola in EMŠO - ma ne vem, če gre to skozi čez vse registre z menjavo EMŠO in general. Ali? Ker ID je precej drugačen. Nisem ziher, če spol v CRP še vodijo glede na EMŠO. Po moje ga sploh ne, je samo en atribut tam zadaj, ostalina Juge, ker pač je bolj enostavno. Samo da ni null. Pa da na približno SURS ve, koliko jih je brez jajc (ali pa k..ca). Čisto fiziološko. (pa ne me dobesedno jemati, ker - ja, so izjeme, statistična ali pa, naj me bes plentaj!, kakšna druga napaka)
Pithlit ::
No super. Temo se lahko zaklene ker snežinkice pač ne razumejo da papirji nimajo veze z biologijo in se čutijo hudo ogrožene zato ker lahko nekdo EMŠO spremeni. Oh boohoo.
Naj vas vsaj malo pomirim: davčna ostane ista, ne glede na to kaj posameznik počne z lastnim telesom in kaj si o tem mislijo sneženi možje na poletnem soncu.
Naj vas vsaj malo pomirim: davčna ostane ista, ne glede na to kaj posameznik počne z lastnim telesom in kaj si o tem mislijo sneženi možje na poletnem soncu.
Life is as complicated as we make it...
s1m0n ::
No na koncu bo pri zdravniku vlogo igral le biološki spol... drugače lahko pride do konkretnih zapletov. Bo na koncu res vseeno kaj piše na osebni izkaznici, kakšen je EMŠO...
No na koncu bo pri zdravniku vlogo igral le biološki spol... drugače lahko pride do konkretnih zapletov. Bo na koncu res vseeno kaj piše na osebni izkaznici, kakšen je EMŠO...
No dej odpri novo temo da mal slišimo o teh konkretnih zapletih.
NuMaN ::
Torej lahko definitivno zaključimo, da se ta davčni pildek še rabi, še po letu 2021.
V tej temi je bilo govora tudi o sicer večjem, rumenem potrdilu o državljanstvu.
Pojma nimam kje ga imam, nekje se skriva (davčni pildek sem dokaj hitro našel).
A to potrdilo se rabi kje? Recimo da izgubiš ostale dokumente ...
V tej temi je bilo govora tudi o sicer večjem, rumenem potrdilu o državljanstvu.
Pojma nimam kje ga imam, nekje se skriva (davčni pildek sem dokaj hitro našel).
A to potrdilo se rabi kje? Recimo da izgubiš ostale dokumente ...
WizzardOfOZ ::
Zato ker emso vsebuje datum rojstva, spol in zadnje tri zap. št. tistega dne.
Kdaj ga lahkospremenijo, je pa že napisano.
Sej je višje gor link. Mal drugače kot si napisal je. Spol in zaporedna številka sta združena (000-499 za dečke, 500-999 za deklice). Tista "50" v "500" oziroma "505" je pa register kjer ti je bla EMŠO dodeljena (ker je EMŠO ostanek is SFRJ).
Ne bo čisto držalo. tudi fantje imajo lahko zadnjih 6 znakov v obliki 501xxx
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
mm&r ::
Se pa obetajo v kratkem spremembe zakona o centralnem registru ravno na tej tematiki:
https://www.rtvslo.si/slovenija/preberi...
https://www.rtvslo.si/slovenija/preberi...
delavec44 ::
To ni uradni dokument. To je le potrdilo.
Pa dajte si za emšo odpreti novo temo, ker ste OT.
To ni uradni dokument. To je le potrdilo.
Za ponekod rabiš potrdilo o nekaznovanosti. Za ponekod potrdilo o izobrazbi. Za ponekod... Niso uradni dokumenti, so pa kljub temu dokumenti. In če ti ga kdo za opravljanje storitev zahteva, pol ne bo druge kot da se ukloniš (ob primerni zakonski podlagi, seveda).
nejc_nejc ::
Kvaliteta in funkcija pildka iz leta 91 (kateri so že v večini zalepljeni v obstoječ ovitek) je po mojem skromnem mnenju enaka pošti od davčne za dohodnino.
Samo zarukan birokrat bo striktno zahteval "pildek".
Me pa prav firbec matra, kje se po "preverjanju" ter vnosu, številka davčne dalje sprocesira?
Samo zarukan birokrat bo striktno zahteval "pildek".
Me pa prav firbec matra, kje se po "preverjanju" ter vnosu, številka davčne dalje sprocesira?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
WizzardOfOZ ::
Davčna se procesira povsod. Na nekaterih bankah, če jim ne sporočiš davčne, ti nočejo odpreti računa, če pa že imaš tam račun in davčne nisi nikoli sporočil, ti lahko blokirajo račun.
Transakcije nad 15k€ pa brez davčne ne smejo iti skozi sistem (pranje denarja)
Transakcije nad 15k€ pa brez davčne ne smejo iti skozi sistem (pranje denarja)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Mislim da davčno rabijo kar vse banke. Če drugega ne zaradi poročanja davkarijo. V EU, seveda.
Delodajalec poroča kolk keša ti je dal, banka kolk si ga dobil. Štima? Pol ti durs ne teži. Ne štima? Ti durs lahko pošlje kako vabilo.
Delodajalec poroča kolk keša ti je dal, banka kolk si ga dobil. Štima? Pol ti durs ne teži. Ne štima? Ti durs lahko pošlje kako vabilo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobre prakse oglasne deske živijo naprejOddelek: Novice / Zasebnost | 6725 (4718) | Pithlit |
» | zaupnost davčne številkeOddelek: Loža | 13539 (8841) | Invictus |
» | Izguba dokumentovOddelek: Loža | 10406 (8999) | St235 |
» | Norveška ukinja glasovanje prek interneta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 58901 (54483) | BigWhale |
» | javni dostop do številk tekočih računov !! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 14655 (12901) | MadMicka |