» »

Zaplemba vozila

Zaplemba vozila

J00ker ::

Lep večer vsem skupaj. Iščem pomoč, ki se navezuje na zaplembo vozila. Pred točno enim mesecem sem na AC spregledal tablo za pregled vinjet (vinjeto sem imel veljavno) in se za še enim vozilom peljal dalje, mimo počivališča kjer je bila kontrola.Takoj na naslednjem počivališču me je policijsko vozilo izločilo iz prometa. Policaju sem se takoj opravičil za prekršek in ga priznal, kazneje sem dobil in poravnal globo za neupoštevanje prometnega režima. Med pregledom dokumentov je ugotovil, da mi je poteklo vozniško dovoljenje. Ponvono takoj priznal napako, se opravičil in obljubil, da uredim takoj v ponedeljek (ustavljen sem bil v soboto). Nakar sta policaja začela trditi, da mi je poleg vozniške potekla tudi kategorija, ter da sem imel odvzem izpita zaradi alkohola/drog, kar je čista laž, saj se to nikoli ni zgodilo. Moral sem jima predati tablice ter vozilo za katero sta poklicala avtovleko. Ko sem bil seznanjen s testom alkohola in drog, sem takoj sprejel, ničesar odklonil, nakar sem dobil le alkotest, ki je pokazal 0,0. V tistem stresu, ko sem podpisoval zapisnik sploh nisem videl, da je polje prekrška ostalo neizpolnjeno (to sem ugotovil komaj doma). Po večkratnih klicih na sodišče je sodnica zahtevala dopolnilno izjavo policije, zakaj mi je bilo vozilo zaplenjeno. Po parih klicih sem od gospe na drugi strani izvedel da je ustna izjava policajev, da je bil razlog odvzem vozniške ter potreben zdravniški pregled, kar seveda ni res, dokzal sem s takoj obnovljenim izpitom brez omejitev. 14 dni sodišče ni dobilo niti povratnice o prevzemu. tudi po tem ko je potekel 15 dnevni rok za dopolnitev, sodnica ni prejela izjave s strani policije. Ko sem klical na policijsko izjavo so mi dali verzijo številka 2, da je bil odvzem zaradi potečene kategorije ter ne samo vozniške. Ko sem danes s sklepom sodišča uspel dobiti nazaj zaplenjeno vozilo (medtem ko je bilo vozilo en mesec zaplenjeno mi je potekla še registracija in zavarovanje, tako da sem si avto domov pripeljal z avtovleko) sem ob prevzemu tablic na uradni enoti dobil kopijo izjave policje verzija številka 3, da so bile tablice odvzete zaradi poškodb vozila udeleženega v prometni nesreči?? Kaj lahko v tem primeru človek stori oz. na koga se lahko obrne? iskreno hvala v naprej za kakršnokoli pomoč.
  • zaklenil: bluefish ()

FrRoSt ::

:)):)):))
Šaljivec! 8-)
Če ti nisi na norih gobicah, potem so pa gotovo zdravniki! :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Utk ::

Kaj bi rad povedal? Da policaji lažejo? Da, kot pes teče. Ti samo glej kako lahko prideš čim ceneje čez in s čim manj ukvarjanja z njimi, za drugo se ne brigaj.

FrRoSt je izjavil:

Šaljivec! 8-)
Če ti nisi na norih gobicah, potem so pa gotovo zdravniki! :))

Šaljivec? Iskreno ne vem če bi si lahko izmislil, tako bolano zgodbo, če se mi ne bi res zgodilo. Mogoče vas je zmotil vzdevek j00ker. Ampak ne kot šaljivec, kot tisti iz filma, ki se mu je na podlagi kopičenja takšnih in podobnih zadev v življenju odpeljalo...

Utk je izjavil:

Kaj bi rad povedal? Da policaji lažejo? Da, kot pes teče. Ti samo glej kako lahko prideš čim ceneje čez in s čim manj ukvarjanja z njimi, za drugo se ne brigaj.

Tako nekako... In ne razumem, kako je lahko "mali" človek pri nas tako nemočen glede vsega skupaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J00ker ()

J00ker je izjavil:

Šaljivec? Iskreno ne vem če bi si lahko izmislil, tako bolano zgodbo, če se mi ne bi res zgodilo. Mogoče vas je zmotil vzdevek j00ker. Ampak ne kot šaljivec, kot tisti iz filma, ki se mu je na podlagi kopičenja takšnih in podobnih zadev v življenju odpeljalo...

Napačno rubriko si izbral!! :))
Tole bi moral objaviti v Pikini rubriki: ko se mi piše :)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

V-i-p ::

Avtor, brez zamere, ampak tukaj ni med-over.net

Če imate kakršnekoli težave z računalnikom in jih ne znate uvrstiti v katerega od spodnjih oddelkov, je to pravo mesto za vas.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Meizu ::

Če imaš kar neke izjave vsepovprek, potem sledi pritožba na ugotovitev policije - če si navedel resnične podatke in je policija res odvzem izpeljala po scenariju št. 3 (kar se načeloma ne zgodi, poškodovan avto namreč odpelje avtovleka na dogovorjeno mesto - mehanična delavnica ali odpad, odvisno od teže poškodb na avtu), potem morajo zraven predložiti policijski zapisnik, kjer je jasno definirano kje se je nesreča zgodila ter popis ostalih okoliščin - v kar spada tudi slika poškodovanega vozila.

Če tega ne predložijo, sledi tožba proti policiji. Če se imaš čas ter predvsem denar s tem zajebavat, potem je to to.

Ker si pa imel v tistem trenutku dejansko neveljavno vozniško, te imajo vso pravico ocarinit in tudi na sodišču to ne bo pilo vode. Ne znam zakonikov na pamet, sem pa precej siguren, da zaplemba/odvzem vozila definitivno spada v možne ukrepe iz strani policije.

Meizu je izjavil:

Če imaš kar neke izjave vsepovprek, potem sledi pritožba na ugotovitev policije - če si navedel resnične podatke in je policija res odvzem izpeljala po scenariju št. 3 (kar se načeloma ne zgodi, poškodovan avto namreč odpelje avtovleka na dogovorjeno mesto - mehanična delavnica ali odpad, odvisno od teže poškodb na avtu), potem morajo zraven predložiti policijski zapisnik, kjer je jasno definirano kje se je nesreča zgodila ter popis ostalih okoliščin - v kar spada tudi slika poškodovanega vozila.

Če tega ne predložijo, sledi tožba proti policiji. Če se imaš čas ter predvsem denar s tem zajebavat, potem je to to.

Ker si pa imel v tistem trenutku dejansko neveljavno vozniško, te imajo vso pravico ocarinit in tudi na sodišču to ne bo pilo vode. Ne znam zakonikov na pamet, sem pa precej siguren, da zaplemba/odvzem vozila definitivno spada v možne ukrepe iz strani policije.

KAJ SI TI RESEN!?? :| Tip se zajebava!! :))
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Meizu ::

Meh, treniram prste malo.

Meizu je izjavil:

Najlepša hvala za odgovor. Iskreno sem bojim, točno tega kar ste dejali, da bi se stvar zavlekla, ter me tudi finančno stala.

FrRoSt je izjavil:

Meizu je izjavil:

KAJ SI TI RESEN!?? :| Tip se zajebava!! :))

V kolikor res tako dvomite v verodostojnost moje izjave vam z veseljem na privat kontakt posredujem vse neskladne zapisnike.

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Tle jih objavi, samo svoje ime zakrij.
Your focus determines your reallity

PacificBlue ::

Do prvega aprila je še 40 dni.
I’m out.
:3

zapisnik 1

zapisnik 1

zapisnik 2

zapisnik 2

zapisnik 3

zapisnik 3

Zapisnik 4

Zapisnik 4

zapisnik 5

zapisnik 5

zapisnik 6

zapisnik 6

PacificBlue je izjavil:

Do prvega aprila je še 40 dni.

Vam verjamem, sem seznanjen z datumi. Dokaze pa si lahko ogledat spodaj v priponkah.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Slike moraš nekam naložiti ... npr imgur.com

On vas samo testira, kako dolgo lajtngo mate. ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

https://imgur.com/T7lCqFF

https://imgur.com/JLxwXAC

https://imgur.com/1QajkFf

https://imgur.com/DuHWJcb

https://imgur.com/3n6a64H

https://imgur.com/Zrd3Csq

darkolord je izjavil:

Slike moraš nekam naložiti ... npr imgur.com

Se opravičujem, nov sem tukaj in sem mislil, da je uspešno naložilo, hvala za opombo ter predlog

Zgodovina sprememb…

J00ker je izjavil:

Kaj lahko v tem primeru človek stori oz. na koga se lahko obrne? iskreno hvala v naprej za kakršnokoli pomoč.

:O

Če je vse to res, si dobi primernega odvetnika in toži policijo! Niso pa vsi odvetniki primerni.
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt je izjavil:

J00ker je izjavil:

Kaj lahko v tem primeru človek stori oz. na koga se lahko obrne? iskreno hvala v naprej za kakršnokoli pomoč.

:O

Če je vse to res, si dobi primernega odvetnika in toži policijo! Niso pa vsi odvetniki primerni.

Vam govorim že od samega začetka. Sem vesel da mi končno verjamete. In pa točno tega se bojim, da za tiste taprave, bi moral pregloboko seči v žep...

FireSnake ::

Pusti pajace, ki jim je treba vse dokazovati. So pač kratki.
Tole je pa res zrelo za odvetnika. Vsaj nasvet boš rabil. Tukaj gori so gobezdala, ki ti znajo tudi svetovati na način, da bo še več škode.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

stara mama ::

J00ker je izjavil:

Lep večer vsem skupaj. Iščem pomoč, ki se navezuje na zaplembo vozila. Pred točno enim mesecem sem na AC spregledal tablo za pregled vinjet (vinjeto sem imel veljavno) in se za še enim vozilom peljal dalje, mimo počivališča kjer je bila kontrola.Takoj na naslednjem počivališču me je policijsko vozilo izločilo iz prometa. Policaju sem se takoj opravičil za prekršek in ga priznal, kazneje sem dobil in poravnal globo za neupoštevanje prometnega režima. Med pregledom dokumentov je ugotovil, da mi je poteklo vozniško dovoljenje. Ponvono takoj priznal napako, se opravičil in obljubil, da uredim takoj v ponedeljek (ustavljen sem bil v soboto). Nakar sta policaja začela trditi, da mi je poleg vozniške potekla tudi kategorija, ter da sem imel odvzem izpita zaradi alkohola/drog, kar je čista laž, saj se to nikoli ni zgodilo. Moral sem jima predati tablice ter vozilo za katero sta poklicala avtovleko. Ko sem bil seznanjen s testom alkohola in drog, sem takoj sprejel, ničesar odklonil, nakar sem dobil le alkotest, ki je pokazal 0,0. V tistem stresu, ko sem podpisoval zapisnik sploh nisem videl, da je polje prekrška ostalo neizpolnjeno (to sem ugotovil komaj doma). Po večkratnih klicih na sodišče je sodnica zahtevala dopolnilno izjavo policije, zakaj mi je bilo vozilo zaplenjeno. Po parih klicih sem od gospe na drugi strani izvedel da je ustna izjava policajev, da je bil razlog odvzem vozniške ter potreben zdravniški pregled, kar seveda ni res, dokzal sem s takoj obnovljenim izpitom brez omejitev. 14 dni sodišče ni dobilo niti povratnice o prevzemu. tudi po tem ko je potekel 15 dnevni rok za dopolnitev, sodnica ni prejela izjave s strani policije. Ko sem klical na policijsko izjavo so mi dali verzijo številka 2, da je bil odvzem zaradi potečene kategorije ter ne samo vozniške. Ko sem danes s sklepom sodišča uspel dobiti nazaj zaplenjeno vozilo (medtem ko je bilo vozilo en mesec zaplenjeno mi je potekla še registracija in zavarovanje, tako da sem si avto domov pripeljal z avtovleko) sem ob prevzemu tablic na uradni enoti dobil kopijo izjave policje verzija številka 3, da so bile tablice odvzete zaradi poškodb vozila udeleženega v prometni nesreči?? Kaj lahko v tem primeru človek stori oz. na koga se lahko obrne? iskreno hvala v naprej za kakršnokoli pomoč.

Če nisi ti rojen pod (ne)srečno zvezdo, potem ne vem kdo je....
Najboljše, da se zapreš v oblazinjeno sobo, da se ti še kaj dodatno ne zgodi!

Zgodovina sprememb…

Odvetnika, pa pritožba na MNZ. Obstaja neka "komisija" ali kakorkoli se že imenuje, ki obravnava pritožbe nad policisti. Od tega sicer ne boš ti nič imel, bojo pa imeli problem policisti, ki so to naredili.

kingsix ::

Huh to je čist verjetno... Mene so ustavili češ, da sem prevozil rdečo luč (kar absolutno nisem).. Po obrazložitvi policista niti ne tako, da bi se kar peljal.. Prehitro sem bojda speljal iz križišča v katerem sem stal (sta bila skoz za mano - sem ju videl). No, to mi je dejal prvi policist.
Pol pa nevem tocno kaj je bilo ampak tale prvi je nenadoma odšel in pride drug ki mi pa začne kako s sopotnikov nisma bila pripasana (v tistem trenutno sma bila oba) in sta to videla. Bila je cista tema...
Sem mu reko počakajte kako zdaj.. Oni prvi mi je reko da sem prevozil rdečo. Ta me samo bledo pogledal.. Odšel... Nato sem dobil kazen za vožnjo skozi rdečo in vožnjo nepripasan. Oboje čista izmišljotina.
Od takrat naprej imam dash-Cam, ki snema zunaj in znotraj.

Ja, policaji velikokrat lažejo, ampak v tem primeru ima človek dobesedno njihove podpise na lažeh. Me res zanima kaj lahko s tem doseže. Če s tem nič, potem ti najbrž niti kamera ne pomaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

feryz ::

A da policaji lažejo in kradejo? Uauuu.
Ok, krasti Slovence naši ne morejo, zato pa vse druge. Slovence pa avstrijski, italijanski, hrvaški itd...

Za tole niti odvetnika ne rabiš, boš lahko kar pri sodniku uredil.
Razen če bi rad odškodnino.
Ker tale dva sta zgolj na pol pismena, to se vidi iz aviona.

Kumbaja ::

Manjka ena informacija, ki precej stvari razjasni: Ali si voznik začetnik, ki ni pravočasno podaljšal vozniške? Oziroma kaj je bil razlog, da ti je potekla kategorija. Ker nek razlog je moral bit, glede na to so načeloma veljavnosti kategorij do 80 leta, če ni nekih specifičnih razlogov za krajšo veljavnost.

Torej pod črto vse temelji na eni zadevi, ki ni 100% jasna iz zgornjega pisanja - ali je bilo v času prekrška vozniško dovoljenje dejansko pretečeno. Torej ne samo kartica ampak dejanska veljavnost vozniškega dovoljenja za zadevno kategorijo.

Kaj konkretno je v tej zgodbi res in kaj ne je vedno težko sodit ampak, če izhajam iz zapisnikov je moja interpretacija sledeča:

OP je bil obravnavan ker je prevozil kontrolo vinjet in pri tem je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Torej ne, da nima pri sebi kartice oziroma je potekla kartica ampak da dejansko ni ustrezno podaljšana kategorija za vozilo, ki ga je vozil. Zakaj točno je do tega prišlo (voznik začetnik, omejitev skladno z zdravniškim potrdilom, obvezno dodatno usposabljanje...) pri tem ni bistveno, kakor tudi ni bistveno koliko časa je OP potreboval, da uredi novo vozniško. V zapisniku je privzeto dejstvo, da v trenutku, ko ga je ustavila policija ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Ali res ni imel veljavnega vozniškega za ustrezno kategorijo pa ve samo OP.

S tem je kršena 3 točka 56. člena Zakona o vozilih. S tem je po vsej verjetnosti izpolnjen pogoj za zaseg vozila 23. členu in sicer 6, odvisno kaj točno je bil razlog za neveljavnost vozniškega dovoljenja.

Tukaj je res malomarnost policista, ker ni ustrezno izpolnil obrazca. Ampak to, samo po sebi ne razreši odgovornosti OP prekrška, niti ne naredi ravnanja policista nezakonitega. Tudi iz ostale dokumentacije vezane na konkretno dogajanje je razvidno, da je bil odvzem narejen na podlagi neveljavne vozniške.

Zdaj pa na rekla kazala del:
Ustna izjava policista, da je bil avto zaplenjen zaradi zdravniškega potrila oziroma potem, da je bil odvzet zaradi neveljavnega vozniškega. Ta del je bil ustno izrečen in vprašanje ali ne gre samo za šum v komunikaciji, ko je ali policist ali sodnik privzel, da je odvzem zaradi zdravniškega, pri čemer se ni prepričal ali je bil res to razlog, ali pa je razlog kak drug (recimo da je OP sicer opraivl zdravniški pregled, ni pa poskrbel za ustrezen vpis in podaljšanje voznikega; ali je imel zapvoedano obvezno usposabljanje in podobno) v slednjem primeru je vse samo stvar semantike, dejstvo da ni imel veljavnega vozniškega za upravljanje vozila se s tem ne spremeni.

Tako, da tukaj mislim, da OP malo mešaš pojme ko govoriš o pretečenih kategorijah, pretečenem vozniškem, oziroma zahtevi za zdravniški pregled. Če je veljavnost vozniškega (in ne samo kartice) dejansko potekla, je moral za to obstajat nek razlog.

Zdaj pa še glede prometne nesreče. Tukaj ne gre za noben zapisnik ali uradno izjavo policije v prekrškovnem postopku, ampak za spremni dopis, ko so tablice poslali na UE in je ali uporabljen napačen mušter ali pa tisti, ki je tipkal (in je verjetno pripravil par 10 spremnih dopisov na enkrat) spregledal, da je bil razlog za zaplembo v konkretnem primeru drugačen. Na noben način pa ta zapis ne prejudicira, da si kakorkoli obtožen povzročitve nesreče. Lahko pa ga poskusiš uporabit kot dokazilo, da je bil postopek nestrokovno in površno voden.

Zdaj kaj naprej. Sodišče bo zadevo obravnavalo in boš tja vabljen da se lahko izjaviš o dejstvih. Ali bo zgolj to, da je pomanjkljivo izpolnjen obrazec o zaplembi vozila dobvolj, da se izgoneš kazni. IMO ne, ker na noben način ta obrazec ne spremni dejstva, da nisi imel veljavnega vozniškega. In tudi iz vseh ostalih dokumentov (predvsem pisanja sodišča) je jasno razvidno za kateri prekršek te bremenijo. Seveda lahko poskusiš dokazat, da so bile procesne pomanjkljivosti tako velike, ampak IMO ti ne bo uspelo. Ampak to je stvar med tabo in tvojim odvetnikom. Za odškodnino pa niti ne vidim, kaj bi sploh lahko bila osnova.

Lahko pa podaš pritožbo zoper delo policista na MNZ, ker delo je bilo nedvomno površno opravljeno. Ampak slednje nima vpliva na sam prekrškovni postopek.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kumbaja ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12716196 (10774) Tidule
»

Pretečeno vozniško dovoljenje

Oddelek: Loža
2314414 (4636) starfotr
»

Mnenje o prekršku (strani: 1 2 3 )

13418999 (16272) strup121
»

vožnja pod vplivom alkohola (strani: 1 2 )

8219690 (17007) St235

Več podobnih tem